Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- HDP MİLLETVEKİLİ HÜDA KAYA SERBEST BIRAKILDIHaber: Ümit TÜRK Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul / DHAHDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

1- HDP MİLLETVEKİLİ HÜDA KAYA SERBEST BIRAKILDI

Haber : Ümit TÜRK Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul / DHA

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeye vermeye gitmediği gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarılan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, bugün Beyazıt'ta katıldığı eylemin ardından evinin önünde gözaltına alındı. İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Kaya, burada talimatla savcılığa ifade verdi. Kaya, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

DİYARBAKIR'DA AÇILAN SORUŞTURMA KAPSAMINDA

HDP milletvekilinin, Diyarbakır'da 11 Ocak 2016'da, Demokratik İslam Kongresi'nde yaptığı bir konuşmada, "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hakkında soruşturma başlatıldığı, Kaya'nın soruşturma kapsamında ifade vermediği gerekçesiyle hakkında zorla getirilme kararı çıkarıldığı belirtildi.

KONUŞMANIN İÇERİĞİ TERÖRLE İLİŞKİLENDİRİLEMEZ

Kaya'nın savcıya verdiği ifadesinde, "Barışın Türkiye coğrafyasında yeniden yeşerebilmesi, hiçbir eve tabut gelmemesi için elimden geleni yapmaktayım. Bir insan ve milletvekili olarak misyonum bu doğrultudadır. Soruşturmaya konu 11 Ocak'taki basın açıklamasındaki konuşmada barış içindir. Bu konuşmanın içeriği bir bütün olarak değerlendirildiğinde terör ile ilişkilendirilemez" dediği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------

-Kaya'nın Beyazıt'taki eylemde çekilen görüntüsü

08.12.2016 - 15.06 Haber Kodu : 161208113

===========================

2- BEYAZIT MEYDANI'NDA OHAL VE KHK'LARA KARŞI EYLEM

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

Beyazıt Meydanı'nda bir grup, OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamuda yapılan görevden uzaklaştırmaları protesto etti. İstanbul Üniversitesi Demokratik Üniversite Girişimi, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜNİVDER), SES Aksaray Şubesi, Eğitim Sen İstanbul 6 Nolu Üniversiteler Şubesi, İstanbul Tabip Odası ve İstanbul'daki bir çok üniversiten öğrencinin katıldığı eyleme, HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da destek verdi.

"Beyazıt Faşizme Mezar Olacak", "Ferman Devletin, Üniversiteler Bizimdir", "Kurtuluş Yok Tek Başına, ya Hep Beraber, ya Hiç Birimiz" sloganlarının atıldığı eylemde, üzerinde "K(eyfi), H(ukuksuz) K(ıyımlara) Son, Geri Döneceğiz" yazılı pankart açıldı. Grup üyeleri toplu bir şekilde İstanbul Üniversitesi Ana Kampüsü'nde toplanarak, Beyazıt Meydanı'na geldi. Dışarıda bekleyenlerle birleşen grup adına basın açıklamasını Görkem Doğan okudu. Doğan geçtiğimiz 3 Kasım günüde Beyazıt Meydanı'nda olduklarını, KHK ile üniversiteden atılan arkadaşları ile meydanı terk etmeyeceklerini söylediklerini belirterek, "Bugün yine buradayız ve bir kez daha üniversiteyi de memleketi de OHAL fırsatçılarına, müstebitlere, cemaat ve tarikatlara terk etmeyeceğimizi ilan ediyoruz" dedi.

Doğan ayrıca, "Sadece Üniversiteye değil memlekete de sahip çıkmak için buradayız. OHAL'in kaldırılmasını, KHK'ların geri çekilmesini, atılan arkadaşlarımızın geri dönmesini bunun için istiyoruz. Bu doğrultudaki mücadelemizi sonuç alıncaya kadar bıkmadan, usanmadan ve yılmadan sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Grubun gelişi

-Grubun attığı sloganlar

-Dövizlerden görüntü

-Pankartın görüntüsü

-Yapılan basın açıklaması

-Hüda Kaya'nın görüntüsü

-Grubun dağılması

-Genel ve detaylar

08.12.2016 - 14.50 Haber Kodu : 161208107

=================================

3- İSTANBUL BOĞAZI 2 SAAT GEMİ TRAFİĞİNE KAPALI KALDI

İstanbul Boğazı'nda 'Anna Smıle' adlı dökme yük gemisindeki makine arızası nedeniyle boğaz gemi trafiğine kapatıldı.

İki saat süren kurtarma çalışmalarının ardından boğaz yeniden gemi trafiğine açıldı.

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM -Özgür EREN İSTANBUL DHA

İstanbul Boğazı'nda makine arızası yapan dökme yük gemisi nedeniyle boğaz yaklaşık 2 saat gemi trafiğine kapatıldı.

225 metre uzunluğunda Anna Smıle isimli dökme yük gemisinde makine arızası yaşandı. Kaptan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü altında gemiyi boğaza demirleyerek arızayı gidermeye çalıştı, bir yandan da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yetkililerinden yardım istedi. Kısa sürede geminin yanına Kıyı Emniyeti 6, Kıyı Emniyeti 8 kurtarma botları ve Deniz Polisi yardıma geldi. Yapılan müdahaleden sonra gemi, Kıyı Emniyeti Botları tarafından Ahırkapı açıklarına çekildi. Yaşanan gemi arızası nedeniyle İstanbul Boğazı iki saat gemi trafiğine kapatıldı. Geminin çekilmesinden sonra boğaz yeniden gemi trafiğine açıldı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Kuruçeşme açıklarında bekleyen gemi

-Kıyı Emniyetinin çalışması

-Geminin döndürülmesi

-Kurtarma botlarının geminin yanında beklemesi

-Genel ve detaylar

08.12.2016 - 15.13 Haber Kodu : 161208117

08.12.2016 - 14.36 Haber Kodu : 161208093

=========================

4- İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ: YANLIŞ ANLAŞILMAYA SEBEBİYET VEREN KİŞİLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü,

" İlimiz dahilinde 'Domuz Gribi' yoktur"

" Sağlık tesislerimizin hiçbirinde karantina durumu söz konusu değildir. Konuyla ilgili yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren kişiler hakkında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüzce işlem başlatılmıştır"

İstanbul DHA

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Esenyurt Devlet Hastanesi'nin acil servisinde dün akşam yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, "Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne ateş, kusma, halsizlik şikayetleriyle başvuran 5 yaşındaki çocuk hastamız, acil tıp ve çocuk hastalıkları hekimlerinin muayene ve değerlendirmesi sonucunda menenjit ön tanısı konulmuştur. Hastamızı getiren yakınları önlem amaçlı dışarı davet edilerek, hastamızın sevki sonrası bulunduğu alan dezenfekte edilmiştir. Bu aşamada acil servisin hizmetinde kısa süreli ara verilmesi yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermiştir" denildi.

"Bu hususta, İstanbul İlimiz dahilinde 'Domuz Gribi' yoktur" denilen açıklamada, "Sağlık tesislerimizin hiçbirinde karantina durumu söz konusu değildir. Konuyla ilgili yanlış anlaşılmaya sebebiyet veren kişiler hakkında İstanbul İl Sağlık Müdürlüğümüzce işlem başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Beyazıt Meydanı Diyarbakır Hüda Kaya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title