Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

(ÖZEL)1- İSKİ ÇUKURUNA DÜŞTÜ; DOĞALGAZ ANA BORUSUNA ÇARPTIFACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLEN KAZAYI YAPAN SÜRÜCÜ : CUP! DÜŞTÜMKağıthane'de bir otomobil, İSKİ'nin açtığı çukura düştü.

(ÖZEL)

1- İSKİ ÇUKURUNA DÜŞTÜ; DOĞALGAZ ANA BORUSUNA ÇARPTI

FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLEN KAZAYI YAPAN SÜRÜCÜ : CUP! DÜŞTÜM

Kağıthane'de bir otomobil, İSKİ'nin açtığı çukura düştü.

Otomobil, çalışma sırasında açıkta kalan İGDAŞ'a ait doğalgaz ana borusuna çaptı.

Şans eseri büyük bir felaket yaşanmadan atlatılan kazanın ardından otomobil sürücüsü, "Karşıya geçmem lazımdı. Geçemedim. Cup! düştüm" dedi.

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL İstanbul DHA

Kaza Kağıthane İmrahor Caddesi'nde saat 08.00 sıralarında meydana geldi.

Halit Kısa, otomobili ile caddede seyir halindeyken karşı yöne geçmesi gerekiyordu. Sürücü, karşı yöne geçmek amacıyla caddede yan yola girip ışıklardan dönüş yapmak istedi.

İSKİ tarafından yolda yapılan kazı çalışması nedeniyle konulan güvenlik bariyerlerindeki boşluktan geçen sürücü, çukura düştü. Otomobil çukurdaki doğalgaz ana borusuna çarptı. Şans eseri boruda bir patlama ya da gaz sızıntısı oluşmadı. Kazayı yara almadan atlatan Sürücü Kısa çevrede bulunan diğer sürücülerin yardımı ile aracından çıkartıldı.

Halit Kısa, "Karşıya geçmem lazımdı. Geçemedim. Cup! düştüm" dedi. Otomobil çekici yardımıyla olay yerinden kaldırılarak, otoparka çekildi. Polis kaza ile ilgili inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Olay yeri

-Çukurdaki araç

-İtfaiye ve polis ekipleri

-Doğalgaz borusu

-Yoldan detaylar

-Güvenlik bariyerleri

-Sürücü Halit Kısa ile röp

-Genel ve detaylar

30.11.2016 - 13.07 Haber Kodu : 161130083

=========================

2- KIŞ LASTİĞİNDE SON GÜN YOĞUNLUĞU

Yarın başlayacak uygulama öncesi lastik bayilerinin önünde yoğunluk oluştu

Haber-Kamera: Enver ALAS, İSTANBUL / DHA

Kış lastiği takma uygulaması, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için yarın başlıyor. Uygulamanın başlamasına saatler kala İstanbul'da lastik bayileri önlerinde yoğunluk oluştu.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik"e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine yarından itibaren izin verilmeyecek. Yarından itibaren başlayacak uygulama 1 Nisan"da sona erecek. Kurala uymayan araçların işletmecilerine 602 lira ceza uygulanacak. Ayrıca bu tarihler arasında şehir içi taşımacılıkta kış lastiği takma uygulaması da Valilikler tarafından yerel sıcaklıklar dikkate alınarak belirlenecek.

BAYİLERDE KIŞ LASTİĞİ TAKTIRMA YOĞUNLUĞU

Zorunlu kış lastiği takma uygulamasının başlamasına saatler kala lastik bayileri önünde yoğunluk görüldü. Kimi sürücüler açlarına ilk kez satın aldığı kış lastiklerini taktırırken kimileri de yanlarında getirdiği kış lastiklerini yaz lastikleriyle değiştirdi.

Kış lastiği taktıran sürücüler, uygulamanın trafikte güvenlik açısından önemine vurgu yaptı. Bazı sürücüler, zorunlu olan olmayan trafiğe çıkacak bütün sürücülerin araçlarına kış lastiği takmasını tavsiye etti.

SÜRÜCÜLER, UYGULAMANIN ÖNEMİNİ ANLATTI

Turiz sektöründe taşımacılık yapan Korkmaz Adıyaman, yaz lastikleriyle kışın trafiğe çıkmanın tehlikeli olduğunu belirtti. Yağışlı havalarda yolun kaygan olduğunu dile getiren Adıyaman, "Kışın, kış lastiği takmayan araçların daha fazla kazaya sebebiyet verdiğini görüyoruz. Kış lastiği varsa daha fazla emniyet içinde gidiyoruz" diye konuştu.

LASTİK BAYİLERİ SATIŞLARDAN MEMNUN

Öte yandan lastik bayi sahipleri de takma zorunluluğu nedeniyle kış lastikleri satışlarından memnun. Beyoğlu'nda lastik bayisi bulunan Mehmet Erkoca, kış lastiği satışlarının uygulamaya saatler kala patladığını belirtti. Erkoca, "Yağışlı havalar için kış lastiğinin zorunlu olması çok önemlidir. Kış lastikleri, yağışlı havalarda aracın kaymasını önlüyor, karlı havalarda iyi bir yol tutuşunu sağlıyor. İstanbul'da yağmur başladı, karın geleceğini de duyan lastikçiye geliyor. Bununla birlikte kış lastiği satışlarımız patladı" diye konuştu.

İnci Acuntaş adlı bir bayi yetkilisi ise son günlerde satışlarda yoğunluk yaşandığına vurgu yaptı.

Acuntaş, "7 derecenin altına düştüğü zaman düz lastik kullanıyorsanız fren mesafesi çok uzuyor. Bu hem sürüş güvenliğini ortadan kaldırıyor hem de kazalara neden oluyor. Bana kalsa tüm araçlara mecburi olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Lastik bayileri önünde bekleyen araçlar

-Kış lastiği takılan araçlar

-Kış lastiklerinden görüntüler

-Lastik bayi sahibi Mehmet Erkoca ile röp

-Sürücüler ile röp

-Turizmci Korkmaz Adıyaman ile röp

-İnci Acuntaş ile röp

-Genel ve detaylar

DHA FEED

=============================

4- FENERBAHÇE İLE GALATASARAY'I KARŞI KARŞIYA GETİREN OLAYDA SON NOKTAYI SAVCILIK KOYDU:

"OBRADOVİÇ'E TÜKÜRÜLDÜ"

Galatasaray ile Fenerbahçe Basketbol takımları arasında 29 Mayıs 2016 tarihinde oynanan maçta, Fenerbahçe takımının başantrenör Zeljko Obradoviç'in yüzüne gelen sıvının ne olduğuna ilişkin tartışmaya savcılık son noktayı koydu.

Savcılık, mağdur Zeljko Obradoviç'in yüzüne tükürülme fiilinin gerçekleştiğini belirtti, şüpheli taraftar Oğuz Beltek hakkında dava açtı.

Şüpheli Oğuz Beltek'in, 15 günden az olmamak üzere adli para cezasına çaptırılması istendi.

Mayıs ayında çıkan olayların ardından Fenerbahçe Kulübü Zeljko Obradoviç'in sarı kırmızılı taraftarın tükürüğüne maruz kaldığını öne sürmüştü, sarı-kırmızılı kulüp de Sırp çalıştırıcıya tükürülmediğini ayran sıçradığı iddia etmişti.

Haber: Serpil KIRKESER / İstanbul DHA

Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe Basketbol takımları arasında oynanan maçta Fenerbahçe Takımı'nın başantrenörü Zeljko Obradoviç'e tükürdüğü gerekçesiyle taraftar Oğuz Beltek (31) hakkında "Hakaret içeren tezahürat" suçundan dava açıldı.

OBRADOVİÇ'İN SURATINA SIVI GELDİ

Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe Basketbol takımları arasında 29 Mayıs 2016 günü Abdi İpekçi Spor Salonunda oynanan maçta olaylar çıktı ve Fenerbahçe Takımı'nın Başantrenörü Zeljko Obradoviç'in yüzüne bir sıvı geldi. Fenerbahçe Kulübü, Zeljko Obradoviç'in sarı kırmızılı taraftarın tükürüğüne maruz kaldığını öne sürerken, sarı -kırmızılı kulüp de Sırp çalıştırıcıya tükürülmediğini, ayran sıçradığı iddia etti.

KULÜBÜN AVUKATI SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün avukatı, Fenerbahçe Erkek Basketbol takımı başantrenörü mağdur Zeljko Obradoviç'in yüzüne tükürüldüğünün, kulüp görevlileri mağdurlar FB TV Çalışanı Aslı Duru ve Fenerbahçe Spor Kulübü Halkla İlişkiler Sorumlusu Defne Patır'a fiziki saldırıda bulunulduğu iddiasıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIK SORUŞTURMAYI BAŞLATTI

Soruşturma başlatan savcılık hazırladığı iddianamede şüpheli Oğuz Beltek'in Galatatasaray - Fenerbahçe Basketbol takımları arasında Abdi İpekçi Arena Spor Salonunda oynanan müsabaka esnasında tükürerek hakaret içeren tezahürat yapması nedeniyle gözaltına alındığını belirtti.

Şüpheli Oğuz Beltek hakkında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18/3 maddesi gereğince spor müsabakalarını seyirden yasaklama tedbirinin uygulanmaya başlandığı kaydedildi. Şüpheli Oğuz Beltek'in eyleminin 6222 Sayılı Kanunun 14/1 maddelerinde yazılı adli para cezasını gerektiren ve ön ödemeye bağlı suçlardan olduğu ifade edilen iddianamede, şüpheliye yapılan tebliğata rağmen para cezasını süresinde ödemediğinin anlaşıldığı ifade edildi.

ŞÜPHELİNİN YARGILANMASI İSTENDİ

İddianamede, şüpheli Oğuz Beltek'in "Hakaret içeren tezahürat" (tükürmek) suçundan 15 günden az olmamak üzere adli para cezasına çaptırılması istendi. Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti, şüpheli Oğuz Beltek'in önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

TAKİPSİZLİK KARARI

Savcılık soruşturma kapsamında bir de takipsizlik kararı verdi.Mağdur Obradoviç'in yüzüne tükürülme fiilinin şüphelilerden Oğuz Beltek tarafından gerçekleştirildiğine dair kanıt elde edildiği ifade edilen takipsizlik kararında Oğuz Beltek'in diğer mağdurlar Aslı Duru ve Defne Patıra'a fiziki saldırıda bulunduğuna dair soyut iddia ve şikayet haricinde herhangi bir kanıt elde edilmediği ve darp raporlarının da soruşturma dosyasında bulunmadığı belirtildi.

"HAKARET" VE "BASİT YARALAMA" ŞİKAYETE BAĞLI SUÇ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Obradoviç'e yönelik "Hakaret" ve diğer mağdurlar Aslı Duru ve Defne Patır'a yönelik "Basit yaralama" suçunlarının soruşturması ve kovuşturmasının şikayete tabi olduğu belirtilen takipsizlik kararında, mağdurlar tarafından usülune uygun olarak yapılmış bir şikayetin bulunmadığı, Fenerbahçe Spor Kulübü vekilinin mağdurlar adına iddia ve şikayet olunan suçlardan dolayı şikayette bulunma yetkisinin bulunmadığı ifade edildi.

"KOVUŞTURMANIN KOŞULU GERÇEKLEŞMEDİ"

Bu nedenle Oğuz Beltek yönünden "Hakaret içeren tezahürat" suçu haricinde "Hakaret" ve "Yaralama" suçları açısında soruşturma ve kovuşturma koşulunun gerçekleşmediğinin altı çizildi.

===========================

5- DEFNE JOY FOSTER'İN ÖLÜMÜNDE FLAŞ GELİŞME.

Daha önceki soruşturmada hakkında takipsizlik kararı verilen Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan'ın yurtdışına çıkışı yasaklandı

Darbe soruşturmas savcısı, ünlü sunucunun ölümüyle ilgili dosyanın kapağını yeniden açmıştı.

Haber: Ümit TÜRK İstanbulDHA

Darbe soruşturması savcılarından Can Tuncay tarafından ölümünde şüpheler bulunduğu gerekçesiyle yeniden açılan Defne Joy Foster dosyasında yeni bir gelişme yaşandı. Darbe soruşturması kapsamında tutuklanan yazar Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan hakkında "yurtdışına çıkış yasağı" kararı verildi.

"ATILI SUÇU İŞLEDİĞİNE DAİR ŞÜPHE BULUNMASI..."

Savcılık talep yazısında, "Kerem Altan'ın babası Ahmet Altan'ın, nüfuzunu kullanarak emniyet ve yargıdaki ağabeyler eliyle olayın üzerinin örtüldüğü" iddiasına ilişkin soruşturmanın yeniden açıldığını hatırlatarak, "Tahkikat, evrakı kapsamında bulunan tespit tutanağı içeriğine göre, şüphelinin atılı suçu işlediğine dair şüphe bulunması, olayın terör faaliyeti yönünün ayrıntılı olarak ortaya konulabilmesi, şüphelinin yurtdışına çıkmak suretiyle kaçma ihtimali ve delillerin eksiksiz toplanması amacıyla 'yurtdışına çıkamamak' tedbiri şeklinde adli kontrol kararı verilmesi talep olunur" denildi. Savcılığın talebini değerlendiren Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği Kerem Altan hakkında "yurtdışına çıkış yasağı" kararı verdi.

TAKİPSİZLİK VERİLMİŞTİ

Ünlü sunucu Defne Joy Foster 2 Şubat 2011'de Kadıköy'de Kerem Altan'ın evinde fenelaşınca kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. O dönem Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmış ve Kerem Altan'ın şüpheli olduğu soruşturmada ölümün solunum yetmezliğinden gerçekleştiği gerekçesiyle ile dosya takipsizlikle sonuçlandırılmıştı.

======================

6- KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BOŞALTILAN GECEKONDU YANDI

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,

Kağıthane'de kentsel dönüşüm nedeniyle geçen hafta boşaltılan gecekondu alev alev yandı. Yangın, çevrede korku ve paniğe neden oldu.

Yangın, Hürriyet Mahallesi Boyabat Sokak'taki gecekonduda saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Gecekondudan alevlerin yükseldiğini görenler, hemen itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine ulaşan itfaiye yangına müdahale etti. Alevler kısa sürede söndürüldü. Ancak çevrede bulunan inşaat atıklarına itfaiye ekipleri uzun süre soğutma çalışması yaptı.

MAHALLE SAKİNLERİ: GECEKONDUYU MADDE BAĞIMLILARI YAKTI

Çevre sakinlerinden Aykut Alper, " Kentsel dönüşüm kapsamında bina geçen hafta boşaltıldı. Müteahitler binaları böyle boş bırakınca, buraya tinerciler, uyuşturucu bağımlıları geldi. İçeride ısınmak için ateş yakmışlar. Gecekonduda yaşayan yaşlı amca, geçen hafta buradan ayrıldı. Zaten burası yıkılacaktı" dedi.

Görgü tanıklarından Soner Cantürk de "Hemen itfaiyeyi aradık. Buraya genellikle madde bağımlıları geliyor. Yağmurdan, soğuktan korunmak için bina içinde ateş yaktılar. İçeride bonzai içiyorlar" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Alev alev yanan gecekondudan görüntü(cep telefonu )

-Yanan gecekondu

-İtfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışmaları

-Vatandaşlarla röp.

-Genel ve detaylar

30.11.2016 - 13.08 Haber Kodu : 161130084

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Altan Galatasaray Adıyaman İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title