Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ ENİS BERBEROĞLU SUÇLAMAYI REDDETTİBerberoğlu istedi.

1- CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ ENİS BERBEROĞLU SUÇLAMAYI REDDETTİ

Berberoğlu istedi. Mahkeme gazeteci Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınlaması için Can Dündar'a verdiği iddiasıyla yargılanan CHP'li Milletvekili Enis Berberoğlu, kapalı görülen duruşmada savunmasını yaptı.

İstanbul 14. Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanıklar Erdem Gül ve Enis Berberoğlu katıldı. Gül'ün eşi Aslı Gül, Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu ve Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar da izleyici olarak katıldı. Yurtdışında bulunan sanık Can Dündar ise duruşmaya katılmadı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Duruşmada savunmasını yapan Enis Berberoğlu, suçlamaları reddederek Mart-Mayıs 2015 dönemlerine ait telefon HTS kayıtlarının gönderilmesini talep etti. Berberoğlu ayrıca kendisi hakkında köşe yazılarında bazı ithamlarda bulunan gazeteci Soner Yalçın'ın da tanık olarak dinlenmesi talebinde bulundu. Berberoğlu'nun avukatı Murat Ergün de müvekkili açısından dosyanın ayrılarak bir an önce beraat kararı verilmesini istedi.

BERAAT TALEBİ REDDEDİLDİ

Mahkeme heyeti, Başbakanlık MİT Müsteşarlığı'nın suçtan zarar görme ihtimaline binaen davaya katılan sıfatıyla kabulüne karar verdi. Berberoğlu'nun beraatine ve dava dosyasının ayrılmasına ilişkin taleplerin reddine hükmeden heyet, gazeteci Soner Yalçın'ın tanık olarak dinlenmesi için bir sonraki celseye davetiye ile çağrılmasına hükmetti. Ayrıca Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'na (BTK) müzekkere yazırlarak sanık Enis Berberoğlu'nun suç tarihinde kullandığı cep telefonu hattına ilişkin 1 Nisan-31 Mayıs 2015 tarihleri arasındaki döneme ait HTS verilerini içeren kayıtların (arayan, aranan numaraları ve baz istasyonlarını gösterir) gönderilmesini istenilmesine karar verildi. Yargıtay 16. Ceza Dairesi'ne yazı yazılarak dava dosyasının akıbeti hakkında bilgi verilmesini kararlaştıran heyet, duruşmayı erteledi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntüleri yayınlaması için Can Dündar'a verdiği iddiasıyla hakkında dava açılan Enis Berberoğlu "Devletin gizli kalması gereken bilgi ve belgelerini askeri ve siyasal casusluk amacıyla temin etme" ve "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" le suçlanıyor ve 20 yıldan 30 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Berberoğlu hakkındaki dosya, MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin görüntü ve haber yayınladıkları gerekçesiyle "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan yargılanan Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı dava ile aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmişti. Dündar ve Gül, "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 6 Mayıs 2016'da ceza almışlardı. Dündar 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılıken; Gül'e 5 yıl hapis cezası verilmişti.

===================================

2- CHP'DEN 30 MİLLETVEKİLİYLE CUMHURİYET GAZETESİNE ZİYARET

Haber-Kamera: Enver ALAS,İSTANBUL / DHA

CHP Grupbaşkanvekili Engin Altay ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın da aralarında bulunduğu 30 CHP milletvekili, Şişli'deki Cumhuriyet Gazetesi'ne dayanışma ve destek ziyareti gerçekleştirdi.

Milletvekilleri, Enis Berberoğlu, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandıkları "MİT TIR'larının görüntülerinin yayınlanması" davasının bugün görülen duruşmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndan saat 12.00 sıralarında Cumhuriyet Gazetesi'ne geldi. Ziyarete, CHP'li Milletvekilleri, Sezgin Tanrıkulu, Engin Altay, İlhan Kesici, Gürsel Tekin, Seline Doğan, Barış Yarkadaş, Erdoğan Toprak Atilla Sertel, Veli Ağbaba, Muharrem İnce, Candan Yüceer, Ali Özcan, Sezgin Tanrıkulu, Hilmi Yarayıcı, Mehmet Tüm, Didem Engin, Cemal Okan Yüksel, Yaşar Tüzün, Erdin Bircan, Yıldız Biçer, Mahmut Tanal, Aykut Erdoğdu, Tuncay Özkan, Utku Çakırözer, Mazlum Nurlu, Tur Yıldız Biçer katıldı. Milletvekilleri, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Orhan Erinç'in de aralarında olduğu bazı yazarlar ve gazetenin yazı işleri çalışanları ile görüştüler. Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından çıkışta gazetenin bahçesinde bir araya gelen milletvekilleri 'Özgür basın susturulamaz' sloganı attı

Görüntü Dökümü

-----------------

-Milletvekillerinden görüntüler

-Ziyarete gelenler

-Toplu resim

-Slogan atılması

-Genel ve detaylar

==============================

3- MÜEZZİNOĞLU: 323 BİN İŞ ARAYANA İŞ BULMAMIZA RAĞMEN İŞSİZLİK ORANININ ARTIĞINI GÖRÜYORUZ.

*Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu,

-" Gelir desteğini bakanlık olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından devralacağız.. Gelir testi süreçlerinde yeşil kart dolayısıyla istihdamın olumsuz etkinlenmemesi veya kayıtdışılığın etkisini daha alt noktalara çekebilmek istiyoruz"

-Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Yaşar KAÇMAZ, İstanbul DHA

Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlediği "İhracat Zirvesi 2016" da yaptığı konuşmada "Bu dönemde yaklaşık 323 bin iş arayana iş bulmamıza rağmen işsizlik oranının artığını görüyoruz. Bir taraftan da 1 milyon 250 bin gencin neredeyse her yıl istihdama girme talebi var, bir taraftan istihdama katılım arzusu olan ciddi kadın kitlesi var. Bunların da istihdama girmeleriyle ilgili çalışmaları yoğunlaştırıyoruz" dedi..

KIDEM TAZMİNATI

Tarabya Otel'indeki zirvenin ikinci gününde konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Kıdem tazminatında, şayet 'sadece yalnız alın teri çok kutsaldır ve onun her türlü hakkını korumalıyız' diyerek elde ettiğimiz gücü veya kazanımları merkezde tutarak bir yolculuk yapmayı sürdürürsek bu bizi bir süre daha götürebilir ama bir süre sonra sıkıntıya sokar. Bu nedenle akıl terini ve bu alandaki gelişimin hakkını ve hukukunu koruyan, ikisini birlikte sağlıklı götürebilen, çatışan değil, birlikte var olarak güçlü olan bir yapıyı üretim mantalitemize yerleştirmemiz lazım. O nedenle hiçbir işyeri işçisiz olamayacağına göre, hiçbir çalışan işyersiz olamayacağına göre, ikisi birbirini tamamlayan ve birlikte hak ve hukuklarını koruyabilen, bize de sağlıklı hakemlik yapabilen bir rolü inşallah önümüzdeki dönemde güçlü bir şekilde yerine getirebilmeyi arzu ediyoruz. Bunu başarmak zorundayız" dedi.

GELİR DESTEĞİ ÇALIŞMA BAKANLIĞINA GEÇECEK

Bakan Müezzinoğlu, "Yeşil kart ve toplum yararına çalışma programlarının istihdama olumsuz yönde etkileri bulunduğuna dair konular bizde geliyor. Önümüzdeki yıl inşallah gelir desteğini bakanlık olarak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından devralacağız. Gelir testi süreçlerinde yeşil kart dolayısıyla istihdamın olumsuz etkilenmemesi veya kayıt dışılığın etkisini daha alt noktalara çekebilmek istiyoruz" dedi.

KADINLARIN VE GENÇLERİN İSTİHDAMI

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "Bu dönemde yaklaşık 323 bin iş arayana iş bulmamıza rağmen işsizlik oranının artığını görüyoruz. Bir taraftan da 1 milyon 250 bin gencin neredeyse her yıl istihdama girme talebi var, bir taraftan istihdama katılım arzusu olan ciddi kadın kitlesi var. Bunların da istihdama girmeleriyle ilgili çalışmaları yoğunlaştırıyoruz. Onların istihdama katılmalarını çok arzu ediyor olmamız, işsize iş bulmayı arzu ediyor olmamız ancak yatırım ortamının iyileşmesinden, dünya ile rekabette iddialı olabilecek potansiyeli yakalamaktan geçiyor" dedi.

"HANIMIN TALEPLERİNİN HİÇ BİTMEDİĞİNİ BİLEN BİRİ OLARAK, SİZLERİN TALEPLERİ, ŞİKAYETLERİ HİÇ BİTMEYECEK

Bakan Müezzinoğlu, salonda bulunan ihracatçılara seslenerek, "Evlilikte 40 yılı doldurmuş bir kardeşiniz olarak, hanımın taleplerinin hiç bitmediğini bilen biri olarak, sizlerin talepleri, şikayetleri hiç bitmeyecek, ama önemli olan dün neredeydik, bugün neredeyiz, yarın nerede olmak istiyoruz ve o 40 yıla baktığımızda nereden nereye geldiğimizi, son 14 yıla baktığımızda nereden nereye geldiğimizi görebilmek, bununla yetinmeyip nereye gitmek istediğimiz hedefini korumak, gitmek istediğimiz yerde de beraber yolculuğu, aynı aile hayatında olduğu gibi sonuna kadar beraber gidebilmeyi başarabilmek gerekiyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Müezzinoğlu'nun konuşması

Detaylar

==========================

4- ATATÜRK HAVALİMANI'NDA HAREKETLİ ANLAR

Haber-Kamera: Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda dün gece yarısından bugün öğle saatlerine kadar hareketli anlar yaşandı. Kuveyt uçağında bir yolcunun tansiyonu düşünce ambulans istendi, THY uçağına ise kuş çarptı, bir başka THY uçağı da teknik arıza nedeniyle 19 saat gecikme yaparken, yabancı havayollarına ait bir uçağın pilotu ise piste leş yiyen bir kuş nedeniyle kuleden pistin temizlenmesini istedi.

Dün saat 23.05'te İstanbul Atatürk Havalimanına inen TK 1970 sefer sayılı THY'nin Birmingham uçağına iniş sırasında kuş çarptı. Boeing 737-900 tipi uçakta herhangi bir hasar meydana gelmedi. Uçak bakım için hangara alındı.

Bugün saat 11: 30'da ise yabancı havayollarına ait bir uçağın pilotu kalkış sırasında yaptığı kuş anonsu ile dikkat çekti. Pilot,"Pistin orta civarlarında bir tane kuş ölüsü var, diğer kuşta onu yemeye çalışıyor" bilgisini verdi. Bunun üzerine kule görevlisi de "Teşekkür ederim hemen aldırıyorum" dedi. Kuş ölüsünün uçaklar için tehlike yaratmaması için araçla aldırılıp pist kısa sürede temizlendi.

YOLCU TANSİYONU YÜKSELDİ

Kuveyt Havayolları'nda ise seyahat eden bir yolcunun tansiyonu yükseldi. Uçak indikten sonra sağlık kontrolü yapılan yolcunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada Türk Hava Yolları'nın Çin'in Guangzhou şehrinden İstanbul'a gelecek olan uçağı ise teknik bir arza nedeniyle 19 saat rötar yaptı. Uçak Guangzhou'da bakıma alınırken yolcular da otele yerleştirildi. Teknisyenlerin müdahalesi sonrası uçaktaki arızanın şu saatlerde giderildiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Atatürk havalimanı'na inen bir uçak

-Havalimanı üzerinde leyyek sürüsü ( ARŞİV)

-Kule üzerinde sığırcık sürüsünden görüntüler

-Kuveyt uçağından görüntü

-Uçaktan inen sağlık görevlilerinden görüntü

==============================

5- SANCAKTEPE'DEKİ KIŞLAYA 'ŞEHİR HASTANESİ' YAPIMI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Haber: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,

Sancaktepe'deki General Hakkı Tunaboylu ve Şehit Binbaşı Bülent Bulut kışlalarına Şehir Hastanesi yapılması için düğmeye basıldı, 350 dönümlük askeri arazi için imar planı değişikliği yapıldı.

Sarıgazi Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 3 milyon metrekarelik askeri alan, 2013 yılında imzalanan protokolle Milli Savunma Bakanlığı'ndan Sağlık Bakanlığı'na devredilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin Kasım ayı oturumlarında, askeri arazi içinde kalan 350 dönümlük arazi için imar planı değişikliği yapıldı. Oyçokluğu ile alınan kararla bu askeri arazinin 'Sağlık Tesis Alanı'na alınmasına karar verildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu'nun hazırladığı raporda, Sancaktepe kampüs alanında yapılması planlanan yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi için, "Kışla faaliyetlerini olumsuz etkilemeyecek ve arazi üzerinde inşai faaliyet yapılmasına herhangi bir engel teşkil etmeyecek bir sahanın kullanılması ihtiyacı hasıl olduğu" belirtildi.

METRO HATTI GEÇECEK

Yeni plana göre, kışlanın batısında kalan araziye sağlık tesisinin yan sıra cami, okul ve idari tesis binaları da yapılacak. Öte yandan Çekmeköy-Sarıgazi-Taşdelen'e kadar uzatılacak Üsküdar-Ümraniye metro hattı ile Şehir Hastanesi'ne toplu ulaşım sağlanacak.

"İSTANBUL'DAKİ ASKERİ ALANLAR İMARA AÇILMAMALI"

CHP'nin red verdiği oylamada söz alan İBB'nin CHP'li meclis üyesi Esin Hacıalioğlu, İngiltere'yi örnek göstererek "İngiltere'de 7 tane hastane yakın zamanda iptal edildi. Bu nedenle İngiltere'deki sağlık hizmetleri krize girdiö diye konuştu. Hacıalioğlu, "Uluslararası sermayenin sahip olacağı hastaneler zincirine ülkemizin genlerini teslim etmiş olacağız. Askeri alanı imara açıyor, üstüne üstlük yabancı sermaye getiriyoruz. İstanbul'daki askeri alanların hiçbir şekilde imara açılmaması gerektiği, toplanacak hiçbir yerin kalmadığı görüldüğünden bu tür dosyaların gözden geçirilmesi gerekiyorö şeklinde konuştu.

4 BİN YATAKLI OLACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Kamu özel işbirliği ile inşa edilecek entegre sağlık kampüsünün 4 bin yataklı olacağı açıklanmıştı. Hastane bünyesinde Genel Hastane, Kadın Doğum, Çocuk, Kardiyoloji ve KVC, Onkoloji, Ortopedik ve Nörolojik Bilimler, Psikiyatri, Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri yer alacağı duyurulmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Türk Hava Yolları Enis Berberoğlu Can Dündar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title