Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- KAĞITHANE'DE PATLAMAHaber-Kamera: Zeki GÜNAL -Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHAKağıthane'de bir binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi.

1- KAĞITHANE'DE PATLAMA

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL -Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM İSTANBUL DHA

Kağıthane'de bir binanın giriş katındaki dairede patlama meydana geldi. Mutfak tüpünden kaynaklandığı belirlenen patlamada evde yaşayan yaşlı kadın yaralandı. Patlamayla dairede ve çevredeki evlerde hasar meydana geldi.

Patlama, Kağıthane Hürriyet Mahallesi Saygı Sokak'taki bulunan 4 katlı binanın giriş katındaki dairede saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Evinde yalnız yaşayan 80 yaşındaki Emine Berber, sabah ocağı yakmak için çakmağını çakınca evde büyük bir patlama meydana geldi. Patlamayla evin duvarı ve camları kırıldı. Patlama nedeniyle yaralanan 80 yaşındaki Emine Berber vatandaşların yardımıyla evden çıkarıldı. Yaralı kadın ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olay yerine itfaiye, sağlık ekibi ve İGDAŞ ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı ilk incelemede patlamanın mutfak tüpünden meydana gelen gaz kaçağı nedeniyle yaşandığı anlaşıldı.

BOMBADAN BETERDİ

Karşı apartmanda oturan Meryem Gökkurt, "Dairede yaşlı bir teyze oturuyordu. Tüp gaz kaçırmış. Teyze de sabah kahvaltı hazırlamak için çakmağı çakınca patlama meydana geldi. Evin duvarı sokağa doğru yıkıldı. Bombadan beterdi. Ses son duraktan bile duyuldu. Teyze yaralandı." dedi. Patlamanın çok şiddetli olduğunu Gülseren Ekici "Ben karşı dairede yaşıyorum. 3. katta kırılan camlar yatak odama geldi. Yatağımın üstü hep cam oldu. Ben abdest almak için odadan çıkmıştım. Yatakta olsam yaralanabilirdim" diye konuştu.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Patlamanın meydana geldiği yerden görüntü

-Daire duvarından kopan parçalar

-Araçların üzerine gelen duvar parçaları

-Araç sahibi ile röp.

-Vatandaşlarla röp.

-Kırılan camlar

Genel ve detaylar

17.03.2017 - 10.24 Haber Kodu : 170317019

17.03.2017 - 10.36 Haber Kodu : 170317021

17.03.2017 - 11.02 Haber Kodu : 170317028

===========================

2- TEM'DE YOĞUNLUĞA YOL AÇAN KAZA

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK-Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,

TEM Otoyolu, Hasdal Mevkii, Mahmutbey yönünde, yağışlı havada, direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücünün neden olduğu kazada trafik yoğunluğuna neden oldu.Bir şerit trafiğe kapanırken olayda hafif yaralanan kadın sürücü hastaneye kaldırıldı.

Hasdal Mevkii'nde saat 09.00 sıralarında meydana gelen kazada, direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, Neslihan Çinisli'nin kullandığı otomobile yandan çarptı. Bu sırada iki otomobil bariyelere savruldu. Çevredeki sürücüler yardıma geldi. Olay yerine sağlık ekipleri, polis ve itfaiye sevk edildi. Bu sırada, polis çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri her iki aracı, yoldan kaldırdı. Yol temizlendikten sonra, trafiğe açıldı.

Neslihan Çinisli, "Bana yandan çaptı. Ben de direksiyon hakimiyetini kaybedip bariyerlere çaprtım.Bu sırada diğer sürücü de bariyerlere vurdu" dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Kazaya karışan iki otomobil

-Olay yerindeki ambulans

-İtfaiye ekiplerinin çalışmaları

-Kaza yapan aracın kenara çekilmesi

-TEM otoyolunda oluşan trafik

-Genel ve detaylar

17.03.2017 - 10.35 Haber Kodu : 170317020

======================

3- MEHMET GÖRMEZ: ARTIK DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI SADECE TÜRKİYE'NİN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI DEĞİL

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,

"Dün namaz kılarken katliama uğrayan 50 ila 60 civarında kardeşimi oldu. Bu rahmet saatinde coğrafyamızda akan gözyaşımızın dinmesi, akan kanın ve acıların son bulmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum"

"Artık Diyanet İşleri Başkanlığı sadece Türkiye'nin Diyanet İşleri Başkanlığı değil"

"Yeryüzünde inancıyla birlikte var olmak isteyen bütün mazlum kardeşlerimizin Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu ifade etmek istiyorum"

Haber - Kamera: Enver ALAS - İstanbul DHA

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sancaktepe'de yeni binasına taşınan Sancaktepe İlçe Müftülüğü ile ilçe genelinde hizmete açılan 7 cami ve 7 kuran Kursunun toplu açılış törenine katıldı. Müftülük hizmet binasının bulunduğu Abdurrahman Gazi Mahallesi'nde düzenlenen törende Görmez'in yanı sıra Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Kaymakam Adnan Çakıroğlu katıldı.

Kuranı-Kerim ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Çanakkale Şehitlerine rahmet diledi. Halep'te dün bir caminin bombalandığını hatırlatan Mehmet Görmez, "Dün namaz kılarken katliama uğrayan 50 ila 60 civarında kardeşimi oldu. Bu rahmet saatinde coğrafyamızda akan gözyaşımızın dinmesi, akan kanın ve acıların son bulmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

"ŞEHRİN MANEVİ HAYATINI AYAĞA KALDIRACAKLARDIR"

Sancaktepe'ye yapılan hizmetler nedeniyle başta belediye başkanı ve ilçe müftüsü ile hayırseverlere teşekkürlerini sunan Mehmet Görmez, "8 yıl içinde büyük bir şehre dönüşen bu beldede bu müesseseler, inşallah şehrin manevi hayatını ayağa kaldıracaklardır" ifadelerini kullandı.

"ORTA ASYA'DA MÜSLÜMAN KİMLİKLERİYLE AYAKTA DURMAYA ÇALIŞAN BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN DİYANETİDİR"

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 2 şey için çalıştıklarını ifade eden Mehmet Görmez, "Siz camileri yapıyorsunuz, bize düşen o camileri hayatın içine içine almak, gençlerimizle, cemaalerimizle, içindeki ilimle irfanla ayağa kaldırmaktır. Siz kuran kurslarını yapıyorsunuz, bize düşen de 'güzel okumak', 'güzel anlamak' ve 'güzel yaşamak'; bu noktalarda hizmet eden güzel müesseselere dönüştürmektir. Artık Diyanet İşleri Başkanlığı sadece Türkiye'nin Diyanet İşleri Başkanlığı değil. Bilmenizi isterim ki; Orta Asya'da müslüman kimlikleriyle ayakta durmaya çalışan bütün müslüman kardeşlerimizin diyanetidir. Balkanlar'daki bütün müslüman kardeşlerimizin, Afrika'daki bütün müslüman kardeşlerimizin diyanetidir. Yeryüzünde inancıyla birlikte var olmak isteyen bütün mazlum kardeşlerimizin Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"MÜFTÜLÜK KALICI ESER OLDU"

Törende konuşan Sancaktepe Belediye Başkan İsmail Erdem ise Sancaktepe'nin kısa süre içerisinde hızla geliştiğini belirtti. Açılışı yapılan ibadethanelerin cemaatinin bereketli olmasını dileyen Erdem, "Müftülüğümüz kalıcı bir eser oldu. Müftüğümüz ve camilerimiz Sancaktepe halkına hayırlara vesile olsun" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez konuşmaların ardından beraberindekilerle birlikte Sancaktepe İlçe Müftülüğü'nün yeni hizmet binasının açılış kurdelesini kesti.

Görüntü Dökümü

---------------

-Açılış programı

-Protokolden görüntüler

-Kuran-ı Kerim okunması

-Mehmet Görmez'in konuşması

-Belediye başkanını konuşması

-Kurdele kesimi

-Genel v edetaylar

===================================

4- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ESKİŞEHİR'E GİTTİ

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı köşkünden Eskişehir'e gitmek üzere çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Tarabya Meydanı'nda vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Vatandaşlar üzerinde "Son Osmanlı, son fatih, İslam alemin lideri, yolunuz yoluna" yazılı kartonu göstererek Erdoğan'a el salladı. Erdoğan da makam aracından el sallayarak vatandaşlara karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir'e gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na gitti.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Erdoğan'ın konvoyundan görüntüsü

Vatandaşların görüntüsü

Kartondaki yazının görüntüsü

Detaylar

==========================

5- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "18 MART" MESAJI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir"

"Tıpkı 102 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır"

İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.

"MİLLETİMİZİN YAZDIĞI EN BÜYÜK KAHRAMANLIK DESTANLARINDAN BİRİDİR"

Erdoğan'ın açıklaması şu şekilde:

"Bugün Çanakkale Zaferimizin 102. yıldönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyoruz. Çanakkale Zaferi, dönemin mütekebbir ve müstekbirleri tarafından "hasta adam" yaftası vurulan, bu topraklardaki bin yıllık varlığı kazınmak istenen milletimizin yazdığı en büyük kahramanlık destanlarından biridir. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen, insanlarımızın şehadeti ve gaziliği pahasına kazanılan bu zafer, İstiklal Harbimize ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.

Çanakkale'de sergilenen birlik, kardeşlik ve dayanışma, milletimize hem zaferi getirmiş, hem de Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele ruhunu vermiştir. Hepsinden önemlisi Çanakkale Zaferi, vatanı, dini, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk Milleti'nin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu yönüyle Çanakkale, dün olduğu gibi bugün de, milletimiz, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine plan kuranlar için hiçbir zaman unutmamaları gereken bir derstir"

"İSTİKLAL VE İSTİKBALİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIMIZA İNANCIM TAMDIR"

"15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında yaşananların, bir asır önce Çanakkale'yi yedi düvele mezar eden mücadeleci ruhun ne kadar taze, ne kadar diri olduğunu hepimize gösterdiğine inanıyorum. Tıpkı 102 yıl önce Çanakkale'de olduğu gibi, 15 Temmuz gecesi de en modern silahlar, milletimizin azim, inanç ve kararlılığı karşısında çaresiz kalmıştır. En zayıf anında bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten bir inancın mirasçısı olan bu millet, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, 15 Temmuz'da vatanını koruma, demokrasiye ve bağımsızlığına sahip çıkma konusundaki kararlılığını tüm dünyaya ilan etmiştir. Önümüzdeki süreçte de birlik ve dayanışma içinde, aynı kararlılıkla, ülkemize, istiklal ve istikbalimize sahip çıkacağımıza inancım tamdır. Bir yandan Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun"

=====================================

6- İSTANBUL'DA SÜRPRİZ KAR YAĞIŞI

İstanbul DHA

İstanbul Anadolu yakasında sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle Pendik ve Tuzla tarafından etkisini gösteren sürpriz kar yağışını vatandaşlar cep telefonlarıyla görüntüleyip sosyal medyada paylaştı.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Tuzla'da kar yağışı

17.03.2017 - 10.50 Haber Kodu : 170317022

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Görmez Kağıthane Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title