Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

Maltepe Belediyesi'nin davetlisi olarak İstanbul'a gelen Lübnan heyeti, Reina'daki terör saldırısında hayatını kaybedenleri andı. Reina önüne çelenk bırakan Lübnanlı belediye başkanları basın açıklaması yaptı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın da eşlik ettiği heyette Lübnan Deirnbouh Belediye Başkanı Mohammed Saadieh, Mrah Sreij Belediye Başkanı Abdulfattah Allam, Bakhoun Belediye Başkanı Ziad Jamal, Bikaasefrine Belediye Başkanı Ali Sabra ve UCLG-MEWA Tanıtım ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Muhammed Mahli yer aldı.

TERÖRE KARŞI ORTAK TAVIR

İlk açıklamayı Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç yaptı. Çok sayıda yabancı misafirin Reina'da yılbaşını kutladığını söyleyen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, dünyanın her tarafında terör saldırılarının arttığını hatırlattı.

Ali Kılıç, turizme vurulmak istenen darbeye karşı topyekun bir karşı duruştan yola çıkarak belediye başkanlarını İstanbul'a davet ettiklerini söyledi.

Lübnanlı belediye başkanları adına konuşan Deirnbouh Belediye Başkanı Mohammed Saadieh de "Terör eylemlerini kınamak adına dayanışma içerisindeyiz" dedi

DOSTLUK ANLAMASI İMZALANDI

Anma sonrası Lübnanlı belediyeleri ile Maltepe Belediyesi arasında Ortaköy Feriye Lokantası'nda dostluk ve işbirliğini geliştirmek amacıyla kardeşlik anlaşması imzalandı.

3 LÜBNAN VATANDAŞI ÖLMÜŞTÜ

1 Ocak'ta meydana gelen ve hayatını kaybeden 39 kişi arasında Lübnanlı ünlü iş adamı İlyas Şami'nin kızı Rita Şami, Elias Wardini ve Lübnanlı bankacı Haykel Moussallem de vardı. Lübnan milletvekili Estefan Doveyhi'nin kızı Büşra Düveyh de ağır yaralanmıştı. Uçakla Beyrut'a götürülen Düveyh'in tedavisi burada sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------

Maltepe Belediye Başkanı Kılıç ve Lübnan heyetinin Reina'ya çelenk bırakması

Kılıç'ın açıklaması

Deirnbouh Belediye Başkanı Mohammed Saadieh'ın açıklanması

Dostluk anlaşması imza töreninden detay

24.01.2017 - 11.12 Haber Kodu : 170124036

====================================

4- İSMAİL CEM MEZARI BAŞINDA ANILDI

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem ölümünün 10. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

2007 yılında vefat eden eski Dışişleri Bakanı İsmail Cem için kabri başında düzenlenen törene Cem'in eşi Elçin Cem, oğlu Kerim Cem, kızı İpek Cem Taha ile eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş ve partililer katıldı. Anma töreninde Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Okunan duaların ardından Ercan Karakaş kısa bir konuşma yaptı.

"SEVİLEN BİR İNSAN OLMASI BİZİM İÇİN İFTİHAR NEDENİ"

İsmail Cem'in oğlu Kerim Cem ise törene katılanlara teşekkür ederek, "Bugün babam rahmetli İsmail Cem'in 10. ölüm yıldönümüydü. Her zaman olduğu gibi dostlarımız bizi yalnız bırakmadılar. Bu kadar zaman geçmesine rağmen toplum tarafından sevilen bir insan olması bizim için bir iftihar kaynağı" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Anmadan görüntüler

-İsmail Cem'in ailesi

-İsmail Cem'in mezarı başında dua okuyanlar

-Oğul Kerim Cem ile röp.

-Genel ve detaylar

24.01.2017 - 11.41 Haber Kodu : 170124035_

==================================

5- GÖRME ENGELLİ ÇİFTİN MUTLULUĞU

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL DHA

Boynuna taktığı tezgahında kağıt mendil, çakmak satarak geçimini sağlamaya çalışan doğuştan görme engelli 49 yaşındaki Hüseyin Altındağ ile 2 yıl önce dünya evine girdiği kendisi gibi engelli eşi 45 yaşındaki Songül, yaşama sım sıkı sarıldıklarını, birbirlerini çok sevdiklerini söyledi.

Avcılar'da engelli aylığının yanı sıra boynunda taşıdığı tezgahında kağıt mendil, çakmak, yara bandı satarak geçimini sağlamaya çalışan, daha önce evlenip ayrılan yüzde 96 görme engelli Hüseyin Altındağ, yakınlarının önerisi ile 2 yıl önce Bursa'da oturan engelli Songül Ulucan ile telefonla görüşmeye başladı. Altındağ, bir yakınının yardımı ile Bursa'ya gidip-gelirken, Ulucan'a evlenme teklif etti. Evlenmeye karar veren çift nişanlanırken, ekonomik güçleri ev eşyası almaya ve düğün yapmaya elvermedi. 2 yıl önce Avcılar Belediyesi'nin eşya ve düğün masraflarını üstlenmesi üzerine çift, Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'nin Firuzköy Belediye Tesisleri'nde kıydığı nikahla evlendi ve 2 günlüğüne Çanakkale Asos'ta balayına götürüldü.

Geçen iki yıl içerisinde birbirlerini daha fazla sevdiklerini belirten Altındağ çifti zaman zaman Gümüşpala Mahallesi'ndeki Küçükçekmece Gölü sahilinde kol kola girerek ellerindeki bastonla yürüyüşe çıkıyor. Dalgaların ve kuşların sesini dinleyen Altındağ çifti, birbirlerini daha fazla sevdiklerini söyledi. Belediyenin Türk Halk Müziği korusu kursuna devam eden Songül Altındağ, özellikle görme engellilerin yaşama küsmemelerini, aksine sımsıkı sarılmalarını isterken, eşi Hüseyin Altındağ da yaşamından şikayetçi olmadığını söyledi. Altındağ, her gün yürüyerek satış yaptığı kaldırımlardaki engelli yürüme bantlarının olabildiğince her yere yaygınlaştırılmasını, esnaftan sattıkları ürünleri veya araçlarını kaldırıma bırakmamalarını istedi. Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, 2 yıl önce nikahlarını kıydığı, sorunları ile ilgilendiği çifti evlerinde ziyaret ederken, Songül Altındağ'ın pişirdiği çay ve ikram ettiği pastayı beğendiğini söyledi. Koro çalışmalarına katıldığını anlatan Songül Altındağ, ısrarları kıyamayınca konuklara bir türkü söyledi.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Hüseyin Altındağ, boynundaki tezgahı ile yürüyüp satış yaparken

-Çiftin evlendiği günden görüntü ve röportaj

-Çiftin nikahı kıyılırken

-Çift sahilde yürürken

-Songül Altındağ, çay hazırlarken

-Belediye Başkanı'nın ziyareti ve Songül Altındağ türkü söylerken

24.01.2017 - 09.53 Haber Kodu : 170124013_ - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsmail Cem Altındağ İstanbul Lübnan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title