Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- İDO LODOS NEDENİYLE TÜM İÇ HAT DENİZ SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ (2)Haber-Kamera: Erhan TEKTEN - İSTANBUL DHAİstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Marmara denizindeki lodos nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

1- İDO LODOS NEDENİYLE TÜM İÇ HAT DENİZ SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ (2)

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN - İSTANBUL DHA

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), Marmara denizindeki lodos nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini açıkladı.

İDO'dan yapılan açıklamada iptal edilen hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsleri seferleri ise şöyle belirtildi:

11: 30 Beşiktaş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

11: 45 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot

11: 45 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

12: 00 Bostancı - Yenikapı - Bandirma Deniz Otobüsü

12: 30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

12: 50 Kadıkoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü

14: 30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Beşiktaş Deniz Otobüsü

14: 50 Kadiköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

16: 00 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü

Görüntü Dökümü:

----------

-Bakırköy sahilinden görüntü

02.12.2016 - 11.42 Haber Kodu : 161202044

===============================

2- PENDİK'TE SOKAK ORTASINDAKİ DEHŞET KAMERADA

Pendik'te bir kişi sokak ortasında tartıştığı kişilerce bıçaklanarak öldürüldü.

Olay anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - Sinan BİLGİLİ / İSTANBUL DHA

Pendik Kaynarca'da sokak ortasında 19 yaşındaki gencin sokak ortasında bıçaklanarak öldürülmesi güvenlik kamerasına yansıdı,

Olay saat 03.00 sıralarında Pendik, Kaynarca Mahallesi Deniz Caddesi üzerinde meydana geldi. İddialara göre Enes Turan ve 3 arkadaşı arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa süre sonra kavgaya dönüştü. Enes Turan kavga ettiği kişiler tarafından boynundan ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklandı.

O ANLAR GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Turan olay yerinde hayatını kaybederken 3 kişi taksiye binerek olay yerinden uzaklaştı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri görgü tanıkların dan aldıkları bilgiler doğrultusunda şüphelilerin bindiği taksiye ulaştı. Polis çevrede yapılan aramada şüphelilerin eşkaline uyan 3 şüpheliyi kaldırımda otururken yakaladı. Aşırı derecede alkollü oldukları tespit edilen 3 şüpheli Pendik Merkez Polis Merkezi'ne götürüldü. Şüpheliler Taner İ. Mehmet Ç. ve Cihan Ç. alınan ifadelerinin ardından sağlık kontrolüne çıkarıldı. Olayda hayatını kaybeden Enes Turan'ın cenazesi yapılan incelemenin ardından Kartal Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Güvenlik kamerasına yansıyan olayla ilgili açıklama yapan Emniyet Müdürlüğü, "Şüphelilerin Kaynarca Mahallesinde alkol aldıkları Taner İ.'nin kardeşini arayarak evde bulunan alkolü getirmesini söylediği, kardeşini tekrar aradığında telefonu maktulün açtığı ve alkolü kendisinin aldığını söylemesi üzerine olay yerinde buluştukları ve aralarında çıkan tartışma sonucunda olayın meydana geldiği anlaşılmıştır" denildi.

Görüntü dökümü:

-----------------

EK GÖRÜNTÜ

-Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri

///////////////////GEÇİLEN GÖRÜNTÜLER

-Enes Turan'ın yerde yatan cesedi

-Polisin olay yeri şeridi çekmesi

-Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesi

-Şüphelilerin sağlık kontrolüne çıkartılması

-Şüphelilerin tepki göstermesi

-Genel ve detaylar

02.12.2016 - 06.40 Haber Kodu : 161202009

02.12.2016 - 12.48 Haber Kodu : 161202057

==========================

3 - SİGARA DAĞITIM ARACINI SOYDULAR

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN -İSTANBUL DHA

Ümraniye'de sigara dağıtımı yapan bir araç, maskeli ve silahlı 3 kişi tarafından soyuldu. Soyguncular sürücüyü etkisiz hale getirdikten sonra 3 koli sigarayı alarak kaçtı.

Olay, Atakent mahallesi 3008 üzerinde bulunan bir tekel bayisi önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, bir firmaya ait sigara dağıtımı yapan aracın sürücüsü müşterisinden sipariş almak için 34 FS 8652 sigara yüklü aracını sokak üzerinde park edip, tekel bayisine girdi. Siparişi alan sürücü sigaraları götürmek için aracın başına geldiğinde maskeli 3 kişi, silah doğrultarak etkisiz hale getirdi. Araç içinde 3 koli sigara çalan soyguncular geldikleri minibüsle kaçtı. İhbar üzerine olay yerine ekipler aldıkları bilgiler doğrultusunda çevrede geniş çaplı araştırma yaptı. Ekipler soyguncuların kullandığı minibüsü yakın bir noktada terk halde buldu.

Sigara aracı detaylı inceleme için Çakmak Polis Merkezi'ne götürüldü.Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü Dökümü

----------

-Polis ekiplerinden görüntü

-Soyguncuların kullandığı minibüs

-Polisin çevrede inceleme yapması

-Büfeden görüntü

-Büfe çalışanı ile röp

-Çakmak polis merkezinden görüntü

02.12.2016 - 11.43 Haber Kodu : 161202045

===================================

4- TGC SEDAT SİMAVİ ÖDÜLLERİ'Nİ KAZANANLAR BELLİ OLDU

İstanbul DHA

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 2016 Sedat Simavi Ödülleri'ne değer görülen sanatçı, gazeteci, edebiyat, spor ve bilim insanlarına verilecek ödüller açıklandı. 11 Aralık 1953'de yaşamını yitiren TGC kurucu Başkanı Sedat Simavi adına 40 yıldan bu yana sürdürülen ödüller gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor. Ödül Töreni'nin tarihi ve yeri daha sonra paylaşılacak.

2016 Sedat Simavi Ödülleri'ne değer görülen isimler ve eserleri şöyle:

1- GAZETECİLİK ÖDÜLÜ:

Ömer ERBİL

Hürriyet Gazetesi'nde 26 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan "Topkapı Sarayı Ayakta Zor Duruyor" başlıklı haberi nedeniyle.

2-RADYO ÖDÜLÜ:

Özlem YALÇIN

TRT Türkiye'nin Sesi Radyosu ve TRT Memleketim FM'de 27 Ocak 2016 tarihinde yayınlanan "Evim Türkiye" adlı radyo programı nedeniyle.

3-TELEVİZYON ÖDÜLÜ:

Haber:

Engin YILMAZ - Sevgi ŞAHİN - Çağlar GÜNER

Fox TV'de 4 Şubat 2016 tarihinde yayınlanan "Baran'ın İlaçları İçin Operasyon" adlı ortak haberleri nedeniyle.

Belgesel:

Burçe BAHADIR

TRT Televizyonu Belgesel Kanalında 17 Ağustos 2016 tarihinde yayınlanan "Refakatçi" adlı belgesel programı nedeniyle.

4-KARİKATÜR ÖDÜLÜ:

Behiç AK

Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlanan "Kim Kime Dum Duma" isimli köşesinde çizdiği karikatürleri nedeniyle.

5-EDEBİYAT ÖDÜLÜ:

Haluk ORAL

"Bir Roman Kahramanı Orhan Veli" adlı biyografi çalışması nedeniyle.

6-SOSYAL BİLİMLER ÖDÜLÜ:

Dr. Bahar ARSLAN

"II. Meşrutiyet'ten Cumhuriyet'e İki Devrim; İki Süreç - Tarihsel, İdeolojik ve Olgusal Bir Karşılaştırma" adlı eseriyle.

7-FEN BİLİMLERİ ÖDÜLÜ:

Prof. Dr. Ali KOŞAR

"Mikrokanallarda Çap ve Uzunluğun Yüksek Kütle Akılı Doymamış Akış Kaynama

Isı Transferine Etkilerinin Nümerik ve Deneysel Olarak Araştırılması" adlı eseri nedeniyle.

8-SAĞLIK BİLİMLERİ ÖDÜLÜ:

Seçici Kurul, yarışmaya başvuran eserler içerisinde bu yıl yönetmelik şartlarına uygun ödüle değer bir araştırma eseri olmadığına karar verdi.

9-SPOR ÖDÜLÜ:

Taha AKGÜL

"Güreşçi (Serbest Stil 125 kg) - Rio Olimpiyatları Şampiyonu" olması nedeniyle.

TGC KURUCU BAŞKANI SEDAT SİMAVİ'NİN ÖZ GEÇMİŞİ (1896 - 1953)

Öncü çalışmaları ile adını yayın tarihine yazdıran Sedat Simavi,1896 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Hamdi Simavi Bey, annesi Sultan Abdulhamit sadrazamlarından Saffet Paşa'nın torunu Aliye Hanım'dır. Sedat Simavi, babasının görevli olduğu Samsun'da ilk Fransızca derslerini aldı. Kadıköy Saint-Joseph Fransız Okulu'nda başladığı öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı (1912), Okul sıralarında ilk karikatürleri yayınlanmaya başlandı. 1.Dünya Savaşı patlak verince Hadımköy'deki birliğine katıldı. 1916'da Şeker Bayramı'nın birinci günü "HANDE" adındaki haftalık dergiyle yayın hayatına atıldı. 1917'de Müdafaa-i Milliye Cemiyeti adına ilk defa konulu bir film çevirdi. "PENÇE", "CASUS" ve "ALEMDAR VAKASI" filmleri böyle doğdu. İstanbul'un çeşitli semtlerinde başarı ile oynadı. "DİKEN" ve "İNCİ" dergilerini de bu arada yayımlamıştı. Sedat Simavi, günlük gazete idealine 21.7.1920'de "DERSAADET" ile kavuştu. Gazete, Sevr Muahedesi'nin yarattığı karamsarlığa karşı yapıcı bir ruh aşılıyordu. Onu "PAYİTAHT", "GÜLERYÜZ" izledi. 15 Mart 1933'te yayın hayatına atılan haftalık "YEDİGÜN" ile 18 yıl en çok satan dergiyi çıkarma başarısına sahip oldu. Gazetecilerin dayanışmalarını ve bağımsızlıklarını sağlamak amacıyla Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kurulmasında öncü oldu. Cemiyetin 1 numaralı Şeref Rozeti'ni taşıdı ve ilk başkanlığa seçildi. Sedat Simavi, 1 Mayıs 1948'de Türkiye'nin en büyük tirajlı gazetesi "HÜRRİYET"i yayımlamaya başladı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı iken Üniversitede Gazetecilik Kürsüsü'nün kurulması için de ilk yazılı başvuruyu yaptı. Sedat Simavi'nin mücadeleli hayatı 11 Aralık 1953'te son buldu.

===================================

5 "YEŞİL NOKTA BASIN ÖDÜLLERİ"NDE EN İYİ HABER AJANSI ÖDÜLÜ DOĞAN HABER AJANSI'NA

Haber-Kamera: Enver ALAS İSTANBUL / DHA

Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı(ÇEVKO), Doğan Haber Ajansı'nı 'Geleneksel 4. Yeşil Nokta Basın Ödülleri' kapsamında çevre ve geri dönüşüm konularındaki haberleri nedeniyle en iyi haber ajansı ödülüne layık gördü. Ödülü, DHA adına Dış Haberler ve Ekonomi Müdürü Osman Şenkul aldı.

ÇEVKO tarafından düzenlenen, Türkiye önde gelen sanayi şirketlerinin yarıştığı 'Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri' ile çevreci haberlere öncelik veren basın kuruluşlarına yönelik verilen 'Geleneksel 4. Yeşil Nokta Basın Ödülleri' dün Levent'teki Wyndham Grand Otel'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. ÇEVKO Yönetim Kurulu Başkanı Okyar Yayalar ve yönetim kurulu üyelerinin evsahipliğinde düzenlenen törene davetliler katıldı.

JÜRİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Törende konuşan Okyar Yayalar, 'Yeşil Nokta' markasını kullanan firma sayısının ve ekonomik, çevresel faydalar sağlayan çalışmaların, projelerin çok daha fazla artması gerektiğini ifade etti. Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri yarışmasına katılan firmaların projelerinin bağımsız bir jüri tarafından değerlendirildiğini vurgulayan Yayalar, "Biz, bu ödül törenini sadece organize ediyoruz. Ödülleri jüri belirliyor. Kolay bir iş değil, vakitlerini harcadılar. Bu yüzden hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İMER: "4 MİLYON 515 BİN TON AMBALAJ ATIK EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI"

ÇEVKO Genel Sekreteri Mete İmer ise konuşmasında, vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi. İmer, "Bu yıl 25. yılımız kutluyoruz. Bu 25 yıl içinde yaklaşık, 4 milyon 515 bin ton ambalaj atığının ekonomiye geri kazandırıldı. Bu rakam, ekonomiye 5 milyar 800 milyon dolarlık bir katkıyı ifade ediyor. Atık kağıtların kullanılmasıyla daha az ağaç kesiliyor. 32,5 milyon ağaç, yaklaşık 651 bin dönümlük orman arazisini kesilmekten kurtardığımızı söyleyebiliriz. 50,6 milyon metreküplük su tasarrufu sağlandı, 20,4 milyar kilowatt saatlik elektrik tasarrufu sağlandı. Bütün bunlar ürünlerimizi orijinal hammaddelerden üretmek yerine atıkları da kullanarak ürettiğimiz için bu tasarrufları elde ediyoruz" dedi.

BAŞARILI FİRMALAR ÖDÜLLERİNİ ALDI

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Törende 'Atık Yönetim Sistemi ve Uygulamaları', 'Ambalaj Tasarımında Kaynak Azaltarak Önleme Uygulamaları' ve 'Çevre Konulu Sosyal Sorumluluk Uygulamaları' kategorilerinde; Küçük ve Orta Ölçekli İşletme ve Büyük Ölçekli İşletme olmak üzere 2 ayrı sınıfta yarışan firmaların en başarılı çalışma ve projeleri açıklanarak 'Yeşil Nokta Sanayi', 'Yeşil Nokta Teşvik' ve ödülleri sunuldu 'Geleneksel 4. Yeşil Nokta Basın Ödülleri' sahiplerini buldu.

Çevre ve geri dönüşüm konularında haber sayısındaki üstünlüğüyle en iyi haber ajansı kategorisinde Yeşil Nokta Basın Ödülü DHA'ya verildi. Ödülü, DHA adına Dış Haberler ve Ekonomi Müdürü Osman Şenkul aldı.

GECEDE ÖDÜL ALAN FİRMALAR VE KATEGORİLERİ ŞÖYLE:

'Yeşil Nokta Teşvik Ödülünü Kazanan Firmalar:

Klimasan Klima San. ve Tic. A.Ş.

PepsiCo Türkiye,

Mondi Tire Kutsan Kağıt ve Ambalaj San. A.Ş.

Viko Elektrik ve Elektronik Endüstrisi San. ve Tic. A.Ş.

'Yeşil Nokta Sanayi Ödülü' kazanan firmalar:

TofaşTürk Otomobil Fabrikaları A.Ş.,

Abdi İbrahim İlaç San. Tic. A.Ş.,

Anadolu Cam. San. A.Ş.

PepsiCoTürkiye

'Geleneksel Yeşil Nokta Basın Ödülleri'ni kazananlar

Doğan Haber Ajansı

CNN Türk TV

Dünya Gazetesi;

TRT Radyo 1'de yayınlanan 'Çevreci Yaklaşım' programı

Ambalaj Dünyası Dergisi

Görüntü Dökümü

-------------------

-Ödül törenine katılan davetliler

-Törenin açılış konuşmaları

-Okyar Yayalar'ın konuşması

-Mete İmer'in konuşması

-Yeşil Nokta Sanayi Ödülleri'nin ödüllerinin verilmesi

-Ödül alanların toplu resmi

-Basın ödüllerinin verilmesi

-Osman Şenkul'un ödülü alması

-Basın ödüllerini alanların toplu görüntüsü

02.12.2016 - 12.00 Haber Kodu : 161202048_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sedat Simavi Yayalar Marmara Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title