Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1 - ERDAL TOSUN'UN CENAZESİ TÖREN İÇİN GASİLHANEDEN ALINDISarıyer'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden sanatçı Erdal Tosun'un cenazesi Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınarak Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)'ne götürüldü.

1 - ERDAL TOSUN'UN CENAZESİ TÖREN İÇİN GASİLHANEDEN ALINDI

Sarıyer'de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden sanatçı Erdal Tosun'un cenazesi Zincirlikuyu Gasilhanesi'nden alınarak Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM)'ne götürüldü. Cenazesi eski eşi İlknur Tosun, Olgun Şimşek ve arkadaşları tarafından Erdal Tosun için BKM'de tören düzenlenecek. Cenazeye Beşiktaş Belediyesi'ne ait bir zabıta motoru eşlik etti.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Erdal Tosun'un cenazesinin çıkışı

-Cenaze aracına konulması

-Cenaze aracının gidişi

-Cenaze aracının Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan çıkışı

-Beşiktaş Belediyesi Zabıta ekibinin cenazeye eskortluk etmesi

-Genel ve detaylar

01.12.2016 - 11.59 Haber Kodu : 161201051

==============================

2- CHP İL BAŞKANI CANPOLAT İFADE VERMEK İÇİN ADLİYEDE

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'a destek vermek için çok sayıda milletvekilinin yer aldığı grup adliye önüne geldi.

Canpolat,

"AKP önünde yapmış olduğumuz eylem, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" diye bugün bizi buraya çağırmışlar"

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek savcıya ifade verdi.

Canpolat, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atılması olayını protesto etmek amacıyla AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na gerçekleştirilen yürüyüş sonrası, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçu kapsamında ifadeye çağrıldığını söyledi.

CHP milletvekilleri Engin Altay, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu, Erdoğan Toprak, Gamze Akkuş İlgezdi ve çok sayıda partili Capolat'a destek olmak için Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

KONUŞMASINA FİDEL CASTRO'NUN SÖZÜYLE BAŞLADI

İfadeye çağrılan Canpolat, burada açıklama yaptı.

Açıklamasına Adana'da yurtta çıkan yangında hayatını kaybeden 12 kız çocuğunun ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, getiğimiz günlerde hayatını kaybeden Küba'nın devrim lideri Fidel Castro'ya ait olduğu ifade edilen 'Yenilirsek tekrar ayağa kalkarız ve mücadeleye devam ederiz. Ama diktatörler yenilirse bir daha ayağa kalma şansı yoktur' sözünü dile getirdi.

"DEVLET İÇİNDE ÇETELEŞEN GRUPLARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN AKP ÖNÜNE YÜRÜDÜK"

Canpolat, "Cumhurbaşkanı'nın, Başbakan'ın, Emniyet Genel Müdürü'nün gözü önünde Fatih Camii'nde adeta devlete meydan okurcasına genel başkanımızın önüne mermi atma mücadelesini vermek için buraya geldik. Devlet içinde çeteleşen gruplara dikkat çekmek için AKP önünde yapmış olduğumuz eylem, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" diye bugün bizi buraya çağırmışlar" dedi.

"ÜLKENİN TEK BAŞINA YÖNETİLMESİNE CHP OLARAK MÜSAADE ETMEYECEĞİZ"

Canpolat, "Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve muhalifleri bastırarak, sindirerek, etkisiz hale getirerek Türkiye'de demokrasinin uygulanamayacağını bilmenizi istiyorum. Bugün yaşamın her alanında ilerici, aydın, demokrat ve solcu basını susturarak özellikle emek dünyasının, yoksulların ve ötekilerin, laiklikten yana olan bütün basını susturarak, hapislere atarak ülkenin tek başına yönetilmesine CHP olarak müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Konuşmasının ardından CHP İl Başkanı Canpolat, partisinden milletvekilleri ve avukatlarıyla birlikte ifade vermek üzere soruşturmayı yürüten savcılığa çıktı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Şehit polisler için 8 Haziran 2016 tarihinde Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atılmış, CHP İstanbul İl Örgütü de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun önüne mermi atılması olayını protesto etmek için 9 Haziran 2016'da AKP İstanbul İl Başkanlığı'na önünde basın açıklaması gerçekleştirme kararı almıştı. Yürüyüşün izinsiz olduğu gerekçesiyle CHP'liler bulundukları yerde basın açıklaması yaparak ayrılmışlardı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Adliye önünde toplanan CHP'liler

Canpolat'ın açıklaması

Milletvekilleri

Grubun adliyeye girmesi

Genel ve detay görüntüler

01.12.2016 - 11.42 Haber Kodu : 161201045_

================================

3- İLKER BAŞBUĞ : TERÖR GERÇEKTEN ÜLKEMİZE ÇOK AÇIDAN ZARAR VERİYOR

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ,

"Terör ve diğer olaylar devam ediyor. Mutlaka Türkiye bu sorunun üzerinden gelecektir. Ümitsizliğe yer yok"

"Terör olaylarından ülkemize gelen turist sayısında arzu edilmeyen azalmalara neden oluyor. Türkiye bu terör sorunundan en kısa zamanda çıkmak mecburiyetinde. Bu terör gerçekten ülkemize çok açıdan zarar veriyor"

Haber-Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE-İSTANBUL

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, son günlerde artan terör olayları ve Adana'da bir kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangın olayı ile ilgili olarak, "Terör ve diğer olaylar devam ediyor. Mutlaka Türkiye bu sorunun üzerinden gelecektir. Ümitsizliğe yer yok" dedi.

Şangay Üniversitesi'nin davetlisi olarak Çin'e giden Başbuğ, Emekli Hava Pilot Orgeneral Bilgin Balanlı ve Emekli Koramiral Kadir Sağdıç Türkiye'ye döndü. Türk Hava Yolları'na ait uçakla 05.30'da Şangay'dan İstanbul'a gelen Başbuğ, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE BU SORUNLARIN ÜZERİNDEN GELECEKTİR

İlker Başbuğ, " Nereye gitsek aklımız ülkemizde. Maalesef haberlere bakıyorsunuz Adana'da bir yurtta yangın olayı olmuş. Öğrencilerimizi kaybediyoruz. Terör devam ediyor diğer olaylar var. Mutlaka Türkiye bu sorunlarının üzerinden gelecektir. Ümitsizliğe yer yok. Burada önemli olan toplum üzerinde etkili olan herkesin bölünmeye değil, bölücü ayrışmaya değil, bütünleşmeye götürecek şekilde konuşması ve davranışlarını o şekilde yönlendirmesi fevkalade önemli bir konu" dedi.

SURİYE VE IRAK'TAKİ DURUM

Şangay Üniversitesi'nde yaklaşık 300 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen bir toplantıya katıldıklarının altını çizen Başbuğ, "Özellikle Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimci kişiliği üzerinde bir sunum oldu. Bu sunumda Ortadoğu, Irak ve Suriye konularına değindik. Şangay'dan sonra Pekin'e geçip düşünce kuruluşlarıyla bir araya geldik. Çin Halk Cumhuriyeti, Türkiye arasındaki ilişkilere önem veriyor. Bu açıdan bu bir hafta süre zarfında yaptığımız toplantılar özellikle Türkiye'nin görüşlerini net olarak Suriye ve Irak'ta yaşananlar ve Türkiye'nin terörle yapmış olduğu mücadeleyi, Irak ve Suriye'deki gelecekte olabilecek durumlara ilişkin olarak Türkiye'nin görüşlerini görüştüğümüz ilgililere aktardık" diye konuştu.

TERÖR TURİZME ZARAR VERİYOR

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Türkiye ile ilişkilerine büyük önem verdiğini altını çizen Başbuğ,

"Çin halk Cumhuriyeti, Türkiye'nin ekonomik ilişkilerinde Almanya'dan sonra ikinci en büyük ilişkide olduğu ülke. Ancak iki ülke arasındaki ihracat ve ithalat durumuna baktığımızda arada çok büyük eksiklik var. Onlarda bu aradaki farkın azaltılması için çabaların olmasına inanıyorlar. İthalat ve İhracat anlamında dengeleri sağlamada en akla gelen birinci alan turizm onlarda bunu kabul ediyorlar. Turizm alanında gelişmelerin olumlu neticeler vereceğine onlarda inanıyorlar. Ama ülkemizdeki terör olaylarından ülkemize gelen turist sayısında arzu edilmeyen azalmalara neden oluyor. Türkiye bu terör sorunundan en kısa zamanda çıkmak mecburiyetinde. Bu terör gerçekten ülkemize çok açıdan zarar veriyor" şeklinde konuştu.

ÇİNLİLER PYD İLE İLGİLİ BİLGİ İSTEDİ

Sivil toplum örgütlerinin de ülkeler arası bu tür ziyaretlerde bulunması gerektiğini söyleyen İlker Başbuğ, "Kanaatimiz o ki, bizim yaptığımız ziyaret gibi başkalarının da bütün ülkelere bu şekilde ziyaretler yapsın. Devlet yetkilileri değil, sivil toplum örgütleri de bu tür faaliyetlerin yapılmasının yararlı olduğunu düşünüyorum. Bir düşünce kuruluşu ki orada PYD konusunu konuşurken bizden şu talepte bulundu. PYD konusunda Türkiye Cumhuriyeti'nin bize daha somut belge, delil... Elindeki belgeleri aktarması halinde bu konuyu daha iyi anlama ve değerlendirme şansımız olacak diye bizlere ifade ettiler" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------

-İlker Başbuğ ve heyetin VİP salonunu giriş görüntüsü

-İlker Başbuğ röp

-İlker Başbuğ ve heyetten görüntü

01.12.2016 - 10.42 Haber Kodu : 161201031

============================

4- OTOGARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMİ

Kış lastiği taktırmayanlara 602 lira ceza kesildi

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda kış lastiği denetimi yaptı.

İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kış lastiği uygulamasına geçilmesinin ardından Bayrampaşa'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda denetim yaptı. Trafik polisleri, 'Kumpas' adı verilen aletle otogardan çıkan otobüslerin lastiklerinin kış lastiği olup olmadığı kontrol etti.

CEZASI 602 LİRA...

Denetimlerle ilgili bilgi veren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Kenan Aslan, "Bugün saat 08.00'da uygulamaya başladık. Şuana kadar 2 araçta kış lastiği olmadığını tespit ettik. Bu otobüslere 602 TL ceza yazdık. Otobüslerin kış lastiği olmadan otogardan çıkışına izin vermiyoruz" diye konuştu. Otobüs şoförleri son güne bırakmadan lastiklerini değiştirdiklerini, denetimleri de doğru bulduklarını söyledi. Denetimlerin aralıksız süreceği bildirildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Polislerin lastik denetimi

-Otobüslerden detay

-Polislerin bir otobüse ceza yazması

-Polis memuru Kenan Aslan ile röp.

-Otobüs şoförleri ile röp.

-Genel ve detaylar

01.12.2016 - 12.02 Haber Kodu : 161201052_

=============================

5- HRANT DİNK CİNAYETİ DAVASI

Tutuklu sanık Yasin Hayal,

"Ben Hrant Dink'i tanımıyorum. Duruşmalarda Dink'e karşı kin beslediğimden bahsedilmektedir. Tanımadığım bir insana nasıl kin duyabilirim. Adaletinize güveniyorum"

Haber: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 2'si tutuklu 35 sanıklı davanın 25. duruşması görüldü. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve cinayetin faili Ogün Samast katıldı. Bugün duruşmada ifade vermesi beklenen tutuklu sanık eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, avukatının mazeret bildirmesi nedeniyle ifade veremedi. Akyürek'in ifade vermesi için duruşma yarına ertelendi.

YASİN HAYAL: HRANT DİNK'İ TANIMIYORUM

Öte yandan, tutuklu sanık Yasin Hayal'in Salı günü SEGBİS ile verdiği ifadenin tutanağa yansıyan kısmı okundu. Hayal'in, "Ben Hrant Dink'i tanımıyorum. Duruşmalarda Dink'e karşı kin beslediğimden bahsedilmektedir. Tanımadığım bir insana nasıl kin duyabilirim. Adaletinize güveniyorum" dediği kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş Kültür Merkezi Cumhuriyet Halk Partisi İlker Başbuğ Zincirlikuyu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title