Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- ESKİ İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN TAHLİYE EDİLDİHaber: Özden ATİK / İstanbul, DHAFETÖ/PDY soruşturması kapsamında iki aydır tutuklu bulunan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tahliye edildi.

1- ESKİ İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN TAHLİYE EDİLDİ

Haber : Özden ATİK / İstanbul, DHA

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında iki aydır tutuklu bulunan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın tahliye edildi. Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz'ün itirazı üzerine nöbetçi hakimliğin kararıyla dün akşam saatlerinde tahliye edildiği belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 Eylül 2016'da tutuklanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın dün akşam tahliye edildiği ortaya çıktı.

"Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iki aydır tutuklu bulunan Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz müvekkilinin tutukluluğuna itirazda bulundu. İtirazı değerlendiren Nöbetçi İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği, Çapkın'ın emekli olması ve mevcut delil durumu itibariyle tahliyesine karar verdi. Mahkeme Çapkın hakkında ayrıca yurtdışına çıkış yasağı da koydu.

AVUKATINDAN YAZILI AÇIKLAMA

Hüseyin Çapkın'ın avukatı Fahrettin Kocagöz yaptığı yazılı açıklamada, "Müvekkilim sayın Hüseyin Çapkın, 40 yılı aşkın süre milletine sadakatle hizmet etmiş değerli bir devlet adamıdır. Yargıda enbaşından beri dile getirmeye çalıştığımız gibi müvekkilimin hayatının hiçbir evresinde bu terör örgütü ve üyeleriyle yasadışı herhangi bir birlikteliği olmadığı bu kararla tescillenmiştir. Müvekkilim bu süreçte, hayatının her döneminde olduğu gibi sürekli, devletin bekası için dua etmiş, öncelikle Türk adaletine inanmış sonra devlet aklına ve vicdanına güvenmiştir. İnanmakta ve güvenmekte haklı olduğunu görmek hepimizi mutlu etmiştir" dedi.

KRİTİK BİRİMLERE YAPILAN ATAMALAR SORULMUŞTU

Eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a savcılık ve hakimlik sorgusunda, kendi döneminde İstihbarat, Organize ve Terör şubeleri gibi kritik birimlere yapılan atamalara ilişkin sorular sorulduğu, Çapkın'ın da örgüt üyesi olmadığını belirterek "İstihbarat, KOM, TEM daire başkanlıkları merkezi planlama yaparak, il emniyet müdürlerine fazla takdir yetkisi bırakmadan merkezden atama yaptıklarından dolayı bu saydığımız şubelere direkt olarak müdahaleniz söz konusu olmamaktadır. Bu nedenle, İstanbul İl emniyet müdürü olarak atandığımda Türkiye gündeminde 2007 yılı itibariyle geniş yer bulan Ergenekon-Balyoz gibi davaların soruşturmalarını yürüten İstihbarat, KOM ve TEM birimlerinin mevcut kadrolarına müdahalem olmadı" demişti.

Görüntü Dökümü:

-------

-Çapkın'ın arşiv görüntüleri

08.11.2016 - 10.19 Haber Kodu : 161108030

===========================

2- ESENLER'DEKİ SALDIRIDA ÖLÜ SAYISI 2'YE YÜKSELDİ

SALDIRGANIN KAÇIŞ ANI KAMERADA

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ / İstanbul DHA

Esenler'de pompalı tüfekle gerçekleşen saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye yükseldi. Kaçış anı güvenlik kamerasına yansıyan saldırgan yakalanarak gözaltına alındı

Esenler, Turgut Reis Mahallesi Şehit Ali Karahan Caddesi'de dün saat 22.45 sıralarında meydana gelen olayda Seçkin Çetin ve Murat Yüksel pompalı tüfekle saldırıya uğramıştı. Çetin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken Yüksel tedavi altına alınmıştı. Ancak Yüksel de sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Olay sonrası çalışma başlatan Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri olayı gerçekleştiren Emre A.'yı Esenler'de sokakta yürürken gözaltına aldı.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Emre A., Çetin ve Yüksel ile araç takası için anlaştı. Takas için aracını devreden Emre A. anlaştığı aracı ise alamadı. Aracı devralamayan Emre A. bir süre sonra parasını istemeye başladı. Ancak parasını da alamayan emre A., akşam saatlerinde buluştuğu 2 kişiye pompalı tüfekle ateş açtı.

Emniyetteki sorgusu tamamlanan Emre A., adliyeye sevk edildi.

KAÇIŞ ANI KAMERADA

Olay sonrası Emre A.'nın kaçışı çevredeki bir güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. GörüntülerdeEemre A. elindeki pompalı tüfekle kaçıyor.

Görüntü Dökümü:

--------------

GÜVENLİK KAMERASI

-Zanlının elinde silahla kaçışı

AKTÜEL GÖRÜNTÜ

-Adliyeye sevk edilmesi

=========================

3- METROBÜS DURAĞI DOLDU TAŞTI, D-100'DE ARAÇ ÇARPTI

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ - İstanbul DHA

Zeytinburnu'nda metrobüs durağının dün yaşanan yoğunluğun ardından bu sabah da benzer görüntüler Merter Metrobüs durağında yaşandı. Dakikalarca metrobüs durağına inmeyi ve duraktan çıkmayı bekleyenler çareyi D-100 Karayolundan karşıya geçmekte buldu.

Metrobüs durağında yaşanan tehlikeli anlar durağı kullananlarca kaydedildi.

BİR KİŞİYE OTOMOBİL ÇARPTI

Öte yandan dün akşam Zeytinburnu metrobüs durağından D-100'ü kullanarak karşıya geçmeye çalışan bir kişiye otomobil çarptı. Sürücü kaçarken yaralı kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

DURAK KAPATILDI

Bu arada dün izdihamın yaşandığı Zeytinburnu Metrobüs Durağı, üst geçit çalışması nedeniyle kapatıldı. Durağın merdivenlerine çekilen sac bariyerin üzerine bir duyuru panosu konuldu. Panoda üst geçit çalışması nedeniyle Zeytinburnu Metrobüs durağının bir süre kapatıldığı yazıyor. Duyuruda yolcuların Merter, İncirli veya Cevizlibağ istasyonlarını kullanması istendi.

Görüntü Dökümü:

----------

AMATÖR KAMERA

-Merter metrobüs durağında yaşanan yoğunluk

-D-100'ü kullanarak karşıya geçenler

-Zeytihburnu'ndaki kaza

-Yaralının ambulansla götürülmesi

AKTÜEL GÖRÜNTÜ

-Merter Metrobüs durağı

-Zeytinburnu Metrobüs durağı

-Kapalı istasyon

-Merdivenlere konulan sac bariyer

-Duyuru panosu

-Üst geçit çalışması

-Detaylar

08.11.2016 - 11.13 Haber Kodu : 161108060

============================

4- İSTANBUL'DA GECE KARANLIĞINDA İŞBAŞI

Yaz saati uygulaması devam etti. Ortaya bu manzaralar çıktı

Gece karanlığında evlerinden çıkıp yollara düşen İstanbullular'ın üzerine gün, işyerlerine vardıklarında ya da oraya ulaşmaya çalışırken doğuyor

İhsan DÖRTKARDEŞ, İstanbulDHA

Türkiye'de yaz saati uygulamasının devamıyla İstanbul ve batı illerinde "gece karanlığında yolculuk" lar başladı ve sürüyor. Artık İstanbullular evlerinden gece karanlığında çıkmak zorunda.

YARIŞ GECE KARANLIĞINDA BAŞLIYOR. SABAH EZANI EŞLİĞİNDE SÜRÜYOR

Her zamanki gibi toplu ulaşım araçlarına ulaşmak için birbirleriyle yarışan İstanbullular bu yarışı artık karanlıkta yapmak zorunda kalıyor. Avcılar, Mecidiyeköy, Cevizlibağ gibi onbinlerin aynı saatte buluştuğu ana arterlerde ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Buralardaki koşuşturmaya sabah ezanları eşlik ediyor.

Karanlıkta yapılan yoluculuğun süresi oturulan ve işyerlerinin bulunduğu semtlerin biribirine olan uzaklağına göre değişiyor. Ama büyük çoğunluk karanlıkta başladığı işbaşı koşuşturmasını gün doğduğunda tamamlıyor.

YOLCULAR ANLATIYOR : OTÜBÜSTE UYUYORUM.. 05.30 DA KALTIM.. DEĞİŞMESİNİ İSTİYORUM

İşte onlardan birinin işbaşı yolculuğu : Avcılar'dan ilk düzenli metrobüs sefer saati 06.00. Yeşilkent, Tahtakale gibi mahallerden birinde oturup, bu ilk sefere yetişecek kişinin evinden saat 05.00 sıralarında çıkması gerekiyor. Minibüs bu İstanbullu'yu metrobüse yetiştiriyor. Yaklaşık 1 saatlik bu yolcluk karanlıkta yapılıyor ama bitmiyor. 1 saatlik.. hatta daha fazla.. İstanbul'un diğer yakasına geçecek olanlar için bile önlerinde gün ışığını görmeden yapılacak yolculuk var. O yolcuların yolculuk hikayelerinin herbiri birbirinden farklı ama yaşadıkları aynı :

1. yolcu :

"Esenyurt'tan Kadıköy'e gidiyorum. 5.30'da kalktım, 08.00'de ancak varıyoruz. Yaz saati çok iyi olmadı. Çok karanlıkta oluyoruz. Saat 07.00'de bile hava karanlık. 1 saat geri alınsa iyi olacak. 8'de bile dünya yeni aydınlanıyor."

2. yolcu:

"Sögütlüçeşme'ye gidiyorum. Saat 5'e 15' kala uyanıyorum. 8.30'da varıyorum. İnşaatta çalışıyorum. Yol uzun başka çare yok. Otobüste uyumaya çalışıyoruz.

3. yolcu:

Bence de saat değişmeli. 5'te kalkıyorum. 7.15 gibi Zincirlikuyu'da oluyorum. Dış ticaret uzmanıyım. Günlük 3 saatim yolda geçiyor.

4. yolcu :

Ben de değişmesini istiyorum. Bayağı zorlanıyoruz. 5'te çıkıyorum yola. Akşam 6-7'de evde oluyorum. Karanlık, zor oluyor. Lütfen değişsin.

5. yolcu

3 saat.. 5.30'da kalkıyorum, 3 saatim yollarda geçiyor. Saat 5.30'da kalk, işe gidinceye kadar 1.5 saat gidiş, 1.5 saat geliyoruz.

06.00'DA D-100 : FARLARIN AYDINLATTIĞI YOLDA ADIM ADIM..

Gece karanlığında yolculuk toplu ulaşım araçlarını kullananlarla sınırlı değil. İşte İstanbul'un kalbi D-100 karayolunda durum.. Bu sabah saat : 06.00 . Trafik, işbaşı trafiği. Yani sorunlu.. sıkışık.. yavaş ama neredeyse her iş günü benzer manzarayla karşılaşan İstanbullu sürücüler için önemli bir fark var artık, o da bu yolculuğun gece karanlığında yapılması.

ÖĞRENCİLER DE KARANLIKTA YOLLARDA

Gün ışığını saat 07.38'da gören İstanbulluların karanlık koşuşturması arasında öğrencilerin varlığı da dikkati çekiyor. Bir çok kişiye göre İstanbul'da işe ya da ilk ders saatine yetişmek isteyip de bu yolculuğu karanlıkta yapmak zorunda kalanlar durumdan şikayetçi. Yaz saati uygulamasına devam etmenin sokağa hayata yansıması böyle

Görüntü Dökümü:

----------------------

-İETT otobüslerinden inerek metrobüs istasyonuna yetişmek için çaba harcayanlar

-Metrobüs için kart basanlar

-Metrobüs bekleyenler

-Sabah ezanı okunurken süren koşturma

-Yolcular anlatıyor

-2-3 araç değiştirerek, günde 3 saatlerinin yolda geçtiğini anlatanlar

-İleri saat uygulamasından yakınanlar

-E5'teki yoğun trafik

08.11.2016 - 11.16 Haber Kodu : 161108061

===============================

5 - BETON POMPASI TAŞIYAN KAMYON İETT OTOBÜSÜNE ARKADAN ÇARPTI: 2 YARALI

Haber / Kamera: Cengiz ÇOBAN, İstanbulDHA

Kartal'da beton pompası taşıyan kamyon, yolcu almak için durağa yanaşan İETT otobüsüne arkadan çarptı. Kazada otobüsün camları kırıldı, 2 yolcu hafif şekilde yaralandı.

Kaza 12.00 sıralarında D-100 yan yol Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi önünde bulunan otobüs duraklarında meydana geldi. İddiaya göre Salih İlhan Dengiz 'in kullandığı 34 TP 7444 plakalı Sabiha Gökçen Havalimanı ile Uzunçayır arasında sefer yapan İETT otobüsü yolcu almak için durağa yanaştı. Bu sırada Köksal Korkmaz' ın kullandığı 34 UU 2043 plakalı beton kamyonu kontrolden çıkarak belediye otobüsüne arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle yolcular savrulurken otobüsün de camları patladı. Kazayı gören vatandaşlar ambulans ve polis ekiplerini haber verdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri kazada yaralanan 2 kişiye ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Ambulanslara taşınanan yaralılar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı

Görüntü Dökümü:

---------

-İett otobüsünden görüntü

-Otobüsün kırılan camları

-Beton pompasından görüntü

-Otobüs durağından görüntü

-Duraktaki yolculardan görüntü

-Beton pompası sürücüsü ile röp

-Otobüs sürücüsünün görüntüsü

-Polis ekiplerinin çalışması

-Genel ve detay görüntüler

dhafeed

==============================

6- KEMAN SANATÇISI'NIN BAĞDAT CADDESİ'NDEKİ KAZADA ÖLÜMÜ

Bilirkişiye göre hayatını kaybeden keman sanatçısı Okan Arıkan da, ona çarpıp ölümüne neden olan otomobilin sürücüsü de kazanın asli kusurlusu

Haber: Arzu KAYA, İstanbul DHA

Bağdat Caddesi'nde art arda meydana gelen kazalarda, keman sanatçısı Okan Arıkan ile Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu iddia edilen 2 araç sürücüsünün yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

"OĞLUM EBEDİYEN HAYATIMIZDAN ÇIKMIŞTIR"

Anadolu 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 5. duruşmasına tutuksuz sanık Orkun Efe Bardakçı katılmazken, bir diğer tutuksuz sanık Ezgi Aydın ve taraf avukatları duruşmada hazır bulundu. Mahkeme hakimi olaya ilişkin keşif yapıldığını ve bilirkişinin raporunun hazırladığını ifade etti. Duruşmada söz alan Okan Arıkan'ın babası Namık Arıkan bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, "Oğlumun alkollü olduğundan bahisle kusurlu olduğumuzdan bahsedilmiş halbuki benim oğlum öldürülmüş" dedi. Olayda yaşamını yitiren Harun Aslan'ın babası Nevzat Aslan ise, "Benim oğlum vefat etmiştir. Oğlum alkollü olabilir ancak kaza yerine gelinceye kadar hiçbir trafik ihlali yapmamış. Oğlum kısa süre için değil ebediyen hayatımızdan çıkmıştır" diye konuştu.

"...ALKOL ALAN POTANSİYEL SUÇLUDUR ANLAMI ÇIKMAKTA"

Arıkan ve Arslan ailelerinin avukatlarından Alper Naycı, ölen Harun Arslan'ın vücudunda 1.8 promil alkol olduğunu belirterek, "Alkol durumu her vücutta farklı etki yaratmaktadır. Her gün alkol alan bir insandaki etki ile ilk defa alkol alan kişideki etki farklıdır" dedi. Bunun üzerine sanıklardan Ezgi Aydın'ın avukatı Yalçın Tura ise, "Avukatın beyanından sürekli alkol alan birisi potansiyel suçludur anlamı çıkmaktadır. Eğer ilk defa alkol almış ise yine dengesini ve kontrolünü kaybettiği kabul edilmelidir. Her iki durumda da trafik için potansiyel bir tehlike oluşmuştur" cümlelerini kullandı.

"KAZA OLDUĞUNDA TRAFİK IŞIKLARI HANGİ RENKTİ" SORUSU

Mahkeme, İstanbul Fatih Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yazı yazılarak sanık Orkun Efe Bardakçı'nın kan tahlili ile alkol ölçümünün yapılıp yapılmadığının sorulmasını istedi. Yazı cevabının gelmesinden sonra dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi veya üniversitelerden temin edilecek üçlü bilirkişi heyetine gönderilmesinin değerlendirilmesine karar veren mahkeme, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne yazı yazılarak kazanın olduğu dakikada trafik ışıklarının hangi renk yandığının sorulmasına karar verdi. Duruşma ertelendi.

"ALKOLLÜ OLARAK TAŞIT TOLUNA GİRDİĞİ..."

Öte yandan olay yerinde yapılan keşfe ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda, olayda yaşamını yitiren Okan Arıkan'ın yaya geçidini ve trafik ışıklarını kullanmadığı anlatılarak, "1.82 promil alkollü olarak taşıt yoluna girip taşıt yolunun karşısına geçmek istediğinde aracın kendisine çarpması neticesinde vefat ettiği trafik kazasında trafik kurallarını ihlal ettiğinden asli kusurunun bulunduğu kanaatine varılmıştır" denildi. Arıkan'a çarpan sanık Orkun Efe Bardakçı'nın olayda hızını azaltmadığı, yayayı gördüğünde yayanın can güvenliği ile ilgili tedbirleri alması için korna çalarak, farlarını uzun kısa yakarak yayaya uyarıcı ikazlarda bulunmadığı belirtilen raporda Bardakçı'nın da asli kusurlu olduğu kaydedildi.

"SEYİR EMNİYETİNİ İHLAL ETTİ"

Harun Arslan'ın ise dörtlülerini yakan araca sürterek yaya kaldırımı üzerindeki ağaca çarpıp yaşamını yitirdiği kaydedilen raporda, "1.28 promil alkol alıp seyir emniyetini ihlal ettiği, direksiyon hakimiyetini kaybedip kendisinin vefat etmesine sebep olduğu olayda asli kusurunun bulundğu kanaatine varılmıştır" cümleleri kullanıldı. Raporda, sanık Ezgi Aydın'ın ise kazaya karışanlara yardım etmek için flaşörlerini yakıp durakladığı sırada Arslan'ın aracının çarptığı ve o an için alabileceği bir önlem olmadığından kusurunun bulunmadığı ifade edildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

2 Mayıs'ta Bağdat Caddesi'nde meydana gelen kazada, Orkun Efe Bardakçı idaresindeki araç, Bağdat Caddesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan keman sanatçısı Okan Arıkan'a ve yol kenarında park halinde bulunan bir araca çarpmıştı. Arıkan olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olay yerindeki çalışma sürerken Ezgi Aydın'ın kaza nedeniyle yolun sol şeridine bıraktığı aracını görünce manevra yapan Harun Arslan'ın kullandığı araç da yol kenarındaki ağaca çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle sürücü Arslan da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. İddianamede, dikkatsiz ve tedbirsiz şekilde araç kullandığı belirtilen sürücüler Orkun Efe Bardakçı'nın keman sanatçısı Okan Arıkan'ın ölümüne, Ezgi Aydın'ın da Harun Arslan'ın ölümüne neden olduğu ifade edildi. Sürücüler Bardakçı ve Aydın hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Görüntü Dökümü:

----------

-olayla ilgili arşiv görüntüler

===========================

7- 57 BİN LİRALIK AYAKKABIYI TÜRK ŞARKICI SATIN ALDI

Ayakkabı sekterönü buluşturan fuar İstanbul'da açıldı.

Açılışa özel olarak hazırlanan pırlanta, inci ve swarovski gibi değerli taşlarla yapılan 57 bin liralık kadın ayakkabısını adı açıklanmayan bir şarkıcı tarafından satın alındığı belirtildi.

Haber-Kamera: Enver ALAS, İSTANBUL / DHA

Pırlanta, inci ve swarovski taşıyla kaplı özel yapım 57 bin lira değerindeki bir çift kadın ayakkabısı Yenibosna'daki ayakkabı fuarında görücüye çıktı. Ziyaretçilerin ilgi gösterdiği ayakkabının ismi açıklanmayan Türk bir şarkıcı tarafından satın aldığı öğrenildi.

Ayakkabı sektörünü İstanbul'da buluşturan 'Eksposhoes 2016 - Ayakkabı Saraciye Moda Fuarı' Yenibosna'daki Pullman Convention Center'da kapılarını açtı. Türkiye'den 90 üretici firmanın 2017 koleksiyonunu sergilediği fuara 32 ülkeden 300 yabancı misafir katılıyor.

Fuarda açılışa özel olarak hazırlanan yapımında pırlanta, inci ve swarovski gibi değerli taşların kullanıldığı 57 bin liralık bir çift kadın ayakkabısı tanıtıldı.

130'UN ÜZERİNDE PIRLANTA, İNCİ VE SWAROVSKİ TAŞ KULLANILDI

Ayakkabıyla ilgili açıklama yapan EKS Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Demir, ayakkabının iki ayda özel olarak üretildiğini belirtti. Demir, "Ayakkabının yapımında pırlanta, inci ve swarovski gibi 130'un üzerinde değerli taş kullanıldı. Fiyatı da 57 bin lira...Bu tür özel ayakkabılara Arap ülkelerinden çok ciddi talep var. Kullanılan taşlar ve el işçiliği değerini artırıyor" diye konuştu.

KADINLAR İLGİ GÖSTERDİ

Fuarın girişinde sergilenen ayakkabı, ziyaretçilerin de ilgisini çekti. Özellikle ayakkabıya kadın ziyaretçilerin ilgi gösterdiği görüldü.

37 numara ayakkabının ismi açıklanmayan Türk bir şarkıcıya da satıldığı öğrenildi.

Fuar 11 Kasım'a kadar açık olacak.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Fuardan görüntüler

-Kurulan standlardan görüntüler

-Pırlantalı ayakkabının görüntüsü

-Ayakkabının tanıtımı

-Aykakabının üzerindeki taşlar

-Ayakkabıyı inceleyen kadınlar

-Erkan Demir'in açıklaması

-Genel ve detaylar

08.11.2016 - 10.2 Haber Kodu : 161108068

================================

8- VERDİĞİ POZLA FENOMEN OLAN TOMBİLİ'NİN HEYKELİ ÇALINDI

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL,

Kadıköy'de bir kaldırım taşında verdiği pozuyla fenomen haline gelen şişman kedi Tombili'nin heykeli, dün gece kimliği belirsiz kişilerce kaidesinden kırılarak çalındı.

Böbrek yetmezliğinden 1 Ağustos'ta ölen Tombili'nin, Change.org'da heykelinin yapılması için düzenlenen kampanyaya 17 bin imza atılmıştı. Kabadayıvari pozlarıyla sosyal medyada binlerce caps yapılan Tombili'nin heykelinin yapılması talebine olumlu yanıt veren Kadıköy Belediyesi çalışmalara başlamış ve heykeltıraş Seval Şahin tarafından gönüllü olarak yapılan heykeli, Ekim ayında tamamlanmıştı. Tombili'nin heykelinin açılışı 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde yapılmış ve çok sayıda mahalllei açılışa katılmıştı .

O sevimli heykelin dün gece çalındığı ortaya çıktı. Tombili'yi besleyen ve adını veren kasap İlyas Çetinkaya, "Kırıp götürmüşler. Nasıl insanlar anlayamadık" dedi.

Görüntü Dökümü

--------

-Heykelin olduğu yerden görüntü

-Sokaktan görüntü

-Kasap İlyas Çetinkaya ile röp

-Çevredeki vatandaşlarla röp

-Genel ve detay görünütler

/////////

Heykelin konulması (arşiv)

08.11.2016 - 11.37 Haber Kodu : 161108063_

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Çapkın Harun Arslan Merter Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title