Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- YAĞMUR SONRASI ALT GEÇİDİ SU BASTIHaber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA - İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle Avcılar'da bir alt geçidi su bastı.

1- YAĞMUR SONRASI ALT GEÇİDİ SU BASTI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA -

İstanbul'da dün akşam saatlerinde etkisini artıran sağanak yağış nedeniyle Avcılar'da bir alt geçidi su bastı. Mahsur kalan araçlar itfaiyenin çalışması sonrası kurtarıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan uyarıların ardından İstanbul'da akşam saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Daha çok bölgesel olarak yağan yağmur Avcılar'da kısa sürede etkili olunca Ambarlı'da bir alt geçidi su bastı. Bu sırada su dolu alt geçitten geçmek isteyen araçlar arıza yapınca olduğu yerde kaldı. Araçların içinde mahsur kalan vatandaşlara diğer sürücüler yardıma koşarken bir yandan da durum itfaiye ekiplerine haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçları kurtarmak için çalışma başlattı. Mahsur kalan bazı vatandaşlar araçların içinden kendi imkanlarıyla çıkarak kurtuldu. İtfaiye ekipleri mahsur kalan araçları kurtardıktan sonra su tahliye çalışması yaptı. İstanbul'da bugün de yağışın yer yer etkili olması bekleniyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

Yağan yağmur

Trafikte seyir halindeki araçlar (Avcılar D-100 Karayolu)

Yağmurda yürüyen insanlar

Altgeçitte mahsur kalan araçlar

Kurtarılan araçlar

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Genel ve detaylar

17.08.2017 - 01.13 Haber Kodu : 170817005

====================

(ÖZEL)

2 - SULTANGAZİ'DE ATIK SU KANALI YİNE TIKANDI, EVLERİ SU BASTI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - İSTANBUL DHA

Sultangazi'de akşam saatlerinde sokak üzerinde bulunan atık su kanalı tıkanınca bazı binaların bodrum katlarındaki daireleri su bastı. Daha önce de su baskını nedeniyle habere konu olan aynı mahallede vatandaşlar, yetkililere seslenerek sorunun çözülmesini istedi.

Olay Sultangazi, Cebeci Mahallesi 2487 Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam 21: 30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle sokak üzerindeki atık su kanalı tıkandı. Tıkanma sonucu rögardan taşan atık sular, sokak üzerindeki bazı binaların bodrum katlarında oturan vatandaşların evlerini bastı. Evlerini atık suyun bastığını gören daire sahipleri kendi imkanlarınca önlemler almaya çalıştı. Suyun akışını durduramayan vatandaşlar durumu hemen belediye ve İSKİ ekiplerine haber verdi. Olayın yaşandığı bölgeye gelen belediye ve İSKİ'ye ait vidanjör araçları rögar kapaklarını açarak atık suyu tahliye çalışması yaptı. Tıkanan rögarları açan görevliler daha sonra atık su basan dairelerde tahliye çalışması yaptı.

İKİNCİ KEZ EVLERİMİZİ SU BASTI

Olayın meydana geldiği sokakta oturan Mustafa Çınar isimli vatandaş, "Ben gece çalıştığım için saat 21: 30'da uyandım, tuvalette bir baktım su kaynaması var. Hemen tıkadık giderleri. Saat 21: 30'dan beri iskiyi aramama rağmen, saat 00: 30'a kadar hiçbir araba gelip müdahale etmedi. Arıyorum 15 dakika sonra diyorlar, mahvolduk. Sultangazi 2487 sokağındaki bütün bodrumları su bastı. İnsanlar daha önceki afet olayından yardım alamadan tekrar su bastı. Bu adamlar daha geçenki yardımı almadan ikinci kez su bastı. Bu insanlar nerede yatacaklar? Yukarıdaki caddedeki parkların kumları doldu buradaki kanalizasyona. Sorun halen çözülmedi ve tıkalı, kum dolu. İlk baskın 16 Temmuz'da, ikinci su baskını 27 Temmuz'da sonuncusu da bugün oldu. Şu anda burası halen tehlikeli.  Yani ben şimdi kurtuldum demiyorum, devam edecek ve tekrar su basacak. Ben şu anda nereye gitsem kimde uyusam diye düşünüyorum" diyerek tepki gösterdi.

Mahalle sakinleri gece boyunca atık su basan evlerinde tahliye ve temizlik çalışması yaptı.

DAHA ÖNCE DE AYNI MAHALLEDE SU BASKINI YAŞANMIŞTI

Olayın meydana geldiği mahallede daha önce de su baskını yaşanmıştı. 27 Temmuz tarihinde haberlere konu olan olayda 2487 sokağın hemen yan sokağı olan 2507 Sokak'ta da atık su kanalı tıkanmış ve vatandaşların evlerini su basmıştı. İSKİ görevlileri olayın yaşandığı yere gelerek gece boyunca iş makineleri ile çalışma yapmıştı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Olayın meydana geldiği yer

Belediye ve İSKİ ekiplerinin çalışması

Atık su basan dairelerden görüntü

Atık suyun tahliye çalışması

Vatandaşlar ile röp

Genel ve detaylar

17.08.2017 - 07.38 Haber Kodu : 170817019

==================================

3- SULTANBEYLİ'DE HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber: Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL/İSTANBUL,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultanbeyli'de uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyona havadan polis helikopteri de destek verdi.

Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında toplanarak saat 05.00 sıralarında konvoylar halinde ayrılan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultanbeyli'de uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen 20 şüpheliyi yakalamak için 22 adrese eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Operasyona; özel harekat timleri, havadan da polis helikopteri destek verdi.

Operasyon kapsamında Hamidiye Mahallesi, Eyyübi  Caddesi üzerinde bulunan 3 katlı bir binanın giriş katındaki bir daireye özel harekat timleri ile birlikte baskın düzenleyen polis ekipleri içeride aramalar yaptı.

Polis ekipleri, Fener Sokakta bulunan 3 katlı bir binanın giriş katındaki bir daireye de baskın düzenledi. Özel harekat timleri dairenin kapısını 'Kocbaşı' ile kırarak içeriye girdi. Aramalar sırasında çevrede polis ekiplerinin önlem aldığı görüldü. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Operasyona gitmek için emniyetten çıkış

-Operasyona gidilmesi

-Özel harekat polislerinin adreslere girmesi

-Adresin kapısının koçbaşıyla kırılması

-Polis helikopteri

-Sokakta alınan emniyet tedbirleri

-Polislerin çatılarda arama yapması

-Genel ve detaylar

17.08.2017 - 06.37 Haber Kodu : 170817017

=====================================

4- FETÖ'NÜN "MEDYA YAPILANMASI" SORUŞTURMASI: 9 KİŞİ TUTUKLANDI

Haber: Hayati KILIÇ İstanbul DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "medya yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 11 şüpheliden 9'u tutuklandı.

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları gerekçesiyle gözaltına alınan 11 şüpheli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki

işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Burak Ekici, Ömer Faruk Aydemir, Sait Gurkan Tuzlu, Ahmet Feyzullah Özyurt, Mutlu Özay, Mehmet Ali Ay, Muhsin Pilgir, Yasir Kaya ve Cüneyt Seza Özkan tutuklanırken, Yusuf Duran ve Ahmet Sağırlı adli kontrol tedbirleri uygulanarak serbest bırakıldı.  Aynı soruşturma kapsamında şüpheli 24 kişinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

===============================

5- KURBANLIKLAR İSTANBUL'A GETİRİLMEYE BAŞLANDI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL/İSTANBUL,

Kurban bayramına sayılı günler kala Türkiye'nin çeşitli illerinden yola çıkan kurbanlıklar İstanbul'a gece saat 00.00'dan itibaren gelmeye başladı. Çamlıca Gişesi'nde kurulan Havyan Sevk Kontrol Noktası'ndan geçirilen kurbanlıklar daha sonra kurban pazarlarına doğru yola çıktı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden İstanbul'da satılmak üzere yola çıkan kurbanlık hayvanlar saat 00.00'dan itibaren İstanbul'a gelmeye başladı.  Kamyon ve TIR'lara yüklenen kurbanlık hayvanlar Çamlıca Gişesi girişine kurulan Havyan Sevk Kontrol Noktası'na geldi. Hayvan sahipleri ellerindeki evrakları kontrol noktasındaki Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerine gösterdi. Burada kayıt altına alınan kurbanlıklar daha sonra hayvan pazarına doğru yola çıktı.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Hayvan yüklü kamyonlardan görüntü

-Kamyonların hayvan kontrol sevk noktasına gelmesi

-Kurbanlık hayvanlardan görüntü

-Hayvan sahibiyle röp.

-Genel ve detaylar

17.08.2017 - 01.53 Haber Kodu : 170817010

==============================

6- DHMİ'DEN DİYARBAKIR HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Haber: İbrahim YILDIZ İSTANBUL DHA

Diyarbakır Havalimanı'nda  dün akşam yapılması gereken uçuşlar pist aydınlanma sistemindeki arıza nedeniyle iptal edildi. Diyarbakır'a gelen uçaklar, Elazığ Havalimanı'na yönlendirildi. Konuyla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Diyarbakır Havalimanı ana pistinin, pist kenar - pist eşik ve pist sonu ışıklarında elektrik kablo arızası meydana gelmiştir.  Elektrik arızasını giderme çalışmaları kapsamında havalimanının ana pisti bugün saat 20.30 ile yarın sabah saat 09.00 arasında kullanılamayacaktır.  Bu süre zarfından havalimanında planlanan 14 sefer iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Havalimanı Sultanbeyli Sultangazi Avcılar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title