Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

ATAŞEHİR'DE GECEKONDUDA YANGIN PANİĞİHaber- Kamera: Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA Ataşehir'de bir gecekonduda çıkan yangında yaşlı kadın vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

ATAŞEHİR'DE GECEKONDUDA YANGIN PANİĞİ

Haber- Kamera: Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA

Ataşehir'de bir gecekonduda çıkan yangında yaşlı kadın vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekipleri sevk edildi yangın kısa sürede kontrol altına alındı.Olay saat 23.30 sıralarında Ataşehir Barboros Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir gecekonduda meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenden çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Yangını gören vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Yanan gecekondunun yanındaki evde yaşlı bir kadın olduğunu öğrenen mahalle sakinleri eve girerek Emine Doğan (80) adlı kadını içerden çıkardılar.  Yaşlı kadın sağlık ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirildi. Olay yerine Ümraniye ve Ünalan dan İtfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Vatandaşlar gecekondunun birileri tarafından yakıldığını iddia etti. Yangında evde bulunan tüpün patlaması ise mahallede paniğe neden oldu. Yangında yaralı ve can kaybı bulunmazken polis inceleme başlattı.

Görüntü dökümü:

----------------

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Mahalle sakinleri ile röp

-Kurtarılan yaşlı kadın

-Yaşlı kadına sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Vatandaşlar tarafından çekilen gecekondunun alevli yanması

-Genel ve Detay

03.08.2017 - 01.12 Haber Kodu : 170803008

===================

ASKER UĞURLAMA KONVOYU TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATTI

Üsküdar'da konvoy halinde asker uğurlaması yapan bir grup, trafiği birbirine kattı. Beylerbeyi Tüneli'nde araçlarından inerek, tüneli trafiğe kapatan grup, meşaleler yakarak tünel içerisinde torpil patlattı. Grup daha sonra araçlarına binerek uzaklaştı.

Haber-Kamera: Hakan KAYA / İstanbul, DHA

Üsküdar Kuzguncuk'ta konvoylar halinde asker uğurlaması yapan bir grup, saat 23.30 sıralarında Beylerbeyi Tüneli'nde araçlarıyla tüneli çift yönlü trafiğe kapattı. Araçlarından inerek meşaleler yakan gençler, tünelin içerisinde art arda torpil patlattı.  Araç yoğunluğunun oluştuğu tünel, yakılan meşaleler nedeniyle dumanla kaplandı. Bir süre sonra araçlarına binen gençler kornalar çalarak tünelden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

-Tünelin konvoydaki araçlarla kapatılması

-Tünel içerisinde meşale yakarak torpil patlatan gençler

-Gençlerin askere giden arkadaşlarını havaya atıp tutması

-Tünelin duman içerisinde kalması

-Trafikten görüntü

-Asker uğurlaması yapan gençlerin araçlarına binerek uzaklaşması

03.08.2017 - 06.41 Haber Kodu : 170803015

==============

ŞEHİT BİNBAŞI ÜMİT ÇELİK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN - İbrahim AKTÜRK / İstanbul DHA

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında operasyona giderken PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Binbaşı Ümit Çelik (39), askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii'nde düzenlenen cenaze törenine şehidin öğretmen eşi Nesrin, çocukları Yiğit Göktürk (11), Nazlı Hilal (8) ve 7 aylık kızları Göksu Reyhan, babası Sadettin, annesi Nezahat Çelik ile kardeşlerinin de bulunduğu aile fertleri cami bahçesinde taziyeleri kabul etti. Törene; Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamza Çebi, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, askeri personel ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

CENAZE NAMAZINDA ŞEHİDİN 11 YAŞINDAKİ OĞLU DA SAF TUTTU

Helallik alınmasının ardından şehit Binbaşı Çelik için ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namazda şehidin oğlu 11 yaşındaki Yiğit Göktürk de dedesi ve amcasının yanında saf tuttu.

BÜYÜKÇEKEMECE'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Yapılan duaların ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı tören mangası tarafından omuzlara alınarak, top arabasına taşındı. Bir süre devam eden tören yürüyüşünün ardından şehidin tabutu cenaze aracına konuldu. Bu sırada şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Şehit Binbaşı Büyükçekmece Yeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şehidin eşi ve çocukları

-Şehidin anne ve babası

-Cenazeye katılan Bakan Zeybekçi, Topbaş ve Çalışkan'dan görüntü

-Cenaze töreninden detay görüntüler

-Safta duran rütbeli askerlerden detay görüntüler

-Cenaze namazının kılınmasından detaylar

-Dua edilmesi

-Tabutun kaldırılması

-Tekbir getirilmesi

-Kalabalıktan görüntüler

-Şehidin naşının askeri cenaze aracına alınması

-Aracın ilerlemesi

02.08.2017 - 18.28 Haber Kodu : 170802153

02.08.2017 - 18.47 Haber Kodu : 170802160

02.08.2017 - 16.54 Haber Kodu : 170802124

================

4 ŞARAP FİRMASINA 9 İLDE OPERASYON: 55 GÖZALTI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 9 ilde 4 şarap firmasına yönelik operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 55 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, vergi kaçakçılığı yaptığı iddia edildi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 şarap firmasının sattığı ürünlerin üzerlerinde bulunan mantar tapayı kapatan folyo kaplamanın uzun ve gevşek tutularak bandrollerin şişeye yapıştırılmadığını, kaplama üzerine yapıştırılan TAPDK Bandrollerinin ürünler satıldıktan sonra toplatıldığını ve yeni üretilen şaraplara takılarak pazarlandığını tespit etti. Polis ekipleri şüphelilerin bu yolla 4 milyon lira vergi kaçırdığını ileri sürdü. Polis ekipleri 4 şarap firmasının İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir, Manisa, Aydın, Denizli ve Nevşehir'deki fabrika ve depolarının da arasında bulunduğu 55 adrese bugün eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda toplam 55 kişi gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 15 bin şarap şişesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 55 kişi Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ele geçirilen şarapların fotoğrafları

02.08.2017 - 19.33 Haber Kodu : 170802171

================

SULTANGAZİ'DE HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ - Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah saatlerinde Sultangazi'de uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyona Çevik kuvvet ve Özel Harekat Polis ekipleri de destek verdi.

Sabah saatlerinde Sultangazi ilçesinde 18 adrese baskın yapan polis ekipleri uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan aranması bulunan 17 hedef şahsın yakalanmasına yönelik operasyon düzenledi. Operasyona havadan polis helikopteri destek verirken narkotik köpekleri de kullanıldı.

Zübeyde Hanım Mahallesi 1264 Sokak'ta 4 katlı bir apartmanın üst katına Özel tim polisleriyle baskın düzenleyen ekipler, yaklaşık 1 saat boyunca dairede arama yaptı. Aramalar sırasında apartmanın çatı katında saksıda dikilmiş halinde hint keneviri ele geçirilirken çok miktarda uyuşturucu madde ve silahlar yakalandı. Çevrede Özel Tim Polisleri güvenlik önemi aldığı görüldü. Öte yandan baskın yapılan dairelere 'Panzer' isimi narkotik köpeğine de arama yaptırıldı.

Polis ekipleri Gazi Mahallesi 1368/2 Sokakta bir binaya da operasyon düzenledi. Operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

(Zübeyde Hanım Mahallesi)

-Adrese doğru polis araçları ilerlemesi

-Özel harekat polisleri apartmana girmesi

-Çevrede güvenlik önemi alan polis ekipleri

-Polis zırhlı aracı

-Polis helikopteri

-Hint Keneviri ağacı

-Genel ve detaylar

(1368/2 Sokak)

Operasyon yapılan adres

Özel harekatın içeri girmesi

Özel harekatın önlemi

Polis helikopterinden görüntü

Polis köpeğinden görüntü

Genel ve detaylar

03.08.2017 - 06.44 Haber Kodu : 170803016

=================

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ E-5'TE YÜREKLERİ AĞIZLARA GETİRDİ

İbrahim AKTÜRK / İstanbul DHA

Büyükçekmece D-100 Karayolu'nda bir motosiklet sürücüsü, yürekleri ağızlara getirdi. Motosikletin önünü kaldırıp, uzun süre bu şekilde devam eden sürücü daha sonra gözden kayboldu.

Büyükçekmece'de, D-100 Karayolu'nda bir motosiklet sürücüsü, yaptığı akrobasi hareketlerle yürekleri ağızlara getirdi. Kullandığı motosikletin ön tekerini kaldırarak ilerleyen sürücü, defalarca bu hareketi denedi. Motosikletin üzerinde ayağı kalkarak tek teker ilerleyen sürücünün kaskının da olmaması dikkat çekti. Motosiklet sürücüsü, yaptığı tehlikeli hareketlerden sonra hızla gözden kayboldu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-E-5'te ilerleyen kasksız motosiklet sürücüsünden görüntü

-Sürücünün ayağı kalkarak motorun ön tekerini kaldırıp ilerlemesi

-Detay görüntüler

02.08.2017 - 19.19 Haber Kodu : 170802170

=================

- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAŞAKŞEHİR MAÇINI İZLEDİ(SOYUNMA ODASINDAN GÖRÜNTÜLERLE)

Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Medipol Başakşehir'in UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında Belçika'nın Club Brugge takımı ile oynadığı karşılaşmayı izledi.

Maçın başında 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'na gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ ile birlikte protokol tribününden takip etti. Erdoğan maçın ardından soyunma odasına giderek futbolcu ve teknik ekibi kutladı.

Bazı taraftarlar maç çıkışı stat önünde Erdoğan lehine tezahüratlarda bulundu. Erdoğan, bazı taraftarlarla fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte maçı izleyen Gençlik ve spor Bakanı Osman Aşkın Bak çıkışta basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bak, "Medipol Başakşehir takımımızı tebrik ediyorum. İlk maçta Belçika'da Club Brugge karşısında 3-3 berabere kaldılar burada da güzel bir oyun sergileyerek 2-0 galip geldiler. Güzel bir maç oldu tabi Club Brugge Belçika'nın köklü kulüplerinden ve yanılmıyorsam 2 yıl önce Beşiktaş'ı elemişti. Burada Başakşehir çok kontrollü güzel bir oyunla turu geçti. Tebrik ediyoruz Başakşehir'i inşallah Şampiyonlar Liginde başarılarının devamını diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Erdoğan'ın çıkışı

-Taraftarlarla fotoğraf çektirmesi

-Bakan Osman Aşkın Bak'ın açıklamaları

-Erdoğan'ın soyunma odası ziyareti(ek)

02.08.2017 - 23.51 Haber Kodu : 170802197

==================

BAKAN ZEYBEKCİ: GÜMRÜK BİRLİĞİ GÜNCELLENMESİNDEN İLK ETAPTA AB TÜRKİYE'DEN DAHA FAZLA MENFAAT SAĞLIYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

*( Gümrük Birliği'nin güncellenmesi) "Böyle bir şey gerçekleştiğinde şu anda 150 milyar doların üzerinde olan dış ticaret hacmimiz, bir buçuk yıl içinde 200 milyar dolara, 5 yıl içerisinde de 300 milyar dolara çıkıyor"

*"Çok pozitif fırsatlar yaratan kaderin coğrafyası kaderi olan bir coğrafyanın da orta yerinde olan bir ülke. Bir çok sıkıntının yaşandığı da bir bölge burası. Sıkıntılar bölümü sürdürülebilir değil ama fırsatlar bölümü sürdürülebilir"

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN / İstanbul DHA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul'da uluslararası yatırımcılarla istişare toplantısına katıldı. Uluslararası Yatırımcılar Derneği'nin (YASED) tarafından düzenlenen toplantıda Bakan Zeybekci bir konuşma yaptı. Zeybekci Türkiye'de önümüzdeki dönemde pozitif bir dönem başlayacağını belirterek, "2016 yılının üçüncü çeyreğinde yaşadığımız eksi büyümeden sonra son çeyrekte yüzde 5'lik bir büyümeyle yıllık yüzde 2,9 bir büyümeyi gerçekleştirdik. 2016 yılında her şeye rağmen gerek yatırım teşviklerimizde ve yatırım ortamının iyileştirilmesinde, gerekse ihracatımıza vermiş olduğumuz desteklerimizle başlattığımız 2017 yılı ihracat seferberliğinin olduğu bir yıl olacaktır ve 2017 yılı Türkiye için ihracata dayalı büyümenin sürdürülebilir ve öngörülebilir şekilde devamlı hale geldiği bir yıl olacaktır. Devamı da gelecektir diye başlattığımız bütün tedbirleri hayata geçirdik. 2017 yılında bunu görmeye başladık. 2017 yılının birinci çeyreğinde yüzde 2,2'lik bölümünü ihracattan almış olduğumuz yüzde 5'lik büyümeyi yakaladık. 2017 yılının ikinci çeyreğinde bundan daha iyi bir büyüme bekliyoruz, yine ihracatın doğrudan vermiş olduğu destekle. Üçüncü çeyrekte de 2016 yılındaki işgal girişiminin arkasından gelen - darbe girişiminin olduğu zamana denk geliyor - eksi büyümeden dolayı baz etkisiyle yüzde 7'nin üzerinde bir büyüme ve dördüncü çeyrekte Türkiye'de ihracatın büyümeye verdiği katkıyla son derece pozitif bir dönem başlayacak. Bunu sürdürülebilir hale getireceğiz. Yapılması gereken her şeyi yapacağızö dedi.

"SIKINTILAR BÖLÜMÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL AMA FIRSATLAR BÖLÜMÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR"

Türkiye'nin bir fırsatlar ülkesi olduğunun altını çizen Zeybekci, "İbni Haldun'un dediği gibi 'coğrafya bir kaderdir'. Çok pozitif fırsatlar yaratan kaderin coğrafyası kaderi olan bir coğrafyanın da orta yerinde olan bir ülke. Bir çok sıkıntının yaşandığı da bir bölge burası. Sıkıntılar bölümü sürdürülebilir değil ama fırsatlar bölümü sürdürülebilir. ve rahatsızlıklarımızı sıkıntılarımız biliyoruz. Ne yapmamız gerektiğini de biliyoruz. Ama dostlarımızın bizi anlamak ilgili sıkıntısını da anlıyoruz ve biliyoruz. Bu, dünyanın en kanlı en tehlikeli örgütüyle mücadele ederken belki şöyle bir iklim de yaşıyoruz; yaşadığımız durumun ciddiyetini vahametini bildiğimiz için dostlarımız da bizi anlıyorlardır bunun farkındadır diye varsayımla hareket ederek bazı şeyler yaparken anlatmayı ıskaladığımız, anlatmayı ihmal ettiğimiz bölümlerde dostlarımızın anlayamadığını da görüyoruz" şeklinde konuştu.

GÜMRÜK BİRLİĞİ'NİN GÜNCELLENMESİ

Bakan Zeybekci, AB ile yapılması planlanan Gümrük Birliği'nin güncellenmesi ilgili olarak "Gümrük Birliğini güncellenmesini sanki Türkiye'ye sağlanacak bir hediye, bir bağış olarak gördüklerini görüyoruz. Bir yıl süren etki değerlendirme çalışmasını AB bağımsız bir kuruluşa yaptırdı. Türkiye olarak biz de bağımsız bir kuruluşa yaptırdık. Gümrük birliğinin hizmetler, kamu alımları, tarım, gıdayı ve elektronik ticareti kapsayacak şekilde genişlemesinin iki tarafa etkilerini değerlendirdik. Böyle bir şey gerçekleştiğinde şu anda 150 milyar doların üzerinde olan dış ticaret hacmimiz, bir buçuk yıl içinde 200 milyar dolara, 5 yıl içerisinde de 300 milyar dolara çıkıyor. Bakın Türkiye'nin ihracatı demiyorum. Dış ticaret hacmimiz diyorum. Bu şekildeki Gümrük Birliği'nin güncellenmesi tek başına AB'nin kişi başına düşen milli gelirine olumlu katkıda bulunuyor. Genel milli gelirine olumlu etkide bulunuyor. Türkiye tek başına AB'nin toplam büyümesine etki ediyor. Gümrük Birliği'nin güncellenmesinden ilk etapta  Avrupa Birliği Türkiye'den çok daha fazla menfaat sağlıyor." Dedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Bakanın gelişi

-Salondan detaylar

-Bakanın konuşması

02.08.2017 - 18.00 Haber Kodu : 170802143

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Gümrük Birliği Ataşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title