Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- ALPEREN OCAKLARINDAN SİNAGOG ÖNÜNDE İSRAİL PROTESTOSU*Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican *"Mabedimizin girişlerine x-ray cihazları koyarak, Filistin'li kardeşlerimizi taciz etmektedir.

1- ALPEREN OCAKLARINDAN SİNAGOG ÖNÜNDE İSRAİL PROTESTOSU

* Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican

*"Mabedimizin girişlerine x-ray cihazları koyarak, Filistin'li kardeşlerimizi taciz etmektedir. Kardeşlerimiz Mescid-i Aksa'sa ibadetlerini yapamamaktadır. Bu din, inanç, ibadet özgürlüğüne ipotek koymaktır"

"Nasıl orada bizim ibadet özgürlüğümüzü engelliyorsanız, bizde sizin burada ibadet özgürlüğünüzü engelleriz"

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA

İsrail devleti tarafından Mescid-i Aksa'nın kapılarına metal arama dedektörleri yerleştirmesinden sonra yaşanan olaylar nedeniyle Beyoğlu'nda bulunan Neve Şalom Sinagogu'nun önüne gelen Alperen Ocaklarına bağlı bir grup, burada İsrail Devletini protesto etti. Alperen Ocakları İl Başkanı Kürşat Mican burada bir açıklama yaptı. Mican açıklamasında, "Uzun zamandan  beri Mescid- i Aksa'da terörist devlet İsrail kardeşlerimize zulüm yapmaktadır. Uzun yıllardan bu zamana kadar İsrail Mescid-i Aksa'da Cuma namazı kılınmasını yasaklamıştır. Sadece yasaklamakla kalmamış, mabedimizin girişlerine x ray cihazları koyarak, Filistin'li kardeşlerimizi taciz etmektedir. Kardeşlerimiz Mescid-i Aksa'sa ibadetlerini yapamamaktadır. Bu din, inanç, ibadet özgürlüğüne ipotek koymaktır" dedi.

"BİZDE SİZİN BURADA İBADET ÖZGÜRLÜĞÜNÜZÜ ENGELLERİZ"

Mican, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, "Biz burada eylem gerçekleştiriyoruz. Siyonistler aklını başına alsınlar. Bizim kardeşlerimizin ibadet özgürlüğünü engellemesinler. Nasıl orada bizim ibadet özgürlüğümüzü engelliyorsanız, bizde sizin burada ibadet özgürlüğünüzü engelleriz. Nasıl bugün burada durduysak, yarın da geliriz.  Buradan içeriye giremezsiniz. "

Grup basın açıklamasının ardından buradan ayrılmaya başladığı sırada, bazı kişiler sinagog kapısını tekmeleyip kapıya taş attı. Grup daha sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Grubun Sinagog önüne gelmesi

-Atılan sloganlar

-Basın açıklaması

-Sinagog kapısını  tekmeleyenler

-Genel ve detaylar

20.07.2017 - 23.03 Haber Kodu : 170720216

=============================

2- KADIKÖY'DE ÇIKAN YANGIN MAHALLEYİ SOKAĞA DÖKTÜ

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

Kadıköy'de 3 katlı bir apartmanın girişinde bulunan nalbur dükkanında çıkan yangın maddi hasar ve paniğe neden oldu. İşyerinin alev alev yanması amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

Yangın, Kadıköy, Acıbadem Mahallesi, Rauf Paşa Sokak'ta 3 katlı bir apartmanın giriş kısmında bulunan nalbur dükkanında henüz belirlenemeyen bir nedenle saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Alevler kısa sürede yandaki restorana da sıçradı. Vatandaşların ihbari üzerine polis,sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen Kadıköy ve Ünalan itfaiye ekipleri yangına köpük ve tazyikli su ile müdahale etti. İtfaiye ekipler yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından yangını kontrol altına alarak soğutma çalışması yaptı. Yangın sırasında tüm mahalle panikle sokağa çıktı. Öte yandan İş yerinin bulunduğu apartmanın üst katlarında yaşayan vatandaşlar tahliye edildi.

ALEV ALEV YANDI

İşyerinin alev alev yanma anı ise amatör kameralar tarafından kaydedildi. Olay yerine gelen polis ekipleri,  çevrede inceleme yaparken olayının kundaklama olabileceği ihtimali üzerinde de durduğu öğrenildi. Apartman sakini Banu İlhan, "Patlama sesi ve kokuya uyandık. Çok patlama oldu. Nalbur dükkanı yandığını düşünüyorum. Bütün apartman sakinleri aşağıya indi. Uyuyorduk. Binanın üst katında oturuyorum. Baya korktuk" diye konuştu.

Görünntü Dökümü

-------------------------------

(CEP TELEFONU)

-Dükkanın alev alev yanması

-Dumanlar çıkması

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)

--------------------------

-Olay yerinden görüntü

-İtfaiye ekipleri yangına müdahalesi

-İtfaiye eri yangına tazyikli su ile müdahalesi

-Sokağa çıkan vatandaşlar

-Vatandaşlarla Röp

-Polis ve Sağlık ekipleri

-Polis ekipleri çalışması

21.07.2017 - 05.13 Haber Kodu : 170721027

================================

3- KADIKÖY'DE HAFRİYAT KAMYONUNUN ALTINDA KALAN MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN - İSTANBUL DHA

Kadıköy'de seyir halindeki hafriyat kamyonu ile motosikletin çarpışması sonucunda motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. Kaza, Kadıköy Caddebostan Mahallesi Tanzimat sokakta saat 15.00'da meydana geldi. İddiaya göre Tanzimat sokakta seyreden Tekin Birgin yönetimindeki 34 JN 4556 plakalı hafriyat kamyonu ile Taş Mektep sokaktan çıkan Volkan Aydemir(36) yönetimindeki 34 YC 6665 plakalı motor iki sokağın kesişiminde çarpıştı.

MOTOSİKLET 2 METRE SÜRÜKLENDİ

Hafriyat kamyonunun altına kalan motosiklet sürücüsü yaklaşık 2 metre sürüklendi. Çevredekilerin uyarılarıyla durdurulan hafriyat kamyonu sürücüsü Tekin Birgin kontak anahtarını alarak olay yerinden kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi geldi. Sağlık ekipleri lastiklerin altında sıkışan Volkan Aydemir'in hayatını kaybettiğini belirledi. Polisler çevrede güvenlik önlemi aldı.

KAÇAN SÜRÜCÜ 1 SAAT SONRA KARAKOLA GİTTİ

Kamyon şoförünün olaydan yaklaşık 1 saat sonra Göztepe Polis Merkezi'ne giderek teslim olduğu öğrenildi. Ceset, olay yeri ekipleri ve savcı incelemesinin ardından adli tıpa götürüldü.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Hafriyat kamyonu

-Motosiklet

-Ölen sürücü

-Ambulans

-Çevredekiler

-Röportaj

-Polis

-İtfaiye

-Aydemir'in vesikalık fotoğrafı

-Genel ve detay

20.07.2017 - 15.29 - Haber Kodu : 170720122

20.07.2017 - 16.07 - Haber Kodu : 170720129

====================================

4- KAMYONET, TIR'A ARKADAN ÇARPTI: 1 ÖLÜ

*Başakşehir'de, direksiyon hakimiyetini kaybeden kamyonet sürücüsü, seyir halindeki TIR'a arkadan çarptı. Kazada, kamyonet sürücüsü hayatını kaybetti.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK / İstanbul DHA

Kaza Kuzey Marmara Otoyolu İkitelli Mevki'nde saat 17.30 sıralarında meydana geldi. Ankara istikametine doğru seyir halindeki 20 BU 789 plakalı kamyonetin sürücüsü 21 Yaşındaki Emrah Öztürk, henüz bilinmeyen nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan kamyonet, aynı istikamette seyir halindeki Murat Öztutar'ın kullandığı TIR'a arkadan çarptı. Kazada, kamyonet sürücüsü Emrah Öztürk, olay yerinde hayatını kaybetti. TIR sürücüsü Murat Öztutar ise, kazayı yara almadan atlattı. Kamyonet sürücüsü Öztürk'ün cenazesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Kaza nedeniyle Yavuz Selim Köprüsü istikametinde uzun araç kuyruğu oluştu. Hurdaya dönen kamyonetin çekiciyle olay yerinden kaldırılmasının ardından trafik normale döndü. Kazaya karışan TIR sürücüsü, ifadesinin alınması için polis merkezine götürüldü.

Görüntü dökümü:

----------------------

-Kazaya karışan kamyonet ve TIR'dan detay görüntü

-Kaza nedeniyle oluşan trafikten görüntü

-Olay yerindeki polis ve belediye ekiplerinden görüntü

-Aracın çekiciyle olay yerinden kaldırılması

-Detay görüntü

20.07.2017 - 19.04 Haber Kodu : 170720190

====================================

5- CHP'Lİ BAŞKANIN LASTİĞİ KESİLEN OTOMOBİLİNE 'SIRA SENDE' YAZILDI

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Taşkın Özer'in otomobilinin sağ arka lastiği kesilirken, arkasına sprey boya ile "Sıra sende" diye yazıldı.

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ İstanbul DHA

İlçe Başkanı Taşkın Özer, dün gece arkadaşı ve bir parti üyesi ile birlikte Büyükçekmece sahilinde bulunan bir restorana yemeğe gitti. 34 PN 2311 plakalı otomobilini restoranın bulunduğu alanın biraz uzağına park eden Özer yemek ardından eve dönmek için restorandan ayrıldı. Aracına bindikten kısa süre sonra, arka lastikten ses geldiğini fark eden CHP İlçe Başkanı Özer aracını durdurup kontrol etti. Bu sırada, sağ arka lastiğin bıçakla kesildiğini ve özel aracının arka tamponuna kırmızı renkli sprey boyayla 'Sıra Sende' yazıldığını gördü. Avukat olan İlçe Başkanı Taşkın Özer, Büyükçekmece Polis Merkezi'ne giderek şikayetçi oldu. Polisin yaptığı incelemede, lastik bijonlarının da gevşetildiği fark edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, olay yeri inceleme ekipleri ve güvenlik büro amirliği olayı soruşturmaya başladı.

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Turan Taşkın Özer, avukatlık olduğunu ancak ilçe başkanlığına getirildiği 2 yıldan bu yana dava almadığını vurgularken, "Doğal olarak işimden ötürü tehdit almam mümkün değil. Bu saldırı ve tehdidin siyasi içerikli olduğunu düşünüyorum. Emniyet güçlerinin bunu yapanları bulacağına da eminim. Polisimize güvenim tamdır. Bu tip tehditlerden de yılıp, korkacak değiliz. Bildiğimiz yolda ilerlemeye devam edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-İlçe Başkanı anlatırken

-Otomobilden görüntüler

20.07.2017 - 18.57 Haber Kodu : 170720188

20.07.2017 - 18.14 Haber Kodu : 170720179

==============================

HDP'DEN 9 MADDELİK "DURMAYALIM! DUR DİYELİM!" METNİ

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER İstanbul DHA

Halkların Demokratik Partisi, Beşiktaş'ta bulunan Abbasağa Parkı'nda OHAL'in ilan edilişinin ve Suruç'ta 33 kişinin hayatını kaybettiği patlamanın yıl dönümünde bir toplantı düzenledi. Akşam 19.00'da başlayan toplantıda, "Durmayalım! Dur diyelim!" adı altında 9 maddelik bir metin okundu. Toplantıya, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Eş Genel Başkan yardımcıları Sezai Temelli, Saruhan Oluç, Parti sözcüsü Osman Baydemir ve aralarında Ahmet Yıldırım, Hüda Kaya, Dilan Taşdemir, Leyla Birlik, Ayşe Acar Başaran, Sibel Yiğitalp, Nadir Yıldırım, Lezgin Botan'ın da olduğu HDP milletvekilleri ile partililer katıldı.

"6 MİLYON İRADEYE KELEPÇE VURULAMAZ"

Toplantıda ilk olarak parti sözcüsü  Osman Baydemir söz aldı.  "Selahattin Demirtaş'a kelepçe vurulamaz. Figen Yüksekdağ'a kelepçe vurulamaz. 6 milyon iradeye kelepçe vurulamaz. Fikrin hürriyetine kelepçe vurulamaz" diyen Baydemir şöyle devam etti, " Çünkü özgürlüğe kelepçe vurulamaz. 70 yıldır özgürlük aşkına, demokrasi aşkına, onurlu bir barış davasına kelepçe vuramayanlar, bugünde kelepçe vuramayacaklar. Bu halk mutlak suretle faşizmi aşacaktır."

"TARİH KİMİN TERÖRİZME YARDIM ETTİĞİNİ MUTLAK SURETLE YAZACAKTIR"

Baydemir konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, "Roboski'den, 10 Ekim Ankara katliamına, kim terörist? Bugün Suruç katliamının yıl dönümü. Bir baş sağlığı mesajı bile yayınlamadılar. Şimdi bu katliamın arkasında kim var? İşte HDP'nin milyonlarla durdurmak istediği bu faşist anlayışın ta kendisi var. Tarih kimin terörizme yardım ettiğini mutlak suretle yazacaktır. Bugün eş başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, insan hakları savunucuları zindanda olabilirler. Ama emin olun vicdanları hürdür. Aydınlık gelecekte onların yeri son derece saygındır. Bugün bu uygulamaları bu halka dayatanlar, tarihin en çirkin sayfalarında yerlerini alacaklardır."

"NE İÇERİSİ NE DE DIŞARISI ÖZGÜR"

Baydemir'in konuşmasının ardından HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay toplananlara hitap etti. Kemalbay, " Bugün OHAL'in ilan edilişinin birinci yıl dönümü. Devletin partileştiği hatta partileşmeyle kalmayıp, tek adam diktatörlüğünü dönüşeceği bir dönem olacak. Biz bu tek adam diktatörlüğüne, faşizmin kurumsallaşmasına mahkum değiliz. Erdoğan eski derin devletin bütün özelliklerini kendinde topladı.  Onun için burada mücadelemizi daha da yükseltmek istiyoruz. Kuvvetler ayrılığı ortadan kaldırıldığı için, hukuk katledildiği için bugün hapishaneler gazetecilerle, siyasetçilerle, mücadele yürüten kamu emekçileriyle, halklarımızın mücadelesini yükselten kadınlarla dolu. Ne içerisi ne de dışarısı özgür diyebiliriz. Bugün Türkiye'nin bütün coğrafyası rehin alınmış durumda. Bizim mücadelemiz buna karşıdır" dedi.

"OHAL VE KHK'LARLA KÜRT COĞRAFYASI REHİN ALINMIŞ DURUMDA"

OHAL durumunda yaşananlara dikkat çeken Kemalbay, "Halkın haber alma özgürlüğü ortadan kaldırılıyor. Sadece gazeteciler hukuksuzca gözaltına alınmıyor. Kürt halkının kültürel hakları, iradesi yok edilmeye çalışılıyor. OHAL ve KHK'larla Kürt coğrafyası rehin alınmış durumda.16 Nisan meşru olmayan referandumunda bir tablo ortaya çıktı. Bu tablo halkların faşist diktatörlüğe artık dur demek istediğini ortaya koydu. Çalınan oylarla resmi bir üstünlük sağlanmış gibi görünse de halkın yarısından fazlası  bu düzene  artık dur demek istiyor. O yüzden durmayalım diyoruz. Birleşelim, birlikte mücadelemizi yükseltelim"  şeklinde konuştu.

Kemalbay'ın konuşmasının ardından hazırlanan 9 maddelik "Durmayalım! Dur diyelim!" metni okundu. Baydemir ve Kemalbay'ın okuduğu metin ise şöyle,

1. Demokratik siyaset tasfiye edilemez

2. Evrensel insan hak ve özgürlüklerinden vazgeçilemez

3. Hukukun üstünlüğü ve evrensel demokratik hukuk ilkeleri çiğnenemez

4. Barıştan vazgeçilemez

5. Emekçilerin sosyal ve ekonomik hakları gasp edilemez

6. Doğal ve kültürel varlıklar talan edilemez

7. Gençlerin bugünü ve geleceği karartılamaz

8. Kadınların kazanımları yok edilemez

9. Yeni toplumsal sözleşme ihtiyaçtır

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Alanda toplananlar

-Baydemir'in konuşması

-Kemalbay'ın konuşması

-Hazırlanan metnin okunması

-Genel ve detay görüntüler

20.07.2017 - 21.03 Haber Kodu : 170720204

=============================

ÇİNLİ ROBOT İŞ ARKADAŞINIZ OLABİLİR

Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHA

Çinli bir firmanın geliştirerek Türkiye'de de satışa sunduğu Sanbot adlı robotun; satış, parakende, güvenlik, eğitim, sağlık, otelcilik gibi bir çok sektörde kullanılması planlanıyor. İnsan ve nesneleri tanıyabilen; izleme,konuşmayı algılama,yüz tanıma gibi özellikleri olan Sanbot'un ayrıca projeksiyondan görüntü oynatma, müzik çalıp dans etme gibi eğlenceli yönleri de bulunuyor. Robotun tanıtımı  Beyoğlu'nda yapıldı. Sanbot'u özellikle satış ve parekende de kullanılmak üzere geliştirilmiş bir robot olarak tanıtan Pro ITS Akıllı Ulaşım Sistemleri Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Aydemir, Robot Sambot'un, üzerinde kendi yazılım platformu bulunduğunu ve  insanlara farklı mesajlar verebilecek yetenekte olduğunu söyledi. Aydemir, "Gülümseyebilen, insanları gördüğünde başını sallayabilen, insanlara farklı mesajlar verebilen bir robot. İyi bir satış elemanı, iyi bir güvenlik elemanı, iyi bir hastane görevlisi, iyi bir resepsiyonist, iyi bir arkadaş olarak bile kullanabilirsiniz. Üzerindeki projektör aracılığıyla bilgileri aktarabiliyorsunuz ve onu bir sunucu olarak kullanabiliyorsunuz" dedi. Robotların artık hayatımıza girmeye başladığını ve bunu durdurmamızın mümkün olmadığını vurgulayan Coşkun Aydemir, " Belki 100 kişiden 2 kişinin işini almış olacağız ama diğer taraftan daha kaliteli daha kalifikasyonlu insanlara iş verme durumumuz var. Bence bu sanayi devrimi gibi birşey. Robotun devrimini ben hiç o kadar küçümsemiyorum" diyerek robotların günümüzde ve yakın gelecekte hayatımızı nasıl etkileyebileceği konusuna değindi.  Sabot'un Türkiye'de yaklaşık 15 bin Amerikan Doları satış fiyatıyla piyasaya sürüleceği belirtiliyor

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Robot Sanbot'la ilgili hazırlanmış video klipten görüntüler

-Coşkun Aydemir ile röportaj

-Robot Sanbot'un test edilmesinden görüntüler

-Genel ve detaylar

20.07.2017 - 18.59 Haber Kodu : 170720189

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alperen Ocakları İstanbul Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title