Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- AVRASYA TÜNEL ÇIKIŞINDA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU İSTANBUL DHA

Fatih'te Avrasya Tüneli çıkışında gece saatlerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir yaya, seyir halindeki araçların çarpması sonucu feci şekilde can verdi.Kaza, Fatih Yenikapı Avrasya Tünel çıkışında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saat 02: 30 sıralarında tünelden çıkan ve plakası tespit edilemeyen bir araç seyir halinde giderken yolun ortasındaki demir korkuluk ve bariyerlere rağmen karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir yayaya çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan yaya ağır şekilde yaralanırken, arkadan gelen diğer araçlar da yaralıyı fark edemeyerek üzerinden geçti. Kaza sonrası duran bir araç sürücüsü durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri yaptığı ilk müdahalede yaralının olay yerinde feci şekilde hayatını kaybettiğini belirledi. Polis ekipleri, tünel çıkışı Bakırköy istikametini kısa süreliğine araç geçişine kapatarak olay yeri çalışması yaptı. Polisin yaptığı inceleme sonrası, ölen kişinin 30 yaşlarında bir erkek olduğu ve üzerinden kimlik çıkmadığını belirledi. Ölen kişinin cenazesi incelemenin ardından ambulansla Yenibosna Adli Tıp Morguna kaldırıldı. Kaza sonrası temizlenen yol tekrardan araç geçişine açıldı.  Kaza sonrası yayaya çarpan araçların plaka tespiti için polis ekiplerinin geniş çaplı soruşturma başlattığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Olayın meydana geldiği yer

Yerdeki cesedin görüntüsü

Bekleyen araçların görüntüsü

Polisin olay yeri çalışması

Kazaya karışan araçlar

Cenazenin kaldırılması

Genel ve detaylar

27.06.2017 - 04.45 Haber Kodu : 170627007

//////////////////////////////////////////

2- (ÖZEL) YOK BÖYLE VİCDANSIZLIK !..

Koşmaktan yoruldu. Yürümekten tükendi. Sonunda kendini asfalta bıraktı ama o'nu otomobile bağlayan iplerden kurtulamadı. Bir köpeğin, sözde sahibi tarafından otomobilinin arkasına bağlanıp cansız bir beden gibi sürüklendiği görüntüler dehşete düşürdü.

Sinan BİLGİLİ, İstanbul DHA

Hayvanlara yönelik acımasızlığın görüntülerinden biri de Muğla'da kaydedildi. Bir otomobilin arkasına bağlı köpeğin, koşmaktan bitkin düştüğü, artık cansız bir beden gibi sürüklendiğini görenler, önce telefonunun kayıt düğmesine bastı, ardından aracı durdurup köpeğin acısını sonlandırdı, sonra da bu acımasızlığın hesabını sordu. Olay yerine jandarma çağrıldı. Bitkin ve yaralı köpek  veterinere götürülerek tedavi altına alındı.

OTOMOBİLİN ARKASINA BAĞLADI

Muğla Köyceğiz. Bugün öğlen saatleri.  Hareket halindeki otomobilin arkasında bir köpek bağlı. Koşmuyor. Yürümüyor da. Bilmem kaç kilometredir bu şekilde olduğu için artık bitmiş. Vücudunu asfaltın üzerine bırakıvermiş. Zavallı köpeğin boynundan bir iple otomobile bağlı vücudu yerde sürükleniyor. Olan biteni görüp, vahşeti sonlandırmaya kararlı birinin telefonun kayıt düğmesine basmasıyla olaydan haberdar oluyoruz.

TANIK OLMADILAR, MÜDAHALE ETTİLER

Aynı kişi ve çevresindekiler bu manzaraya daha fazla tanık olmayı reddedip müdahale ediyor. Otomobili durduruyor. Köpeğin dile getirmediği, getiremeyeği acısını sonlandırmakla kalmayıp, "benim" dediği köpeğe bunu yapmaktan çekinmeyen kişiye de hesap soruyor. Jandarmaya haber veriliyor.

KÖPEK VETERİNERE, SAHİBİ JANDARMA KARAKOLUNA

Köpeği tedavi ettirmek için almak isteyenlere sahibi yine karşı çıkıyor. Tartışmadan hayvanseverler galip çıkıyor. Onlar yaralı köpeği veterinere götürmek için yola çıkarken, köpeğin sahibi olduğunu söyleyen kişi de ne yaptığını, neden yaptığını anlatması için Jandarmaya götürülüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-CEP TELEFONU KAMERASI

-Araç arkasında sürüklenen köpek

-müdühale edenlerin köpeğin sahibi ile konuşması

-Köpeği sevmeleri

-Kliniğe götürmeleri

-Detaylar

26.06.2017 - 18.20 Haber Kodu : 170626162

/////////////////////////////////////////////////////////////////////

3 - SARIYER'DE SİLAHLI KAVGA: 2 YARALI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU İSTANBUL DHA

Sarıyer'de sabaha karşı bir müzikholde iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine yaşanan arbedede polis olduğu öğrenilen bir kişinin silahının ateş alması sonucu 2 kişi yaralandı.Olay, Sarıyer Huzur Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Beyazıt Caddesi üzerinde bulunan bir müzikholde sabah saat 05: 00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle iki grup arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan arbedede polis olduğu öğrenilen A. A.'nın silahının ateş alması sonucu S.S. ve H.B. yaralandı. Müzikhol çalışanları durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen polis ekipleri çevrede önlem alırken, sağlık görevlileri de yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ekipleri olay yerine şerit çekerek detaylı inceleme yaptı.

Kavga sonrası polis ekipleri çevrede güvenlik kamera görüntüsü araştırması yaptı. Olayı gerçekleştiren ve polis olduğu öğrenilen A.A.ile isimleri öğrenilemeyen 4 kişi gözaltına alınarak sorgulanmak için emniyete götürüldü.

Polis ekiplerinin çıkan kavga sonrası geniş çaplı soruşturma başlattığı öğrenilidi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Olayın meydana geldiği yer

Polisin olay yeri çalışması

Müzikholden görüntü

Genel ve detaylar

27.06.2017 - 06.59 Haber Kodu : 170627008

//////////////////////////////////////////////////////////////

4 - ŞİLE SAHİLLERİNDE ASAYİŞ ATLI JANDARMAYA EMANET

İstanbul'un tatil mekanlarından Şile İlçesi, yaz aylarında yoğun bir kalabalığa sahne oluyor. Jandarmanın sorumluluk alanında olan sahillerde "Atlı Jandarma Timi" görev yapıyor ve vatandaşların da hem ilgisini hem desteğini alıyor.

Haber-Kamera: Nurcan KIRCALI /İSTANBUL DHA

Şile İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Sahilköy Karakolu'nda görevlendirilen Atlı Jandarma Timi, bölgede arazi şartlarından dolayı güvenlik ekiplerinin motorlu araçlarla giremediği noktalara rahatlıkla müdahale edebiliyor. Yerli ve yabancı turistlerin güvenliği için oluşturulan özel eğitimli ekip; Sahilköy, Doğancılı, Alacalı, Sofular plajları ile Tahlisiye ve Kurucadere mesire alanlarında da kapkaç, hırsızlık, oto hırsızlığı gibi olaylara anından müdahale edebilecek kapasitede...Jandarmanın sorumluluk alanında olan sahillerde, Merkez (JAKEM) Komutanlığı'na bağlı Atlı Jandarma Timi'nde; Arslanbey, Tuna ve Şimşek isimli üç özel eğitimli at ve iki astsubay görev yapıyor. Bu astsubaylar, yabancı dil bilgisi ve ilk yardım eğitim bilgisine de sahipler.

'KENDİNE İYİ BAK OLUR MU?'

Sahilköy Plajı'nda devriye sırasında özellikle çocukların ilgi odağı olan Jandarma Atlı Timleri, sağladıkları güvenlik algısı ile vatandaşların yüzünü güldürüyor. Bazı vatandaşlarda şaşkın bakışlar arasında Atlı Jandarma Timleri'ni izliyor. Çocuklar, aile büyüklerinin kucaklarında atları sevmek için sıraya giriyor. Bu arada isminin Alara olduğu öğrenilen küçük kız çocuğunun, Arslan Bey isimli atı severken "Kendine iyi bak olur mu?" şeklindeki içten sözleri çevredekilerin yüzünü güldürmeye yetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Karakol çıkışı

Oto park alanında atlı tim

Sahilde atlı tim devriyesi

Vatandaşlarla röportajlar

Çocukların atları sevme görüntüleri

Genel ve detaylar

27.06.2017 - 07.21 Haber Kodu : 170627009

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Sarıyer Avrasya Şile Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title