Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- İSTANBUL BOĞAZI'NDA GEMİ GEÇİŞLERİNE SİS ENGELİHaber-Kamera: Hasan YILDIRIM-Ramazan EĞRİ / İSTANBUL DHAİstanbul Boğazı'nda ve çevresinde sabah saatlerinde yoğun sis etkili oluyor.

1- İSTANBUL BOĞAZI'NDA GEMİ GEÇİŞLERİNE SİS ENGELİ

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM-Ramazan EĞRİ / İSTANBUL DHA

İstanbul Boğazı'nda ve çevresinde sabah saatlerinde yoğun sis etkili oluyor. Sabah saatlerinde başlayan yoğun sis İstanbul Boğazı'nda ve çevresinde etkisini sürdürüyor. Sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken 15 Temmuz Şehitler Köprüsü görünmez hale geldi. İstanbul Boğazı da çift yönlü transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Yoğun sis nedeniyle saat 07.00 itibariyle İstinye-Çubuklu arabalı seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.

Görüntü dökümü:

------------

-Boğazda sisten görüntü

-TEM otoyolu sis görüntü

-Genel ve detaylar

==========================

2- BAŞBAKAN YILDIRIM: 'EVET' DE ÇIKSA 'HAYIR' DA ÇIKSA BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİDİR

Başbakan Yıldırım;

"Ümit ederim ki Birleşmiş Milletler bu konuyu ciddiyetle ele alır ve Suriye'deki bütün kimyasal silahların imha edilmesi yönünde önemli bir adım atar ve bunu yapanlara da gereken cezayı insanlık adına verir. Bu konuda zayıf da olsa ümidimizi muhafaza ediyoruz."

"Kerkük'ün geleneksel tarihi yapısını değiştirecek ve oradaki Türkmenleri, Arapları yok sayarak, filli durum yapılarak, buranın Kuzey Irak Kürt Yönetimine dahil edilmesi, Türkiye açısından asla kabul edilebilir bir şey değildir."

"Karar milletindir. 'Evet' de çıksa 'hayır' da çıksa başımızın üstünde yeridir. Biz 'evet' çıkmasının, ülkemiz için milletimiz için gelecek nesillerimiz için daha yararlı olacağını düşünüyoruz."

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İSTANBUL DHA

Başbakan Binali Yıldırım, bu akşam Dolmabahçe Ofisi'nde sanatçılarla bir araya geldi.

Burada davetlilere hitap eden Başbakan Yıldırım, "15 yıl boyunca Türkiye'nin her alanda standartlarını yükseltecek, itibarını içeride ve dışarıda artıracak birçok işe, projeye, hizmete imza attık, atmaya devam ediyoruz. Türkiye'nin sahip olduğu kültürel mirası, estetik değerleri ve medeniyet birikimini koruyarak, güçlenmesini hayati derecede önemsedik. Hükümet olarak bizim kalkınma vizyonumuz, hiçbir zaman ekonomiyle sınırlı olmadı. Türkiye'nin gücüne, medeniyet birikimine uygun olarak, kültür ve sanat alanındaki kalkınma da aynı derece önemli. Ekonomik kalkınması beşeri ve kültürel kalkınmayla bütünleştirilmeyen ülkelerin gücünü devam ettirme şansı yoktur. Hükümet olarak, her zaman sanat ve sanatçının yanında olacağımızı, bir kez daha bu vesileyle ifade etmek isterim." dedi.

"ÜMİT EDERİM Kİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BU KONUYU CİDDİYETLE ELE ALIR"

Suriye'nin İdlip kentindeki kimyasal saldırı iddiasına da değinen Başbakan Yıldırım; "Bu sabah Suriye'de İdlib'de yaşanan insanlık dışı vahşet, maalesef bütün hepimizi derinden şok etti. Bir rejimin başındaki adam, kimyasal gazları çocukların, kadınların üzerine göndermekten zerre kadar maalesef endişe etmedi. O çocukların cansız bedenleri gözümüzün önüne geldiğinde, gözleri açık size gülümseyen o masum yüzlerinin, onun hesabını bu insanlık veremez. Ümit ederim ki Birleşmiş Milletler bu konuyu ciddiyetle ele alır ve Suriye'deki bütün kimyasal silahların imha edilmesi yönünde önemli bir adım atar ve bunu yapanlara da gereken cezayı insanlık adına verir. Bu konuda zayıf da olsa ümidimizi muhafaza ediyoruz." şeklinde konuştu.

"BÖLGEMİZDE HER GÜN TAHMİNLERİ ALTÜST EDECEK DEĞİŞİKLİKLER YAŞANIYOR"

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgemizde her gün tahminleri altüst edecek değişiklikler yaşanıyor. Bu değişiklikler, hiç de yürek ferahlatıcı, iç açıcı değişiklikler değil. Suriye'yi konuşurken, bir bakıyorsunuz Irak'ta Kerkük'te bir oldu bittiyle karşı karşıya geliyoruz. Kerkük'ün geleneksel tarihi yapısını değiştirecek ve oradaki Türkmenleri, Arapları yok sayarak, filli durum yapılarak, buranın Kuzey Irak Kürt Yönetimine dahil edilmesi, Türkiye açısından asla kabul edilebilir bir şey değildir. Tarihi bağları itibarıyla Türkmen yurdu olan Kerkük'ün bir oldu bittiyle elde edilmesi ve oradaki Türkmenlerin, Arapların yok sayılması, bölgede yeni karışıklıkların, yeni ihtilafların bir anlamda kıvılcımını oluşturmaktadır. Türkiye olarak bu konudaki hassasiyetimizi, Irak'ın bölünmez bütünlüğü çerçevesindeki görüşümüzü, net olarak ortaya koyduk. Bu oldu bittiye asla rıza göstermeyeceğimizi, ilgili taraflara ilettik."

"'EVET' DE ÇIKSA 'HAYIR' DA ÇIKSA BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİDİR"

Anayasa değişikliği referandumu ile ilgili konuşmasında Başbakan Yıldırım: "Karar milletindir. 'Evet' de çıksa 'hayır' da çıksa başımızın üstünde yeridir. Biz 'evet' çıkmasının, ülkemiz için milletimiz için gelecek nesillerimiz için daha yararlı olacağını düşünüyoruz. 15 yıllık tecrübemiz, bize bunu söylüyor. Dilimizin döndüğünce biz bunu anlatmaya çalışıyoruz ama kararı verecek olan vatandaşlarımızdır." ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Başbakan Yıldırım'ın kounuşması

-Salondan detaylar

04.04.2017 - 22.26 Haber Kodu : 170404236

04.04.2017 - 22.31 Haber Kodu : 170404237

04.04.2017 - 22.34 Haber Kodu : 170404238

==============================

3- İDLİP'TEKİ SALDIRIYI PROTESTO İÇİN RUSYA BAŞKONSOLOSLUĞU'NA YÜRÜDÜLER

Haber: Murat DELİKLİTAŞ Kamera: Özgür EREN İSTANBUL

Sabah Namazı Devrimi ve Özgür-Der Üniversite Gençliği üyesi bir grup, Suriye'nin İdlib kentine düzenlenen ve kimyasal gaz kullanıldığı iddia edilen saldırıyı protesto etmek için Beyoğlu Tünel Meydanı'ndan Rusya Başkonsolosluğu'na yürüdü. Terörü lanetleyen grup üyeleri, ölenler için dua okudu.

Tünel Meydanı'nda saat 21.00'da bir araya gelen grup üyeleri 'Müslüman Zulnme Boyun Eğmez' ve 'Emperyalist Rusya, Suriye'den Defol' yazılı pankart açtıktan sonra İstiklal Caddesi'ndeki Rusya Başkonsolosluğu'na doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş boyunca grup üyeleri sık sık slogan attı. Konsolosluk önünde de güvenlik tedbiri alan polis, grubun konsolosluk önüne gelmesine izin vermedi.

Burada bir süre slogan atan grup adına gazeteci Adem Özköse bir açıklama yaptı. Özköse yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bugün Londra'da, Washington'un ortasında veya Viyana'nın ortasında 50 tavuk katledilseydi, meydanlarında 50 hayvan katledilseydi bütün dünya ayağa kalkardı. 50'den fazla Suriyeli çocuk bugün İdlip'te kimyasal silahlarla katledildi. İdlip'teki çocukları hangi suçlarından dolayı katlettiniz? Hangi suçlarından dolayı öldürdünüz?' Hepiniz katilsiniz. Rusya çocuklarımızı Halep'te katletti. Rusya katildir, Putin katildir. Yaptığı her konuşmasında Hazreti Hüseyin Efendimizi, Hazreti Ali Efendimizin takipçisi olduğunu söyleyen Hamaney, ey Hamaney, sen Hazreti Ali Efendimizin ehlibeytin değil sen Yezidin takipçisisin. Hz. Ali'nin de Nz. Ömer'in de Hz. Ebubekir'in de takipçileri bizleriz. Sen katilsin. Sen Yezidin takipçisisin. Eğer bizim ölülerimiz bile Batılıların ölüleriyle eşit değilse, eğer dünyada adalet yoksa, barış da yoktur. Sonuna kadar bu zalimlere karşı direneceğiz Allah'ın izniyle. Tüm dünya mazlumlar katledilirken sussa da, çocuklar kimyasal silahla katledilirken sussa da Allah'ın izniyle İstanbul'un güzel yürekli gençleri, Diyarbakır'ın, Konya'nın, Anadolu'nun güzel yüzlü insanları susmayacak ve tepki göstereceğiz. Sloganlarımızla, tekbirlerimizle, haykırışlarımızla onlara gerekli tepkileri göstereceğiz. Kardeşlerim, bizler 'zulüm karşısında susan dilsiz şeytandır' diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Böyle bir peygamberin ümmeti susmaz, Müslümana kardeşleri katledilirken susmak yakışmaz."

Filistin'de, Halep'te Gazze'de Şam'da katledilen çocukların hesabını sormak için Müslümanlar olarak ellerini duaya kaldırdıklarını söyleyen Özköse, şöyle devam etti:

"Kardeşlerim, bakın 15 Temmuz'da aynı şeyleri bu ülkede yapmak istediler. 15 Temmuz'da Halil Kantarcılar, Ömer Halisdemirler, Uğur Işıklar canlarını verip şehit oldular. Fakat onurumuzu topraklarımızı teslim etmedik. Aynı şekilde biz böyle bir ümmetiz. İdlip'te de Halep'te de Şam'ı Şerif'te de Gazze'de de bizi yediden yetmişe katletseler tıpkı 15 Temmuz'daki gibi şehitler versek onurumuzu, şerefimizi topraklarımızı namusumuzu asla bu zalimlere teslim etmeyeceğiz."

Özköse'nin ardından konuşan Uluslararası Doktorlar Derneği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Yılmaz da, son üç yılda Suriye'de 160 defa kimyasal saldırı olduğunu iddia ederek "O öldürülen çocuklara son bakalım, adalet adına, merhamet adına son bakalım. Onlar hangi suçtan dolayı katledildiler? Onlar aziz celil olan Allah'a, şu yer yüzünün sahibine, şu kelimelerimizin sahibine şu havanın sahibine, İdlip'in, İstanbul'un, Hama'nın sahibine, Kabe'nin Rabbine iman ettikleri için katlediliyorlar. 6 yıldır devam eden bu savaş, katliam zalim Esed rejiminin ve onun işbirlikçileri, destekçileri, ağababaları olan Rusya'nın, İran'ın, Amerika'nın, gizli açık destek veren diğer katliamcı devletlerin dünya tarihine geçmiş en alçak, en namussuz, en şerefsiz katliamlarıdır. Bizler 6 yıldır belki onlarca, yüzlerce defa İstanbul başta olmak üzere birçok ilinde defalarca toplandık. Bugünkü toplanmamıza vesile olan katliam, bu alçak saldır, kimyasal saldırı ilk değil" diye konuştu.

Konuşmaların ardından ölenler için dualar okundu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Grubun slogan atması

-Grubun ellerindeki pankart ve dövizlerden görüntü

-Grubun yürüyüşe geçmesi

-Grubun ellerindeki bayraklardan görüntü

-Gazeteci Adem Özkösenin açıklamaları

-Uluslararası Doktorlar Derneği Genel Sekreteri Mustafa Yılmazın açıklamaları

-Genel ve yakın detaylar

05.04.2017 - 00.56 Haber Kodu : 170405003

=================================

4 - İSTANBUL POLİSİ 'YEDİTEPE HUZUR' DENETİMİ YAPIYOR

Haber - Kamera: Soner HASIRCIOĞLU - Ramazan EĞRİ / İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 5 bin polisin katılımıyla, 39 ilçe ve 200 noktada "Yeditepe Huzur" adı verilen genel asayiş denetimi yaptı. Polis helikopteri ekiplere havadan destek verdi.

Narkotik, mali, terör, organize, kaçakçılık ve trafik birimlerinden ekiplerin yer aldığı 5 bin polis, İstanbul'un 39 ilçe ve 200 noktasında denetim eş zamanlı denetime başladı. "Yeditepe Huzur" adı verilen denetimler sırasında ekipler, şüpheli kişi ve araçlara yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yaparken, trafik ekipleri de evrak kontrolü yaptı. Evrakları eksik olan araçlara cezai işlem uyguladığı öğrenildi. Ekiplerin karadaki denetimleri sürdürürken, polis helikopterinin de havadan destek verdiği görüldü. Ayrıca, deniz polisi de boğazda bulunan tekneleri denetledi. Denetime tabi tutulan bir araç sürücüsü, yapılan denetimlerden memnun olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Uygulamaya takılan araçlar

Polisin araçları araması

Trafik polislerinin denetimleri

Vatandaş ile röp

Polis helikopterinden görüntü

Kadıköy-Eminönü vapur iskelesinden arama görüntüsü

Deniz polisinden görüntü

Genel ve detaylar

04.04.2017 - 23.17 Haber Kodu : 170404245

==============================

5- ERBAKAN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Haber: Hakime TORUN / İSTANBUL DHA

Erbakan Ödülleri Platformu tarafından düzenlenen "2017 Necmettin Erbakan Ödülleri" Beşiktaş MKM'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

"NECMETTİN HOCAMIZIN İZİNDEN GİTMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Necmettin hocamız, bize yeni bir medeniyet anlayışı getirdi. Bizim medeniyetimizin temeli hak ve adalet ölçüsü temeli içinde yer alır. Biz onun izinden gitmeye gayret gösteriyoruz ama hiçbir zaman onun performansını sergileyecek maalesef ne kabiliyete ne de imkanlara sahip değiliz. Erbakan hocamız bizim önümüzü, ufkumuzu açacak adımlar atmış örnek olmuştur. Özellikle siyasetteki üslubu bizim için her şeyden önemli kucaklayıcıdır. Düştüğü yerden kalkmış ve düştüğü yerden koşusuna devam etmiştir son nefesini verene kadar." diye konuştu.

ERBAKAN'IN KARDEŞİ GÖZYAŞARINA HAKİM OLAMADI

Karamollaoğlu'nun konuşmasından sonra sahne alan müzik grubu, "Grup Dostane" dinleyenlere hüzünlü anlar yaşattı. Müzik dinletisi sırasında, Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan gözyaşlarına hakim olamadı.

ÖDÜL SAHİPLERİ

Necmettin Erbakan sanat ödülüne Neyzen Süleyman Erguner layık görüldü. Erguner'e ödülünü Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar takdim etti.

Necmettin Erbakan düşünce edebiyat ödülü Yazar Cevdet Said'e verildi. Said, ödülünü Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun elinden aldı.

Necmettin Erbakan medya ödülü ise, CNN Türk Program Yapımcısı Gazeteci Cem Seymen'e takdim edildi. Ödülünü İstanbul eski Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'nın elinden alan Cem Seymen, ödüle layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, tarımda eğitimin önemini vurguladı.

Necmettin Erbakan bilim ödülüne Yüksek Makine Mühendisi Özdemir Bayraktar layık görüldü. Bayraktar'ın rahatsızlığı nedeniyle Ahmet Bayraktar babasının ödülünü aldı.

Necmettin Erbakan spor ödülüne layık görülen işitme engelli kayakçı Ayşe Kader Yavuz, ödülünü Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Mustafa Kamalak'tan aldı.

Necmettin Erbakan onur ödülüne eski milletvekili Süleyman Arif Emre layık görüldü. Emre'nin ödülünü oğlu Ali Rıza Emre, Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan'ın elinden aldı.

Necmettin Erbakan ödül törenine, Necmettin Erbakan'ın kardeşi Kemalettin Erbakan, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve çok sayıda davetli katıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Karamollaoğlu'nun konuşması

-Müzik dinletisi

-Ödül töreni

-Toplu fotoğraf çekimi

-Detaylar

04.04.2017 - 23.21 Haber Kodu : 170404246

04.04.2017 - 23.25 Haber Kodu : 170404247

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Necmettin Erbakan Suriye Rusya İdlip Politika Güncel Haberler

title