Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- İSTİNYE - ÇUBUKLU ARABALI VAPUR DENEME SEFERLERİ BAŞLADIHaber-Kamera: Ozan URAL- Cengiz ÇOBAN- Hasan YILDIRIM / İSTANBUL DHAİstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş., İstanbul trafiğine önemli bir katkı sağlayacak İstinye - Çubuklu arabalı vapur hattını hizmete alındı.

1- İSTİNYE - ÇUBUKLU ARABALI VAPUR DENEME SEFERLERİ BAŞLADI

Haber-Kamera: Ozan URAL- Cengiz ÇOBAN- Hasan YILDIRIM / İSTANBUL DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları A.Ş., İstanbul trafiğine önemli bir katkı sağlayacak İstinye - Çubuklu arabalı vapur hattını hizmete alındı. Asya-Avrupa geçişlerini 8 dakikaya indirecek hattın deneme seferleri bugün saat 07.00'da başladı. Arabalı vapur ücretleri ise otomobiller 7 diğer araçlar ise 15 TL olarak belirlendi.

İlk etapta iki arabalı vapur ile hizmet verecek hatta, yılda 40 bin seferle 1 milyon 700 bin araç, 2,5 milyon yolcu taşınması hedefleniyor. Yeni hat sayesinde günde 5.000 aracın köprü trafiğinden çekilmesi planlanıyor. Bu sayede, zaman ve yakıtta önemli ölçüde tasarruf sağlanırken, karbondioksit salınımında da azalma gerçekleşecek.

VAPURLAR DALGASIZ VE YUMUŞAK YANAŞMA ÖZELLİĞİNDE TASARLANDI

Aşiyan ve Erguvan isimli arabalı vapurlar, dalgasız ve yumuşak yanaşma özelliğinde tasarlandı. Aşiyan Gemisi, 65 otomobil, 250 yaya yolcu kapasiteliyken, Erguvan Gemisi 65 otomobil, 434 yaya yolcu kapasiteli.

Görüntü Dökümü:

----------------------

ÇUBUKLU

-Aşiyan adlı arabalı vapurundan görüntü

-Vatandaşların binmesi

-Araçların vapura girişi

-Vatandaşlar röp.

-Vapurun hareket etmesi

-İstinye'den gelen vapurun yanaşması

-Genel ve detaylar

İSTİNYE

-Erguvan adlı vapurdan görüntü

-Araçların girişi

-Vatandaşlar röp.

-Diğer vapurun gelişi

-Yollarda ışıklı tabelalarda seferlerin başladığının yazması

-Genel ve detay görüntüler

-Hattın havadan görüntüsü (DÜN GEÇİLDİ)

20.03.2017 - 17.11 Haber Kodu : 170320154

===============================

2- LİBYA'DA BATAN GEMİDEN KURTARILAN 7 KİŞİ İSTANBUL'A GELDİ

Haber-Kamera: Faik KAPTAN - İbrahim YILDIZ İSTANBUL DHA

Libya kıyılarında kötü hava şartları nedeniyle batan Türk bayraklı kargo gemisinden sağ kurtarılan 7 kişi yurda döndü.

Geçtiğimiz günlerde Batu Denizciliğe ait 'MV TINAZTEPE-S' isimli 3 bin 200 ton mermer mıcırı taşıyan gemi, Libya'da Misurata açıklarında batmıştı. Gemi mürettebatlarından 7 kişi batan gemiden sağ kurtarılırken, 3 kişinin cesedine ulaşıldı. Kayıp 3 kişiyi ise aramaları devam ediyor.

Sağ kurtarılan 7 kişi İstanbul'a gelişinde, Atatürk Havalimanı'nda yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı. Bir gemi personelinin annesi ise oğlunu görünce kısa süreli bir baygınlık geçirdi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan bir gemi çalışanı, 'Ne söyleyeyim 6 tane arkadaşımız, canımız gitti. Daha ne yapayımö demekle yetindi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Gemi personelinden görüntüler

-Aileleri tarafından karşılanması

-Bir kişinin oğlunu görünce bayılması

-Personelin havalimanından çıkışı

20.03.2017 - 17.50 Haber Kodu : 170320166_

============================

3- ULUSLARARASI FRANKOFONİ GÜNÜ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Haber - Kamera : İdris TİFTİKÇİ /İSTANBUL DHA

Uluslararası Frankofoni Günü etkinliği kapsamında Türkiye'de düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Fransız Kültür Merkezi tarafından, 20 Mart Uluslararası Frankofoni Günü kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Beyoğlu'ndaki Fransa Sarayı'nda düzenlenen gecede, "1 dakikalık metamorfoz" konulu video ve "Türkiye'deki Frankofon liseliler edebi münazara" yarışmalarında dereceye giren öğrenciler açıklandı. Yarışmaların birincilerine Fransa seyahati ve akıllı telefon, ikincilerine tablet ve kitap, üçüncülerine ise mp3 ve kitap verildi. Törene, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries'ın yanı sıra Kanada'nın İstanbul Başkonsolosu Ulric Shannon ve Fas'ın İstanbul Başkonsolosu Mhamed Ifriquine de katıldı.

Tören, Fas mutfağından yemeklerin ikram edilmesinin ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries'ın konuşması(gözlüklü, gri kravatlı)

-Ödüllerin verilmesi

-Salondan detaylar

20.03.2017 -22.57 Haber Kodu : 170320201

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstinye Fransa Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title