Haberler

Dha İstanbul Bülteni-1

1- HOLLANDA BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE EYLEM

Haber- Kamera: Ali Kerem BENGİ-Soner HASIRCIOĞLU-Mehmet İlkay ÖZER / İSTANBUL DHA

Beyoğlu'ndaki Hollanda Başkonsolosluğu önünde toplanan yüzlerce vatandaş, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'na alınmamasını protesto etti. Türk bayraklarıyla konsolosluk önünde saat 23.00 sıralarında toplanan yüzlerce vatandaş Hollanda aleyhine slogan atarken bazı vatandaşların ise konsolosluğa yumurta attı. Çevik Kuvvet ekipleri, Özel Harekat polisleri ve TOMA aracı da giriş-çıkışa kapatılan konsolosluk önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

"TÜRK HALKI DEMOKRASİNİN SINIRLARI İÇİNDE MİSLİYLE CEVAP VERECEKTİR"

AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ve Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın da aralarında bulunduğu Ak Partililer de eyleme destek oldu. Metin Külünk yaptığı konuşmada, "Bugün görüyoruz ki Avrupa bu değerlerin hepsinde sınıfta kalmıştır. Bugün Avrupa'da nazizmin kendisi vardır. Bugün Avrupa'da ırkçı faşizmin kendisi vardır. Bugün Hollanda siyasetinin tükenmişliği vardır. Türk halkı buna diplomatik ölçüde, demokrasinin sınırları içinde misliyle cevap verecektir" dedi.

AVRUPA TARİHİ AÇISINDAN KARA BİR LEKE GÜNÜ

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ise "İnanılmaz bir gün yaşıyoruz. Gerçekten anladığımız bildiğimiz Avrupa'nın demokrasi değerleri insan hakları gibi tüm kavramlarının bir anda içinin nasıl boşaldığını görüyoruz. Avrupa tarihi açısından kara bir leke günü. Türkiye Avrupa ilişkileri açısından çok önemli. Çünkü bir bakanımız bize ait olan konsolosluğa sokulmuyor ve konsolosluğumuz dışarı çıkarılmıyor. Aklıma Musul konsolosluğumuzda başımıza gelenler geldi. Türk toplumu geçtiğimiz yıl çok üzüntülü geçirdi. Terör saldırıları, darbe teşebbüsü Avrupalı dostlarımızı yanımızda görememiştik. Bugün demokrasiye aykırı bir müdahalenin uygulamanın yapılması anlaşılır değil. Hollanda'nın bu ayıbından yanlışından geri dönemsini bekliyorum. Avrupa'da ırkçılık tavan yapmış durumda. Avrupa'nın geleceği açısından endişeleri durmamak mümkün değil" diye konuştu. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, "Demek ki Avrupa dediklerinde samimi değil. Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz sürecini iyi tahlil etmeleri lazım. Yıllarca teröristlere ev sahipliği yaptılar. Ama Türkiye Cumhuriyeti bakanını engellemelerini anlamak mümkün değil. Ama Türkiye eski Türkiye değil" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

BAYRAK TEDBİREN İNDİRİLDİ

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise konsolosluk önündeki kalabalığın yavaş yavaş dağıldığı görüldü. Öte yandan konsolosluk içinde gönderdeki Hollanda bayrağının ise konsolosluk görevlileri tarafından tedbir amaçlı aşağı indirildi.

Görüntü dökümü:

----------------

-Konsolosluk önünde güvenlik önlemi

-Özel harekat polislerinden görüntü

-Konsolosluktan görüntü

-Grubun görüntüsü

-Yapılan açıklamalar

-AK Parti Milletvekili Metin Külünk'ün konuşması

-Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan'ın konuşması

-Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın konuşması

-Yumurta atılması

-Slogan atılması

-Dağılan vatandaşlar

-Hollanda bayrağının aşağı indirilmiş görüntüsü

-Genel ve detaylar

12.03.2017 - 00.28 Haber Kodu : 170312004

11.03.2017 - 23.31 Haber Kodu : 170311239

12.03.2017 - 01.18 Haber Kodu : 170312010

12.03.2017 - 02.53 Haber Kodu : 170312019

12.03.2017 - 05.13 Haber Kodu : 170312027

=============================

2- ÇAVUŞOĞLU: HOLLANDA'NIN BU ATTIĞI ADIMIN ELBETTE BİR KARŞILIĞI OLACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,

"Hollanda'nın bu attığı adımın elbette bir karşılığı olacak"

"Hollanda'nın aldığı bu karar her bakımdan bir skandaldır ve kabul edilemez"

"Diplomaside bir kere bu artık en uç noktadadır"

"Bir kere bu laleler Osmanlı zamanında Türkiye'den oraya gitme. Demek ki o laleler bu Başbakanı ve ırkçı siyasetçileri adam edememiş. Lalelerin bir faydası olacaksa yeni laleleri göndeririz belki adam olurlar"

Haber-Kamera: İbrahim YILDIZ-Gülseli Kenarlı / İSTANBUL,

Hollanda'nın Rotterdam kentinde yapılacak toplantıya katılmak için bugün ülkeye gitmesi planlanan ancak Hollanda hükümeti tarafından uçuş izni verilmeyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Atatürk Havalimanı VIP Salonu'nda basın mensuplarına bir açıklama yapan Çavuşoğlu, "Bu adımın elbet bir karşılığı olacaktır" edi. Hollanda'nın aldığı bu kararın her bakımdan skandal ve kabul edilemez olduğunu altını çizen Bakan Çavuşoğlu, "Bu karar Diplomatik tahammüllere sığmaz ve bu en uç noktadır. Dışişleri Bakanının uçuş izninin yazılı bir şekilde iptal edilmesi hiçbir şekilde kabul edilemez. İki ülke arasındaki 405 yıllık bir dostluk hangi bakımdan bakarsanız bu kabul edilemez. Biz bu referandumda da yurt dışı Seçim Koordinasyon Merkezi'mizin (SKM) değişik bakan arkadaşlarımızla yaptığı program çerçevesinde bazı ülkelerde gidip oradaki Türk vatandaşlarımıza referandumunun ne olduğunu anlatıyoruz. Geçtiğimiz seçimlerde de yine Hollanda, Fransa, Almanya, İngiltere, İsviçre birçok Avrupa ülkesine giderek veya diğer arkadaşlarımızın vatandaşlarımızın yaşadığı şehirlere giderek bu çalışmaları yaptı. Ben hatta Rotterdam'da da gidip sokaklarda, iş yerlerinde vatandaşlarımızı ziyaret ettim. Şimdi ne değişti de izin vermiyorsunuz. Ne değişti de engellemeye çalışıyorsunuz. Bu referandumda niye taraf tutuyorsun. Bu anayasadaki değişiklik sizi neden rahatsız ediyor ki engellemeye çalışıyorsunuz. Bu süreçte bu program belli olduktan sonra başbakanın sosyal medyadan 'Türk Bakanı'nı kabul etmiyoruz Türk Bakanı'nı burada görmek istemiyoruz. Aynı Wilders gibi yaptığı açıklamaları ilk önce gördüm" dedi.

O LALALER BU BAŞBAKANI VE SİYASETÇİLERİ ADAM EDEMEMİŞ

Hollanda Dışişleri Bakanı ile bir telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasına şöyle devam etti: "Kendisine açıkça söyledim. Benim seçim öncesi gelmem sizi Wilders karşısında zor durumda bırakacaksa tamam ben bu konuya anlayış gösteririm seçimden sonra gelirim dedim. Gayet samimi açık, dostani ve anlayışlı bir şekilde söyledim. Kendisi bana dedi ki seçim sonrası da ben sana garanti veremem dedi bu hoş bir şey değil. Seçim sonrası garanti veremem ne demek beni oraya gelmem senin seçim sonrası garanti vermemene bağlı değil ki. Ben sana insan gibi söylüyorum sen yine başbakanının ile görüş sonra bana neticeyi bildir. Seçim sonrası da istemiyorsanız ben Cumartesi günü gelirim. Seçim sonrası gel derseniz ona bakarız. Ben Dışişleri Bakanı'dan telefon beklerken Hollanda Başbakanı seçim öncesi de seçim sonrası da Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı'nı burada görmek istemiyoruz. Hatta daha da ucuz bir yöntemle 'Türkiye'den Dışişleri Bakanı bizdeki müzeleri ve laleleri görmeye gelebilir' dedi. Bu kendisi açısından bir başbakanın hafifliği bakımından utanç verici. Bir kere bu laleler Osmanlı zamanında Türkiye'den oraya gitme. Demek ki o laleler bu Başbakanı ve ırkçı siyasetçileri adam edememiş. Lalelerin bir faydası olacaksa yeni laleleri göndeririz belki adam olurlar. Bu açıklamadan sonra dışişleri bakanı tekrar beni aradı, bende kendisine söyledim başbakanınızın açıklaması dürüstlük değil ilk önce beni araman lazım dedim"

BİZ VATANDAŞLARIMIZI ESİR DİYE GÖNDERMEDİK

Bu kararın Hollanda'da Wilders'i sevindirdiğini ifade eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasına söyle devam etti: "Wilders'in istediği buydu. Sosyal medyadan paylaşımlarını görürsek çok memnun olmuşlar. Bu kararı alan Başbakanın da, Hükümetinin de Wilders'den ne farkı var hiçbir farkı yok. Aynı zihniyet aynı kafa aynı faşizim. Aşırı ırkçı kanadı Wilders'i destekleyen kişilere söylüyorum esasen Hollanda da kim iş başına gelirse Wilders zihniyeti olur. Wilders'in İngiltere'ye müsaade edilmemesine Hollanda'nın gösterdiği tepkiyi gördük. Biz vatandaşlarımızı Avrupa ülkelerine özellikle Hollanda'ya esir diye göndermedik. Onlar bu ülkelerin ekonomisine katkı sağalmak için gittiler. Eskiden işçi olarak gittiler şimdi ise tüccar, iş adamı, sporcu her dalda o ülkelere katkı sağlıyorlar. Bu insanlar senin esirin değil, bazı ülkelerde vatandaşlık vermemişsin ama Türkiye iye bağlarını koparmaya çalışıyorsun Senin buna ne hakkın var. Maalesef Avrupa da bazı ülkeler başta Hollanda olmak üzere bize İkinci dünya savaşındaki Avrupa'yı hatırlatıyor"

HOLLANDA'NIN YAPTIĞI KARŞILIKSIZ KALMAZ

Bakan Çavuşoğlu, "Hollanda'nın bu attığı adımın elbette bir karşılığı olacak. Almanya'da da aynı problem olmuştu biz gittik toplantımızı yaptık Almanya Dışişleri Bakanıyla görüştük listemizi verdik Şuan da aile ve sosyal politikalar bakanımız ve gençlik ve spor bakanımız Almanya'da programlarına devam ediyor. Hollanda'nın bu yaptığı karşılıksız kalmaz. Efendim neymiş güvenlik gerekçesiyle iptal ettik. Ne yani Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı terörist mi. Bizimle bir araya gelecek Türkler terörist mi. Bundan iki yıl önce aynı zihniyetteki başbakan yardımcısı oradaki Türk vatandaşlarımızı aşalayarak 'bunlar DAİŞ'e destek veriyor' dedi. Biz açıklama yaptık aynı gün hükümet devriliyordu bizden rica ettiler biraz toparlayalım hükümet gidiyor. İyilik yaptık bunlara o zamanki hükümetin yıkılmaması konusunda destek verdik ama görüyoruz bu hükümetin içinde düştüğü durum bu Hollanda hiç kusura bakmasın hak ettikleri karşılığı vereceğiz. Hollanda vatandaşlarından çok sayıda destek mesajları geldi hükümetlerin bu ırkçı ve faşist politikaya katılmadıklarını söylediler. Bu adımları atarken Hollanda halkını hedef almayacağız ama şuan ki yöntemi atacağımız adımlarda hedefimiz onlardır hükümetidirö diye konuştu.

KILIÇDAROGLU'NA TEŞEKKÜR

Hollanda'nın uçuş iznin ardından Cumhurbaşkanı ve siyasi parti liderlerinden destek gördüklerini ifade eden Bakan Çavuşoğlu konuşmasını söyle tamamladı:  "Cumhurbaşkanımız ile iki defa telefonda görüştük. Başbakanımız ile görüştük durum değerlendirmesi yaptık. Hollanda'nın bu faşist uygulamasına karşı taraflı tarafsız herkes Kılıçdaroğlu ve diğer siyasetçilerin ciddi bir desteğini gördük. Türkiye Cumhuriyet Dışişleri Bakanı'na ve Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik bir harekettir"

Görüntü dökümü:

-------------

-Çavuşoğlunun açıklamaları

-Detay görüntüler

-Aktüel görüntüler ek

11.03.2017 - 19.18 Haber Kodu : 170311205

11.03.2017 - 19.19 Haber Kodu : 170311206

11.03.2017 - 21.24 Haber Kodu : 170311227

==========================

3 -MALTEPE'DE TRAFİK KAZASI: 6 YARALI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA

Maltepe'de alkollü sürücü önce seyir halindeki araca ardından kırmızı ışıkta bekleyen diğer araca çarptı. Kazada 6 kişi yaralandı. Kaza saat 02.00 sıralarında Maltepe Sahilyolu Kartal istikameti İdealtepe mevkiinde meydana geldi. Savaş Ağırman'nın kullandığı 34 LYL 01 plakalı araç seyir halindeki Sevilay Paşavul yönetimindeki 42 PP 361 plakalı otomobile daha sonrada kırmızı ışıkta bekleyen Serkan Bıyıklının kullandığı 34 JT 7537 plakalı araçlara çarptı. Kazada 6 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Kartal Lütfü Kırdar Eğtim ve Araştırma ile Fatih Sultan Mehmet hastanelerine kaldırıldı. Olay yerine gelen trafik polisleri yapılan kontrollerde Savaş Ağırma'nın 0.87 promil alkollü olduğunu tespit etti. Kaza nedeniyle trafikte kısa süre aksamalar meydana geldi. Kaza yapan araçlar çekici ile kaldırıldıktan sonra trafik normale döndü.

Görüntü dökümü:

----------------------

-Araçlara çarpan araç

-Kazaya karışan diğer araçlar

-Kazada yaralananlar

-Sürücü Savaş Ağırman'a yapılan alkol testi

-Genel ve detaylar

12.03.2017 - 03.48 Haber Kodu : 170312022

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fatma Betül Sayan Kaya Mevlüt Çavuşoğlu Hollanda Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title