Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1 - KARTAL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONUKartal'da çok sayıda adrese helikopter destekli uyuşturucu operasyonu yapıldı.

1 - KARTAL'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Kartal'da çok sayıda adrese helikopter destekli uyuşturucu operasyonu yapıldı.

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL-Ramazan EĞRİ / İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kartal'da daha önceden belirlenen çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Bir polis helikopteri de operasyona havadan destek verdi.

Fatih Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinden sabah saatlerinde konvoylar halinde çıkan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Kartal'da daha önceden belirlenen çok sayıda adrese operasyon düzenledi. Operasyonabir polis helikopteri ve Özel Harekat polisleri de destek verdi.

Kartal Atalay Mahallesi, Yağmur Sokak'ta bulunan bir binaya giren polis ekipleri dairede arama yaptı. Aramalar sırasında dışarıda ise Özel Harekat Polisleri önlem aldı. Hürriyet Mahallesi, Koza Sokak'taki bir adrese de operasyon yapıldı. Adreste arama yapıldı.

Görüntü dökümü:

-------------

-Operasyona gidilmesi

-Ozel harekat polislerinin eve girmesi

-Polisin onlem alması

-Helikopterden görüntü

-Genel ve detaylar

=============================

(ÖZEL)

2- KAHVEHANEYE SİLAHLI, BIÇAKLI, SOPALI BASKIN KAMERADA

Haber : İhsan YALÇIN / İstanbul DHA

Fatih'te kahvehaneyi basan 10 kişinin yaşattığı korku dolu anlar iş yerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Silahlı, bıçaklı, sopalı baskın Fatih, Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan bir kahvehanede önceki gün saat 20.30 sıralarında güvenlik kameralarınca kaydedildi. Görüntülerde, 10 kişilik grup koşarak bir kahvehaneye giriyor. Bir kişi de silah, bazılarının ellerinde de sopa ve bıçak... Hedeflerinde ise kahvehanede bulunan 4 kişi var. O 4 kişiden 3'ü kalabalığı görünce kaçıp bir apartmana sığınıyor. Pakistan uyruklu Muhammed Süheyl ise grubun arasında kalıyor. Saldırganlar adamın kafasına sandalyelerle defalarca vuruyor. Silahlı kişi de Süheyl'i tehditler savurarak dışarı çıkarmaya çalışıyor. O anlarda Muhammed Süheyl koltuk altından bıçakla yaralanıyor. Kahvehanede bulunanlar zor da olsa araya giriyor ve Süheyl'i saldırganların elinden kurtarıyor. 10 kişi ise olay yerinden uzaklaşıyor.

Polis, iş yerini basıp 1 kişiyi yaralayan şüphelileri arıyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

-Eli sopalı, bıçaklı, silahlı saldırganların koşarak iş yerine girmesi

-Kahvehanedeki 3 kişinin kaçarak apartmana sığınması

-Saldırganların 1 kişiyi dövmesi, kafasına sandalye ile vurması

-Silahlı saldırganın dayak yiyen kişiyi dışarı çıkarmaya çalışması

-Müşterilerin dayak yiyen kişiyi saldırganların elinden kurtarması

-Saldırganların olay yerinden ayrılması

24.11.2016 - 18.42 Haber Kodu : 161124214

===========================

(ÖZEL)

3- KADIKÖY'DE İKİ KATLI AHŞAP BİNA ALEV ALEV YANDI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Ozan URAL / İSTANBUL DHA

Kadıköy'de 2 katlı ahşap binada henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alev alev yanan bina itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu güçlükle söndürülürken, bina kullanılamaz hale geldi.

Kadıköy, Caferağa Mahallesi, Hacı Şükrü sokakta bulunan 2 katlı metruk ahşap binada sabah saat 06.00 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın kısa sürede tüm binayı kapladı. Binanın alev alev yandığını gören mahalle sakinleri, durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan binaya müdahale ederken, polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı.

Mahalle sakinleri ise yangının nedeniyle panikle dışarıya çıktı. Bazı vatandaşların ise evde bulunan evcil hayvanlarını da yanlarına aldıkları görüldü. Yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saat süren çalışmalarının ardından yargın söndürülürken, bina kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü:

------------------

-Yanan bina

-İtfaiye ve polis ekipleri

-Söndürme çalışması

-Toplanan mahalleli

-Evcil hayvanlarıyla sokağa çıkanlar

-Genel ve detaylar

============================

4- EYÜP'TE ÇÖKEN BALKON KORKUYA YOL AÇTI

-ŞİŞLİ'DE YOLDA YÜRÜRKEN BAŞINA SIVA PARÇASI DÜŞTÜ

İstanbul'da 2 yerde balkon kazası

Haber - Kamera: Özgür EREN- Erhan TEKTEN İstanbul DHA

İstanbul'da iki ayrı ilçede bugün balkon kazaları meydana geldi. Şişli'de yolda yürüyen bir kişi, apartmanın balkonundan düşen sıva parçaları ile başından yaralandı. Eyüp'te de bir gürültüyle çöken balkon korkuya yol açarken kazada, şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

SIVA PARÇALARI KAFASINA DÜŞTÜ

Olay, Mecidiyeköy Lati Lokum sokakta 33 numaralı apartmanın önünde saat 15: 00 sıralarında meydana geldi. Görgü tanıklarının iddiasına göre ismi öğrenilemeyen bir kişi, apartmanın önünden geçtiği sırada balkonundaki dış sıva yerinden koparak başına isabet etti. Yaralanan vatandaş, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Vatandaşların ihbari üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri de sevk edildi. İtfaiye ekipleri, apartman ve çevresini güvenlik şeridi ile kapattı. İtfaiye ekipleri merdiven yardımı ile apartmanın tehlike arz eden diğer dış sıva parçalarını kopardı.

BALKON BİR GÜRÜLTÜYLE ÇÖKTÜ

Eyüp Düğmeciler Mahallesi Bahariye Blokları Aralığı Sokak Bahariye Blokları A-8'te bulunan 5 katlı binanın 1. katında bulunan dairenin balkonu saat 11.00'da büyük bir gürültüyle çöktü. Mahalleli tarafından çocukların oyun alanı olduğu belirtilen yerde şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Evde kalan Sevim Kalkan ve Oğlu Erkan Kalkan ise büyük bir gürültü duyduklarını baktıklarında balkonun yıkılmış olduğunu söyledi. Olay yerine gelen Eyüp Belediyesi zabıta ekipleri çöken balkonun çevresine güvenlik şeridi çekti. Sokakta yaşayan Ahmet Çakmak ise "O sırada buradan çocuğum geçiyormuş. Burada önlem alınması için çocuğumun ölmesi gerekiyordu. Yaralanması mı gerekiyordu? Ben de günler öncesinden buranın fotoğraflarını çektim. Site yönetimine attım. 'Burası ile ilgili önlem alın' dedim. 'Altına destek koyun' dedim. 'Çocukların kafasına dökülüyor' dedim. Aradan 3-4 gün geçti. Buyrun. Herşey meydanda." dedi. Evde kiracı olarak kalan Sevim Kalkan yetkililerin gelmediğini belirtti. Sokakta bulunan bazı binalardaki çatlaklar dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:

--------------

(Mecidiyköy)

İtfaiye aracından görüntü

İtfaiyenin apartmanda çalışmasından görüntü

Yere düşen sıva parçalarından görüntü

Olay yerinin güvenlik şeridi ile kapatılması

Apartmandan görüntü

Genel ve yakın detaylar

-Olay yeri

(Eyüp)

-Sokağın görüntüsü

-Yıkılan balkon

-Mahalle sakinleri

-Kalkan ile röp

-Çakmak ile röp

-Binadaki diğer çatlaklar

-Genel ve detaylar

24.11.2016 - 18.33 Haber Kodu : 161124210

==========================

5- CHP İSTANBUL DEPREMİNE İLİŞKİN SORULARINA 2 AY SONRA YANIT ALACAK

Haber: Ezgi ÇAPA Kamera: Güven USTA İstanbulDHA

Geçtiğimiz hafta İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB)Ak Parti Grup Başkan Vekili Yardımcısı Faruk Aydın'ın 'İstanbul'da deprem riski' konulu sunumunun ardından bugün CHP'li meclis üyeleri konuyla ilgili sorularını sıraladı. Kapsamlı bir çalışmanın ardından, soruların Ocak ayında düzenlenecek bir oturumda yanıtlanmasına karar verildi.

İBB Ak Parti Grup Başkan Vekili Yardımcısı Faruk Aydın "İstanbul'da deprem riski ve İBB tarafından yapılan çalışmalar" konulu sunum yapmış, CHP'li Meclis üyeleri konuyla ilgili soru ve önerilerini sunmak üzere bir hafta zaman istemişti. CHP'li üyeler, depremle ilgili e-mail ve sözlü olarak yaklaşık 20 soru iletti.

CHP DEPREMLE İLGİLİ SORULARA OCAK AYINDA YANIT ALACAK

Soruların yanıtlarının ciddi bir hazırlık süreci gerektiğini belirten Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet, bürokratlarla birlikte çalışma yürütülmesi ve soruların yanıtlanması için 2 aylık süre verdi. CHP'lilerin sorularına Ocak ayında düzenlenecek bir oturumda yanıt verilecek.

DEPREM KOMİSYONU'NA DA 4 AY SÜRE VERİLDİ

Öte yandan Ahmet Selamet, konunun İBB Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren Deprem Komisyonu'na da havale edileceğini söyledi. Selamet, deprem komisyonunun da 3 ay boyunca çalışacağını, gerekirse 1 ay daha eklenerek 4 ay konuyla ilgili hazırlık yapılacağını belirtti.

CHP'NİN YÖNELTTİĞİ SORULARDAN BAZILARI

CHP'nin depreme ilişkin sorduğu sorulardan bazıları şöyle: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 'ilgili mevzuat gereği toplanma alanı olarak kullanabilecek toplam 3 bin 567 adet alan neresidir? 2004 yılı 'Deprem Şurası'nda' ve '2009 yılı Kentleşme Şurası'nda alınan kararların ne kadarı hayata geçirildi? Yapılan sunumda yer alan 'İstanbul Deprem Hasar Tahmini Projesi 2010' kapsamında üretilen içme suyu, doğal gaz, kapanması muhtemel yollar, ağır yaralı ve ölü sayısına yönelik veriler nelerdir? Depremle ilgili kaç kişi eğitilmiştir? Sunumda yer verilen 'Acil Ulaşım Eylem Planı'nda planlanan ve tamamlanan 'helikopter pisti' ve 'alternatif ulaşım bağlantıları' nerelerdir? AFAD' ın İstanbul için ayırdığı bütçe nedir? Bu bütçe afet yönetiminde kullanılıyor mu? 2000 yılı bina ve nüfus verilerine göre İstanbul da en fazla kayıp veren 10 ilçede bugüne kadar Kentsel Dönüşüm Planlaması olarak neler yaptınız? İstanbul'da güçlendirme onarım ve yenilenmesi yapılmayan okul, hastane, poliklinik, sağlık merkezi, yükseköğretim yurdu, çocuk yurdu, huzur evi, üniversite ve üniversite hastaneleri sayısı kaçtır? 1999 depremi akabinde belirlenen 470 'toplanma alanı' belirlenirken mülkiyet ve imar planlarındaki durumları göz önünde bulundurulmuş mudur? Bu alanların üzerinde yapılaşmaya neden izin verilmiştir? Hangi yetkililerce onaylanmıştır? Bu alanlar nelerdir? 'Yüksek Binalar Deprem Yönetmenliği' hazırlanmadığı halde gökdelen projeleri nasıl devam ediyor? Avrasya ve Marmaray, tünelleri ile metro hatları deprem etkisi altında nasıl davranış gösterecektir? Deprem sırasında tünellerdeki insanların tahliyesi hakkında ne tür çalışmalar yapılmaktadır?"

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Meclisten görüntü

Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet'in görüntüsü

CHP'li Meclis üyelerinin soruları

Ak Parti Grup Başkan Vekili Yardımcısı Faruk Aydın'ın görüntüsü

Detaylar

24.11.2016 - 20.24 Haber Kodu : 161124220

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ahmet Selamet Kartal Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title