Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- MİDELERİNDE 317 PREZERVATİF İÇİNDE ESRAR ELE GEÇİRİLDİHaber: Çağatay KENARLI / İSTANBUL DHAİstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Afrika ülkelerinden elde edilen uyuşturucu maddelerin Türkiye'ye getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı.

1- MİDELERİNDE 317 PREZERVATİF İÇİNDE ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Haber : Çağatay KENARLI / İSTANBUL DHA

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Afrika ülkelerinden elde edilen uyuşturucu maddelerin Türkiye'ye getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri, 13 Kasım Pazar günü Atatürk Havalimanı'nda risk analizi yöntemiyle yaptığı çalışmalarda Afrika ülkelerinden gelen E.B. (19), A.K.Ç. (39) ve A.K. (34) Atatürk Havalimanı'nda gözaltına aldı.

317 PREZERVATİF İÇİNDE 3 KİLO 490 GRAM ESRAR

Polis ekipleri, uyuşturucu taşıdığından şüphelendiği yabancı uyruklu 3 kişinin üzerinde yapılan aramalarda bir şey bulamadı. Bunun üzerine şüphelilerin, uyuşturucu maddeyi kapsül halinde yutmuş olabileceğini değerlendirerek E.B., A.K.Ç. ve A.K.'yi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk etti. Hastanede sindirim sistemi röntgen filmi ile kontrol edilen 3 şüphelinin içinde uyuşturucu olan toplam 317 kapsül halinde içinde 3 kilo 490 gram esrar bulunan prezervatif yuttukları ortaya çıktı.

UYUŞTURUCU MADDELERİ GETİRTEN VE ÇIKMASINI SAĞLAYAN ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yabancı uyruklu E.B., A.K.Ç. ve A.K.'nin uyuşturucu maddeleri teslim edeceği M.G.(35), E.A.(41) ve uyuşturucu maddeleri mideden çıkartmak için gerekli ilaçları temin eden A.B.Ö.(24), S.H.T.(25) isimli şüpheliler de yakaladı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, 50 paket müshil ilacı, 1 tabanca ve 15 mermi ele geçirildi.

3'Ü YABANCI 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Vatan Caddesi'nde bulunan Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlanan 3'ü yabancı uyruklu toplam 7 şüpheli emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi polis kameraları tarafından görüntülendi. 7 şüpheli çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(POLİS KAMERASI)

-Şüphelilerin adliyeye sevk edilmesi

-Şüphelilerin polis aracına bindirilmesi

-Yabancı uyruklu şüphelilerin midesinin röntgeni

23.11.2016 - 19.24 Haber Kodu : 161123195

==============================

2- İETT'NİN 2017 BÜTÇESİ 2 MİLYAR 900 MİLYON

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA, İSTANBUL

İstanbul'un temel sorunlarından biri olan ulaşımın en önemli ayağı olan İETT'nin 2017 bütçesi açıklandı. İETT'nin 2017 bütçesi 2 milyar 900 milyon. Bütçenin 1 milyar 110 milyon liralık kısmı ile 725 adet otobüs alınacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi'nin Kasım ayında düzenlenen bütçe görüşmelerinde bugün İETT yer aldı. İBB Meclis üyelerine seslenen İETT Genel Müdürü Arif Emecen, 2017 yılı İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün bütçesini ve performans programını sundu.

TARİHİ YARIMADA'YA ELEKTRİKLİ OTOBÜSLER GELİYOR

2017 yılında elektrikli otobüslerin alınacağını söyleyen ve bu araçların Tarihi Yarımada'da kullanılacağını duyuran Emecen, yüzde 100 elektrikli toplam 200 otobüs alınacağını bu araçlar için aktarma merkezi olarak Edirnekapı'nın planlandığını söyledi.

BÜTÇENİN YARISI İLE OTOBÜS ALINACAK

2017'de otobüs alımları için 1 milyar 110 milyon lira bütçe ayrıldığını belirten Emecen, toplam 725 adet otobüs alımının planlandığını söyledi. Emecen, "İETT, yaş ortalaması 4,5 olan 2 bin 714 otobüsü ve 760 hattıyla İstanbul'un her köşesinde hizmet veriyor. Ayrıca özel işletmeler dahil edildiğinde 5 bin 804 otobüsün yürütüm ve denetimlerini yapıyoruz. İstanbul'da kıtalararası yolculuğu hızlandıran metrobüste ise 545 aracımızla çalışıyoruz" diye konuştu.

ARAÇLARDA KARAKUTU UYGULAMASI BAŞLADI

Güneş enerjisi ile çalışan, wifi hizmeti veren, elektrikli engelli araçlarına ve telefonlara şarj olanağı sağlayan Akıllı durak uygulamasını yaygınlaştırmayı amaçladıklarını belirten Emecen, otobüslerin de hepsinin akıllı araç donanımlarına sahip olduğunu belirtti. Emecen, "Araçlar GPS ile izleniyor, iç ve dış kameralarla takip ediliyor, internet ve USB şarj imkanı sunuyor, araç içi doluluk oranlarını gösteriyor. Akyolbil projesi ile durak yoğunluklarını izleme, gerekli hat, durak ayarlamalarını yapabilme imkanına kavuştuk. Uygulamaya 520 otobüsle başlanan karakutu projesi ile 680 şoförün kusurlu davranış tespit edildi, yüzde 7,3 yakıt tasarrufu, yüzde 21,4 kaza sayısında düşme, yüzde 4 emisyon değerinde azalma sağlanmıştır" diye konuştu.

ALO 153'E GELEN İHBARLARDAN 22 BİN CEZA YAZILDI

Vatandaşların İETT'ye yönelik şikayet ve raporları ALO 153 ile ilettiğini belirten Emecen, 2016 yılının ilk üç çeyreğinde toplam 22 bin rapora ceza yazıldığını söyledi.

CHP'DEN İETT'YE ELEŞTİRİ

CHP Grubu adına söz alan İBB Meclis üyesi Mesut Kösedağı, İstanbul'un en büyük sorununun ulaşım olduğunu hatırlatarak, bu sorunun otobüsle çözülemeyeceğini, raylı sisteme ihtiyaç olduğunu vurguladı. İETT'nin birincil işlevinin vatandaşları bir yerden bir yere ulaştırmak olduğunu söyleyen Kösedağı, teknolojik gelişmelerin takibinin yanı sıra otobüs hatlarının seyrek olduğu yerlerdeki hatların çoğaltılması, araçların zamanında kalkması gibi konulara da önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

"İETT ŞOFÖRLERE YETERİ KADAR EĞİTİM VEREMİYOR"

Son günlerde sık sık gündeme gelen şoför eğitimi hakkında da konuşan Kösedağı, "İETT bünyesinde 5 binin üzerinde şoför çalışmakta ve günde 4 milyon yolcu ile muhatap olmakta. Şüphesiz ki şoförlerimizin çelik gibi bir psikolojiye sahip olmaları gerekmekte. Ancak maalesef bunun tam olarak böyle olmadığı yaşanan olaylarla sabittir. İETT'nin şoförlere yeteri kadar eğitim veremediğini görüyoruz. Sadece iletişim eğitimi asla yeterli değil, psikolojik olarak da şoförlerimizi desteklemeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından oylanan İETT'nin 2017 bütçesi 142 kabul, 49 red oyu ile kabul edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Meclisten görüntü

-İETT Genel Müdürü Arif Emecen'in konuşması

-CHP İBB Meclis üyesi Mesut Kösedağı'nın konuşması

-Oylamadan görüntü

-Detaylar

23.11.2016 - 19.28 Haber Kodu : 161123197

============================

3- ÜSKÜDAR-ÜMRANİYE-ÇEKMEKÖY METROSU VAGONLARI RAYLARA İNDİRİLDİ

İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı,

"2017 Ocak ayında Yamanevler'e kadar deneme seferleri başlayacak. 2017 içerisinde de tüm hatlarla hizmete girecek"

"Araçlarımızda sürücüsüz hizmet var, otomatik kapı sistemleriyle de Türkiye'de de İstanbul'da da ilk kez kullanılacak"

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İSTANBUL DHA

Üsküdar-Ümraniye- Çekmeköy Metro Hattı'nda çalışacak vagonlardan ikisi raylara indirildi. Üsküdar ile Çekmeköy arasında 16 istasyondan oluşacak ve ulaşımın süresini 27 dakikaya indirecek metronun İspanya'da üretilen vagonları TIR'larla raylara indirileceği noktaya getiirldi. TIR'lardan alınan vagonlar vinçlerle raylara indirildi. Rayların indirilmesi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreteri Hayri Baraçlı sürücüsüz metro araçlarıyla 20 km uzunluğundaki hatta İstanbul'a hizmet vereceklerini belirtti.

SÜRÜCÜSÜZ METROLAR

Türkiye için bir ilki gerçekleştirdiklerini aktaran Baraçlı," Sürücüsüz metro araçlarımızla İstanbul'a hizmet vereceğiz. gerçekten çok önemli bir çalışma. Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy metro hattının araçlarının indirilmesi töreninde beraberiz. Tabi bu hatta 126 trenle işlemlerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim için önemli olan unsur sürücüsüz araçların olmasıdır. Cumhurbaşkanımız liderliğinde gerçekleştirdiğimiz yerlileştirmede ilk adımı da bu araçlarla atıyoruz. Bizler bu projeleri gerçekleştirirken ilkleride ortaya çıkarmak. inşallah vatandaşlarımız bu hizmeti alırken hakikaten konforu ve rahatlığı bu bölgede sağlayacaklar.

"2017 İÇERİSİNDE DE TÜM HATLARLA HİZMETE GİRECEK"

Başkanımızla beraber birçok projeye imza atıyoruz. bu hatta 20 kilometre gerçekleşen hat, 16 istasyonda hizmet verecek. 2017 Ocak ayında Yamanevler'e kadar deneme seferleri başlayacak. 2017 içerisinde de tüm hatlarla hizmete girecek."ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin raylı sistemlerle değil toplu ulaşımlarla da hizmetleri artırabilmek olduğunu belirten Baraçlı, "Sanayi işbirliği çerçevesinde yerli metro aracı çalışmasınıda başlattık. Yerli metro aracında inevasyonu ön planda tutup, yeniliği hedef edindik. Milli sanayinin gelişmesiyle raylı sistemler üst seviyeye çıkacak. Önemli olan unsur gelecek odaklı 2023, 2053 ve 2071 Türkiye'sine daha modern ve daha katılımcı bir anlayışla seviyesine getirebilmek." şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'DE İLK DEFA SÜRÜCÜSÜZ METRO

"Araçlarımızda sürücüsüz hizmet var, otomatik kapı sistemleriyle de Türkiye'de de İstanbul'da da ilk kez kullanılacak" diyen Baraçlı sözlerine şöyle devam etti: "Bu hattın farklı özelliği de var, Marmaray'a ve metrobüse entekrasyonuyla büyük bir hizmeti olacak. 126 araçla bu hizmet verecek. Konforu da beraberinde farklı bir boyuta getirmiş oluyoruz. İstanbul'da raylı yatırım sistemlerimiz hızla devam ediyor. Bununla ilgili 6 hattımızın da ihalesini tamamlayacağız. Türkiye hızlı bir şekilde büyüyor. önemli olan bizler bu çalışmaları yaparken milli sanayinin gelişmesi için gelişmesi için farklı konseptleri oluşturabilmek. Büyükşehirdeki arkadaşlarımızla yerlileşme konusunda gerekli adımlar atılıyor" Konuşmaların ardından vagonlar basın mensuplarına tanıtıldı.

Toplam maliyeti 656 milyon Avro olan Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro hattı Anadolu Yakası'nın ikinci büyük metro hattı olacak ve 20 kilometrelik çift tüp metro tüneli, 16 adet istasyon ve 2,7 kilometrelik bağlantı tüneli ile bakım-onarım-depo sahasından oluşacak.

İlk etapta Üsküdar -Yamanevler arası 9 istasyonun 2017 Ocak ayı içerisinde açılması planlanıyor.

SAATTE TEK YÖNDE 65 BİN YOLCU TAŞIMA KAPASİTESİ

Raylarda otomatik ve tam sürücüsüz araçlar kullanılacak, trenler saatte tek yönde 65 bin yolcu taşıma kapasitesine ve saatte 80 kilometre hıza kadar ulaşabilecek, Metro hattı, Üsküdar İstasyonunda, Marmaray hattının istasyonu ile yeraltından hatlar arası yolcu geçişi sağlanacak, Altunizade İstasyonu'nda metrobüsten metro hattına yolcu geçişleri yapılacak, Dudullu İstasyonunda planlama aşamasında bulunan Bostancı-Dudullu Hattı ile ortak bir istasyon yapısı oluşturulacak. Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı, 20 kilometre uzunluğa sahip olacak. Bu hatta Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Bulgurlu, Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu, Necip Fazıl, Çekmeköy-Sancaktepe olmak üzere 16 istasyon bulun hattın hizmete alınmasıyla bir yılda atmosfere salınan karbondioksit emisyonundaki azalma 77 bin 246 ton olacak.

Görüntü dökümü:

------------

-Vagonların vinçlerle raylara indirilmesi

-Vagonların birleştirilmesi ve çekilmesi

-İBB Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı'nın konuşması

-Genel ve detaylar

24.11.2016 - 02.44 Haber Kodu : 161124008

============================

4- ÖDÜL ALAN KARİKATÜRLERİN SERGİSİ AÇILDI

Haber-Kamera Uğur AYAZSIN İstanbul DHA

Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasında ödül alan eserlerden oluşan sergi açıldı. Sergide uluslararası karikatür sanatçıları ile öğrenciler bir araya gelerek atölye çalışması da yaptı.

Aydın Doğan Vakfı'nın her yıl dünyanın dört bir yanından karikatüristleri bir araya getirdiği, serbest konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın 33'üncüsünde dün ödül alan eserlerden oluşan sergi, bu akşam Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde açıldı. Açılış etkinliğine Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, ödül alan karikatüristler, vakıf üyeleri ve öğrenciler katıldı.

KARİKATÜRİSTLER ÖĞRENCİLER İLE ÇİZİM YAPTI

Etkinlik sırasında yarının genç çizerleri, karikatür çizimleri gerçekleştirdiler. Usta karikatüristler, yapan genç çizerlerle birer birer ilgilendi.

"AYDIN DOĞAN KARİKATÜR YARIŞMASI DÜNYANIN OLAYLARINA AYNA TUTUYOR"

ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Son yıllarda olduğu gibi bu yıl da karikatür yarışmamıza gelen çalışmaların çoğu maalesef göç, mülteciler, küresel ısınma, kız çocukları ve kadınların çocuklarıyla ilgili. Biz zaten bir de özel yarışma açmıştık. 'Güçlü kızlar, güçlü yarınlar' temasıyla Aydın Doğan Vakfı'nda eğitim alanında çalışmalar yaptığımız için bunu destekleyecek çizimler istemiştik. Dün akşam ödül törenimiz vardı. Orada her bir çizer, 'Keşke biz bunları çizmek zorunda kalmasaydık' dedi. Biz diyoruz ki; Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması dünyanın olaylarına ayna tutuyor. Gerçekten aynada her şeyi görebiliyorsunuz. İnşallah daha güzel şeyler olur, daha güzel sergiler açabiliriz. Ama bu dünyanın sorunlarına dikkat çekmekte çok önemli diye düşünüyorum. Hepimizin bunun bilincine varıp 'ne yapmamız gerekiyor' diye düşünmemiz lazım" dedi.

"BU SADECE ÜLKEMİZİN DEĞİL DÜNYANIN KANAYAN YARASI"

Yarışmada Aydın Doğan Vakfı 'Güçlü kızlar, güçlü bir dünya' konulu özel ödülü alan Türk karikatürist Emrah Arıkan ise, "Aydın Doğan Vakfı'na böyle bir konuda ödül verdiği için, bizi teşvik ettiği için teşekkür ediyoruz. Bu, sadece ülkemizin değil dünyanın kanayan bir yarası. Umarım çizdiğim karikatür bir nebze olsun faydalı olur, insanları bilinçlendirme konusunda yardımcı olur" şeklinde konuştu.

"AVRUPA'DAKİ MÜLTECİ VE GÖÇMEN KRİZİ İLE İLGİLİ KONUYA DEĞİNDİM"

Yarışmada birincilik ödülüne layık görülen çalışmanın sahibi İtalyan Karikatürist Marco de Angelis ise, Bu ödülü verdikleri için herkese teşekkür ediyorum. Tüm dünyada tanınan ve çok iyi organize edilmiş yarışma. Dünyada jürisinin oldukça ciddi olmasıyla tanınan bir yarışma. Bu yarışmaya binlerce karikatür, binlerce çizim katılıyor. Çok ünlü karikatüristlerin çalışmaları da bunlara dair. Bu sebeple doğru karikatürü seçmek için, doğru fikri bulmak bu kadar kolay değil. Ben mesajımı sizlere ulaştırabildiğimi düşünüyorum. Bunun için mutluyum. Avrupa'daki mülteci ve göçmen krizi ile ilgili konuya değindim. Avrupa'nın bu acil durumu karşılayabilecek durumu yok, şuanda. Avrupalılar, çok uzun bir uykudan uyanmaktalar. Umarım bu çizim ile insanların bu konuyu anlamalarına katkıda bulunabilirim" ifadelerini kullandı.

Açıklamalar sonrası gerçekleşen kokteyl sırasında sergi gezildi. Devetliler, sergiye katılan ünlü karikatüristler ve sergilenen karikatürler ile fotoğraflar çektirdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Sergiden görüntüler

-Eserlerlerden görüntüler

-Atölye çalışması

-Karikatür çizimi

-Davetlilerden görüntüler

-Röportajlar

-Genel ve detay

23.11.2016 - 21.39 Haber Kodu : 161123208

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çekmeköy Türkiye Üsküdar Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title