Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE 'BYLOCK' OPERASYONU: 70 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDIHaber: Çağatay KENARLI, İSTANBUL DHAİstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görevli aralarında doçent, yardımcı doçent...

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ'NDE 'BYLOCK' OPERASYONU: 70 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

Haber : Çağatay KENARLI, İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde görevli aralarında doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin de bulunduğu akademisyenlere yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' operasyonu düzenlendi.

Polis ekipleri sabah saatlerinde çok sayıda adrese yönelik eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda ilk belirlemelere göre 70 akademisyen gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheli akademisyenler Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

OPERASYONLAR BAZI ADRESLERDE DEVAM EDİYOR

Operasyonun çeşitli adreslerde devam ettiği öğrenilirken, gözaltına alınan şüpheliler ise sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

==============

İSTANBUL'DA FETÖ-PDY OPERASYONU

Haber- Kamera: Ramazan EĞRİ-Sinan BİLGİLİ-Soner HASIRCIOĞLU-Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul genelinde önceden belirlenen adreslere eş zamanlı FETÖ/PDY operasyonu düzenledi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden konvoy halinde araçlarla çıkan polis ekipleri, saat 06.00 sıralarında operasyon yapılacak adreslere doğru yola çıktı. Operasyona çok sayıda şube de destek verdi. Operasyon kapsamında bir grup polis Esenler'deki Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne B Kapısı'ndan girdi. Operasyon düzenlenen başka bir adres de Başakşehir'deki bir siteydi. Site içindeki bir daireye giren polis ekipleri arama yaptı. Ataşehir'de İnönü mahallesi'nde bir adrese düzenlenen operasyonda ise bir kişi gözaltına alındı.

FETÖ/PDY operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçilirldi. Şüpheliler, polis araçlarıyla Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler tekrar polis araçlarına bindirilerek Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü dökümü:

---------------

ESENLER

-Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'ne giren polis araçları

BAŞAKŞEHİR

----------

-Başakşehir'de bloklardan görüntü

-Polis ekiplerinin apartmana girişi

-Polis ekiplerin araçları

-Genel ve Detaylar

ATAŞEHİR

---------

-Adres önündeki polisler

-Gözaltın alınan şüpheli

-Detaylar

HASEKİ

-----------

-Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler

-Detaylar

18.11.2016 - 07.38 Haber Kodu : 161118011

18.11.2016 - 08.10 Haber Kodu : 161118012

=================

BAHÇELİEVLER'DE 5 KİLO ALTINI ÇALANLAR YAKALANDI

Haber-Kamera: Hakan KAYA-Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri Bahçelievler'de Suriyeli bir ailenin oturduğu evden 5 kilo altın çalarak kayıplara karışan Suriye uyruklu 3 kişi 24 saat geçmeden çaldıkları altınlarla yakalandı.

Bahçelievler'de, önceki gece kendilerine polis olarak tanıtıp Suriyeli bir ailenin oturduğu evden 5 kilo altını alarak kayıplara karışan şüphelileri yakalamak için Gayrettepe Asayiş Şube Müdrülüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekiplerince çalışma başlatıldı. Teknik takibin ardından Suriye uyruklu olduğu belirtilen şüpheli 3 kişinin izine dün akşam saatlerinde ulaşıldı. Şüphelilerden ikisi Esenler'de bulunan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda, diğer şüpheli ise Çamlıca Gişelerinde Gaziantep'e gitmek için yola çıkan yolcu otobüsünde yakalandı. 3 şüphelinin üzerinde yapılan aralamalarda çalınan altınlara ulaşan polis ekipleri şüphelileri gözaltına alarak Gayrettepe Gasp Büro Amirliği'ne getirdi. Şüphelilerin çaldıkları altınlar ve bir miktar para ise Gayretepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nde basın mensuplarına sergilendi. Çalınan yaklaşık 5 kilo altının piyasa değerinin yaklaşık 500 bin lira olduğu belirtilirken yakalanan 3 kişi Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Şüphelilerin sabah saatlerinden adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(AKTÜEL)

-Çalınan altınlar ve paraların görüntüsü

-Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü binasından detaylar

-Şüphelilerin şubeden çıkarılması

-Genel ve detaylar

(ARŞİV GÖRÜNTÜ)(16 Kasım'da geçildi)

--------------------------

-Olayın meydana geldiği yer

-Soyulan Suriyeli aile

-Polis ekiplerinden görüntü

-Vatandaşlar ile röp

-Suriyeli aileden bir genç ile röp

-Genel ve detaylar

-Güvenlik kamerası görüntüsünde kaçan beyaz araç (3. dak. 59. saniye)

-Kovalayan kişiler(4. dak. 09. saniye)

18.11.2016 - 03.03 Haber Kodu : 161118006

======================

İBB BAŞKANI TOPBAŞ'TAN DAMADINA YÖNELİK ELEŞTİRİLERE YANIT

*Kendisi ve ailesine yönelik eleştirilere yanıt veren İBB Başkanı Kadir Topbaş "Benim ailemle ilgili yargı süreci devam ediyor. Yargıya intikal etmiş konularda hassasiyet gösterip, bağımsız yargıya saygı göstermek lazım. 'Burada konuşarak yargıyı etkilemek mi istiyorsunuz' diye sorarlar insana. Yargı mı etkilensinö diye sordu.

Haber: Ezgi Çapa - Kamera: İdris TİFTİKÇİ İstanbulDHA

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) bütçe görüşmelerinde meclis üyelerine seslenen İBB Başkanı Kadir Topbaş, İBB'nin 2017 bütçesini sundu. Prosedür gereği CHP ve AK Parti grubu temsilcileri de bütçeye katkıda bulunmak ve eleştirilerini sunmak üzere söz aldı. Bütçeye yönelik eleştirilerini sıralayan CHP'li Meclis Üyesi Tarık Balyalı'nın Kadir Topbaş'ın FETÖ soruşturması nedeniyle tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkındaki sözleri tartışma yarattı.

CHP'Lİ ÜYE, TOPBAŞ'A DAMADI İLE İLGİLİ İDDİALARI SORDU

CHP Grubu adına söz alan Tarık Balyalı, "Bir belediye başkanı düşünün, elindeki imkanları kullanarak damadının yapmış olduğu inşaatlara fazladan imar hakkı vererek haksız bir rant yaratacak ve daha sonra kendisi de şirketleri aracılığıyla bu ranttan payını alacak. Ne düşünürsünüz? Belediye Başkanımız Kadir Topbaş'ın FETÖ terör örgütüne üye olmaktan tutuklanan damadına sağladığı inşaat rantı ve oradan şirketi aracılığıyla aldığı 5 tane gayrimenkul bu mecliste konuşuldu, soru önergesi verildi, basında yer aldı ancak Sayın Başkan bu iddialara yalan bile demedi, tek kelime etmedi. Biz en azından bugün kendisinden iddialara yanıt vermesini, yalansa yalanlamasını istiyoruz" dedi.

"BURADA BUNU DİLE GETİREN NE KAZANACAK"

Bütçe oylamasının ardından teşekkür etmek üzere kürsüye yeniden çıkan Topbaş, kendisi ve ailesine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Topbaş, "Bütçe konuşulurken farklı atmosferlerde gezmek, uzay çapında yaşamak gibi bir şey. Defalarca söylendiği, basına yansıdığı halde, halen -eski tabirle 'temcit pilavı' gibi- siyaset ürettiğini zannetmek farklı bir şey. Cevap verilmez bile. Ben yakınlarımla ilgili konu geldiğinde açık ve net olarak Hz.Muhammed'in "Hırsızlık yapan, kızım Hz.Fatıma da olsa, yine elini keserim' dediğini ifade ettim. Diğer iddialarla ilgili cevaplar medyada yer tuttu. Burada bunu dile getiren ne kazanacak. Kadir Topbaş'ın milletin gözündeki yerini aşağı çekemezsiniz. Bu millet inandığı ve güvendiği için İstanbul'da 3 dönemdir görev yapıyorum" dedi. CHP'nin siyaset çizgisini eleştiren Topbaş, "Bir yerlere gelmek için başkalarını karalamak yerine kendinizi sevdirmeye çalışınız. Cumhuriyet Halk Partisi, kendinizi sevdirmeye çalışın" ifadelerini kullandı.

"BURADA KONUŞARAK YARGIYI ETKİLEMEK Mİ İSTİYORSUNUZ' DİYE SORARLAR"

Kendisine yönelik ithamlarla bir yere varılamayacağını söyleyen Topbaş "Kadir Topbaş'ın bu şehre maliyeti sıfırdır. Bunu herkes biliyor. Hiçbir şey yapışmaz bize, üzerimizde iz bırakmaz. Hamdolsun. Biz kendimizi biliyoruz, İstanbullular da bizi biliyor" dedi. Yargı sürecinin devam ettiğini vurgulayan Topbaş, "Benim ailemle ilgili yargı süreci devam ediyor. Yargıya intikal etmiş konularda hassasiyet gösterip, bağımsız yargıya saygı göstermek lazım. 'Burada konuşarak yargıyı etkilemek mi istiyorsunuz' diye sorarlar insana. Yargı mı etkilensin" dedi. Topbaş sözlerini "Gururla mutlulukla söyleyeceğim: Rabbim bana bu ülkeye, bu şehre hizmete fırsat verdi. ve ben adeta bir ibaret gibi gördüğüm bu işi onurla yapmaktayım" diyerek sözlerini noktaladı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Meclisten ve meclis üyelerinden görüntü

Topbaş'ın konuşması

Detaylar

17.11.2016 - 21.28 Haber Kodu : 161117208

============

İSTANBUL'UN 2017 BÜTÇESİ 42 MİLYAR LİRA

İBB Meclisi'ne seslenen İBB Başkanı Kadir Topbaş;

-Gezi Parkı ve Haliç'e ekolojik köprü geliyor

-"Kadınların saat 22: 00'den sonra istediği yerde inmeleri fikrini destekliyorum"

-"82 kilometrelik metro inşaatı devam ediyor. 80 kilometrelik raylı sistem ihale aşamasına geldi"

Haber - Kamera: Ezgi Çapa / İstanbul DHA

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) bütçe görüşmeleri bugün yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılı konsolide bütçesi 42 milyar lira, kendi bütçesi de 18,5 milyar lira olarak açıklandı. Bütçenin yaklaşık yüzde 46'sı ulaşıma ayrıldı. 223 oyun kullanıldığı bütçe oylamasında, 159 kabul, 64 red oyu verildi.

Bütçe görüşmeleri sırasında meclis üyelerine seslenen İBB Başkanı Kadir Topbaş, 2017 yılı vaadlerini anlattı. Gezi Parkı ve Haliç'e ekolojik köprü yapmayı planladıklarını söyleyen Topbaş, "Taksim'de Gezi Parkı'na geçen köprünün de ekolojik yapılmasını istedim. Orada da yeşil bant içerisinden geçilsin. Duvarlarda çiçek açtırabildiğimize göre, bunu da başarırız" dedi.

Konsolide bütçeden yatırıma 16,5 milyar lira ayırdıklarının altını çizen Topbaş, İstanbul'a 12 yılda toplam 95 milyar liralık yatırım yaptıklarını; 2017 yılı sonunda şehre yapılan yatırım miktarının 117 milyar lirayı bulacağını söyledi. Topbaş, 2017 İBB bütçesinin İstanbullulara ve millete hayırlı olmasını temenni etti.

ZEYTİNBURNU TRAMVAY HATTI YER ALTINA ALINACAK

İstanbul'daki raylı sistemler hakkında bilgi veren Topbaş, "82 kilometrelik metro inşaatı devam ediyor. 80 kilometrelik raylı sistem ihale aşamasına geldi" diye konuştu. Topbaş, Zeytinburnu'ndaki tramvay hattını, kent içinde olumsuz etki yaptığı için yer altına alma çalışmalarına başladıklarını ifade etti.

"ÜSKÜDAR-KABATAŞ YAYA YOLU' İHALE AŞAMASINDA"

Kamuoyunda Martı Projesi olarak bilinen 'Kabataş Transfer Merkezi'nin metro ve deniz ulaşımını birbirine entegre eden bir yatırım olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, "Gelecekte Sarıyer'den Karaköy'e yapılması planlanan hat ile şu anda yapımı devam eden Beşiktaş üzerinden Kabataş'a gidecek Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosu, Karaköy'e kadar uzanacak, Şişhane'nin altına kadar gelecek. Çok önemsediğimiz Üsküdar-Kabataş Yaya yolu denizin altından geçecek. İhale aşamasına geldi" dedi. 2 kilometrelik geçitte yürüyen bantlar olacağını ve bisikletle de geçilebileceğini aktaran Topbaş, Beşiktaş'tan Sarıyer'e ve Üsküdar'dan Beykoz'a da sahilin altından giden metro yapacaklarını belirtti.

"17 TANE YENİ TÜNEL İNŞAATI YAPILACAK"

Toplam 98 kilometre uzunluğunda 17 tane yeni tünel inşaatı yapılacağını söyleyen Topbaş, Harem Beylerbeyi arasında 8.6 km, Beylerbeyi-Çengelköy arasında 5.1 km, Çengelköy Küçüksu arasında 4.9 km uzunluğunda toplam 18.84 km lastik tekerlekli tünel inşa edileceğini duyurdu.

"HALİÇ ÇİMENLER ÜZERİNDEN YÜRÜNEREK KARŞIYA GEÇİLECEK"

Yerel seçimler öncesinde duyurduğu Unkapanı köprüsünün kaldırılarak, Haliç-Unkapanı arasında denizin altına yapılacak tünel projesini hatırlatan Topbaş, Haliç'in üzerine inşa edilecek bir ekolojik köprü ile karşıya geçileceğini söyledi. Topbaş, "Haliç'te Karaköy'den Sünnet Köprüsü'ne kadar olan kıyı boyunca 2 metresi bisiklet olmak üzere 10 metre genişliğinde yürüme yolu projesini hayata geçireceğiz. Eski Galata Köprüsü'nün bağlı olduğu yerden karşıya ekolojik köprü ile geçilecek. Çimenler üzerinde yürünerek karşıya geçilecek" dedi.

GEZİ PARKI'NA EKOLOJİK KÖPRÜ

Taksim Gezi Parkı'na da benzer bir uygulama yapılacağını aktaran Topbaş, "Taksim'de Gezi Parkı'na geçen köprünün de ekolojik yapılamasını istedim. Orada da yeşil bant içerisinde geçilsin. Duvarlarda çiçek açtırabildiğimize göre bunu da başarırız" diye konuştu.

"BÜYÜKDERE CADDESİ YER ALTINA ALINACAK"

İstanbul'un ana arterlerinden Levent'teki Büyükdere Caddesi'ni yerin altına almayı planladıklarını belirten Topbaş, Tarihi yarımadanın araç trafiğinden daha az etkilenmesi için Ordu caddesi'nin yayalaştırılmasını planladıklarını sözlerine ekledi.

"KENTSEL MASTER PLANI HAYATA GEÇECEK"

Kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi veren Topbaş, "Doğru düzgün, kararlı, ranta yenik düşmeyen, şehir kültürünü yaşatan ve şehri şehirliye bırakacak bir mantıkla hareket etmeye özen gösteriyoruz. Başkan olarak kendi dönemimde yaptığım en büyük iş İstanbul Metropolitan Planlama Merkezi'ni (İMP) kurmak ve İstanbul ile Trakya'yı planlamak oldu. İMP'yi kontrol eden ve denetleyen bir yapıyla yeniden hayata geçirme çalışması yaptığımızı belirtmek istiyorum. 2017 yılında İstanbul Kentsel Master Planı'nı da hayata geçireceğiz. İlçe belediyeleri dahil, kentsel dönüşüm ve gelişim yaparken bütün herkes bu plana uyacak. Böylece daha planlı bir İstanbul ortaya çıkacak. Altını çizerek söylüyorum; İstanbul Kanunu olmalı ve bu şehirde bakanlıklar dahil başka kuruluşların plan yapma yetkisi olamamalı" dedi.

"KADINLARIN SAAT 22: 00'DEN SONRA İSTEDİĞİ YERDE İNMELERİ FİKRİNİ DESTEKLİYORUM"

CHP'li Meclis üyelerinin meclise sunduğu önergeden bahseden Topbaş, "Kadınların 22.00'den sonra İETT otobüslerinde istedikleri noktada inebilmeleri konusunu desteklediğimi ifade etmek isterim. İETT Genel Kurulunda uygun görüldüğü taktirde, buna katıldığımı söylemek isterim" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------

-Meclisten görüntü

-Topbaş'ın konuşması

17.11.2016 - 20.22 Haber Kodu : 161117196

===============

İSTİKLAL CADDESİ'NDE İNTİHAR GİRİŞİMİ HAREKETLİLİĞİ

Haber - Kamera: Zreki GÜNAL/ İstanbul DHA

İstiklal Caddesi'nde saat 16: 00 sıralarında binanın çatısına çıkıp intihar girişiminde bulunan bir kişiyi görenler, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Çatıda iki bina arasında sürekli yer değiştiren kişinin düşme ya da atlama ihtimaline karşı sağlık ekibi de olay yerinde hazır bekletildi. İntihar girişiminde bulunan kişi aşağıda önlem alan itfaiye, polis, sağlık ve zabıta ekiplerine çekilmeleri için zaman zaman taş attı. Yaşanan olay nedeniyle 1 saat boyunca Cadde'de Tramvay seferleri durduruldu, cadde yaya geçişlerine kapatıldı. Müzakereci polisler, kişiyi ikna etmeye çalışırken olan biteni izleyen vatandaşlar cep telefonları ile görüntü çekti. Bir saatlik ikna çabasının ardından bulunduğu yerden indirilen kişi polis aracına alınarak sorgusu için polis merkezine götürüldü.

Yapılan araştırmada İ.A.'nın, daha önce de 10 defa benzer şekilde intihar girişiminde bulunduğu belirlendi.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Çatıdaki kişi

-Önlem alan itfaiye polis ve sağlık ekipleri

-Çatıdaki kişinin sürekli olarak dolaşması

-olan biteni izleyen vatandaşlar

-Cep telefonu ile görüntü çekenler

-Hazır bekleyen sağlık ekibi

-Çatınan inen kişinin polis aracına alınması

-Emniyet şeridinin kaldırılması

-Caddenin normale dönmesi

-Genel ve detay görüntüler

17.11.2016 - 18.32 Haber Kodu : 161117186

===============

İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ SİLAHLI KAVGA GÜVENLİK KAMERASINDA

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - İSTANBUL DHA

Beyoğlu, İstiklal Caddesi'nde 2 kişinin yaralandığı silah kavga güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, Bir grubun kavga ettikleri, silahlı kişinin 2 kişiyi vurduktan sonra yerden polislere doğru silahını attığı ve ellerini havaya kaldırdığı görülüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Güvenlik kamera görüntüleri

-Olay anı

17.11.2016 - 19.32 Haber Kodu : 161117193

=================

ATAŞEHİR'DE 15 GÜNDÜR UYUŞTURUCU NÖBETİ TUTUYORLAR

-Ataşehir Yeni Çamlıca Mahallesi sakinleri, mahellerinde uyuşturucu satışı yapıldığı iddiasıyla 15 gündür sokakta nöbet tutuyor.

-Polis, mahallede 24 saat asayiş uygulaması yapıyor.

Haber - Kamera: Ramazan EĞRİ - Uğur AYAZSIN / İstanbul DHA

Ataşehir Yeni Çamlıca Mahallesi sakinleri, mahallede uyuşturucu satıldığını iddia ederek 15 gün önce Erdembey sokakta bir araya geldiler.

SOKAĞA SOBA KURDULAR

Burada uyuşturucu satışını engellemek için nöbet tutmaya başlayan mahalle sakinleri sokak ortasına soba kurdu. Semaver ile çay demleyen mahalleli, gündüz işe gidiyor, gece ise geç saatlere kadar sokakta uyuşturucu nöbeti tutuyor.

AMAÇ; UYUŞTURUCU SATIŞINI ENGELLEMEK

Nöbet tutan mahalle sakinleri, her geçen gün farkındalığın arttığını söylediler. Bir mahalle sakini gerçekleştirdikleri eylemle ilgili olarak, "Toplumun kanayan yarası haline geldi. Uyuşturucu okullara kadar indi. Burada bir saldırı oldu. Biz saldırıyı kişisel olarak almıyoruz. Bunu genele yaymak istiyoruz. Herkes sokağına sahip çıksın, yetkililer de gereken önlemleri alsın. Mahallede gelişme var. Gerekli önlemler alındı, operasyonlar yapıldı. Önceden alenen burada uyuşturucu satılıyordu. Bunu yetkili mercilere bildirdik. Güvenlik güçleri operasyonlar düzenliyordu ama herhalde kanunlar yetersizdi ki, dışarı çıkıyorlardı" ifadelerini kullandı.

"BİR VERGİ LEVHALARI EKESİKTİ"

Bir başka mahalle sakini ise, uyuşturucu sattığını iddia ettiği kişilerin bir vergi levhalarının eksik olduğunu belirterek, "Operasyonlar ile bunun önü biraz kesildi" dedi.

PANKART ASIP, BROŞÜR BASTIRDILAR

Yeni Çamlıca Mahallesi sakinleri geçen 15 günde çevrede bir bilinç oluşturdu. Erdembey sokağı girişine pankart asan mahalleli, üzerinde uyuşturucunun zararlarını anlatan yazıların bulunduğu broşürler bastırarak çevrede dağıtmaya başladı.

POLİS 24 SAAT NÖBETTE

Öte yandan polis ekipleri, 15 günde 2 defa bölgede operasyon düzenledi. Ayrıca, Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından 24 saat mahallenin çeşitli caddelerinde asayiş uygulaması yapılıyor. Uygulamalarda şüpheli görülen araç ve kişiler durdurularak inceleniyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Sokakta nöbet tutan mahalle sakinleri

-Mahalle sakinleri ile röportajlar

-Kurulan soba

-Semaver

-Bastırılan broşürler

-Pankart asılması

-Polis uygulaması

-Genel ve detay

17.11.2016 - 23.15 Haber Kodu : 161117214

===============

İSTANBUL'DA 3 İLÇEDE ASAYİŞ UYGULAMASI

Haber - Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Polis, Bağcılar, Esenler ve Güngören'de akşam saatlerinde genel asayiş uygulaması yapıldı. 21 kişi gözaltına alınırken 2 ruhsatsız tabanca ile bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

Bağcılar, Güngören ve Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri sorumlu oldukları ilçelerinde, akşam saatlerinde park, cadde ve sokaklarda eş zamanlı asayiş uygulaması yaptı. Ekipler, şüpheli gördükleri kişileri kimlik sorgulamasından geçirirken üzerlerini aradı. Mali ekipleri de uygulamalarda polise destek verdi.

Uygulamalarda, Aranması bulunan 13, üzerlerinde suç unsuru bulunan 8 olmak üzere 21 kişi gözaltına alındı. 400 gram uyuşturucu madde ile 2 ruhsatsız tabanca ele geçirilirken yasalara uymadıkları belirlenen 7 mekan hakkında işlem yapıldı. Ayrıca, 20 kişiye kabahatler kanunundan idari para cezası uygulandı.

HAFTA'DA EN AZ İKİ KEZ YAPILMALI

Bölge esnaflarından biri olan İlyas Şimşek polis uygulamasını olumlu bulduğunu belirterek, "Bence çok güzel iyi fikir. Aslında bunları devamlı yapmaları gerekiyor. Çünkü baktığında buraların ortamları biraz karışık olduğu için, haftada en az bir veya iki kez yapsalar daha makbule geçer. En azında aile sakinleri daha güvenle ve huzurla yürür" dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Polis ekiplerinin asayiş uygulaması

Arama yapılan vatandaşlar

Bir esnaf ile röp (İlyas Şimşek)

Kahvehane de arama yapan polis

Kafelerde GBT yapan polis

Genel ve detaylar

18.11.2016 - 00.22 Haber Kodu : 161118001

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yıldız Teknik Üniversitesi Kadir Topbaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title