Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- SULTANGAZİ'DE POLİS İLE ŞÜPHELİLER ARASINDA ÇATIŞMA: 1 ÖLÜ, 2 YARALISultangazide TIR gasp ettikleri iddia edilen şebekeye yönelik operasyonun ardından kaçan şüpheliler polise ateş açtı.

1- SULTANGAZİ'DE POLİS İLE ŞÜPHELİLER ARASINDA ÇATIŞMA: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

Sultangazide TIR gasp ettikleri iddia edilen şebekeye yönelik operasyonun ardından kaçan şüpheliler polise ateş açtı.

Polisin karşılık vermesinin ardından şüpheliler otomobille kaçmaya çalıştı.

Vurularak ölen bir şüpheliyi sokağa bırakıp kaçmaya devam eden iki şüpheli de yaralandı.

Kaçan yaralı şüpheliler de tedavi olmak için gittikleri hastanede yakallandı.

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Olay Sultangazi Cumhuriyet Mahallesi Eski Edirne Asfaltı üzerinde saat 00.00 sıralarında meydana geldi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gayrettepe Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, İstanbul'un birçok yerinde içi mal yüklü olan TIR'ları kendilerine polis süsü vererek gasp eden 4 şüpheliyi takibe aldı. Mahmutbey gişelere yakın bir noktada yine bir TIR'ı gasp etmeye çalıştıkları sırada polis operasyon düzenledi. Polisin yaptığı operasyonda 2 şüpheli kıskıvrak yakalanırken, diğer ikisi olay yerinden otomobille kaçtı. Olay yerinden kaçan 2 şüpheli polisi şaşırtmak için Sultangazi'de araç değiştirerek 66 HB 215 plakalı araca bindi. Şüpheliler buluştukları kişiyle seyir halinde giderken Eski Edirne Asfaltı üzerinde polisin kendilerini takip ettiğini fark etti. Şüpheliler, Cumhuriyet Mahallesi Tramvay Durağına geldikleri sırada kendilerini takip eden polis ekiplerine ateş açtı. Bu sırada polis ekipleri de şüphelilere karşılık verince çatışma çıktı. Araçların içinden polis ve şüpheliler bir süre çatıştı. Kısa sürede olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

ŞÜPHELİLER ÖLEN BİR KİŞİYİ VE ARACI BIRAKIP KAÇTILAR

Şüphelilerin bulunduğu araç hızla polisten kaçmaya başladı. Bu sırada şüpheliler kaçtıkları aracı ve otomobil içerisinde ölen bir kişiyi Şehit Hasan Güreşen Alt Geçiti'nde bırakarak kaçtı. Yoldan geçen başka bir araç durdurup binen yaralı şüpheliler sürücüye ilerlemesini söyledi. Bir süre ilerleyen aracı durduran şüpheliler, Sultangazi Lütfiye Nuri Burat Hastanesi'ne yakın bir noktada inerek yaya bir şekilde hastaneye gitti. Hastane polisinin durumu bölge ekiplerine bildirmesi üzerine şüpheliler hastanede kıskıvrak yakalandı. Yakalanan şüpheliler hastanede tedavi altına alındı. Olay yerine takviye gelen polis ekipleri "Akrep" diye tabir edilen zırhlı araçlarla çevrede önlem aldı. Alt geçit güvenlik gerekçesiyle polis tarafından bir süre araç geçişine kapatıldı.

POLİS OLAY YERİNDE DETAYLI İNCELEME YAPTI

Polis ekipleri olay sonrası çatışmanın çıktığı yerde ve şüphelilerin aracı bıraktığı alt geçitte detaylı inceleme yaptı. Eski Edirne Asfaltı yolunu kısmen kapatan polis ekipleri araç geçişini tek şeritten sağlayarak, şüphelilerin ateş açtığı sivil polis aracında ve çevrede titizlikle olay yeri çalışması yaptı. Çatışma sırasında Cumhuriyet Mahallesi tramvay durağındaki turnikeye ait camların kırıldığı görüldü. Polis ekipleri daha sonra olayın devam ettiği alt geçiti araç trafiğine kapatarak, şüphelilerin bıraktığı araçta da detaylı çalışma yaptı. Polisin incelemesinde şüphelilerin aracında 3 adet tabanca bulunduğu öğrenildi. Polis ekipleri çatışma sonrası hayatını kaybeden ve ismi öğrenilemeyen şüpheli üzerinde ve olay yerinde çalışma yaptı. Daha sonra şüphelinin cenazesi Yenibosna Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Edinilen bilgiye göre, hastanede yaralı giden şüphelilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Polis tarafından kapatılan alt geçit tekrar araç geçişine açıldı. Polis ekiplerinin operasyon sonrası çıkan çatışma ile ilgili çok yönlü soruşturma başlattığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Olayın meydana geldiği yer

Çatışmaya karışan sivil polis aracı(Hyundai) ve şüphelilerin aracı

Araçlardaki kurşun delikleri

Çatışmada ölen şüphelinin yerdeki görüntüsü

Polisin her iki olay yerinde de çalışması

Hastene önünde önlem alan polis ekipleri

Genel ve detaylar

17.11.2016 - 03.29 Haber Kodu : 161117007

================================

2- 5 BİN POLİSLE HELİKOPTER DESTEKLİ ASAYİŞ DENETİMİ

İstanbul polisi, 200 noktada "Yeditepe Huzur" adını verdikleri 5 bin polisle helikopter destekli asayiş denetimi yaptı.

Haber - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli birimlerinden oluşan 5 bin polis saat 20.00'de, 39 ilçedeki 200 ayrı noktada denetim başlattı. Tutulan bazı güzergahlardan geçen araçlar durdurularak aranırken araçtakiler kimlik sorgulamasından geçirildi. Eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde aramalar ve kimlik kontrollleri yapıldı. Helikopter destekli denetime deniz polisi de, özel tekne ve yatlarda GBT uygulaması yaptı. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın uygulama noktalarını gezerek polisleri denetlediği öğrenildi.

Aranan bazı kişilerin gözaltına alındığı denetimde çok sayıda ruhsatsız silah ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.

DENETİMDE İLGİNÇ DİYALOGLAR YAŞANDI

Omobilinde ruhsatsız tabanca bulunan bir vatandaş, "Bu ne?" diye soran polise, "Kurusıkı ağabey. Vallahi billahi ben koymadım" dedi. "Bu kuru sıkı değil" diyen polise, aynı vatandaş, "Ben anlamam, Ankara'da kebapçı olarak yaptım askerliği. Ben anlamam" şeklinde cevap verdi. Bu kişi daha sonra gözaltına alındı.

Aracında ruhsatsız tabanca bulunan başka bir vatandaş da, "15 Temmuz'da sokaktaydım, o silah da 15 Temmuz gazisi" diyerek gözaltına alınmaktan kurtulmaya çalıştı. Polis memurunun "Tamam da ruhsatı yok, benim yapacağım bir şey yok" cevabını verdiği vatandaş, "Tamam da o gün de ruhsatı yoktu" savunması yaptı. Bu kişi de gözaltına alındı. Durdurulan bir otomobilden inen ünlü Sunucu Okan Karacan da polis tarafından arandı. Asayiş uygulaması geç saatlere kadar sürdü.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Durdurulan araçlara

-Araç ve içerisindekilerin aranması

-Yapılan kimlik kontrolleri

-Polisler ile arama yapılan kişiler arasında geçen diyaloglar

-Helikopteri geçişi

-Gözaltına alına kişiler

-Detaylar

16.11.2016 - 22.21 Haber Kodu : 161116187

==================================

3- KÜÇÜKÇEKMECE'DE TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ 3 YARALI

Kontrolden çıkan minibüs köprü duvarına çarptı. Araçtan yola fırlayan bir kişi öldü, 3 kişi ise yaralandı.

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA

Küçükçekmece'de sürcüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs köprünün duvarına çarptı. Kazada, minibüsten yola fırlayan bir kişi ölürken 3 kişi yaralandı.

Kaza, Küçükçekmece, Tem Otoyolu yan yol İkitelli istikametinde 21: 00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsü Adem Can(45)'ın hakimiyetini kaybettiği 34 FA 3157 plakalı minibüs Halkalı İkitelli Köprüsünün duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçtan savrularak yola fırlayan Mustafa Bafra (63), olay yerinde hayatını kaybetti. Sürücü Adem Can ve adı öğrenilemeyen iki kişi yaralandı.

Çevredeki vatandaşların bildirmesiyle olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulansla çevre hastanelere kaldırıldı. Mustafa Bafra'nın cesedi Yenibosna Adli Tıp Morguna kaldırılırken kamyonet çekici yardımıyla olay yerinden alındı.

POLİSTEN DUBALI, KOLTUKLU, FENERLİ ÖNLEM

Olayın meydana geldiği yan yolda bulunan Halkalı İkitelli Köprüsü'nün alt aydınlatmalarının yanmadığı görüldü. Polis ekipleri, çalışmalar sırasında karanlık olan kaza yerinde herhangi bir başka kaza olmaması için dubalar, ekip araçlarının tepe lambaları ve fenerle önlem aldı. Kaza yapan araçtan fırlayan koltuk da önlem olarak kullanıldı.

YAN KAPIDAN YOLA FIRLAMIŞ

Kaza sonrası olay yerine gelen ve hayatını kaybeden Mustafa Bafra'nın komşusu İbrahim Karaca, "Arkadaş herhalde direksiyon hakimiyetini kaybetmiş. Araç kaymış, duvara vurmuş. Yan kapı yerinden çıkınca arka koltukta oturan arkadaşımız kapıdan fırlamış ve hayatını kaybetmiş. Araçta 4 kişi varmış, ikisi yaralı hastaneye kaldırılmış ve şoför hafif yaralı. Bizim komşumuz oluyordu. Torna işiyle uğraşıyordu" dedi. Kaza ile ilgili soruştuma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Olayın meydana geldiği yer

Kazaya karışan kamyonet

Yerdeki cenaze

Vatandaş ile röp (İbrahim Karaca)

Cenazenin kaldırılması

Aracın kaldırılması

Genel ve detaylar

16.11.2016 - 23.04 Haber Kodu : 161116192

===============================

(ÖZEL)

4- PENDİK'DE BİNANIN ÇATI KATI ALEV ALEV YANDI

Bir kadın evin yanışını gözyaşları içinde izledi.

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA

Pendik'de 5 katlı binanın çatı katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Olay saat 01.30 sıralarında Pendik Kavakpınar Mahallesi Körfez Sokak 69 numarada meydana geldi. 5 katlı binanın çatısının bir bölümünde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden mahalle sakinleri apartmanda kalanları uyardı apartman kısa sürede boşaltıldı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda İtfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler bir süre sonra tüm çatıyı sardı. İtfaiye ekipleri yangının diğer binaya sıçramaması için yoğun çaba harcadı. Çatı katı tamamen kullanılamaz hale geldi. Yangında yaralı ve can kaybı yaşanmazken çatı katındaki dairede ailesiyle birlikte oturan Turgut Şerefli, "Büyük ihtimalle sobadan olmuştur tam yatacağımız sırada komşular bağırdı yangın var diye bizde aşağıya indik hemen" dedi. Bir kadın ise evin yanmasını gözyaşları içinde izledi. Yangın yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi. Yangına Tuzla, Pendik ve Kurtköy itfaiye ekipleri müdahale etti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

-Çatı katının alev alev yanması

-İtfaiye ekiplerinin çalışması

-Meraklı vatandaşların yangını seyretmesi

-Yanan dairenin sahibi ile röp.

-Gözyaşları içinde yangını izleyen kadın

-Genel ve detay

17.11.2016 - 04.01 Haber Kodu : 161117008

============================

5- GÜVENLİK KAMERASINDAKİ SOYGUNCU CEP TELEFONUNU DÜŞÜRÜNCE 3 SAAT SONRA YAKALANDI

Soyguncu gasp ettiği 10 bin lira ile kaçarken cep telefonunu düşürünce yakayı ele verdi.

Haber-Kamera: Ali AKSOYER / İSTANBUL DHA

Pendik'te müşteri gibi girdiği PTT şubesinde bulunanları etkisiz hale getirdikten sonra 10 bin lira gasp ettiği ileri sürülen Varol K.(32), kaçarken cep telefonunu düşürünce 3 saat sonra gözaltına alındı. Taksicilik yaptığı öğrenilen şüpheli, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Pendik, Orta mahallesi, Trakya sokak üzerinde 14 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen olayda, yüzünü kapatarak müşteri gibi içeri giren bir kişi aniden silahını çekerek içeride çalışan Abdurrahman E.(29) ile Eda K.(30)'u etkisiz hale getirdi. Bankoda bulunan yaklaşık 10 bin lirayı alan şüpheli, olay yerinden yaya olarak kaçtı.

Soygunun duyulması üzerine polis tarafından soruşturma başlatıldı. Olay anı ve sonrasında güvenlik kamera görüntülerini inceleyen dedektifler şüphelinin, yaya olarak kaçarken cebinden bir şey düşürdüğünü tespit etti. Bunun üzerine şüphelinin bir şey düşürdüğü yere gidildiğinde bir cep telefonu ele geçirildi. Cep telefonunun kime ait olduğunu belirleyen dedektifler, şüpheli Varol K.'yı çalıştığı Taksi durağında olaydan 3 saat sonra gözaltına alındı.

Gasp Büro Amirliği'ne getirilen şüpheli, olayla ilgili sorgulandı. Şüpheli, polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Güvenlik kamera görüntüleri

-Şüphelinin gelmesi

-Tabanca çıkararak görevliye doğrultması

-Görevlinin paraları şüphelinin uzattığı poşete koyması

-Koşarak ayrılması

-Şüphelinin emniyette çıkışı

16.11.2016 - 18.39 Haber Kodu : 161116170

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Küçükçekmece Sultangazi Pendik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title