Haberler

Dha İstanbul Bülten - 1

1- MAÇKA PARKI'NDAKİ CANLI BOMBANIN KİMLİGİ BELİRLENDİHaber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHAİstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Maçka parkında kendini patlatan canlı bombanın alınan DNA örneği ile eşleşmesi sonucu Burak Yavuz olduğunu tespit etti.

1- MAÇKA PARKI'NDAKİ CANLI BOMBANIN KİMLİGİ BELİRLENDİ

Haber : Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Maçka parkında kendini patlatan canlı bombanın alınan DNA örneği ile eşleşmesi sonucu Burak Yavuz olduğunu tespit etti.

TEM ekipleri, Maçka parkında geçtiğimiz cumartesi akşamı meydana gelen bombalı saldırıda kendini patlatan canlı bombanın Burak Yavuz olduğunu tespit etti. TEM ekipleri belirlediği 3 aileden alınan DNA örnekleri sonucunda canlı bombanın 1996 doğumlu 'Erdal' kod adlı Burak Yavuz olduğunu belirledi. Yavuz'un babasından alınan DNA örneğiyle tespit edildiği öğrenildi.

============================

2- BEKİ İKALA ERİKLİ CİNAYETİNİN ŞÜPHELİSİ SUÇUNU İTRAF ETTİ

*Şüpheli ilk ifadesinde, yazarın kitaplarını okuduktan sonra akli dengesinin bozulduğunu ileri sürerek "Kitaplarında meleklerden bahsediyordu. Ne meleği, kendisi bir şeytan. Başkalarına zarar vermesin diye öldürdüm" dediği ileri sürüldü.

Haber -Kamera: Ali AKSOYER-Murat DELİKLİTAŞ-Mehmet İlkay ÖZER-Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda "Melekler ile Yaşamak" adlı kitabın yazarı ve yaşam koçu Beki İkala(Çukran) Erikli(46)'nin katil zanlısı Sinem Koç(31) polis tarafından olayda kullandığı silahla birlikte gözaltına alındı.

Beyoğlu, Kabataş Ömer Avni mahallesi İnebolu çıkması No.3'de bulunan Saadet apartmanında dün akşam saat 18.00 sıralarında meydana gelen olayda, Yaşam koçu ve yazar Beki İkala(Çukran) Erikli, işyerinin bulunduğu apartmana girdiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırı sonucu Erikli yere yığılırken, silah seslerini duyan apartman sakinleri bir kadını kaçarken gördüklerini polise anlatmışlardı. Evli ve 14 yaşındaki bir oğlu bulunan Erikli, tüm ilk yardım çabalarına rağmen olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan çalışmalarda olayın şüphelisi olarak tespit edilen Sinem Koç, akşam saatlerinde Küçükçekmece'de annesiyle birlikte kaldığı evde gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada olayda kullandığı 9 mm çapında bir tabanca ele geçirildi. Şüphelinin, psikolojik durumunun iyi olmadığı ve saldırgan tavırlar sergilediği öğrenildi. Sinem Koç sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Burada sorgusu yapılan Sinem Koç ilk ifadesinde cinayeti işlediğini kabul etti. 4 yıl önce eşinden ayrıldıktan sonra annesiyle kalmaya başladığı ve çocuğunun olmadığı öğrenilen Sinem Koç, "Bunun kitaplarını okuduktan sonra akli dengem bozuldu. Kitaplarında melektlerden bahsediyordu. Ne meleği, kendisi bir şeytan. Başkalarına zarar vermesin diye öldürdüm." dediği ileri sürüldü.

Sinem Koç'un Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Şüphelinin emniyet getirilmesi

16.12.2016 - 21.54 Haber Kodu : 161216208

==========================

(ÖZEL)

3- YARIM SAAT ARAYLA İKİ AYRI MARKETİ SOYDU

Kağıthane'de, yüzlü maskeli bir kişi aynı akşam yarım saat arayla, iki ayrı markette silahlı soygun gerçekleştirdi.

Her iki market soygunu da güvenlik kameralarına yansıdı.

Haber-Kamera: Ali Kerem BENGİ İSTANBUL DHA

İlk soygun Gürsel Mahallesi Eski Beşiktaş Caddesi üzerindeki bir markette yaşandı. Güvenlik kameralarına da yansıyan soygunda, markete yüzünü kameralardan gizleyerek, müşteri gibi giren kimliği henüz belirlenemeyen kişi, kasaya yanaştığı sırada yüzünü siyah bir atkıyla kapattıktan sonra, kasiyere tabanca yöneltti. Soyguncu kadın kasiyerden kasayı boşaltmasını istedi. Kasiyer paraları vermek istemeyince sinirlenen soyguncu başka bir kasaya yöneldi. Kasayı sökerek alan soyguncu koşarak marketten kaçtı.

AYNI KİŞİDEN İKİNCİ SOYGUN

Aynı soyguncu yarım saat sonra ise, ilk soyduğu markete yakın bir başka marketi aynı yöntemle soydu. Fevzi Çakmak Caddesi üzerindeki ikinci markete de yine yüzünü kameralardan gizleyerek giren soyguncu, burada da tabancasını kasiyere doğrultarak kasadaki paraları aldı. Soyguncu buradan da yaya olarak kaçarak izini kaybettirdi.

Her iki market çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, güvenlik kameralarını inceledi. Polis, kamera kayıtlarından eşkalini belirlediği soyguncunun yakalanması için çalışmalara başladı.

Güvenlik kameralarına yansıyan her iki soygunda, kimliği henüz belirlenemeyen soyguncu, güvenlik kameralarına yakalanmamak için kafasına eğerek markete giriyor. Kasanın bu şekilde önüne ilerleyen soyguncu burada siyah atkıyla yüzünü gizliyor. Kasiyerlere silah doğrultan soyguncu, kasadaki paraları aldıktan sonra kaçıyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Güvenlik Kamerası

-Şüphelinin markete girişi

-Kasiyere silah doğrultması

-Çekmeceleri karıştırması

-Kasayı sökerek alması

-Genel ve Detaylar

16.12.2016 - 23.47 Haber Kodu : 16121622

=================================

4- "DUR" İHTARINA UYMAYAN ŞÜPHELİLER POLİSE ATEŞ AÇTI

Haber - Kamera: Hakan KAYA - Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

Ataşehir'de gasp ettikleri öne sürülen otomobildeki iki şüpheli ile polisler arasında kovalamaca yaşandı. Polisler tarafından önü kesilen otomobildeki şüpheliler ile polis arasında kısa süreli çatışma çıktı. Şüpheli 2 kişi başka bir otomobili gasp ederek kayıplara karıştı.

Olay Ataşehir, İnönü Mahallesi, Celasun Caddesinde saat 23.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Ataşehir'de gasp ettikleri öne sürülen 34 NT 9361 plakalı bir otomobille kaçmaya başlayan 2 şüpheliyi ihbar üzerine Başıbüyük yolunda polis ekipleri takibe başladı. Polisler, otomobildeki şüphelilere durması yönünde uyarıda bulundu. Uyarılara rağmen otomobille kaçmaya devam eden 2 şüphelinin, sivil polis ekipleri Calasun Caddesi üzerinde önünü kesti. Bu sırada, otomobilden çıkarak kaçmaya başlayan 2 şüpheli polislere silahla ateş etti. Polisin de şüphelilere karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. 2 şüpheli, daha sonra olay yerine yakın bir noktada başka bir otomobili gasp ederek kayıplara karıştı. Olay sorası ihbar üzerine belirtilen adrese çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Trafiğe kapatılan ve geniş güvenlik önlemlerinin alındığı cadde üzerinde, şüphelilerin bırakıp kaçtıkları araçta inceleme yapıldı. Otomobilde yapılan incelemelerde pompalı tüfek bulunurken, otomobilin yakınında ise şüphelilere ait tabancanın olduğu görüldü. Olayda ölen ya da yaralanın olmadığı öğrenilirken, kaçan iki şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Polislerden görüntü

-Olay yeri inceleme ekiplerinden görüntü

-Şüphelilerin olay yerinde bıraktığı aracın görüntüsü

-Polislerin otomobilde inceleme yapması

-Şüphelilerin yere attığı tabancanın görüntüsü

-Genel ve detaylar

17.12.2016 - 02.33 Haber Kodu : 161217007

==============================

5- İSTANBUL'DA YÜKSEK KESİMLER BEYAZA BÜRÜNDÜ

Haber - Kamera : Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

İstanbul'da kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Aralıklarla yağan kar, zaman zaman şiddetini arttırdı. İstanbul'un özellikle yüksek bölgeleri, etkisini gösteren kar yağışıyla beyaza büründü.

Görüntü Dökümü:

--------

-Kar yağışından görüntüler

-Beyaza bürünen bölgelerden görüntüler

17.12.2016 - 01.45 Haber Kodu : 161217001_

================================

6- İBB ÖNÜNDE DEKOVİL EYLEMİ

Haber: Ezgi ÇAPA Kamera: Yaşar KAÇMAZ İstanbulDHA

Kuzey Ormanları Savunması'na bağlı bir grup, Haliç kıyısındaki Santral İstanbul'dan başlayarak Belgrad Ormanı'ndan geçecek Dekovil hattı projesini protesto etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan grup, "Dekovil nostaljik hat değil talan projesidir. Belgrad Ormanı'ndan elinizi çekin' pankartı açtı. Eyleme İBB'nin CHP'li Meclis üyelerinin de destek verdi.

"13 OCAK'TAKİ İHALE HANGİ PROJEYE GÖRE YAPILIYOR"

Kuzey Ormanları Savunması'nın yaptığı basın açıklamasında, belediyeye "13 Ocak'ta ihaleye çıkması beklenen Dekovil projesinin Belgrad Ormanı içindeki 6,5 km'lik hattı üzerinde gizliden hazırlıklara mı başlandı? Hangi projeye göre ihale yapılıyor? Belgrad Ormanı içindeki hat üzerinde ağaçlar neden işaretli? Ormanlık alandaki hattı sınırlar gibi çevreleyen tel örgüler neden var? Neden bizler proje ve proje süreci hakkında bilgi alamıyoruz" soruları yöneltildi.

"BELGRAD ORMANI HER NE AMAÇLA YAPILIRSA YAPILSIN RAYLARLA BÖLÜNEMEZ"

Dekovil hattının bölgede kalan son 2 bin hektarlık ormanın ortasından geçerek Belgrad Ormanının sonunun getireceğinin belirtildiği açıklamada, "Sorumluların sorumsuzluklarından, kötüye kullandıkları tüm hak ve yetkilerinden, biz İstanbullular çocuklarımıza miras bırakacağımız emanetlerimizi bir bir kaybettik. Bugüne kadar gelip giden yönetimler gösterdi ki; ne Kadir Topbaş ne de alkışçılarının gözünde doğanın, iklimin, ormanın, suyun değeri ranta çevrilmedikçe hiçtir" açıklamasına yer verildi. Belgrad Ormanı'nın su kaynakları, bitki örtüsü ve canlılarıyla bir bütün olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Nostaljik ya da turistik amaç yalanıyla hayata geçirilmeye çalışılan, orman katili Dekovil hattının altından hangi yeni katil projelerin çıkacağı, birleşeceği söylenen metro hatlarıyla, ne kadar insanın bu yolu kullanacağı, ne amaçla bu hattın yeniden canlandırmaya çalışıldığı hala soru işaretlerimizdir. Belgrad Ormanı her ne amaçla yapılırsa yapılsın raylarla bölünemez. Araç trafiğine daha fazla açılamaz" denildi.

"BU PROJE BELGRAD ORMANI'NIN KALBİNE HANÇER VURACAKTIR"

Eylemde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban ise, üçüncü köprü ve havalimanı inşatlarında yaşanan orman tahribatlarına dikkat çekerek, "Belgrad Ormanına verilen büyük tahribat sonrası yapılmak istenen bu proje Belgrad Ormanı'nın kalbine hançer vuracaktır" diye konuştu. Çoban, CHP grubu olarak, İBB Meclisinde iki parça halinde görüşülecek Dekovil Hattının, Haliç'ten başlayarak Göktürk'e uzanan birinci kısmına ulaşım projesi olması nedeniyle onay verdiklerini söyledi. Henüz meclis gündemine gelmeyen ve Belgrad Ormanları'ndan geçecek ikinci kısmının kabul edilemez olduğunu söyleyen Çoban, "13 Ocak'ta yapılacak ihale hattı projenin tamamı için mi, birinci kısmı için mi düzenlenecek. İhale tamamını kapsayacaksa zaten kanunsuz bir iştir. Çünkü planı yapılmamış, planlara işlenmemiş projenin ihalesi yapılamaz" dedi. Ak Partili Meclis üyelerine çağrı yapan Çoban, "Aklınızı başınıza alın. İstanbul'un son kalan ciğerlerini tahrip edecek hiçbir projeye imza atmayın. Gelin İstanbul'a karşı sorumluluğumuzu birlikte yerine getirelim" diye konuştu.

CHP'Lİ ÜYEDEN DEKOVİL HATTINA İLİŞKİN SORU ÖNERGESİ

Öte yandan, İBB'nin CHP'li Meclis üyesi Tarık Balyalı, Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı projesine ilişkin soru önergesi verdi. Projenin başlaması halinde İstanbul'a hayat veren Belgrat Ormanlarının katledileceğini ve on binlerce ağacın kesileceğini, Kuzey Ormanlarına bir darbe daha vurulacağına dikkat çekti. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın yanıtlaması için "Güzergah boyunca plan dışı kalan hattın planlanması için İBB tarafından yeni bir plan yapılması düşünülmekte midir. İBB olarak güzergahla ilgili plan çalışması yapmayı düşünmüyorsak Dekovil hattının plansız kalan alanları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca plan çalışması yapılacak mıdır. Dekovil hattı boyunca ne kadar ağaç kesimi yapılması düşünülmektedir. Güzergah boyunca hattın girdiği su havzalarına ilişkin İSKİ'den görüş alınmış mıdır. Dekovil hattının geçtiği güzergah boyunca imara açılması düşünülen yerler var mıdır" şeklinde sorular yöneltti.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Pankart ve sloganlardan görüntü

-Grubun görüntüsü

-İBB CHP Meclis üyesi Tonguç Çoban'ın konuşması

-Basın açıklaması

16.12.2016 - 15.39 Haber Kodu : 161216118_

=================================

7- BELGRAD ORMANINDA AĞAÇLARA KIRMIZI İŞARET

Haber: Ezgi ÇAPA Kamera: Yaşar KAÇMAZ İstanbulDHA

Osmanlı İmparatorluğu döneminde 'Haliç-Karadeniz Kömür Taşıma Hattı' olarak yapılan ancak günümüzde rayların bile kalmadığı ve üzerinde ağaçların yeşerdiği tramvay hattı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden hayata geçirilecek. Hattın geçeceği Belgrad Ormanı'nda, Ayvad Bendi mevkinde ağaçlar kırmızı ve mavi olarak işaretlendi.

Osmanlı döneminde Karadeniz kıyısındaki maden ocaklarından çıkartılan kömürü Haliç kıyısında bulunan Silahtarağa termik santraline taşıyan Dekovil hattının bir bölümü Belgrad Ormanları'ndan geçiyordu. Aradan geçen yıllar içerisinde ne vagon ne de ray… Hattın geçtiği güzergahta ağaçlar yeşerdi.

İHALESİ 13 OCAK'TA YAPILACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'Haliç - Karadeniz Sahra Hattı' olarak anılan tramvay hattını, Haliç-Kemerburgaz Dekovil hattı olarak yeniden hayata geçirmek üzere proje hazırladı. Projenin ilk kısmını oluşturan Haliç-Kemerburgaz kısmı İBB'de oybirliği ile kabul edildi. Belgrad Ormanları'ndan geçecek ikinci kısmı ise henüz meclise sunulmadı. Nostaljik turist gezilerine ve toplu taşımaya hizmet vermek amacıyla yapılacak hattın, 13 Ocak 2017 tarihinde ihalesi yapılacak.

AYNI ROTADAKİ AĞAÇLAR İŞARETLENDİ

Planı henüz meclise sunulmayan hattın durakları Mithatpaşa, Ayvadbendi, Yovankoru, Ağaçlı, Odayeri ve Göktürk olarak duyurulmuştu. Ayvadbendi mevkinde bulunan ve yan yana saf tutan ağaçların bir kısmı kırmızı bir kısmı ise maviyle işaretlendi. Bazı ağaçlar ise numaralandırıldı. Ayvadbendi ve tarihi su kemerlerinin bulunduğu bölgeden Yovankoru'ya ulaşan alan Kuzey Marmara Otoyolu'na kadar uzanıyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Tarihi su kemerinden görüntü

-Kırmızı ve mavi işaretli ağaçlardan görüntü

-Yerdeki araç izinin görüntüsü

-Ayvad Bendi'nden ve göletten görüntü

-Detaylar

16.12.2016 - 20.40 Haber Kodu : 161216205

=====================================

8- İŞ DÜNYASI "MARKA 2016"DA BULUŞTU

İSTANBUL DHA

İş dünyasının en önemli etkinliği "Marka Konferansı"nı gündeminde bu yıl ağırlıklı olarak Türkiye odağı yer aldı.

Hilton İstanbul Bomonti'de 14-15 Aralık'ta gerçekleşen ve iki gün boyunca 2 bin 500'ü aşkın konuğu ağırlayan "Marka 2016", 43 seans ve alanında lider 54 konuşmacıyla ilgiyle izlendi.

"YAKIN GELECEĞİMİZE İNANÇLA BAĞLANMAMIZI SAĞLAYACAK BİR PROGRAMI TAMAMLADIK"

Marka Konferansı'nın içerik değeriyle sivrilen bir fikir platformu olduğu kadar, çok önemli bir motivasyon platformu olduğunu vurgulayan Yürekli Yönetim Kurulu Başkanı Ayşegül Yürekli Şengör, "Marka 2016'da yakın geleceğimize inançla bağlanmamızı sağlayacak bir programı tamamladık. Konferans boyunca iş dünyasındaki umutsuz, bezgin ruh halini sarsmak ve silmek için çalıştık. Bu konferans yeni bir başlama vuruşu niteliği taşıyor ve iki günün sonunda tüm markalarımız büyük bir motivasyonla sıçrama tahtasındaki yerini aldı" dedi.

YENİ BİR İŞ DEVRİMİ SOSYAL GİRİŞİMCİLİK

Her bir konuşmacı için 15 dakikalık sahne performansı disiplini içerisinde gerçekleşen Marka 2016'nın ilk gününde ilgi çeken konuşmacılardan biri olan Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner "Yeni bir iş devrimi: 'Sosyal girişimcilik' başlıklı sunumunda, "'Sosyal girişimcilik' adı verilen yeni anlayış hem doğru iş modeline dayalı karlılığı ve sürdürülebilirliği, hem toplumsal bir soruna çözüm üretme idealini, hem de bireysel hayallerin kolektif faydaya dönüşmesini kapsıyor" diye konuştu. Boyner, sosyal girişimcilik felsefesine duyduğu inancı paylaştı.

Konferansın ilgi çeken konuşmacılarından biri de Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman oldu. 'Bu Ne Cüret! Bir Yaşam ve Yönetim Biçimi Olarak Cüretkarlık' başlıklı sunumunda BJ Cunningham'ın sorularını yanıtlayan Kutman, iş yaşamındaki sınırları yıkan yaklaşımını anlattı.

Toms Türkiye Başkanı Rıfat Elhadef, 'Sürdürülebilir İyilik' konusunu anlattı. Sahneye çıplak ayakla çıkan Elhadef, insanların hayatlarını iyileştirmeyi amaçlayan hareket hakkında bilgi verdi.

Londra Tasarım Festivali Direktörü Ben Evans, 'Marka İletişiminde Tasarımın Gücü' başlıklı sunumunda, tasarımın gücünden yararlanarak markaların hikayelerini nasıl daha etkili ve kalıcı hale getirebileceklerinin örneklerini paylaştı. Evans, günlük hayatın koşuşturmacasında gözden kaçan tasarım öykülerine karşı duyarlılığı nasıl artıracağına değindi.

'Değişen Tüketicinin İzinde Değişen Moda Sektörü'nü İngiliz Moda Konseyi İcra Kurulu Başkanı Caroline Rush, GQ İngiltere'nin efsane Genel Yayın Yönetmeni Dylan Jones'la masaya yatırdı, Rush sunumunda geleceğin trendleri hakkında bilgi verdi. Rush, erkek modasının konesörü Dylan Jones'la paylaştığı sahnede yaşanan hızlı ve önlenemez değişimin, moda endüstrisini yakın gelecekte nasıl dizayn edeceğini konuştu.

İki gün boyunca yoğun ilgiyle dinlenen konuşmacılardan Avrupa'nın Moda Kültür, Teknoloji ve Trend Danışmanı Kinvara Bolfour, 'Son Teknoloji Trendleri: Sırada Ne Var?' sunumuyla markalar için en 'cool' trendleri ve yenilikleri anlattı.

SANİ ŞENER TARİHİ KRİZ TECRÜBELERİNİ ANLATTI

"Marka 2016"nın ikinci gün konuklarından TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener 'Kriz Yönetiminin Püf Noktaları: Hızlı, Kararlı, Korkusuz…' başlıklı konuşmasında krizle baş etme yöntemlerini aktardı. İş dünyasının tarihi krizlerini tarihe geçen bir performansla yöneten Sani Şener tecrübelerini paylaştı.

MARKA 2016 konuşmacıları arasında sanat dünyasından sürpriz isimler de yer aldı… Müzik hayatında 50. yılını kutlayan Zülfü Livaneli '50. Yıl Bir Kuşaktan Bir Kuşağa' adlı sunumu, duru Türkçesi ve efsaneleşmiş şarkılarıyla dinleyicileri farklı ve özel anlar yaşattı. Zülfü Livaneli sunumunu deneyimli gazeteci Ayşe Arman ile birlikte yaptı.

Al-A Mimarlık Kurucusu Amanda Levete 'Mimarlığın Dönüştürücü Gücü' başlıklı sunumunda mesleki olarak farklılaşmanın yollarını paylaştı. Konferansın tasarım dünyasının önemli isimlerinden Christophe Pillet'Tasarım ve Marka Felsefesi Olarak 'Netlik ve Sadelik' başlıklı konuşmasında tasarım değerleri kadar rasyonel temellere de dikkat çekti.

Wallpaper Genel Yayın Yönetmeni Tony Chambers 'Dijitalden Sonra Ne Var?' konusuna değindi. Chambers, yönettiği tasarım, sanat, moda, mimari alanlarında tüm dünyanın yakından takip ettiği ışığını hiç kaybetmeyen yayın markası olarak dijital dönüşümü anlattı.

BÜLENT ECZACIBAŞI'NDAN "TÜRKÇEMİZE SAHİP ÇIKALIM" ÇAĞRISI

Konferansın dikkat çeken sunumlarından bir diğeri de Bülent Eczacıbaşı ve Gülse Birsel'in birlikte yaptığı Türkçe 'Yıkılıyoooo!' seansı oldu. Sunumda Türkçe'nin neden özenle korunması gerektiğine dikkat çekildi, herkes bu alanda sorumluluk almaya davet edildi. Bülent Eczacıbaşı'nın Gülse Birsel'in renkli, ufuk açıcı oturumunda iş dünyasına 'Türkçemize sahip çıkalım' çağrısı yapıldı.

Dünyanın hayranlıkla takip ettiği ünlü yönetmen Ferzan Özpetek, çok yakında yeni filmi "İstanbul Kırmızısıönı izleyicisiyle buluşturacak. Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in İstanbul'a 'Özpetek Dokunuşu' özel seansı da ilgiyle takip edilen seanslardan biri oldu. Ferzan Özpetek'e sahnede Ayşe Arman eşlik etti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Salondan görüntüler

-Yapılan konuşmalar

16.12.2016 - 22.08 Haber Kodu : 161216216

16.12.2016 - 22.10 Haber Kodu : 161216217

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tonguç Çoban Haliç Maçka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title