Haberler

Dha İstanbul - Başbakan Binali Yıldırım: Ey Kemal Bey, Uyan Artık Türkiye Rejimini Seçti (Geniş...

Hakime TORUN - Yaşar KAÇMAZ, İstanbulDHA

Başbakan Binali Yıldırım "Fikirtepe kentsel dönüşüm konutları" temel atma töreninde konuştu. Yeni anayasa değişikliğine ilişkin Yıldırım, "Bu anayasa değişikliği baldır kaymaktır bu da güzel. Memlekette faydalı güzel bir şey olsa CHP hemen harekete geçer. Ey Kemal bey uyan artık Türkiye rejimini seçti" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Bu dev projelerle sadece bugünü değil yarınlarımızı da inşa ediyor, geleceğimizi güvence altına alıyoruz. Siyaset millet için yapılır. Laf üstüne laf değil her zaman taş üstüne taş koyanlardan olduk. Millete hizmet yolunda yılmadık. Kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sürekli çalıştık" diye konuştu.

"BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ BALDIR KAYMAKTIR"

Temel atma törenine katılan bir kişinin, anayasa değişikliğine ilişkin "baldır kaymaktır" demesi üzerine Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bu anayasa değişikliği baldır kaymaktır bu da güzel. Memlekette faydalı güzel bir şey olsa CHP hemen harekete geçer. Bunları hatırlayın. Başörtü yasağını kaldıracağımız zaman 'bu bir rejim meselesi 'dediler. Demokratik bir uygulamayı 28 Şubat kalıntısını kaldırırken bile CHP bu bir rejim sorunudur diyen CHP'den Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak bu değişikliğe ne diyecek? Buna da 'rejim sorunu' dedi. Ey CHP, ey Kemal bey uyan artık Türkiye rejimini seçti. 1923'te Cumhuriyeti ilan ettik. Cumhuriyeti bugün daha da ileriye taşıyacak yeni anayasayı milletimizin huzuruna getiriyoruz" ifadelerini kullandı.

"MECLİS'TE ASLANLAR GİBİ KÜRSÜ İŞGAL EDEREK"

Yeni anayasa görüşmeleri sırasında Meclis'te yaşanan tartışmalara ilişkin Yıldırım, "Her ne kadar siz Meclis'te aslanlar gibi kürsü işgal ederek, ayak ısırarak, burun kırarak bu anayasa değişikliğini engellemeye çalıştıysanız da başaramadınız. Şimdi söz milletindir. Karar sizindir. Neden evet diyoruz? PKK, FETO, HDP hayır diyor. Onun için evet diyoruz. Hayırcılara bakın ona göre karar verin. Bunlara, Nisanda refarundumda bu millet dersini verecek, hesabını soracak. Bölücülerden de FETO'culardan da evet mührünü vurarak hesabını soracaktır" diye konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM GÖNÜLLÜ DÖNÜŞÜLSÜN"

Kentsel dönüşümün gönüllü yapılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım "Burada 10 binden fazla konut yapılacak. Toplamda 35 bin konut yapılacak. Bugüne kadar Türkiye'nin her köşesinde 100 binlerce konut yaptık. Müteahhit firmalardan isteğim, hemşerilerimizi üzmeyin ihtiyaçlarını karşılayın. Kentsel dönüşüm gönüllü dönüşülsün. Kentsel dönüşüm, zorunlu dönüşüm değildir" dedi.

"MERAK ETMEYİN BİZ DE ONU MAĞDUR EDERİZ"

Törene katılan bazı vatandaşların müteahhit bir firmadan şikayetçi olduklarını dile getirmeleri üzerine Başbakan Yıldırım, "Merak etmeyin biz de onu mağdur ederiz hiç merak etmeyin" dedi. Başbakan Yıldırım'ın katıldığı temel atma töreni ile Fikirtepe bölgesinde, 13 yapı adasında temel atma, 2 yapı adasında ise yıkım işlemi gerçekleşti.

Görüntü dökümü

-Kadir Topbaş'ın konuşması

-Çevre Bakanının konuşması

-Başbakanın konuşması

-Detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Fikirtepe Türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title