Haberler

Dha İstanbul - Bakan Özhaseki'den "Deprem" Çağrısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki," Lütfen hali vakti yerinde olan, ölçüm yaptırabilecek olan, binasının sağlıklı olup olmadığını ölçtürebilecek olan bütün vatandaşlarımız binalarını ölçtürsünler.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,

" Lütfen hali vakti yerinde olan, ölçüm yaptırabilecek olan, binasının sağlıklı olup olmadığını ölçtürebilecek olan bütün vatandaşlarımız binalarını ölçtürsünler. Biran bile vakit geçirmesinler"

"Şu anda şehircilik şuramız toplandı, kararları veriyor. Oradan çıkacak kararları mecliste biz kanun haline dönüştürüp, çok daha hızlı dönüşümü nasıl yaparız, bunun üzerinde çalışıyoruz"

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA - İstanbul DHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği 35. Olağan Seçimli Genel Kurulu'na katıldı. Toplantı öncesi gazetecilerin depreme hazırlıkla ilgili çalışmaların durumunu sorması üzerine Bakan Özhaseki vatandaşa çağrıda bulundu. Özhaseki, "Lütfen hali vakti yerinde olan, ölçüm yaptırabilecek olan, binasının sağlıklı olup olmadığını ölçütürebilecek olan bütün vatandaşlarımız binalarını ölçtürsünler. Biran bile vakit geçirmesinler" dedi.

"HAZIRLIKLI OLMAMIZ LAZIM"

Acı gerçekleri örtmeyle hayatın devam etmeyeceğini söyleyen Bakan Mehmet Özhaseki, "İsterseniz şöyle söyleyelim; 'İstanbul'da deprem olmayacak', 'Herkes emniyette', 'Evlerimiz çok sağlam', 'Hiçbir sıkıntı yok', 'Güllük gülistanlık devam edebilirsiniz' " diyebiliriz. 'Depremdeki o fay kırıkları, o hareketlilik de yerinde duruyor' diyebilirsiniz. Ama bunların hiçbirisi doğru olmaz. Biz burada ne kadar konuşursak konuşalım. Ne kadar kendimizi emniyette hissedersek hissedelim. Alt taraftaki o hareketlenme devam ediyor. Biz gözümüzü yumsak da devam ediyor, yummasak da devam ediyor. Bunu bilerek hareket etmemiz lazım. ve hazırlıklı olmamız lazım" diye konuştu.

"HER TÜRLÜ İMKANLARLA BİZ ÖNLERİNİ AÇACAK ŞEKİLDE HAREKET EDERİZ"

Depreme hazırlık konusunda herkese görevler düştüğünü söyleyen Bakan Özhaseki, "Hepimize düşen görev var. Bakanlığa düşen görev var. Kendimizi ayırararak söylemiyorum. Belediyelerimize düşen görev var. ve vatandaşa düşen görev var. Vatandaşa düşen görevden başlayacak olursak. Lütfen hali vakti yerinde olan, ölçüm yaptırabilecek olan. Binasının sağlıklı olup olmadığını ölçtürebilecek olan bütün vatandaşlarımız binalarını ölçtürsünler. Biran bile vakit geçirmesinler. Onlarca firma var. Gitsinler anlaşsınlar birisiyle, depreme dayanıklı mı değil mi ' Ev sağlıklı mı değil mi ' Çünkü o evin içerisinde herkesin en sevdikleri var. En kıymetlileri var. ve ona göre da yol haritası izlesin vatandaşlar. Daha sağlam hale dönüştürmek binaları her zaman mümkün. Yıkılması icap ediyorsa, tereddütsüz yıkılması lazım. İkincisi belediyelere düşen görev, sadece İstanbul için söylemiyorum. Bütün Anadolu için söylüyorum. Özellikle deprem bölgesi olan yerlerde herkesin biran önce, mahalleleri kontrol edip, kentsel dönüşüm yasalarından istifade ederek, dönüşüm için bir adım atması lazım. Bunlar ada bazlı olursa, daha geniş bölgeler üzerinde olursa, doğru bir planlama olur. Tek başına evlerin dönüşmesi doğru olmayabilir.Ada bazlı yapılan dönüşümlerde, birçok haktan istifade ettikleri gibi, doğru bir planlamayla ileriye doğru da doğru bir iş yapmış olurlar. Birinci derecede burada görev belediye başkanı arkadaşlara düşüyor. Sonra bize geldiklerinde, bizimle beraber yürüdüklerinde her türlü imkanlarla biz önlerini açacak şekilde hareket ederiz" diye konuştu.

BUNUN İKTİDARI MUHALEFETİ YOK

"Bunun iktidar partisi yok. Bi işin muhalefet partisi yok. A partisi, B partisi, C partisi yok" diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, " Deprem geldiğinde hiç kimseyi ayırmıyor. Partilerine falan insanların bakmıyor. Cinsiyetine bakmıyor. Dinine, imanına bakmıyor. Alıp götürüyor. Allah korusun" şeklinde konuştu.

"HIZLI DÖNÜŞÜM ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Son olarak da bakanlığa düşen görevler olduğunu söyleyen Özhaseki," 2012'de değerli Cumhurbaşkanımızın bu gerçekleri görerek, emirleri üzerine başlamış bir yasa ve çalışmalar var. Şuana kadar binlerce bina yıkıldı. Bir kısım yıkılmak üzere. Fakat bu bizim için yeterli değil, bunu hızlandırmamız lazım. O çıkan doğru yasanın, daha hızlı çalışmasını sağlayacak tedbirler alıyoruz. Ş uanda şehircilik şuramız toplandı, kararları veriyor. Oradan çıkacak kararları mecliste biz kanun haline dönüştürüp, çok daha hızlı dönüşümü nasıl yaparız, bunun üzerinde çalışıyoruz. Bizim de bunu biran önce devreye koymamız lazım. Bunu yaparsak depreme hazırlıklı oluruz, emniyetli bir vaziyette evimizde oturabiliriz, ve geleceğe güvenle bakabiliriz. Yoksa biraz bizi zor günler bekliyor. Allah korusun" dedi.

Görüntü Dökümü:

Bakan Özhaseki'nin açıklaması

Detay

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özhaseki İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title