Haberler

Dha İstanbul - 16 Yaşındaki Afgan Genç Evinin Önünde Bıçaklanarak Öldürüldü.

10 ay önce ailesiyle birlikte ülkesini terkedip İstanbul'a geldi.

10 ay önce ailesiyle birlikte ülkesini terkedip İstanbul'a geldi.  Lise öğrencisi Afgan genç, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladı..

*Yakınları ve mahalleli cinayetin  Umidullah'ın evine ulaşmasına 20 metre kala önünü kesip cep telefonunu isteyen 2 madde bağımlısı tarafından işlendiğini söylüyor.

Mehmet İlkay ÖZER / İstanbulDHA

Zeytinburnu'nda bıçaklanarak öldürülen 16 yaşındaki Afgan uyruklu  Umidullah Habibi gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Yeşiltepe Taş Cami'sinde düzenlenen cenaze törenine Habibi'nin akrabaları, mahalleli ve iş yerinden arkadaşları katıldı. Habibi öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Olay, bayramın ikinci günü Yeşiltepe Mahallesi, 52/10 sokakta akşam 19.00 sıralarında meydana geldi. Yakınları ve mahallelinin anlattığına göre Lise öğrencisi Umidullah yaz tatili ile birlikte çalışmaya başladığı  tekstil atölyesinden çıktı. İddiaya göre gencin yolu evine 20 metre kala iki madde bağımlısı tarafından kesildi. Cebindeki telefonu isteyen bağımlılarla genç arasında arbede oldu. Umidullah arbede sırasında karnına üç bıçak darbesi  aldı. Kanlar içinde yere yığılan genci gören çevredekiler yardıma koştu.

YARALI OĞLUNU GÖREN ANNE ŞOK OLDU

Bu esnada yine evlerine dönen annesi Atike ile ablası Arzu yerde yatan çocuğu görerek yardıma koştu. Yaralı çocuğun kendi oğlu olduğunu anlayan anne Atike Habibi şoke oldu. Yaralı Umidullah sokaktan geçen bir araba ile hastaneye götürüldü. Yaralı çocuk kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

"10 GÜN İÇİNDE BURADA 6 KİŞİ BÇAKLANDI"

Yaralanan çocuğa ilk yardıma koşan Turdi Timur adlı esnaf, "10 gün içinde burada 6 kişi bıçaklandı. İki kişi öldü. Adamlar gündüz bile saldırıyor" diye konuştu.

"MADDE BAĞIMLILARI YÜZÜNDEN EVİME GİREMİYORUM"

Madde bağımlısı çocuklar yüzünden psikolojisinin bozulduğunu belirten mahalle sakini Yasemin Arı ise, "Dün çocuğu kapısının önünde öldürdüler. Gündüz vakti bıçaklayarak öldürdüler. Bir hafta önce de gece bir kişiyi kurşunlayarak öldürdüler. Madde bağımlıları yüzünden evime giremiyorum. Ben çöp dökmeye, bakkala çıkamıyorum. Psikolojim, dengem bozuldu. Bunun bir önlemini alsınlar, geceleri yatamıyorum" diye konuştu.

"BU ORTAMIN PİSLİĞİNDEN DOLAYI TAŞINIYORUM"

Abrurrahman Tahiroğlu isimli bir kişi ise olaylar yüzünden buradan taşınacağını belirterek, " 4 senedir bu mahallede oturuyorum. Bu ortamın pisliğinden dolayı taşınıyorum. Düzce merkezde ev aldım. Sırf bu Yeşiltepe'nin ortamı çok kötü olduğu için taşınıyorum" ifadelerini kullandı.

CEBECİ MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ

Evinin önünde bayramın ikinci günü bıçaklanarak öldürülen Umidullah'ın 10 ay önce ailesi ile birlikte Afganistan'daki iç karışıklıklar yüzünden Türkiye'ye geldiği öğrenildi. Yaz tatili başlayınca bir tekstil atölyesinde çalışmaya başlayan  Umidullah için Yeşiltepe Taş Camisinde cenaze namazı kılındı. Törene akrabaları, mahalleli ve iş yerinden arkadaşları katıldı. Talihsiz çocuk namazın ardından, Cebeci Mezarlığı'na defnedildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Çocuğun vurulduğu yer

-Mahalleli ile röportaj

-Oturduğu ev

-Babasının konuşması

-Cenaze namazının kılınması

-Umidullah'ın fotoğrafları

-Genel ve detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeytinburnu Yeşiltepe İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title