Haberler

Dha İstanbul - 15 Temmuz'da Taksim'i İşgal Eden Askerlerin Davası... (1)

Haber: Serpil KIRKESER / İSTANBUL DHA15 Temmuz darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın işgal edilmesi ve çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasına ilişkin 11'i tutuklu 99 askerin yargılandığı davada tutuklu sanık Mustafa Karademir savunma yaptı.

Haber: Serpil KIRKESER / İSTANBUL DHA

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı'nın işgal edilmesi ve çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasına ilişkin  11'i tutuklu  99 askerin yargılandığı davada tutuklu sanık Mustafa Karademir savunma yaptı. 15 Temmuz'da üsteğmen olarak görev yapan sanık Karademir, darbe girişiminden haberdar olmadığını, darbe girişimini öğrendikten sonrada teslim olduklarını savundu.

11 TUTUKLU SANIK DURUŞMADA HAZIR BULUNDU

Silivri Cezaevi'nin karşısında bulunan binada İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen 2. duruşmada 11 tutuklu sanık ile 2 tutuksuz sanık hazır bulundu. Terör saldırısı olacağı gerekçesiyle 15 Temmuz'da Taksim'e takviye ekip olarak gönderildiklerini söyleyen sanık Karademir, "Taksim'de vatandaşlar cep telefonlarını bana gösterdi ve darbe girişimi olduğunu o an öğrendim. Darbeyle alakalı tarafıma bir bilgi verilmemiştir. Biz farkında olmadan bir tuzağın içine gönderildik" dedi.

"DARBEYLE ALAKALI TARAFIMA BİR BİLGİ VERİLMEMİŞTİR"

Darbe girişimini öğrendikten sonra darbenin parçası olmamak için polise teslim olduklarını belirten sanık Karademir, "Amacımız darbe olsaydı o kadar teçhizatla yanımızda kuş uçurmazdık. Reina saldırganın tek silahla yaptığı katliam herkesin malumudur. Darbeye hizmet edecek hiçbir eylemimiz olmamıştı. Dünyanın hangi yerinde darbe bilinciyle hareket eden bir askerin silahı alınmıştır. Bunun izahı mümkün değildir. Taksim'de de kimseye zarar vermedik" ifadelerini kullandı.

"1 DOLARIM DA MİLYAR DOLARIM DA YOK"

İddianemeyi eleştiren sanık Karademir, "Bankasya'da hesabım yok. Örgütün gizlik haberleşme programlarını kullanmadım. 1 dolarım da, milyar dolarım da yok. 12 aydır tutukluyum. Beraatimi ve tahliyemi talep ederim" şeklinde konuştu. Duruşmaya öğle arası verildi.

Görüntü Dökümü:

-------

Taksim'e çıkan askerlerin arşiv görüntüsü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Karademir Silivri Cezaevi İstanbul Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title