Haberler

Sünni Aşiretler IŞİD'e Karşı Birleşti

Güncelleme:

Irak'ta Sünni aşiretlerin birçoğu IŞİD tehdidine karşı ortak hareket kararının ardından Diyala'ya girdi. İki bölgeden IŞİD püskürtüldü.

Irak'ta Sünni aşiretlerin birçoğu IŞİD tehdidine karşı ortak hareket kararı aldı. Bu kapsamda Irak'ın Diyale ve Selahaddin illerinin tüm bölgelerinde IŞİD'e karşı verilen ortak mücadelede başarı elde edildiği belirtiliyor.

IŞİD MİLİTANLARI, İKİ BÖLGEDEN PÜSKÜRTÜLDÜ

Diyale'nin Mansuriye ve Şuhani bölgelerinde bulunan El İzze aşireti üyeleri (Sünni Arap) IŞİD'e karşı birlikte hareket başlattı. Dieğer aşiretlerden de destek gören El İzze Aşireti üyeleri Mansuriye ve Şuhani bölgelerinde IŞİD üyelerini püskürterek kontrolü ele aldı.

Diyale il meclisi üyesi Abdulhalik El Azzavi, köy ve kasabaları IŞİD'in elinden geri aldıklarını belirterek, Irak ordusunun verdiği destek üzerine çatışmalara girdiklerini, bölgenin tamamen kontrol altına alındığını belirtti.

22 IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Selahaddin vilayetine bağlı ve başkent Bağdat'ın 75 kilometre kuzeyindeki Sünnilerin yoğun yaşadığı IŞİD kuşatması altındaki Duluiye Kasabası'nda El-Cubur aşiret üyeleri 2 aydan beri terör örgütüne karşı savaşıyor, son 24 saat içerisinde bölgede yaşanan çatışmalarda 22 IŞİD militanının öldürüldüğü, bölgede kontrolün El-Cubur aşiret üyelerinde olduğu belirtildi. DHA muhabiri Duluiye Kasabası ve Diyale şehrine bağlı Mansuriye Kasabasındaki çatışma anlarını işte böyle kaydetti.

IRAK VE SURİYE'YE BOMBA YAĞDI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Amerikan güçlerinin Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 23 yeni hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, ABD ordusunun dün ve bugün IŞİD'in Suriye'deki hedeflerine saldırı, bombardıman ve savaş uçaklarıyla 18, Irak'taki hedeflere de 5 saldırı düzenlediği belirtildi.

Suriye'de 18 hava saldırısının hepsi Kobani çevresine yapıldı. Bu saldırılarla IŞİD'in birçok savaş pozisyonunun yok edildiği ve IŞİD'e ait 16 binanın başarılı şekilde vurulduğu kaydedildi.

Irak'ta da Hadisa Barajı yakınlarındaki bir hava saldırısında IŞİD'e ait bir silahlı araç ve koruma barakasının, Beyci yakınlarındaki dört hava saldırısında da IŞİD'e ait bir bina, askeri araç ve makineli tüfek ile topçu silahının ortadan kaldırıldığı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Diyala Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (22)

türk:

allah pkk nında işidinde belasını versin

22
22
yanıtYanıtla
gever:

ilk kez insan ölümü için halaya gidiyorum tey tey tilii tilii :) çünkü sen vahşi işid halkımı çok acıttın . .

23
11
yanıtYanıtla
gariban:

hacli kopekleri cogaliyo.

9
24
yanıtYanıtla
....:

aa türkiyedeki işidcilerin paçası tutuşmuş

23
8
yanıtYanıtla
murat tan:

yazık ya erdoğan çok uzulecektır yazık ya işide davutoğlunun kara gunu desenıze. . . .

21
9
yanıtYanıtla
VELİ:

Bop projesi işliyor herşey bir oyun oyuna gelmeyin

19
4
yanıtYanıtla
KAAN:

YAv Türkiye m karışma bu işe. Herkse kendini kurtarsın. Bize ne kobaniden

9
12
yanıtYanıtla
ÖMER:

İşte bakın işidin sonu hazırlanıyor ama İşid gidene kadar Kürtler silahlandırılıp, eğitilecek yani Büyük Kürdistan(yani BOP)için her şey hazırlandıktan sonra işidin sonu gecelecek

16
4
yanıtYanıtla
ha ne dedün?:

L, veleak''te ha bire işidin videoları yayınlanırken neden bu kadar medya ile içli dışlı olan diğer grupların videoları yok. . Sonuçta işidinde, pkk nında ve onları destekleyen kim varsa topunuzu Allah bildiği gibi yapsın ve cezanızı versin. .

13
4
yanıtYanıtla
anti terörist:

Bir türk olarak şuraya yazıyorum unutmayın Kürdistan kurulacaaaak AKP de onun alt yapısı için ha bire doğuya çalışıyooor. Ama Kürdistan kurulunca Ayrı bir devlet olmayacak BOP projesine göre bölge Avrupa birliği bigi tek çatı altında toplanacaaakk Avrupa birliği oluşurkende bir çok devlet bölündüüüü çünkü AB içinde tantana çıkaracak bölge kalmasın isteniyordu BOP da benzer yolla kurulacaaak cahiller osmanlı sanıyor ama aslında ABD ye bağlı BOOOP kuruluyooorr BOPistan devleti geliyooorr BOŞ BOŞ tartışmayınn

12
2
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title