Haberler

Dha Dış Haber - Fransa Türk Yüksek Konseyi'nden, Darbe Girişimine Kınama

Fransa Türk Yüksek Konseyi Başkanı Dr. Demir Fitrat Onger, Türkiye'de yaşanan darbe girişimine karşı kınama bildirisi yayınladı.

Fransa Türk Yüksek Konseyi Başkanı Dr. Demir Fitrat Onger, Türkiye'de yaşanan darbe girişimine karşı kınama bildirisi yayınladı.

Dr. Onger 'Dokuz ay önce resmi gazetede çıkan, kurmuş olduğumuz Fransa Türk Yüksek Konseyi adına 15 Temmuz akşamı Türkiye'de girişilen ve demokrasiye karşı olan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Bu darbe girişimi başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve tüm siyasi partilerimiz olmak üzere ve bilhassa fedakar halkımızın büyük bir direnişi ile akabete uğratılmıştır. Hayatını kaybeden, şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet niyaz eder, yaralılara da şifalar dileriz, bir an önce sağlıklarına kavuşmaları için duacıyız dedi.

Onger şöyle konuştu 'Fransız basını maalesef ilk gün bunun bir senaryo olduğu şeklinde konuşuyordu. Daha sonra le Monde gazetesinde 'Darbe girişimin otopsisi diye güzel bir inceleme yazısı çıktı. Orada biraz hakikatlerden bahsettiler. Ama genelde Cumhurbaşkanımıza olan önyargıdan dolayı bu darbe girişimi burada tam olarak anlaşılamadı. Darbe girişimini Fransız gazetecilerine belirttiğim gibi aynı bir zamanlar Moskova'da Burisev'nin tankların üzerine çıktığı gibi bizde de halk, cunta sevdalısı darbe girişimcilerine karşı tankların üzerine çıktı; demokrasi ve cumhuriyetimize yapılmak istene bu darbe girişimini önlemiş oldular. Bundan böyle Türkiye'nin daha da demokratikleşmeye ve ileri günlere gideceği inancını taşıyorum. Fransa-Türk toplumu olarak 15 Temmuz günü cumhuriyetimize ve demokrasimize yapılmak istenen silahlı darbeyi şiddetle kınıyoruz. Bu darbe karşısında başta Cumhurbaşkanı'mız, Başbakan'ımız, bütün siyasi partilerimiz ve bilhassa fedakar halkımızın dik duruşu sayesinde devletimize sahip çıkarak, yirmi birinci yüzyılda millet iradesine cunta heveslilerince müdahale edilemeyeceğini kanıtlamışlardır. Cumhuriyetimizi, özgürlükçü demokrasiyi korumak için hayatlarını feda eden kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title