Haberler

Dha Dış Haber- Ditib Genel Başkanı Aşıkoğlu'ndan Cemaate Sosyal Medya Uyarısı

Dha DIŞ HABER- DİTİB Genel Başkanı Aşıkoğlu'ndan cemaate sosyal medya uyarısıHakan AYTAŞ KÖLN, 15 AĞUSTOS (DHA) - Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB, Ankara'nın politikaları çerçevesinde faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle bir süredir Alman medyası ile politikacıların hedefi haline geldi.

Dha DIŞ HABER- DİTİB Genel Başkanı Aşıkoğlu'ndan cemaate sosyal medya uyarısı

Hakan AYTAŞ KÖLN, 15 AĞUSTOS (DHA) - Almanya Diyanet İşleri Türk İslam Birliği DİTİB, Ankara'nın politikaları çerçevesinde faaliyet yürüttüğü gerekçesiyle bir süredir Alman medyası ile politikacıların hedefi haline geldi. Köln'de, Türkiye Diyanet Vakfı TDV'nın düzenlediği 2016 Vekaletle Kurban Kesim Programı toplantısında DİTİB Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, cami derneklerinin yöneticileri ile din görevlilerini sosyal medyada yaptıkları paylaşımlar konusunda uyardı. Aşıkoğlu, DİTİB'i sıkıntıya sokacak paylaşımlardan kaçınılmasını istedi.

'Farklı algılanıyor'

Almanya'da Müslümanların en büyük çatı kuruluşu olan DİTİB'in Genel Başkanı Prof. Dr. Nevzat Yaşar Aşıkoğlu, cami derneklerinin yöneticilerinden bulundukları yerlerde DİTİB'in yaptığı çalışmaları anlatmalarını da istedi. DİTİB Genel Merkezinde, din hizmetleri ataşeleri, cami derneklerinin yöneticileri ve din görevlilerine seslenen Genel Başkan Aşıkoğlu şunları söyledi 'Dünyanın her yerinde bir takım acılar, sıkıntılar var, terör saldırıları oluyor, Türkiye'de de bir takım darbe girişimleri oldu. Ancak halkımızın demokrasiye bağlılığı nedeniyle bertaraf edildi, Allaha şükür. Tabii biz, büyüklerimiz, annelerimiz, babalarımız, kardeşlerimiz memlekette olduğu için bundan büyük bir üzüntü duyduk ve bunu kamuoyu ile paylaştık. Ama bu biraz farklı algılanıyor. Bu konuda biz sizlere zaten gerekli açıklamaları yapıyoruz. Biz birbirine kenetlenen, bir biriyle çok iyi intizam kurmuş bir cemaatiz. Bu konuda bize her zaman güveniniz var; bu güveniniz devam etsin. Basında yapılan açıklamalarla ilgili herhangi bir tereddütü olanlar bize, ateşelerimize, eyalet birliklerimize ulaşsınlar. Onlar kendilerini en güzel şekilde bilgilendireceklerdir.

'Sosyal medya malum'

Tabii bu arada din görevlilerimiz, dernek yöneticilerimiz yanlış anlaşılabilecek bazı paylaşımlara dikkat edelim lütfen. Sosyal medya malum, kimin ne yaptığı belli olmayan bir alan. Onun için sözlerimize, paylaşımlarımıza dikkat edersek bizim aleyhimize, istemediğimiz halde, art niyetli şekilde kullanılması mümkün olan şeylerden de kaçınmış oluruz değerli kardeşlerim. Biz burada büyük bir cemaatiz, herkesi kucaklamışız, hiç kimseyi dışlamıyoruz. Ama cemaatimizin birliğini bozacak olaylara da fırsat vermeyiz?

Türkiye'deki siyasi gerginliği Almanya'ya taşıdığı ileri sürülen DİTİB geçtiğimiz hafta da eyalet başkanları ile birlikte ortak bir bildiri yayınlayarak iddiaları reddetmişti. Bildiride DİTİB'in siyasi partiler üstü ve tarafsız bir kurum olduğu, camilerde siyaset yapılmadığı vurgulanmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Köln Dha Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title