Haberler

Dha Dış Haber - Bosna Hersek'teki Derviş Hanım Medresesi 30 Yıl Sonra Hizmete Açıldı

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından, Bosna Hersek'te restore edilen ve geçmişi 19'uncu yüzyıla uzanan tarihi yapılardan Derviş Hanım Medresesi, 30 yıl aradan sonra yeniden hizmete açıldı.

Bosna Hersek'in Gradiska şehrindeki törene Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ile Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Bosna Hersek Vakıflar Müdürü Senaid Zaimovic, Gradiska Belediye Başkanı Zoran Adzic ve Gradiska Başimamı Zejnil Latifovic katıldı. Tören Kuran'ı Kerim okunması ve Bosnalı gençlerin Türkçe ve Boşnakça söylediği ilahilerle devam etti.

Vakıflar Genel Müdürü Ertem, medresenin açılışında yaptığı konuşmada, Bosna Hersek'te önceki yıllarda birçok tarihi yapının restorasyonunu gerçekleştirdiklerini, medrese, cami, hamam gibi bu yapıların restorasyon çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, "Derviş Hanım Medresesi'nin restorasyonunu 6 ayda tamamladık. Çok kısa sürede bu restorasyonu tamamlamamızın temel nedenlerinden birisi Sayın Belediye Başkanımızdır. Çünkü onun ve halkın göstermiş olduğu yakın alaka ve ilgi nedeniyle burada hiç zorlanmadan bu restorasyonu gerçekleştirdik. Umudum şudur, inşallah bu medrese burada yaşayan Müslüman ve Hristiyan herkesin kullanabileceği, istifade edebileceği bir mekan olur" dedi.

SARAYBOSNA BÜYÜKELÇİSİ KOÇ, "ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ"

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç'da projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlarına teşekkür ederek, "Siyasi istikrara katkı sağlayan ekonomik projelerin yaygınlaştırılması için Türkiye olarak biz de elimizden geleni yapıyoruz. Buralarda daha fazla yatırımcı, yatırım olması için Ziraat Bankası aracılığıyla projelerimizi bundan sonra da sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek İslam Birliği Başkanı Husein Kavazovic, camilerin onarılması, köprülerin inşa edilmesi ve medreselerin açılmasının insanlar arasında güven duygusu uyandırdığını belirterek, "Büyük yürekli insanlara sahip olan toplumlar zengin toplumlardır. Burada yaşamış büyük yürekli annelerimiz de Bosna Hersek'in gururudur. Buradaki kadınlar en zor zamanlarda halkının yanında oldu" dedi.

Konuşmaların ardından, Büyükelçi Koç ve Vakıflar Genel Müdürü Ertem'e medresenin birer tablosu hediye edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Konuşmacılar

-Vatandaşlardan detaylar

-İlahi ve Kuran okunması

-Kurdele kesimi

-Detaylar - Gradiska

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Saraybosna Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title