Haberler

Dha Ankara - "Türkiye Şehitlerini Anıyor" Etkinliği

Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliğinde, Kore Savaşı şehidi Topçu Üsteğmen Mehmet Şerif Şumnu ve Birinci Dünya Savaşı şehidi Er Ali anıldı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliğinde, Kore Savaşı şehidi Topçu Üsteğmen Mehmet Şerif Şumnu ve Birinci Dünya Savaşı şehidi Er Ali anıldı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen "Türkiye Şehitlerini Anıyor" etkinliği kapsamında, Harbiye Askeri Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında, Kore Savaşı şehidi Topçu Üsteğmen Mehmet Şerif Şumnu ve Birinci Dünya Savaşı şehidi Er Ali için tören düzenlendi. Etkinlikte şehitlerin hayat hikayelerine de yer verildi.

Konuşmada Kore Savaşı şehidi Topçu Üsteğmen Mehmet Şerif Şumnu ve Birinci Dünya Savaşı şehidi Er ali anılırken, şu ifadelere yer verildi

"Topçu Üsteğmen Mehmet Şerif Şumnu, Bursa Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Değişik birliklerde görev yaptıktan sonra aldığı eğitimle pilotluk brovesi elde etti. Türkiye'nin itibarı için Kore'ye giden yiğitlerimiz arasında yer aldı. Yaralanmıştı, "Türkiye'ye dönebilirsiniz" dediler. "Olmaz" dedi. İyileşti ve yine çalıştı. Zorlu bir keşfe çıktılar. Düşman uçaksavarlarının yerini tespit edeceklerdi. Yanında da Astsubay Fahri Sönmez vardı. Hava bulutluydu. Dönüş yolunda, son anda karşılarında sisler içinde saklanan dağı fark ettiler ama geç kalmışlardı. Şehit düştüle. Mehmet Üsteğmenin oğlu Hüsnü Ufuk da nihayet babası gibi bir kahraman oldu. Kıbrıs Barış Harekatında denizciydi ve gaziler arasında yer aldı.

Ahmet Bey ve Beyaz Hanım'ın evlatlarından Er Ali'nin çocukluk dönemi, ailesinin yanında çalışarak geçti. Adile Hanım ile evlendi. Hasan isminde bir erkek evladı oldu. Yavrusu daha kundaktayken, Birinci Dünya Savaşı'nın başlamasıyla Kafkas Cephesine gönderildi. Azap Muharebelerinde, oğlu Hasan 6 aylıkken şehit düştü Er Ali. Ahmet oğlu Ali'nin kardeşi Hasan da Irak Cephesi şehididir ve kendisini 13 Nisan 2016'da yad etmiştik. Ruhları şad olsun."

Haber: Ankara,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Mehmet Şerif Türkiye Kore Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title