Haberler

Dha Ankara- Şehit Polis Çetin Sarıkaya Elmadağ'da Toprağa Verildi

İSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı yanında teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 29 yaşındaki bekar Çetin Sarıkaya, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde kılınan cenaze namazından sonra Elmadağ Şehitliği'nde toprağa verildi. Şehidin annesi İnci Sarıkaya oğlunun cenazesinde "Seni bu hale getirenler kahrolsun" dedi.

İstanbul'da hain terör saldırısında, çevik kuvvette şoför olarak görevli henüz 8 aylık polis memuru Çetin Sarıkaya'nın naaşı, Sungurlu Camii morguna getirildi. Şehidin Kurtuluş Mahallesi, Kerse Sokak'ta 2 katlı 6 numarada oturan ailesinin evinde ise göz yaşı döküldü. Memur olan babası Adem 1997 yılında vefat eden şehit Çetin Sarıkaya'nın annesi 55 yaşındaki İnci Sarıkaya, oğlunun tabutunun başında göz yaşı döktü. Anne Sarıkaya, "Seni bu hale getirenler kahrolsun" derken, evli olan ablası ise şehit kardeşinin tabutuna yaklaşırken baygınlık geçirip yere yığıldı. Şehidin ablasına sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Şehit polis Çetin Sarıkaya'nın cenazesine ailesi, milletvekilleri, yakınları, meslektaşları, askeri yetkililerle vatandaşlar katıldı. Şehidin cenazesi, Kurtuluş Mahallesi'ndeki Sungurlu Camii'nde öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazından sonra helallik alındı, polislerin omuzunda cenaze aracına konuldu. Şehit polis memuru Çetin Sarıkaya, Elmadağ Şehitliği'nde toprağa verildi.

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi Bölümü'nden 4 yıl önce mezun olan polis memuru Çetin Sarıkaya, atanamadığı için çok sevdiği mesleğini yapma imkanı bulamadı. Şehit Sarıkaya'nın ilk görev yeri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Çevik Kuvvet biriminde henüz 8 aylık polis memuru ve şoför olarak görev yapıyordu. Polis memuru Çetin Sarıkaya, 4 kardeşin 3'üncüsü olduğu, en küçük kardeşinin Muğla'da Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yaparken, büyük kardeşi ablasının evlendiği, ailesinin üçüncü çocuğu olan diğer kardeşi ise Elmadağ'da minibüs şoförlüğü yaptığı belirtildi. Bombalı saldırının olduğu Cumartesi günü izinli olan şehit polis Çetin Sarıkaya'nın Beşiktaş-Bursaspor maçı nedeniyle göreve çağrıldığı öğrenildi.

Görüntü dökümü

Cenaze evinden görüntü,

Sungurlu Cami önünde cenazenin katafalktaki görüntüsü,

Cami önünde şehidin annesinden görüntü,

Cami önünde şehidin kız kardeşinin baygınlık geçirmesi,

Cenaze namazının kılınması,

Cenazenin omuzlarda taşınması

Haber-Kamera: Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ (Ankara), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sarıkaya Beşiktaş Elmadağ Politika Güncel Haberler

title