Haberler

Dha Ankara - Kosgeb Soruşturmasında İddianame Tamamlandı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'ndaki (KOSGEB) usulsüzlüklerine ilişkin yürüttüğü soruşturma kapsamındaki iddianame tamamlandı. İddianame, mahkemece kabul edilirse 14 şüpheli, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak' suçlarından yargılanacak.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Musa Yücel tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında KOSGEB Bilgi Yönetimi ve Karar Destek Dairesi eski Başkanı Mehmet Ömerbeyoğlu, KOSGEB Bilgi İşlem Daire eski Başkanı Ali Kadir Uyar, KOBİ Finasman Daire Başkanı İhsan Özenli, KOBİ uzmanları ve Net Solutions firma ortaklarının bulunduğu 14 kişi yer aldı. İddianamede, şüphelilerin bazıları hakkında 'edimin ifasına fesat karıştırmak' suçlaması, bazıları hakkında da 'Silahlı terör örgütüne üye olmak, ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak' suçlamaları yer aldı.

"FETÖ, 2008'DEN SONRA KOSGEB'İ HIZLA ELE GEÇİRMEYE BAŞLADI"

İddianamede, başka bir soruşturmada tutuklu bulunan Mustafa Kaplan'ın, 2008'de başkan olmasından sonra FETÖ'nün KOSGEB'i hızlı bir şekilde ele geçirmeye başladığı yer aldı. Örgütün ihale yapmaya yetkili olan birimlerle Bilişim Daire Başkanlığı'ndaki yapılanmaya öncelik verdiğinin anlatıldığı iddianamede, "Daha sonra hızla il müdürleri değiştirilerek, KOSGEB kredilerinden FETÖ ile irtibatlı olan şirketlerin maksimum derecede faydalanması sağlanmıştır. Destek alan şirketler aracılığı ile de örgüt kendi finansmanını yapmıştır. Mustafa Kaplan başkan olduktan sonra şüpheli Ali Kadir Uyar'ı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, şüpheli İhsan Özenli'yi ise KOBİ finansman daire başkanlığı görevlerine getirmiştir. Mustafa Kaplan başkan olduktan sonra şüpheli Mehmet Çavuş'un sahibi ve müdürü olduğu Net Solitions adlı şirkete bilişim alanındaki tüm satın almalar ile ihalelerin verilmesini sağlamıştır" denildi.

"ŞİRKETE KAMU KAYNAKLARI AKTARILMIŞTIR"

İddianamede, bilirkişi heyetince düzenlenen raporlara dayandırılarak, şu bilgiler yer aldı: "Şüpheli Ali Kadir Uyar'ın kabul komisyonunda görev aldığı 10 ihale ve doğrudan temin yolu ile satın almada 'edimin ifasına fesat karıştırılmış' olduğu tespit edilmiştir. Şüpheli Ali Kadir Uyar ve İhsan Özenli'nin FETÖ üyelikleri nedeniyle, şüpheli Mehmet Çavuş'un sahibi ve müdürü olduğu Net Solitions isimli şirkete kamu kaynaklarını aktarmışlardır"

ŞİRKET ADINA ÇIKAR SAĞLADIKLARI VE ZARARA UĞRATTIKLARI İDDİASI

Şüpheliler Mehmet Çavuş ve Doğa Giray'ın KOSGEB Sincan Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nden 2010-2014 yılları arasında destek programı adı altında 373 bin 962 lira geri ödemeli, 330 bin 235 lira 70 kuruş geri ödemesiz olmak üzere toplamda 704 bin 197 lira 70 kuruş Ar-Ge inovasyon ve endüstriyel uygulama kredisi aldıkları yer alan iddianamede, şüphelilerin işletmenin personel gideri desteği kalemi içeriğinde verdikleri bilgilerin gerçeği yansıtmadığının belirlendiği anlatıldı. Şüpheliler Mehmet Çavuş ile Doğa Giray'ın gerçeğe aykırı belge düzenlemek sureti ile sahibi oldukları şirket adına çıkar sağladıkları ve zarara uğrattıkları iddia edildi.

FETÖ ADINA HAREKET ETTİLER

İddianamede, şüpheliler Ali Kadir Uyar ve İhsan Özenli'nin, 2008-2014 yılları arasında KOSGEB'de başkan olarak görev yapan ve FETÖ üyeliğiyle örgüte finans sağladığı gerekçesiyle tutuklanan Mustafa Kaplan'ın yakın çalışma ekibinden olduğu belirtilerek, şöyle denildi: "Görev yaptıkları dönemde Mustafa Kaplan ile birlikte hareket ederek Bilgi İşlem Daire Başkanlığınca yapılan soruşturmaya konu tüm ihaleler ile doğrudan temin yolu ile yapılan satın almaları, şüpheli Mehmet Çavuş'un sahibi ve müdürü olduğu Net Solution isimli firmaya verilmesini sağladıkları, bu firmanın kazandığı soruşturmaya konu tüm ihaleler ile doğrudan teminlerin ifasına fesat karıştırıldığının belirlendiği, şüphelilerin eylemlerinin örgütün stratejisi ve tanık anlatımları ile uyumlu olduğu ve bu şekilde şüphelilerin üzerlerine atılı bulunan silahlı terör örgütü FETÖ üyeliği suçunu işledikleri anlaşılmıştır"

Öte yandan, soruşturma kapsamında gözaltına alınan Net Solution adlı şirketin ortaklarından Samıh Abdelhamıd Mohammed Hamıd hakkında 'edimin ifasına fesat karıştırma' suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği belirtilerek, iddianamede adı geçen diğer kişiler yönünden de ayrı bir soruşturma yürütüldüğü vurgulandı. İddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler, Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

-KUTU-

Şüpheliler:

KOSGEB eski Bilgi Yönetimi ve Karar Destek Dairesi Başkanı Mehmet Ömerbeyoğlu, KOSGEB eski Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Kadir Uyar, KOBİ Finasman Daire Başkanı İhsan Özenli, Ali Zobi (KOBİ uzmanı), Çağrı Coşkun (KOBİ uzmanı), Hüseyin Salih Özgökçe (KOBİ uzmanı), Abdullatif Doğan (KOBİ uzmanı), Ethem Turgay Şendur (KOBİ uzmanı), Durmuş Yener (KOSGEB uzmanı), Burak Soğukpınar, Erdal Pala (muhasebeci), Mehmet Çavuş ve Doğa Giray (Net Solutions firma ortağı), Mehmet Alper Demir

Haber: Özkan ARSLAN / ANKARA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kaplan Ali Kadir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title