Haberler

Dha Ankara- Erdoğan: Kandil'dekiler, Pkk, Fetö 'Hayır' Diyor 'Hayır' Diye Aldatılanlar Ne Anlama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yok. Biz soydaşlarımızın haklarının korunması için mücadele ediyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim kimsenin toprağında, egemenliğinde gözümüz yok. Biz soydaşlarımızın haklarının korunması için mücadele ediyoruz. Aslında bu mücadele tüm insanlığın ortak görevidir. Ama söz konusu Müslüman, Türk olunca malesef dünyanın pek çok yerinde gözlerin kapandığına şahit oluyoruz. Biz asla böyle davranamaz hiç bir kardeşimizden vazgeçmeyiz. Gamımız, efkarımız da olsa biliyoruz ki Rumeli'de, Balkanlarda hatta Avrupa'da altın gibi soydaşlarımız, kardeşlerimiz var" ifadelerini kullandı.

"NE PAHASINI OLURSA OLSUN HAKLARINI, HUKUKLARINI KORUMA ÇABASINDA OLACAĞIZ"

Erdoğan, "İşte son günlerde Hollanda başta olmak üzere Avrupa'da yaşanan hadiseleri görüyorsunuz. Türkiye olarak bu vatandaşlarımızı nasıl sahipsiz bırakabiliriz. Ne pahasını olursa olsun haklarını, hukuklarını koruma çabasında olacağız" dedi.

(BULGARİSTAN'DAKİ SEÇİMLER) "TÜRKLERE CİDDİ MANADA BASKI YAPACAKSIN, BU OLACAK İŞ DEĞİL"

Bulgaristan'daki seçimlere değinen Erdoğan, "Bu Pazar 26 Mart'ta Bulgaristan'da seçimler var. Bulgaristan'a sesleniyorum oradaki soydaşlarımıza sesleniyorum. Bulgaristan seçimlerinin huzur içinde geçmesini, adil ve şeffaf bir şekilde neticelenmesini temenni ediyoruz. Oradaki bazı baskıların gerçekleştiğini görmek duymak bizi ciddi manada üzmektedir.Biz burada oradaki soydaşlarımızın yanında yer alma hakkına sahibiz. Bulgaristan seçimleri konusunda da demokrasi ve hukuk içinde hareket edileceğini temenni ediyorum. Bir taraftan demokrasi diyeceksin ama öbür taraftan oradaki Türklere ciddi manada baskı yapacaksın, bu olacak iş değil. Bir taraftan Avrupa Birliği müktesebatı diyeceksin öbür taraftan Avrupa Birliği muktesebatının tam tersini işleyeceksin, bu olacak iş değil. Çeşitli Balkan ülkelerinde yakın zamanda yapılacak seçimler için de aynı temenni de bulunuyoruz" diye konuştu.

"BATI TRAKYA, BULGARİSTAN VE BALKANLAR'DAN GELEN KARDEŞLERİMİZİN ÇALIŞMA İZNİ SIKINTILARI ÇÖZÜLÜYOR"

Erdoğan, "Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlar'dan gelen kardeşlerimize talepleri halinde 15 gün içinde çalışma izni verilerek bu konudaki sıkıntılar da çözülüyor" dedi.

"ACABA BİZ Mİ BAŞKA BİR ÜLKEDE YAŞIYORUZ YOKSA BU ZAT MI BAŞKA BİR DÜNYADA YAŞIYOR?"

Erdoğan, "Değişiklik konusunda yalan yanlış birçok şey söyleniyor. Bu 18 maddenin neyine neden karşısın bunu söyle. Ama söylemiyor. Ana muhalefetin başındaki zatın bu konuda söylediklerini önüme koyup düşünüyorum. Acaba biz mi başka bir ülkede yaşıyoruz yoksa bu zat mı başka bir dünyada yaşıyor? Tutturmuş bir tek adamdır gidiyor. Sözünü ettiği tek adam nerede ben de bilmiyorum" dedi.

"İNÖNÜ TEK ADAMDI"

Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu senin partinin genel başkanlığını yapmış olan İnönü tek adamdı. O dönemde CHP il başkanları aynı zamanda valiydi. Kılıçdaroğlu, şimdi böyle bir şey yapsak nasıl olur? Demokrasilerde böyle bir şey olabilir mi? Olamaz. Bu devrildiği için onlar çılgına döndü" dedi.

"ÇÜNKÜ BİLİYOR Kİ ARTIK BİZ TEK BAŞIMIZA GELİP, TEK ADAM OLUP ARTIK CHP İL BAŞKANLARINI VALİ YAPAMAYACAĞIZ"

Erdoğan, "Çünkü biliyor ki artık biz tek başımıza gelip, tek adam olup artık CHP il başkanlarını vali yapamayacağız. Onu bildikleri için çılgına dönüyorlar. Menderes idam edildiğinde karşısına dikilmediniz. İdamı destekleyen zihniyetin ta kendisi oldunuz" dedi.

"DİYELİM Kİ CUMHURBAŞKANI NEFSİNE YENİLDİ YOLDAN ÇIKTI"

Erdoğan, "Cumhurbaşkanın fesih yetkisi yok. Yalan. Adeta yalan makinesi. Diyelim ki cumhurbaşkanı nefsine yenildi yoldan çıktı tek adamlık yapmaya kalktı. Her şeyden önce bu kişinin yakasına kim yapışır? Millet yapışır. Biz iki hesaba inanırız: Halk ve hak. Yeni sistemin şifresi istikrardır. Güvendir. Türkiye istikrar ve güven ortamına vurulan darbeler yüzünden geçmişte çok büyük bedeller ödemiştir. Bu yönetim sistemine Rabbim nasip ederse 16 Nisan'dan sonra kavuşma şansını hep birlikte elde edeceğiz" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-Erdoğan'nın konuşması

Detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bulgaristan Türkiye Rumeli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title