Haberler

Dha Ankara- Davutoğlu: Toledo Örneğini Faşizm Franco Rejimi ile Karşılaştırmaya Çalışan Ucuz...

Dha ANKARA- Davutoğlu: Toledo örneğini faşizm Franco rejimi ile karşılaştırmaya çalışan ucuz yorumlar (1) "Hepimiz aynı gemideyiz.

Dha ANKARA- Davutoğlu: Toledo örneğini faşizm Franco rejimi ile karşılaştırmaya çalışan ucuz yorumlar (1)

"Hepimiz aynı gemideyiz. Ama bu gemi Nuh'un gemisi gibi yeni bir dirilişe, yönelişe giden bir gemi"

"Bundan sonra kritik süreçlerden itibaren istişare ederken STK temsilcilerinin kanaatlerine önem vereceğiz"

"Hala birileri terör ile yol almaya çalışıyorsa, şehirlerimizi silah deposuna döndürüyorsa onlara asla izin vermeyiz"

"Biz Franco'yu da biliriz. Faşizmin zihniyetini de Marksizm'den kaynaklanan stanilist anlayışı da biliriz"

"Teröre karşı yürüttüğümüz kararlı mücadele sonunda Türkiye terörden arınacak"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul ettiği toplantıda konuştu. Sur ilçesini Toledo'ya benzeterek yaptığı açıklamalara değinen Davutoğlu, "Sur için Toledo örneğini verdim. Bugün baktım bunu faşizm, Franco rejimi ile karşılaştırmaya çalışan bir takım ucuz yorumlar dile getirdiler. Biz Franco'yu da biliriz. Faşizmin zihniyetini de Marksizm'den kaynaklanan stanilist anlayışı da biliriz" dedi.

STK temsilcilerinin kanaatlerine önem verileceğini vurgulayan Davutoğlu şu ifadeleri kullandı: "Bundan sonra bu kritik süreçlerden itibaren istişare ederken, kararlarımızı verirken geleceğe doğru planlamalarımızı yaparken sivil toplum temsilcilerinin kanaatlerine önem vereceğiz. Toplumu aşağıdan yukarıya doğru kuşatmaya ve birlikte geleceğimizi inşa etmeye çaba göstereceğiz. Bu çerçevede bu hafta bazı STK temsilcileri ile görüştüm. Sizinle olan istişaremiz bugüne has bir istişare değil.

AK PARTİ'NİN GENEL BAŞKANI OLARAK DEĞİL SIRADAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI BİR AHMET OLARAK

Halk desteğini almış Ak Parti'nin Genel Başkanı olarak değil sıradan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir Ahmet olarak, kardeşiniz olarak zihnimin veya gönlümün ucunda herhangi bir kardeşime bakarken bir vatandaşım ile kucaklaşırken acaba bu Kürt, Türk mü'sorarsam o anadan itibaren aldığım her nefes bize haram olsun. Böyle bir yarımı düşünmedi, düşünmeyeceğiz.

HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ. AMA BU GEMİ NUH'UN GEMİSİ GİBİ YENİ BİR DİRİLİŞE, YÖNELİŞE GİDEN BİR GEMİ

Hepimiz aynı gemideyiz. Ama bu gemi Nuh'un gemisi gibi yeni bir dirilişe, yönelişe giden bir gemi. Bu toprakları bir gemi gibi tasavvur edersek etrafımızda ne kadar tufan koparsa kopsun Irak, Suriye'de? olduğu gibi nice sular gemimizin içine sızmak ve gemiyi içeriden bir anlamada batırmak isterse istesin. Biz bu gemiyi salimen Cudi Dağı'na, ister Ağrı? salimen ulaştırarak yepyeni bir insani diriliş için bu kutlu yolculuğu devam ettireceğiz. Bizim kültürümüzde ayrımcılık yoktur. Kınamak yoktur.

BİRİLERİ TERÖR İLE YOL ALMAYA ÇALIŞIYOR, ŞEHİRLERİMİZİ SİLAH DEPOSUNA DÖNDÜRÜYORSA İZİN VERMEYİZ

Hala birileri terör ile yol almaya çalışıyorsa, şehirlerimizi silah deposuna döndürüyorsa, bu özgürlük ortamını yok etmeye çalışıyorsa onlara da asla izin vermeyiz. Kim eline silah alıp bir başka kardeşimize yönelik olarak bu silahı doğrultursa, kim şehirlerimizi harabeye çevirmek isterse, kim Fatih Paşa Camii gibi kutsal mekanlarımızı mermileriyle tahrip etmek isterse hepimiz ona karşı çıkacak ve bu toprakların ortak feyzinin, vicdanının sesi olacağız. Bizim mücadelemiz bu ülkenin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine kasteden cani şebekelerle, insanlık dışı terör örgütleriyle. Bizim mücadelemiz okullara, hastanelere, camilere, sokaktaki insanlara saldıracak kadar gözü dönmüş menfur odaklarla. 7 Haziran sonrasında adeta belli bir merkezden emir alarak eş zamanlı olarak terör saldırıları başlatan kirli yapılar, çözümü, kardeşliği engellemek için çalışan odaklardır. Bu karanlık yapılar dış odaklar ile iş birliği içinde dış temaslarından bunu anlayabilirsiniz."

"TERÖRE KARŞI YÜRÜTTÜĞÜMÜZ KARARLI MÜCADELE SONUNDA TÜRKİYE TERÖRDEN ARINACAK"

Terör ile olan mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Davutoğlu, "Şunu net olarak söylüyorum; teröre karşı yürüttüğümüz kararlı mücadele sonunda Türkiye terörden arınacak, terörden kurtulacak, şehirlerimiz barikatlardan, çukurlardan ve silah deposu olmaktan kesinlikle arındırılacaktır. Bütün şehirlerimiz, ilçelerimiz, dağlarımız, ovalarımız terörün yol açtığı tahribattan kurtulacak ve bütün vatandaşlarımız huzura kavuşacak" diye konuştu.

"YENİ BİR DÖNÜM NOKTASINDAYIZ ISRARLA KAMUOYUNU TAHRİK EDİYORLAR"

Davutoğlu, "Yeni bir dönüm noktasındayız. Soğuk savaş yıllarından kalan bölücü terör örgütü ve onun uzantısı olan partinin sözcüleri, bugün ısrarla kamuoyunu tahrik ediyor. Bugün dahi tahriklerine devam ettiler. Bununla yapmaya çalıştıkları, Türkiye'yi yeniden eski Türkiye'nin kargaşaya, çatışmaya dayalı düzenine çekmektir. İstiyorlar ki onların çatışmacı ortamına biz de ayak uyduralım, devlet eski devlet olsun ve terörü besleyen krizler yeniden yaşansın. Emin olunuz, 12 Eylül zihniyeti ile onun çıkardığı bölücü terör örgütünün zihniyeti temelde aynı faşizan zihniyettir" diye konuştu.

"TOLEDO ÖRNEĞİNİ FAŞİZM, FRANCO REJİMİ İLE KARŞILAŞTIRMAYA ÇALIŞAN UCUZ YORUMLAR DİLE GETİRDİLER"

Sur ilçesini Toledo'ya benzeterek yaptığı açıklamalara değinen Davutoğlu, "Sur için Toledo örneğini verdim. Bugün baktım bunu faşizm, Franco rejimi ile karşılaştırmaya çalışan bir takım ucuz yorumlar dile getirdiler. Biz Franco'yu da biliriz. Faşizmin zihniyetini de Marksizm'den kaynaklanan stanilist anlayışı da biliriz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu AK Parti Dha Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title