Haberler

Dha Ankara- CHP'li Tezcan: CHP Genel Başkanını Bir Kumpas Davası, Tezgahı ile Susturamazsınız,...

"NE BERBEROĞLU'NU NE CHP'Yİ NE DE CHP GENEL BAŞKANINI ONLARA YEM EDECEĞİZ"

"'KRİPTO FETÖ'CULAR VARDI SORUŞTURMALARI SULANDIRMAK İÇİN BÖYLE İDDİANAME, FEZLEKE DÜZENLEDİLER' DEYİP ÖZÜR DİLEYEBİLİRLER"

"DAVALAR VE SORUŞTURMALAR SÜRECİNDEKİ SULANDIRMALAR VAR. MUSTAFA AKAYDIN İLE İLGİLİ BİR FEZLEKE DÜZENLENİYOR"

(ÖSYM) "BİR İKİ DAKİKA SINAVA GEÇ KALDI DİYE KAPININ ÖNÜNDE AĞLATTIĞINIZ ÇOCUKLARIN GÖZ YAŞINDAN UTANIN. O GÖZYAŞLARININ VEBALİ BOĞAR BU LİYAKATSİZLİĞİ"

(MAHİR ÜNAL'IN SÖZLERİ) "İLK SANDIKTA TÜRKİYE'Yİ BU AÇMAZA SÜRÜKLEYEN  AK PARTİ HÜKÜMETİNDEN KURTULACAĞIZ.BU SÖZLERİN HEPSİ KURULMAK İSTENEN KUMPASIN ŞİFRELERİDİR. AKILLARINA KASET KUMPASI GELİYOR. ÇÜNKÜ YAPTIĞI GELİR İNSANIN AKLINA YA DA YAPILMASINA FIRSAT VERİLEN ŞEY GELİR AKILLARINA"

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, Enis Berberoğlu üzerinden yapılan tartışmalara değinerek, "CHP Genel Başkanını bir kumpas davası, tezgahı ile susturamazsınız dedik, susturamayacaklar. Bunları söylediğimizde rahatsız oluyorlar. Bugün AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, yazılı açıklama yapmış bugün. Telaş ettikleri belli. Baltayı taşa vurduklarını fark ettikleri de belli. Susturmak istediklerini, korkutmak istediklerini hedef gösteriyorlar. Baltayı taşa vurdular. Gösterdikleri hedef dün de bugün de korkmadı. Ne Berberoğlu'nu ne CHP'yi ne de CHP Genel Başkanını onlara yem edeceğiz. Siz devlet gemisini FETÖ'ya teslim ettiniz o gemiye tayfa oldunuz. Darbenin siyasi ayağını gizlemeye çalışıyorlar. Kendi ilişkilerini nasıl örteriz telaşına düşmüşler. 'Kripto FETÖ'cular vardı soruşturmaları sulandırmak için böyle iddianame, fezleke düzenlediler' deyip özür dileyebilirler" dedi.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, MYK gündemi devam ederken gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tezcan, "İnsan Hakları savunucularına karşı uluslararası af örgütü temsilcilerine karşı ve insan hakları aktivistlerine karşı hukuksuz saldırılar yine devam ediyor. Türkiye dünyaya insan hakları mücadelesi verenleri hedef alan bir ülke olarak görüntü çiziyor. Bu Türkiye'ye yakışan bir görüntü değil. Hükümetin bir an önce Türkiye'yi bu görüntüden kurtarması gerektiğini düşünüyoruz. Adalarda başlayan o tutuklamalar ve hukuksuz süreç aynı şekilde devam ediyor. Türkiye bu elbiseyi üzerinden çıkarmak zorundadır" diye konuştu.

"NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA'YI GÖREVLERİNE NEDEN İADE ETMİYORSUNUZ ÖLMELERİNİ Mİ BEKLİYORSUNUZ?"

Açlık grevinde olan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın derhal görevlerine iade edilmesi gerektiğini belirten Tezcan, "Akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça 161 gündür açlık grevinde. İki insanın açlık ile mücadele etmesi bedenini mücadeleye yatırıyorlar.  Hükümetten gerekli duyarlılığı göremiyoruz. Bu insanlar sadece işimizi istiyoruz diyor. Neden görevlerine iade etmiyorsunuz ölmelerini mi bekliyorsunuz? Öldükten sonra mı iade edeceksiniz? Ölümün arkasından mı konuşacaksınız? Bir an önce bunu bir çözüm bulun. Hükümet bir an önce iade etsin görevlerini. Soruşturmayı yaparsanız sonra bir şey varsa gereğini yaparsanız. Ölüm ile imtihan edilen bir süreç ile karşı karşıyayız. Eskiden böyle durumlarda azıcık kıpırdayan vicdanlar olurdu. Şimdi ne yazık ki göremiyoruz. Kamu Denetçiliği Kurumu'na (Ombudsman) müracaat ettiler. Onalar da çağrıda bulunuyoruz bir an önce açıklayın. Hayat ile yarışıyorlar. OHAL komisyonuna da bir sözümüz var; OHAL inceleme komisyonunda müracaatları var. İnceleme komisyonu bunu öne alıp incelemeyecek de neyi inceleyecek? Bir ana önce Nuriye ve Semih'i hayata döndürmek için herkes vicdanlarının kontağını çalıştırsın. Vicdanlarının marşına bassın. İnsanlık sınanıyor burada. Devletin soğuk yüzü ile değil insanlığın vicdanı ile bakın. Devletin sıcak ve şefkatli yüzünü gösterin. Bütün bir toplum bunu bekliyor" ifadelerini kullandı.

"ADALET KURULTAYIMIZ İÇİN 4 GÜN İZİN ÇIKTI. ECEABAT KOCADERE KAMP ALANINDA OLACAK"

Tezcan, "Adalet Kurultayımızın çalışmalarını değerlendirdik. 4 gün izin çıktı. Eceabat Kocadere kamp alanında 26 Ağustos'ta başlayacağız. 4 günde çalıştayımızı tamamlayacağız. Parti logosu, bayrağı  yok. Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri var. Hak, hukuk adalet söylemimiz var. Partiler üstü adalet isteyen herkesi kurultayımıza davet ediyoruz" dedi.

"PKK TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SALDIRISI SONUCU BİR ŞEHİDİMİZ DAHA YÜREKLERİMİZİ KAVURDU"

Tezcan, "Yine bir şehidimiz var Şırnak'ta. Acımız büyük hain PKK terör örgütünün saldırısı sonucu bir şehidimiz daha yüreklerimizi kavurdu. Millet olarak başımız sağ olsun. Ter ile kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Terörün olmadığı bir Türkiye, dünya istiyoruz" dedi.

"CHP GENEL BAŞKANINI BİR KUMPAS DAVASI, TEZGAHI İLE SUSTURAMAZSINIZ DEDİK, SUSTURAMAYACAKLAR"

Enis Berberoğlu üzerinden yapılan tartışmalara değinen Tezcan şu ifadeleri kullandı: "Türkiye bir yeni kumpas tartışmasına girdi. CHP'ye dönük  bir kumpas girişimi var. Bu girişim teşhir edildi. Teşhir ettik suçüstü yakalandılar. Önce medya organları ile ortada olamayan bir suç nedeniyle Enis Berberoğlu'nu rehin alan kumpasçı anlayış, arkasından onun üzerinden Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP'ye yönelmeye çalıştılar. Sosyal medya, kendi medya organları ile yapmaya çalıştılar. En sonunda Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan baklayı ağzından çıkardı. Genel Başkanımızı, CHP'yi aslında bütün Türkiye kamuoyuna ve  Türkiye'deki muhalefete dönük bir  tehditti. Bu tehdite pabuç bırakmayacağımız söyledik söylemeye devam ediyoruz. Mahkemeye savcılara talimat verip de anamuhalefet partisi Genel Başkanını, bir kumpas davası, tezgahı ile susturamazsınız, susturamayacaklar. Konuşmaya devam edeceğiz. 'Cezaevinden bana haber geliyor' dedi. Ak Parti Genel Başkanı. Cezaevinden haberin babası geldi. Enis Berberoğlu açıklama yaptı. 'Bu söylenenleri hepsi iftiradır. Ortada bir suç yok. Benim de olmayan bir suç nedeniyle kimseye iftira atmam söz konuş değil' dedi. Daha ne açıklaması istiyorsunuz.  Berberoğlu'nun ailesine kadar meseleyi götürüp psikolojik savaşa başlatmaya çalıştılar.

NE BERBEROĞLU'NU NE CHP'Yİ NE DE CHP GENEL BAŞKANINI ONLARA YEM EDECEĞİZ

Ne Berberoğlu'nu ne CHP'yi ne de CHP Genel Başkanını onlara yem edeceğiz. Çünkü bu demokrasiyi yem etmek demektir. Demokrasiyi yem etmeyeceğiz. Otoriter bir diktatörlüğe demokrasiyi yem etmeyeceğiz.

GÖSTERDİKLERİ HEDEF DÜN DE BUGÜN DE KORKMADI

Susturmak istediklerini, korkutmak istediklerini hedef gösteriyorlar. Baltayı taşa vurdular. Gösterdikleri hedef dün de bugün de korkmadı.

Dünün kumpas ortakları bugün yine kumaşçılığa devam etmeye çalışıyorlar.  Operasyonal bir gazetecilik yerleşti. Bu kumpas faaliyetlerini yandan kurgulayıp yalan haberler ile kumpası köpürten bir anlayış.

OPERASYONAL BİR GAZETECİLİĞİN GENEL YAYIN YÖNETMENİ FİİLEN AK PARTİ GENEL BAŞKANI ERDOĞAN

Dün FETÖ ile beraber yapıyorlardı o medya grupları ile. Sonra bugün yine bunu tek başlarına yürütüyorlar. Operasyonal bir gazeteciliğin genel yayın yönetmeni fiilen AK Parti Genel Başkanı Erdoğan olmuştur.

TELAŞ ETTİKLERİ BELLİ. BALTAYI TAŞA VURDUKLARINI FARK ETTİKLERİ DE BELLİ

Bunları söylediğimizde rahatsız oluyorlar. Bugün AK Parti sözcüsü Mahir Ünal, yazılı açıklama yapmış bugün. Telaş ettikleri belli. Baltayı taşa vurduklarını fark ettikleri de belli ama ilginç bir şey var. Hakaret, iftira, tehdit ve küfür içeren sözlerle provakatif davrandığımızı söylüyor.

SİZ DEVLET GEMİSİNİ FETÖ'YA TESLİM ETTİNİZ O GEMİYE TAYFA OLDUNUZ

Milletin vicdanına sesleniyorum, konuşmaları dökün ve dinleyin provakatif davranana, küfrü eden kim. Örtülü ahlaksız bir teklif içerisindesiniz dedik. Yani mesaj yolluyorsunuz dedik. Biz hiçbir zaman FETÖ'nün gemisine binmedik. Ama siz devlet gemisini FETÖ'ya teslim ettiniz o gemiye tayfa oldunuz.

DARBENİN SİYASİ AYAĞINI GİZLEMEYE ÇALIŞIYORLAR. KENDİ İLİŞKİLERİNİ NASIL ÖRTERİZ TELAŞINA DÜŞMÜŞLER

15 Temmuz darbe girişimine karşı bir umut bağlamıştık. Dedik ki belki akıllanır iktidar gerçekten ciddi bir mücadele başlar. Ama görüyoruz ki tek bir mücadelesi var bunların; O da darbenin siyasi ayağını gizleme mücadelesi. Darbenin siyasi ayağını gizlemeye çalışıyorlar. Ortaya çıkarmak değil. Kendi ilişkilerini nasıl örteriz telaşına düşmüşler.

DAVALAR VE SORUŞTURMALAR SÜRECİNDEKİ SULANDIRMALAR VAR. MUSTAFA AKAYDIN İLE İLGİLİ FEZLEKE DÜZENLENİYOR

Somut örneği davalar ve soruşturmalar sürecindeki sulandırmalar. Bugün Antalya Milletvekilimiz Mustafa Akaydın ile ilgili bir fezleke düzenleniyor. Mustafa Akaydın'ın açıklamalarını beğenmeyebilirsiniz. Fezleke düzenleniyor. Vallahi de billahi de bunu gördükten sonra benim bunların darbe ile mücadele konusunda samimi olmadıkları kanaatim kat be kat güçlendi.

'KRİPTO FETÖ'CULAR VARDI SORUŞTURMALARI SULANDIRMAK İÇİN BÖYLE İDDİANAME, FEZLEKE DÜZENLEDİLER' DEYİP ÖZÜR DİLEYEBİLİRLER

Bunlar bu soruşturmaları özellikle sulandırmak istiyorlar. Aklıma geliyor acaba arkada başka bir kripto tuzak mı var? Kripto FETÖ'cular mı tuzak kuruyor? 'Kripto FETÖ'cular vardı soruşturmaları sulandırmak için böyle iddianame, fezleke düzenlediler' diye bir kere daha yarın özür dileyebilirler.  Böyle bir ciddiyetsizlik olur mu? Siz her hoşlanmadığınız kişiyi FETÖ'cu diye iftiraya maruz bıraktığınızın göstergesi. Korkacak bir şeyimiz yok."

"SELA TARTIŞMASI NEDENİYLE 12 BUÇUK YIL DARBECİLİKTEN CEZA VERİYORSUNUZ"

Tezcan, "Sela tartışması nedeniyle 12 buçuk yıl darbecilikten ceza veriyorsunuz. Bunlar sulandırmak değildir de nedir?" dedi.

(ÖSYM) "BİR İKİ DAKİKA SINAVA GEÇ KALDI DİYE KAPININ ÖNÜNDE AĞLATTIĞINIZ ÇOCUKLARIN GÖZYAŞINDAN UTANIN"

ÖSYM'nin yerleştirme sonuçlarına ilişkin yaptığı hatayı eleştiren Tezcan, "Liyakat sistemini çökerttiler şimdi ÖSYM'de sınav usulsüzlüğü üzerine neredeyse ihtisas yapacaklar ÖSYM'yi yönetenler. ÖSYM başkanı. Bu kadar usulsüzlük olur mu? Yine 4 bin 237 öğrencinin yerleştirmesinde hata yapılmış. 2010 yılından beri Türkiye sınav yolsuzlukları ile anılıyor. Eskiden ÖSYM denilince sınav yapan  devlet  kurumu anlaşılırdı. Şimdi ÖSYM denilince hile, hata merkezi anlaşılıyor. Bir iki dakika sınava geç kaldı diye kapının önünde ağlattığınız çocukların gözyaşından utanın. Bunun hesabını kim verecek? O gözyaşlarının vebali boğar bu liyakatsizliği. Bu yanlışlığı yapanların ödediği bir bedel var mı?" diye sordu.

"MEMURA, HÜKÜMET ZAM DEĞİL SADAKA ÖNERİYOR"

Hükümetin memura zam teklifine de değinen Tezcan, "Memura, hükümet zam değil sadaka öneriyor" dedi.

"İLK SANDIKTA TÜRKİYE'Yİ BU AÇMAZA SÜRÜKLEYEN  AK PARTİ HÜKÜMETİNDEN KURTULACAĞIZ"

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal'ın açıklamalarını değerlendirmesi istenen Tezcan şöyle konuştu: "Mahir Ünal'a bir tane sözüm var; bizim bildiğimiz bir tane yol vardır; o yol da sandıkta iktidarı değiştirmektir. 15 Temmuz'da sizden önce biz gittik Meclis'e. Bu bir siyasi mesel değil demokrasiyi savunan meselesi dedik. Siz bu mücadele ruhunu bozup fırsatçılık çıkardınız. Yakındır. Mahir Ünal iyi dinlesin beni; sandık önümüzde geliyor. İlk sandıkta Türkiye'yi bu açmaza sürükleyen bu gerilimin içine sokan Ak Parti hükümetinden inşallah milletin kararı ile kurtulacağız. CHP iktidarında tüm sorunlar huzur içinde çözülecek. Huzurlu Türkiye'yi milletimize vad ediyoruz.

BU SÖZLERİN HEPSİ KURULMAK İSTENEN KUMPASIN ŞİFRELERİDİR

Bu sözlerin hepsi kurulmak istenen kumpasın şifreleridir. Mahir Ünal kendisi mi birisi mi yazdı bilmiyorum. Sayın Genel Başkanımız herkse ile görüşür, konuşur. Ortada bir suç yoktur.  O fiil de bir suç değildir. O fiili Enis Berberoğlkuy2nun işlediğine dair bir delil de yoktur dosyada.  Tüm bunlara rağmen bir kumpas harekatı başlatılmış bu çerçevede görüntülerin izlenmesi meselesi üzerinden gelemeye çalışıyorlar. Görüntüleri bütün Türkiye izledi.

AKILLARINA KASET KUMPASI GELİYOR. ÇÜNKÜ YAPTIĞI GELİR İNSANIN AKLINA

Kumpas deyince aklımıza kaset kumpası gelir diyor. Doğru söylüyor. O kaset kumpasının arkasında kimlerin olduğunu hangi siyasi iradenin olduğunu biliyoruz. O siyasi irade o gün çıktı, miting meydanlarında 'Özel değil, genel' diye bağıran sizin genel başkanınızdı. Akıllarına kaset kumpası geliyor. Çünkü yaptığı gelir insanın aklına. ya da yapılmasına fırsat verilen şey gelir akıllarına."

Tezcan, Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın ile ilgili her türlü hukuki mücadelenin verileceğini de ifade ederek siyaseten gerekli dersin verileceğini sözleri ile konuşmasına son verdi.

Görüntü dökümü

-Tezcan'nın açıklaması

-Detaylar

Hakime TORUN / ANKARA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Tezcan Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title