Haberler

Dha Ankara - Akıncı Üssü'ndeki Tahsin Şahinkaya İlkokulu', El Bab Şehidi Yüzbaşı Alper Kocaman Oldu

ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi'nde FETÖ terör örgütü mensuplarının 15 Temmuz darbe girişimi sırasında merkez üs olarak kullandıkları Akıncı Üssü'nde bulunan ve 1980 askeri darbesinin Hava Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral 'Tahin Şahinkaya İlkokulu'nun adı değiştirilerek, El-Bab...

ANKARA'nın Kahramankazan İlçesi'nde FETÖ terör örgütü mensuplarının 15 Temmuz darbe girişimi sırasında merkez üs olarak kullandıkları Akıncı Üssü'nde bulunan ve 1980 askeri darbesinin Hava Kuvvetleri Komutanı olan Orgeneral 'Tahin Şahinkaya İlkokulu'nun adı değiştirilerek, El-Bab operasyonu sırasında 4 Kasım 2016'da şehit düşen Yüzbaşı Alper Kocaman'ın adı verildi. Törende, şehit Yüzbaşının eşi Azize Kocaman konuşurken gözyaşı döktü.

ŞEHİT YÜZBAŞININ EŞİ KONUŞURKEN YAŞI DÖKTÜ

Düzenlenen törene şehidin eşi Azize Kocaman ile oğlu, 3 yaşındaki Ata, şehidin annesi, babası, ablası, akrabalarının yanı sıra Kahramankazan Kaymakamı Engin Aksakal, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Garnizon Komutanı Albay Ahmet İlbaş, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. 1980 darbesi sırasında Hava Kuvvetleri Komutanı olan Tahsin Şahinkaya'nın ismi, okul tabelasından indirilerek, yerine Fırat Kalkanı Harekatı sırasında şehit düşen Yüzbaşı Alper Kocaman'ın adı verildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yürütülen El-Bab operasyonda, 4 Kasım 2016 tarihinde şehit düşen Yüzbaşı Alper Kocaman'ın adı, 15 Temmuz darbecilerinin merkez olarak kullandıkları Mürted Hava Üssü içerisinde bulunan ilkokulda yaşayacak.

Alper Kocaman İlkokulu toplantı salonunda düzenlenen törende şehidin eşi Azize Kocaman'ın konuşması sırasında döktüğü gözyaşları, salonda bulunanları duygulandırdı.

'EN BÜYÜK AMACIM, OĞLUM ATA'YI ONUN GİBİ YETİŞTİRMEK'

Azize Kocaman yaptığı konuşmada, eşi ile her zaman gurur duyduğunu belirtirken, ""O vatanını seven, her türlü göreve korkmadan, cesurca koşan ve kendinden önce timindeki askerleri düşünen cesur bir komutandı. Mükemmel bir eş ve babaydı. Benim bundan sonra en büyük amacım, oğlum Ata'yı onun gibi yetiştirmek ve ona layık bir evlat olarak büyütmek. Böyle bir okula adı verildiği için çok mutlu olduk, Alper de şuan çok gururlanıyordur. Şehit Alper Kocaman İlkokulu'ndan eminim ki onun gibi cesur, başarılı, lider ruhlu ve Atatürkçü öğrenciler yetişecektir" dedi.

Tören sonunda protokol üyeleri ve davetliler, şehidin eşi ve aile üyelerine şükran plaketi takdim etti ardından da şehit Alper Kocaman anısına açılan fotoğraf sergisini gezdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Okulun (Tahsin Şahinkaya' adlı eski tabelasının fotoğrafı

Okulun, şehidin adının verildiği yeni tabelası görüntüsü

Saygı duruşu ve istiklal marşı

Sinevizyon

Şehit eşinin oknuşması

Şehit eşinin Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ten plaket alması

Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ün9 şehit eşine hediye vermesi

- Okulda ehit adına acılan serginin acılışı ve gezilmesi.

Haber-Kamera: Hasan POLAT/KAHRAMANKAZAN (Ankara), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tahsin Şahinkaya Lokman Ertürk Aksakal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi?
title