Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA'da karne alan Karataş Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, bir ay önce beyin tümörü nedeniyle yaşamını yitiren İrem Nur'u mezarı başında karneleriyle andılar.

////////

Arkadaşlarını unutmadılar

ADANA'da karne alan Karataş Mehmet Akif İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, bir ay önce beyin tümörü nedeniyle yaşamını yitiren İrem Nur'u mezarı başında karneleriyle andılar. Karnelerini aldıktan sonra İrem Nur'un mezarının bulunduğu Sirkenli Köyü'ne giden öğrencilere, Okul Müdür İzzet Irmak, öğretmen Sultan Uzun Irmak ve köy imamı Hüseyin Yılaramsarısı da eşlik etti. Mezar başında Kur'an-ı Kerim okuyan öğrenciler İrem Nur'un acılı ailesini de ziyaret etti.

ADANA, gezdikleri yerlerde çektikleri fotoğrafları Üçgen Park'ta sergiledi.

Serginin açılışına, Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, Sumbas Belediye Başkanı Mustafa Nuri Nuhoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Bozgedik, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fatin Rüştü Özeser, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Sert, okul müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Sergide KADOY adına açıklama yapan Musa Aslansofuoğlu, "Kadirli'nin ve bölgemizin kültürünü, doğal güzelliklerini spor temelinde yaşatmak istiyoruz. Üyelerimizle birlikte 20-30 gün arayla yaptığımız gezilerde çektiğimiz fotoğrafları yine Kadirli halkına sunarak doğal güzelliklerimizi hatırlatmak istedik. Yine istiyoruz ki bu geziler sadece üyelerimizle sınırlı kalmasın. Tüm Kadirli halkı gezilere katılarak güzel coğrafyamızın doğal güzelliklerinde birer imzaları olsun" dedi. Sergiyi gezen Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan ise KADOY'un üyelerini kutladı.

Efendi ERKAYIRAN / KADİRLİ,

/////////

Korodan müthiş konser

ADANA Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Türk Halk Müziği

//////

Yaz Spor Okulu açılıyor

OSMANİYE'nin Kadirli İlçesinde belediye tarafından geleneksel hale getirilen ücretsiz 'Yaz Spor Okulu' için kayıtlar sürüyor.

Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaz tatilini spor yaparak değerlendirmesi ve geleceğin sporcularının yetiştirilmesi amacıyla her yıl düzenledikleri ücretsiz yaz okulu etkinlikleri için kayıtlarının sürdüğünü söyledi. 18 Haziran akşamına dek kayıtların Kadın Faaliyetleri Merkezi'nde yapılacağını aktaran Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, "Belediye olarak sosyal sorumluluk projelerimizden birisi olan sportif faaliyetlerde 7-14 yaş arası öğrencilere yönelik karate, basketbol, futbol ve voleybol branşlarını içerisinde bulunan yaz spor okulu yine hizmet verecek. Tek dönem halinde yapılacak yaz spor okullarında, tüm öğrencilere belediyemiz tarafından çeşitli spor malzemesi ücretsiz olarak hediye edilecek. Tüm genç sporcularımızı kursumuza davet ediyoruz" diye konuştu.

Efendi ERKAYIRAN / KADİRLİ,

,

////////////

Hakim ve savcılara veda yemeği

ERDEMLİ'de görev yapan ve tayinleri çıkan hakim ve savcılar için veda yemeği düzenlendi.

Tayini çıkan Hakim Oya Canbolat, Nilay Bahçeci Yıldızbakan, Aygül Akduman, Deniz Nas ile Cumhuriyet Savcıları Osman Nas, Yıldırım Tercan, Yakup Yaman, Ahmet Kumbasar ve Güler Tercan için uzun süre birlikte çalıştıkları adliye personeli veda yemeği düzenledi.

Tömük Enerji Otel'de düzenlenen yemekte konuşan Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Nebi Kurtgöz, "Erdemli İlçesine atandığım günden bu yana mevcut bulunan kadro ile gayet uyumlu bir çalışma süreci geçirdim. Giden hakim ve savcılarımıza gittiği yerlerde görevlerinde başarılar, aile hayatlarında mutluluklar dilerim, gelen hakim ve savcılarımız içinde hayırlı görevler dilerim" dedi.

Erdemli Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürü Elif Akaya ise, hakim ve savcılara görev sürelerinde hep destek verdiklerini belirterek, "En kutsal görevlerden olan hakim ve savcılık mesleğine gönül vererek hizmet için ilçemize gelen hakim ve savcılarımızı görev süreleri içerisinde elimizden geldiğince ağırlamaya çalıştık. Elimizden geldiğince hepsine bir telefon kadar yakın olmaya gayret ettik" diye konuştu. Konuşmaların ardından tayini çıkan hakim ve savcılara teşekkür plaketi verildi.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ

///////////////////////////////

Gençlik Bilgi Evi kurulacak

OSMANİYE'nin Hasanbeyli İlçesine Sosyal Destek Programı tarafından yürütülen SODES değerlendirme sonuçları açıklandı. Hasanbeyli Belediyesi tarafından hazırlanan ve SODES kapsamında kabul edilen 'Gençlik Bilgi Evi Projesi', DOĞAKA tarafından destek almaya hak kazandı.

'MUTLUYUZ'

Proje sayesinde ilçeye ilk kez Gençlik Bilgi Evi kazandırılacağını söyleyen Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, ülkemizin en önemli gücünün gençlik olduğunu söyledi. Değişen sosyal hayatla birlikte gençlerin de ilgi alanlarında farklılık olduğuna dikkat çeken Tozluklu, "Kırsal kesimdeki yerleşim yerlerinde gençler için sosyal alanlar maalesef bulunmuyor. Okul dışında vakit geçirebilecekleri, kendilerine yeni ilgi alanları oluşturacakları ortamları hazırlamak zorundayız. DOĞAKA tarafından sunduğumuz Gençlik Bilgi Evi Projesi başarılı bulundu. Gençlerimizin önemli bir beklentisini bu proje ile hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi. SODES kapsamında sundukları 'Gençlik Bilgi Evi Projesi'ne DOĞAKA tarafından 74 bin lira hibe desteği verileceğini belirten Hasanbeyli Belediye Başkanı Yusuf Tozluklu, ilçeden toplam 3 projenin destekleneceğini ifade etti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

//////////

Zenbilci babaları kutladı

SARIÇAM Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, tüm babaların, Babalar Günü'nü kutladı. Kutlama mesajı yayınlayan Zenbilci, "Babaların fedakarlığının karşılığının bir günde ödeyemeyiz. Ancak ona saygı ve sevgide kusur etmeyerek, onun yapmış olduğu fedakarlığı mutluluğuna çevirebiliriz" dedi. Başkan Zenbilci, babaların kıymetinin bilinmesini isteyerek, "Türk ve İslam toplumu içinde annenin kutsallığı kadar babanın da saygınlığı mevcut. Baba ailenin reisi, çocukların babası, annelerin de eşidir. Tüm aileye kol kanat geren babaların saygınlığı ileri yaşlarda da aile büyüğü olarak devam etmektedir. Bu anlamda insanlar babalarına olan sevgi ve saygıda kusur etmemeliler. Yılın her günü babalarımızı baba olarak bilmeliyiz ve onlara gerekli saygı ve sevgimizi göstermeliyiz" diye konuştu.

////////////////

Aldırmaz da onları dinledi

ADANA Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 'Başkan Adana'yı Dinliyor' projesi kapsamında vatandaşlarla buluşup sorunlarını ve çözüm önerilerini dinleyen 30 kişilik ekibi dinledi.

Sarıçam'ın Orhangazi Mahallesi'nde proje ekibiyle buluşan Zihni Aldırmaz, "Burada pırıl pırıl gençler görüyorum. Bu gençlerimiz Adana'yı eve ev dolaşıyor ve sorunları dinliyor. Belirlenen sorunlar bize iletiliyor biz de bu sorunlara çözüm üretiyoruz. Bu yeni projemizi yürüten arkadaşlara teşekkür ederim" dedi.

VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Orhangazi Mahallesi'nde 'Başkan Adana'yı Dinliyor' ekibi ile birlikte vatandaş ziyaretinde bulundu ve sorun dinledi. Engelli İsmail Ulutaş'ın evine giren Zihni Aldırmaz, tekerlekli sandalye ve akülü araç ihtiyacı olduğu öğrenince hemen talimat verdi ve sorunun çözülmesini istedi. Orhangazi Mahallesi sakinlerinin sorunlarını da dinleyen ve Muhtar Ali Rıza Cingöz ile birlikte vatandaşlarla konuşan Zihni Aldırmaz, her türlü sorunun çözümünde Büyükşehir Belediyesi'nin yanlarında olduğunu açıkladı.

ADANA, (DHA)

////////////////////////////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zihni Aldırmaz Karataş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title