Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

işbirliğinde gerçekleştirilen ve TÜMSİAD tarafından hazırlanan "Mersin Tarımı 2023 Vizyonu Agro-Tek Mersin" projesi bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

işbirliğinde gerçekleştirilen ve TÜMSİAD tarafından hazırlanan "Mersin Tarımı 2023 Vizyonu Agro-Tek Mersin" projesi bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Alata Araştırma İstasyonu Toplantı Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısında konuşan Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği,

////////////////////////////////

40 yıllık hasret buluşması

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde Erdemli Lisesi'nin 40'ıncı dönem mezun vermesi onuruna mezunlarla buluşma şenliği düzenlendi. '1973'den 2013'e 40 yıllık hasret bitiyor' sloganı ile düzenlenen şenliğe ilk mezunlardan son mezunlara kadar tüm Erdemli Lisesi ailesi bir araya geldi.

Okul bahçesinde düzenlenen etkinlikte konuklara ücretsiz ikramlarda bulunuldu. 18 Aralık 1958'de Erdemli Ortaokulu adı ile 6 dersliği, 49 öğrencisi ve 4 öğretmeni ile eğitime başlayarak, ortaokulundan 9 bin 400, süper lisesinden 750 ve lise kısmından 16 bin 500 öğrenci olmak üzere şu anda toplam 25 bin öğrenciye ulaştı.

Okul Müdürü Tekin Taşkesen yaptığı konuşmada başarıyla aldığı Erdemli Lisesi bayrağını en yükseklere çıkartmaya çalıştığını vurgulayarak, "1958 yılına dayanan güçlü ve ulu bir çınar olan Erdemli Lisesi çatısı altında sizlerle birlikte olmaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyorum. Erdemli Lisesi dün sizler gibi çok değerli, kaliteli ve erdemli bireyler yetiştirdiği gibi, bu günde aynı görevini geçmişinden aldığı güçle devam ettirmektedir" diye konuştu.

Taşkesen, Erdemli Lisesi bin 200 öğrenci, 5 idareci ve 75 öğretmen ve memur hizmetli ile birlikte 48 derslik ve modern laboratuarlarıyla Erdemli ve bölge gençlerinin eğitim kurumu olmayı sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ

, 'Büyük Güneydoğu Anadolu turnesi kapsamında gittiği Batman'da, Anadolu'nun farklı yörelerinden derlenmiş türkülerden oluşan 'Seslerle Anadolu müzikli oyununu sahneledi. MDOB sanatçıları, türkü düzenleme ve müzik uyarlamasını Ali Aykaç'ın yaptığı, araştırma ve metni Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a ait 'Seslerle Anadolu müzikli oyununu Yeni Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda sahneledi. Eserin reji ve koreografisi Mehmet Balkan, müzikal sorumluluğu Mehmet Yılmaz, dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Sevda Aksakoğlu, ışık tasarımını Tarı Deniz üstlendi. Eserin, koreografi asistanlığını Baba Hasan Akyol reji asistanlığını Melih Öztürk yaptı. Oyunda Kenan Korbek, Sevil Erçak, Pınar Olgun Güven, Melahat Yavuz, Başak Yıldız, Nihan Evren, Neslihan Ulaş, Ali Ulvi Karaca, Deniz Karausta, Onur Polat, Yusuf Ziya Büyükaslan, Mehmet Erkoç ve Serkan Karagözrol alıyor.

Oyunla ilgili açıklama yapan MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, "Büyük Güneydoğu Anadolu Turnesi kapsamında Seslerle Anadolu müzikli oyununu Batman'da sahneledik. Anadolu'nun kültürel zenginliğinin sahneye taşındığı bu güzel eserle Mardinli sanatseverlerin karşısına çıkmak, kurum olarak opera ve balenin bulunmadığı illerimize turneler yoluyla hizmet etmek bizleri mutlu etmektedir" diye konuştu.

MERSİN,

///////////////////////

Bozyazı kanalizasyonu için ilk kepçe vuruldu

MERSİN'in Bozyazı İlçesi'nde kanalizasyon şebekesinin inşasına ilk kazma vurularak başlandı.

Belediye binası yanında yapılan tören, Anamur Belediyesi Mehteran takımının gösterisi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene Kaymakam Mustafa Erkayıran, Bozyazı Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, daire başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldılar. Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Bozyazı Kanalizasyon Şebekesi'nin, gelirinin yüzde 40'lık bölümünün halen Karamanastır İçmesuyu kredisine kesilen belediye bütçesi ile yapılmasının mümkün olmadığını, onun için Bozyazı nüfusunun 17 bin olması nedeni ile 25 bin nüfusa kadar olan ilçelerde yatırım projelerinin yüzde 50'sinin hibe olmasının kanunlaşmasını beklemek zorunda kaldıklarını, gecikmenin de bundan kaynaklandığını kaydetti.

Başkan Ballı, Kanalizasyon Şebekesi'nin 5 Kasım 2015 tarihinde bitirilmesinin planlandığını dile getirerek, yapım aşamasında Bozyazı halkı için de bazı zorluklar yaşatacağını, kışın çamur, yazı tozlu caddelere tanıklık edeceklerinin belirterek "Her nimetin bir külfeti vardır. Bu nedenle siz değerli Bozyazı halkından gelecek çocuklarımızı düşünerek sabırlı olmanızı rica ediyorum" dedi.

2 yıl içerisinde tamamlanacak sistemde 89 bin metre beton boru döşenecek. Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve 50 yıl sonrasına ve 50 bin nüfusa hizmet etmesi planlanan şebeke için kurban kesildi ve ilk kepçe toprağa çakıldı.

Törene katılan vatandaşlara tavuk pilav, ayran, su, pasta ve meyve suyu ikram edildi.

Mithat ÜNAL / ANAMUR

//////////////////////////////

Mersin ASİAD'dan uygulamalı girişimcilik eğitimi

MERSİN Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği

21-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova ve Makedonya'ya çalışma ziyareti düzenledi.

KOSGEB destekli gezide işadamları heyeti, MESİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Doğan ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Doğmuş başkanlığında Balkan ülkelerindeki mevcut yatırım imkanları ve teşvikle ile ilgili iş görüşmelerinde bulundu. Yapılan görüşmelerinin yanı sıra iş adamları heyeti, ülkeleri gezmek için de fırsat buldu.

Heyet başkanları Doğan ve Doğmuş çalışma ziyareti ile ilgili izlenimlerini şöyle aktardı:

"Özellikle tarım ve hayvancılığa dayalı gıda sanayi, kereste, tekstil, turizm ve enerji konularında her türlü iş birliği içinde olacakları beyan eden ülke yönetimleri özellikle yerel yönetimlerin dışarıdan gelecek iş insanlarına kapılarının açık olduğu vurgulandı. Yatırım yapmak isteyenlere çok ekonomik fiyatlarla alan tahsisi yapılacağı ve kurumsal şirketlere satışın da gerçekleştirileceği konuşuldu."

MESİAD heyeti ziyaret ettikleri yerlerde yetkililere Mersin cezeryesi hediye etmeyi de ihmal etmedi.

MERSİN,

///////

Osmaniye'ye 19 üniteli diyaliz merkezi

OSMANİYE'de böbrek yetmezliği çeken hastalara hizmet verecek 19 üniteli diyaliz merkezi hizmete başladı.

Osmaniye Devlet Hastanesi'ndeki Diyaliz Merkezi'nin açılışını Vali Celalettin Cerrah ve kent protokolü birlikte yaptı. Vali Cerrah, diyaliz hastalarını ziyaret ederek çiçek verip, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ülke genelinde 55 bin Osmaniye'de ise 362 diyaliz hastasının olduğunu ifade eden Vali Cerrah, "Organ bağışında daha duyarlı olunmalıdır. Böbrek nakli bekleyen bu hastalarımıza organ nakli yapılmış olsa bu cihazlara bağlı kalmaktan kurtulurlar. O nedenle insanlarımızın organ bağışlamaları konusunda bilinçlendirme bilgilendirmeler yapım organ bağışını arttırmamız gerekmektedir" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

////////////

'Her camiye bir yetim' kampanyası

ADANA'da Seyhan İlçe Müftüsü Halil Uzun, öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkmak için kent merkezindeki her camiye bir yetim zimmetlemek için çalışma başlattıklarını söyledi.

İl Müftülüğü salonunda imamlarla toplantı düzenleyen Uzun, İnsani Yardım Vakfı

/////////////

Miniklerden yılsonu konseri

MEZİTLİ Belediyesi Sanatevi Türk Müziği Çocuk Korosu'nun gitar, keman, bağlama kursiyerlerinin yılsonu konseri büyük ilgi gördü.

İlk kez sahneye çıkarak yeteneklerini ve kısa sürede öğrendikleri parçaları seslendiren minikler, ailelerinin ve izleyicilerin coşkulu alkışını aldı. Konserde miniklerin söylediği bir birinden güzel eserlere dinleyiciler de eşlik etti.

Konser bitiminde bir konuşma yapan Türk Müziği Çocuk Korosu Öğretmeni Nesrin Bacak, "Birbirinden yetenekli çocuklarımızın yer aldığı koro bizlere unutulmaz saatler yaşattı. Bu arkadaşlara çocuk demek istemiyorum, onlar gerçekten benim yanımda birer sanatçı" dedi.

Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ise, "Çocukları müzikle tanıştırmak ve en az bir enstrümanla tanışarak çalmalarını sağlamak amacıyla kurslar düzenliyoruz. Öğretmenlerimiz öğrencilerle birebir ilgilenerek, onların müzik yeteneğini ortaya çıkarıyorlar" diye konuştu.

Gülhan DEMİRCİ / MEZİTLİ

///////////

Balcalı'da kıdemli çalışanlara ödül

ÇUKUROVA Üniversitesi

(04.06.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bozyazı Mersin Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title