Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Gönül Elçileri" projesi kapsamında, koruyucu ailelerle biraraya geldi.

/////////////////

vali eşi Coş'tan anlamlı mesajlar

ADANA Valisi Hüseyin Avni Coş'un eşi Aylin Coş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Gönül Elçileri" projesi kapsamında, koruyucu ailelerle biraraya geldi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri Çocuk Yuvası toplantı salonunda düzenlenen programa, Aylin Coş'un yanı sıra, Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fazlı Doğanç, koruyucu aileler ve gönül elçileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Aylin Coş, Gönül Elçileri projesinin temel amacının kimsesiz çocuklara sahip çıkmak, onları aile yuvasının sıcaklığından mahrum bırakmamak ve sevgiyle büyüterek, topluma faydalı birer fert olarak yetişmelerini sağlayıp, hayata kazandırmak olduğunu söyledi. Coş şöyle devam etti:

"Korunmaya, sahiplenmeye muhtaç çocuklarımızın topluma kazandırılmasında hepimize çok büyük görevler düşüyor. Toplumumuzun tüm kesimleri, bu projeye destek olarak, gönülden katılarak, kimsesiz çocuklarımızın yaşam içerisinde kaybolmamaları için birer köprü olmalıdır. Adana'da kararlılıkla ve yoğun bir tempoyla yürüttüğümüz projenin geldiği aşama ve ulaştığı nokta sevindirici boyuttadır. Ancak, bu projenin taşıdığı mana, misyonumuzun önemini daha da arttırıyor. Dolayısıyla, Koruyucu Aile ve Gönül Elçileri projesine gösterilen ilgi ve duyarlılığın, her geçen gün çığ gibi büyümesini arzu ediyoruz. Bu vesile ile tüm yüreğinde insan sevgisi taşıyan herkesi, gönül elçisi olmaya çağırıyorum."

Aylin Coş ve beraberindekiler, da sonra Sevgi Evleri'nde kalan çocukları ziyaret ederek, çeşitli hediyeler verdi.

ADANA,(DHA)

///////////

OGİAD yeni pazarlara açılacak

OSMANİYE Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD), Organize Sanayi Bölgesi'nde sektörel toplantı düzenledi. Yemekli toplantıya, dernek yönetim kurulu üyeleri, İşkur Osmaniye İl Müdürü Abdulkadir Şahin ve firma yetkilileri katıldı.

OGİAD Başkan Yardımcısı Erçin Kabul hedeflerinin sektörel tecrübelerin paylaşımı olduğunu belirterek, Osmaniye ekonomisini birlikte hareket ederek daha ileriye taşımak istediklerini belirtti. OSB'nin önde gelen kuruluşlarıyla yaptıkları toplantıları sürekli hale getirdiklerini belirten Kabul, bu sayede OSB'deki firmalarla her zaman iletişim halinde olunacağını kaydetti. Kabul, ayrıca firmalara ürünlerini pazarlama konusunda TUSKON aracılığıyla yardımcı olunabileceğini, bunun da bölge ekonomisine katkı sağlayacağını öngördüklerini söyledi.

Kabul, TUSKON'un haziran ayında organize edeceği '2013 TUSKON-Türkiye-Dünya Ticaret' Köprüsü programı için hazırlıkların devam ettiğini belirtti. Dernek üyelerinin bu programa katılarak 140 ülkeden gelecek olan bin 400 işadamıyla ikili iş görüşmeleri yapma imkanı bulacağını belirten Kabul "Bu programa Türkiye genelinden yaklaşık 1500 işadamı katılacak. Bizler de Osmaniye ekonomisini canlandırmak ve yeni pazarlar bulmak için bu programa katılacağız" diye konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Şahin de OSB'deki Osmaniye'deki işletmelerin yeni açılacak pazarlara, ürünlerini yetiştirmeleri ve geliştirmeleri için yetişmiş kalifiye elemanın hazır olmadığını, ancak eğitilerek yetişeceğini belirtti. Şahin, "Sizler kalifiye işgücü ihtiyaçlarını bize bildirin, bizler de müdürlüğümüz bünyesinde düzenleyeceğimiz kurslarla ve eğitimlerle ihtiyacınız olan elemanları yetiştirip sizlere gönderelim. Amacımız sizlerin işletmelerinizde ihtiyaç duyduğu kalifiye eleman yetiştirilmesi için ortak çalışmalar yapmaktır" dedi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(23.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Adana polisine ISO 9001: 2008 kalite belgesi

ADANA Emniyet Müdürlüğü 'TS- EN ISO 9001: 2008 Kalite Belgesi' aldı. Adana Polisi, hizmetleri uluslararası standartlara çıkartmak amacıyla Türk Standartları Enstitüsü'ne (TSE) TS-EN ISO 9001: 2008 kalite belgesi almak için başvuruda bulundu. TSE görevlilerince yapılan incelemede

"Güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesinde; hukukun üstünlüğü ve etik ilkeler gözetilerek adaletli, dürüst, şeffaf ve tarafsız olarak makul sürede kaliteli hizmet sunmak ve sürekliliğini sağlamak" için çalıştığı belirlenen Adana Emniyet Müdürlüğü'nün 'kalite belgesi' alacak standartlarda hizmet verdiği belirlendi. Kalite belgesini Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a teslim etti.

ADANA, (DHA)

(23.4.2013/FOTOĞRAF)

//////////

Doğu Akdeniz Oda Orkestrası'ndan ilk konser

ÇUKUROVA Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunları Gökçe Bahar Oytun, Göksu Söker ve Bahar Özşen'in fikir öncülüğünde kurulan Doğu Akdeniz Oda Orkestrası ilk konserini 25 Nisan'da verecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda saat 20.00'de klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak olan Doğu Akdeniz Orkestrası'nı Yunanistanlı Şef Phaedra Giannelou yönetecek. Ankara, Antalya ve Eskişehir'den de gelen konservatuarlı müzisyenlerin oluşturduğu orkestra üyesi Gökçe Bahar Oytun, ilk sınavlarının kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, "Konserde sadece klasik müzik olmayacak bölgenin sevilen şarkılarını da çalacağız" dedi.

ADANA,(DHA)

////////////////

'Biz Ebruyuz' buluşması

ADANA Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "Biz Ebruyuz" projesinde yer alan çocuklar ve aileleri kahvaltıda biraraya geldi.

Fatih Polis Lokali'nde gerçekleştirilen etkinliğe İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, projede yer alan çocuklar ve aileleri katıldı. Müdür Gürkan, yaptığı konuşmada, projenin Adana'nın yoğun göç alan bölgelerinde yaşayan çocuklara yönelik olduğunu söyledi. Gürkan "Bu çocukların sanat ve hobi ile ilgilenecek şanslarının olmayacağını düşündük ve aileleri ile temas kurduk. Tüm çocuklarla çalışabileceğimizi gösterdik" dedi. Gürkan, projeyi sanat akademisi ya da enstitüsüne dönüştürme konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydetti. Daha sonra projede yer alan çocukların oluşturduğu koro, mini konser verdi.

ADANA, (DHA)

(23.4.2013, FOTOĞRAF)

///////

İlkokulda şenlik

İSKENDERUN Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu'nda düzenlenen kermese İskenderun Belediyesi Oyun Grubu öğrencileri renk kattı. Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen kermese Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Ahmet Mücahitoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Okulun bahçesinde düzenlenen kermeste konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Dönmezer, eğitime verdikleri öneme dikkat çekti. Okulun Müdürü Hüseyin Dönmez de emeği geçenlere teşekkür etti. Kermeste, palyaço gösterisi ve müzikli çocuk oyunları sergilendi.

Ufuk AKTUĞ/İSKENEDRUN(Hatay),(DHA)

(23.4.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Miniklere mini konser

MERSİN'in Anamur ilçesinde, Vakıfbank Anamur Ortaokulu okul korosu İsmihan Çerçi Anaokulu öğrencilerine mini bir konser verdi. Müzik öğretmeni Melih Gençoğulları'nun yönetimindeki öğrenciler

seslendirdikleri eserlerle beğeni topladı. Okul Müdürü Emin Nar, bu tür etkinliklerin eğitim programı dahilinde öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağladığını söyledi.

Mithat ÜNAL / ANAMUR(Mersin), (DHA)

(23.4.2013)

/////////////////////////

Emeklilere yeni mekan

TÜRKİYE Emekliler Derneği (TÜED) Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, Mersin Caddesi üzerindeki bir binanın, dernek binası olarak düzenlediğini söyledi. Yönetim kurulu üyeleri Arif Kılınç, Recep Koyuncu ve Bilal Zıldır ile birlikte tadilat çalışmalarının sürdüğü yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan Ömer Kurnaz, "Emeklilerimize daha sağlıklı bir ortamda hizmet edebilmek amacıyla binayı satın almıştık. Yaklaşık 340 metrekare oturumu olan binanın tadilatı için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor" dedi. Vakıflar Çarşısı karşısındaki yerlerini toplantılarda kullanmak için tahsis edeceklerini de kaydeden Kurnaz, "Burada emeklilerimiz rahatlıkla dinlenme, sohbet etme ve işlem görme imkanı bulacaklar" diye konuştu.

TARSUS(Mersin),(DHA)

(23.4.2013)(FOTOĞRAF - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Hüseyin Avni Coş Emine Erdoğan Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title