Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(19.4.İSKENDERUN'da çeşitli nedenlerle resmi nikahsız yaşamlarını sürdüren çiftler için Belediye toplu nikah töreni düzenledi.)

(19.4.2013 FOTOĞRAFLI)

////////////

Nikaha bebekleriyle geldiler

İSKENDERUN'da çeşitli nedenlerle resmi nikahsız yaşamlarını sürdüren çiftler için Belediye toplu nikah töreni düzenledi. Bazı kadınların kucaklarında çocukları ile geldiği törende, 14 çiftin resmi nikahı kıyıldı. Törende katılarak çiftlerin nikahını kıyan İskenderun Belediye Başaknı Yusuf Civelek

toplumun temel taşını ailenin oluşturduğuna dikkat çekerek "Size mutluluklar diliyorum. Hayatı paylaşın. Hayat paylaşıldıkça güzeldir. Zaman zaman hayatınızda iniş ve yokuşlar olacaktır. Elele olursanız birlikte zorlukları aşarsınız. Birbirinizi sayın ve sevin. Sizlere mutluluklar diliyorum" dedi.

Çiftlerin Kutlu Doğum Haftası'nı da kutlayarak gül veren Civelek "Kutlu Doğum haftasında gül veriliyor. Gül vermiyorsanız birbirinize gülümseyin. Bu hayat birbirinizi sevmekle, birbirinize gülümsemekle daha güzel olur" diye konuştu. Başkan Civelek, çiftlere Mustafa Kemal Atatürk imzalı fincan hediye etti.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)

(19.4.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Çello günleri

MERSİN İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi'nin işbirliği ile 2'nci Dore Music Ulusal Çello Günleri düzenlendi.

Suphi Öner Öğretmenevi Tarsus Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Çevre ve Şehircilik Müdürü İbrahim Ünver, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Dağ, Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi İbrahim Tol, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Gül "Ülkemizin 22 ilinden, 23 Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi katılımıyla gerçekleşen çello dinletisi biraz kültür yapımıza ve popüler kültüre yabancı olsa da müziğin evrensel diliyle bu dinletinin bir ziyafete dönüşeceği inancındayım" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Sanatçısı Şinasi Çilden ise Ulusal Çello Günlerinin anlamlı bir hizmet içi eğitim çalışması olduğunu kaydetti. Konuşmalardan sonra öğrenciler, piyano eşliğinde çello performanslarını sergiledi.

MERSİN, (DHA)

(19.4.2013)

////////////////////

OKÜ'de şenlik hazırlığı

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi'nde (OKÜ) geleneksel Bahar Şenliği'nin bu yıl 5'incisi 24 Nisan'da başlayacak. Etkinlik hakkında bilgi veren OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, şenliği kültürel değerler çerçevesinde gerçekleşeceklerini söyledi. Etkinliğin daha önce 'Bahar Şenlikleri' olan adının 'Korkut Ata Kültür ve Spor Şenliği' olarak değiştirildiğini belirten Rektör Büyükalaca, şöyle devam etti:

"İçeriğinde de ciddi anlamda değişiklikler mevcuttur. Üniversitelerde Bahar ve Spor Şenliği adı altında uzun yıllardır düzenlenen etkinliklerin içeriğine baktığımızda bir üniversitede olması gereken formattan, içerikten etkinliklerin uzaklaşmakta olduğunu görüyoruz. Bu tespit sadece biz değil birçok üniversite tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple biz bu sene şenliklerimizi kendi içimize dönerek, kendi özümüze dönerek öğrencilerimizle birlikte düzenliyoruz."

Etkinliklerin 24 Nisan günü saat 09.30'da eski valilik önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren şehir yürüyüşü ile başlayacağını ifade eden Rektör Büyükalaca, şunları kaydetti:

"Yerleşkede ise farklı etkinlikler olacak. Etkinliklerin birinci ayağı spor etkinlikleri, çok değişik branşlarda öğrencilerimizin, personelimizin katıldığı sportif faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Bunun yanında bu yıl öğrenci kulüplerimize özel bir önem verdik. Onlarla işbirliği içerisinde şenliklerde geçekleştireceğimiz etkinlikleri planladık. Değişik kulüplerimizin düzenlemiş olduğu sergilerimiz, oyunlarımız, uçurtma şenliği, yarışmalarımız, şiir dinletisi ve tabi ki müzik var. Öğrencilerimiz bu etkinliklerde kendileri aktif olacaklar. Bunların yanında şenlik süresince öğrencilerimizin ve birimlerimizin açmış olduğu stantlarımız olacak. Bu stantlarda da gerek bölümlerimizi gerekse kulüplerimizi tanıtıcı broşürler yer alacak. Ayrıca öğrencilerimiz üretmiş oldukları değişik ürünleri sergileme imkanı bulacaklar. Tabi bu şenlikler sadece Üniversitemizdeki öğrencilere yönelik değil bütün Osmaniyelilere açık olacak."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(19.4.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

17 kamu görevlisi işaret dili öğrendi

TÜRKİYE Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesi ve Osmaniye Sağlıkçılar Derneği işbirliğiyle düzenlenen işaret dili kursu sona erdi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan 17 kamu personeli, sertifikalarını aldı. Devlet dairelerine gelen işitme ve konuşma engelli vatandaşların iletişim sıkıntısının çözümü amacıyla başlatılan kursta, Osmaniye Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, İş-Kur Müdürlüğü, Defterdarlık, Osmaniye Devlet Hastanesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ve 112 Acil Servis gibi kurumlarda çalışan kamu personeli eğitim gördü.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Ahmet Pamuk, Valilik Ahmet Cevdet Paşa Salonu'nda yapılan sertifika töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: "İl müdürlüklerimize müracaat eden işitme engelli vatandaşlarımızın zorluk çektiğini, memurlar ile anlaşamadığını, derdini anlatamadığını öğrendik. Sayın Valimizin de teşviki ile böyle bir kurs düzenledik. Şu anda 20'ye yakın kursiyerimiz sertifikalarını aldı. Osmaniye'de işitme engellilerin devlet dairelerinde veya belediyede hiçbir sıkıntıları olmayacak. Dertlerini anlatabilecekler. ve kendileri ile ilgili problemi yetkili mercilere ulaştırabilecekler."

Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç ise "İşitme engelli bir vatandaş geldiğinde derdini anlatacak, derdini anlayacak bir personelimiz artık var. Bu da bizim için mutluluk verici. Onların sosyal hayata katılmasında, devlet dairesinde dertlerini anlatmasında, cevap bulmasında etkili olduğu için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Programda, kursu bitiren kamu görevlileri İstiklal Marşı ve Barış Manço'nun 'Unutma ki Dünya Fani' adlı şarkısını işaret dili ile söyledi. Programın sonunda kursiyerlere sertifikaları verildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(19.4.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Bu yıl 138 şiir katıldı

OSMANİYE Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği'nin (OŞYAD) düzenlediği Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nın 16'ncısına, 138 başvuru oldu.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, yarışmaya il merkezi ile birlikte, ilçe ve beldelerden katılmak için toplam 138 şiir gönderildiğini ve jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulmaya başlandığını söyledi.

Yarışmaya katılan tüm şairlere derecelerine bakılmaksızın "Ekmek, kalem, kitap, karanfil ve katılım belgesi" verileceğini kaydeden Bardak, "İlk üç dereceye girenleri plaket ve değişik hediyelerle ödüllendiriyoruz. İlk üç derecenin ardından 11 kişiye de Osmaniye'nin kültür ve sanatına katkıda bulunanların anısına yine değişik hediyeler veriyoruz" dedi. Bardak, yarışmanın ödül törenin, 26 Nisan'da Kıbrıs Şehidi H. İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nda yapılacağını kaydetti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(19.4.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

Mersin'de Grup 84 coşturdu

MERSİN Üniversitesi (MEÜ) tarafından bu yıl 19'uncusu düzenlenen Kültür ve Spor Şenliği'nde sahne olan Grup 84, üniversiteli gençlere unutulmaz bir gece yaşattı.

MEÜ Çiftlik Köy Kampusu Yeşil Vadi'deki futbol sahasında gerçekleşen konserde Grup 84 gençleri coşturdu. Yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konserde, grubun vokalisti Tuna Velibaşoğlu, esprileri ile de izleyenleri güldürdü. Velibaşoğlu, 'Volkan Konak, Kazım Koyuncu, Onur Akın, Aşık Veysel gibi' birçok sanatçının şarkı ve şiirlerini seslendirirken, gençlere duygusal anlar yaşattı. Konser sırasında lise öğrencisi olduğu öğrenilen Murat Şen, sahneye çıktı. Özel güvenlik görevlilerinin sahne dışına almak istediği genç, vokalist Tuna Velibaşoğlu'nun müdehalesi ile sahnede kaldı. Velibaşoğlu, lise öğrencisi ile sahnede kısa süre sohbet etti. Sanatçı, liseli gencin isteğini kırmayarak, sıradaki şarkıyı kız arkadaşına arman etti. Konser sonunda Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mustafa Aksan, sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti.

Serkan AVCI / MERSİN, (DHA)

(19.4.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////

Geleceğin turizmcileri mezun oldu

MERSİN'in Tarsus ilçesindeki Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin 52 öğrenciden oluşan 3'üncü dönem mezunları törenle diplamalarını aldı. Törene, Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Sarı, Milli Eğitim Şube Müdürleri Cumali Yılmaz ve Selahattin Aktaş, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Mezun öğrencileri adına okul birincisi Birsen Arslan tarafından yaş kütüğüne dönem plaketi çakıldı. Ayrıca 2012-2013 eğitim yılında geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşama veda eden 12'inci sınıf öğrencisi Cansı Patır'ın adının yazılı olduğu plaka, okulun yaş kütüğüne babası Candan ve annesi Mine Patır tarafından çakıldı.

Okul Müdürü Atakan Öz, yaptığı konuşmada, öğrencilerine bundan sonraki hayatlarında başarı diledi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Cumali Yılmaz da kendisinin de meslek lisesi mezunu olduğunu ifade ederek ülkenin gelişmesinde sanayi kadar önemli bir dal olan turizmin artık sanayileşme yolunda ilerlediğini söyledi. Konuşmalardan sonra öğrencilere diplomaları protokol üyeleri, okul idarecileri ve öğretmenler tarafından verildi. Öğrenciler daha sonra keplerini havaya atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)

(19.4.2013)

////////////

Mimar Sinan resim yarışması sonuçlandı

MİMARLAR Odası Adana Şubesi tarafından Mimar Sinan'ı 425'inci anma yılı nedeniyle ilkokul öğrencilerine yönelik düzenlenen resim yarışması sonuçlandı. İki ayrı kategoride düzenlenen 'Kent ve Yaşam' konulu yarışmada dereceye giren öğrenciler açıklandı.

1, 2, 3 ve 4'üncü sınıflarda; Fatih Mehmet İlkokulu'ndan Y.Eren Taşdemir, Özel Adana İlkokulu'ndan Berfin Mavruk, Özel Çukurova Bilfen İlkokulu'ndan Elif Yaren Şahbaz, Meryem Abdurrahim Gizer İlkokulu'ndan Sude Gül Dilbaz ödüle layık görüldü.

5, 6, 7 ve 8'inci sınıflarda ise ödül alan öğrenciler şunlar: Kılıçarslan Ortaokulu'ndan Alper Emili, Veli Yavuz Ortaokulu'ndan Selim Köse, Özel Adana Ortaokulu'ndan Pelin Sakallı, Meryem Mehmet Kayhan Ortaokulu'ndan Can Özdemir ve Emine Türkan İkiz Ortaokulu'ndan Yunus Hacı Kerimoğlu.

Yarışmada ayrıca, her iki kategoride 5'er öğrenciye mansiyon, 10 öğrenciye de jüri özel ödülü verildi.

ADANA,(DHA)

/////////////

Gençlerden çevre temizliği

HATAY Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezi çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe gençlik merkezi çalışanları ile üye gençler katıldı. Çevre temizliği çalışması İskenderun- Arsuz sahilinde yapıldı. Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Ali Güven etkinliğe katılan gençlerle yaptığı sohbette çevre ve temizlik bilincinin önemini vurguladı. Güven "Temiz bir çevrede yaşamak için herkes elinden gelen gayreti sarf etmelidir. Çevremizi temiz tutmak hepimizin görevi olmalıdır. İnsan hayatının devamını sağlayan sağlığı korumak ise, ancak sağlıklı ve temiz bir çevre ile mümkündür" dedi.

HATAY,(DHA)

(19.4.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Üniversitelilerden anlamlı ziyaret

MERSİN Üniversitesi'ne bağlı Erdemli Uygulamalı Teknoloji İşletmecilik Yüksek Okulu (UTİYU) İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü'nden 20 öğrenci huzurevini ziyaret etti.

Öğretim Görevlisi Yrd.Doç.Dr.Kalender Özcan Atılgan'ın da katıldığı ziyareti gerçekleştiren gençler, yaşlılara pasta ve limonata ikram etti. Yrd.Doç.Dr.Kalender Özcan Atılgan, Halkla İlişkiler dersi kapsamında böyle bir etkinlik gerçekleştirildiğini söyledi. Atılgan "Öğrencilerimiz buraya gelerek yaşlılarımızın ellerini öpüp onlara ikramlarda bulunmak istediler. Öğrencilerimiz yaşlılarımızla çok iyi diyalog kuruyor. Onları bu anlamlı davranışlarından dolayı kutluyorum" dedi.

İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Behiye Mardinoğlu ise huzurevine gelerek yaşlılarla birlikte olmanın mutluluk verici olduğunu dile getirerek, "Buraya gelerek onların elini öpüp, hayır duasını aldık. İkramlarda bulunduk. Onları görerek geleceğimizi görüyor gibi oluyoruz" diye konuştu.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(19.4.2013)

///////////////////////

Aile şirketlerinde kurumsallaşma konferansı

TARSUS Ticaret Borsası'nca Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma konulu konferans düzenlendi. Çağ Üniversitesi'nden Doç.Dr.Kamuran Elbeyoğlu konuşmacı olarak katıldığı konferansı Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aytekin İnç ve çok sayıda üye izledi. Konuşmasında Aile Şirketlerinde kurumsallaşma konusunu çeşitli yönleriyle ele alan Doç.Dr.Kamuran Elbeyoğlu, şunları kaydetti: "Kurumsallaşma aile şirketleri için büyük önem arz ediyor. Kurumsallaşma sayesinde sistemli bir yapıya kavuşan aile şirketleri yaşamlarını uzatıyor. Aile şirketinin kurulmasının amacı, aile içinde güçlü olunması, aile bağlarının korunmasıdır. Aile şirketlerinde aile değerleri, örf, adet ve gelenekler güçlüdür. Diğer şirketlere göre daha hızlı karar alabilirler. Ancak sağlıklı bir kurumsallaşma olmazsa büyük sıkıntılarla karşılaşabilirler."

TARSUS(Mersin), (DHA)

(19.4.2013)

/////////////////

Erdemli'de çocuk şenliği

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Çocuk Gelişimi Bölümü öğretmen ve öğrencileri, yöresel çocuk oyunları ve uçurtma şenliği düzenledi. Erdemli Saim Göküş Parkı'nda düzenlenen etkinlik Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirildi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Okul Müdürü Mehmet Tekin şunları söyledi: "Bir kültür köprüsü olmayı hedefledik. 'Annem küçükken babam çocukken' sloganı ile yola çıktık. Bunu yaparken hem mesleki eğitimi tanıtmak, hem unutulmaya yüz tutmuş kültür mirasımızı çocuklarımıza öğretmek ve de çocuklarımızı eğlendirmek eğlenirken de çocuklarımızın öğrenmelerini sağlamak istedik. Böyle bir etkinlik ilçemizde belki de Türkiye'de ilk defa yapılmış bir etkinliktir. Bu etkinlik için yöresel oyunlar öğrencilerimizle birlikte çocuklara bir şenlik havasında sunulmuştur. Bu oyunlar içerisinde yapılan uçurtma şenliği çocuklar tarafından büyük ilgi görmüştür."

Şenlikte, ip atlayıp, uçurtma uçuran ve boyama yapan çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(19.4.2013)

///////////////////////////

Şenlikte engellilere yardım

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda bahar şenliği düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen şenlikte, birisi öğrencilerin mavi kapak kampanyası ile diğeri ise bir engelli vatandaşın bağışıyla alınan 2 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine verildi.

Okul Müdürü Asım Pehlivan, şenliğin düzenlenmesinde katkısı bulunan Okul Aile Birliği'ne teşekkür etti. Öğrencilerin tekerlekli sandalye alarak bir engelli vatandaşa vermek için toplanan 50 bin adet mavi kapağı, belediyeye teslim ettiklerini anlatan Müdür Pehlivan, "Onlar da bizim eksiğimizi tamlayarak bir adet tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşımıza vermemize vesile oldular. Ayrıca hayırsever bir engelli vatandaşımızın da okulumuza bağışladığı tekerlekleri sandalyeyi de ihtiyaç sahibi engelli bir vatandaşa kazandırdığımız için kendimizi mutlu sayıyoruz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Behçet Sarı ise, eğitim kurumlarının ihtiyaçlarına ve onlardan gelen taleplere yönelik desteklerinin sürdüğünü dile getirdi.

Şenlikte daha sonra Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi gösteri sundu, yerel sanatçı Kadir Somer de verdiği konserle etkinliğe renk kattı.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin), (DHA)

(19.4.2013)

////////////////////////////

Arıcılık kurslarına yoğun ilgi

MERSİN'in Erdemli ilçesi Kızkalesi beldesinde açılan arıcılık kursuna yoğun ilgi gösteriliyor.

Kızkalesi Merkez Mahallesi Muhtarı Hasan Tahsin Kale'nin girişimleri ile Erdemli Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa 24 kursiyer devam ediyor. Damızlık Ana Arı Yetiştiriciliği adı altındaki kursta 80 saat uygulamalı eğitim veriliyor.

Kursta eğitmen olarak görev yapan Yıldız Zeynep Mavi, kursiyerlerin, bilinçli ve profesyonel olarak arıcılık yapabileceğini söyledi. belirtti. Mavi, "Kızkalesi'nde ve diğer yerlerde açılan kurslarımızda öncelikle, bilinçli ve yeterli teknik eğitim almış arıcılar yetiştirmek, arı bakım ve kontrolün de, arı hastalıklarını tanıma ve mücadelesi konusun da, uygulamalı eğitimle eksiklerinin giderilmesi amaçlanıyor. Bölgemiz arıcılık için mükemmel bir yerdir" dedi.

Ali Rıza EREN / ERDEMLİ(DHA)

ARE(AŞ/EŞ)(19.4.2013) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

İskenderun Mersin Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title