Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(12.2.MİLLİ Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen 'Okul Sütü Projesi' kapsamında, eğitim yılının ikinci döneminin ilk gününde Adana'da 9 pilot okulda 185 bin öğrenciye süt dağıtıldı.)

(12.2.2013, FOTOĞRAF)

/////////////

Süt dağıtımı yeniden başladı

MİLLİ Eğitim, Gıda Tarım ve Hayvancılık ile Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen 'Okul Sütü Projesi' kapsamında, eğitim yılının ikinci döneminin ilk gününde Adana'da 9 pilot okulda 185 bin öğrenciye süt dağıtıldı.

Pilot uygulama yapılan merkez Çukurova İlçesi'ndeki Edebali İlköğretim Okulu düzenlenen törene İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, Çukurova Kaymakamı Abdülhamit Erguvan ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül de katıldı. Törende konuşan Çukurova Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, ülkemizde süt tüketiminin az olduğunu belirterek, "Uzmanlar özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimini eksiksiz tamamlamaları için süt ve süt ürünleri tüketilmesini tavsiye ediyor. Buna rağmen toplumumuzda özellikle de çocuklarda süt tüketimi düşük miktarlarda seyrediyor. Süt içme ve düzenli beslenme en başta obezite olmak üzere birçok hastalığı engeller" dedi. Erguvan, Çukurova İlçesi'nde 1, 2, 3, 4'üncü sınıf ve ana sınıflarında toplam 28 bin 700 öğrenciye okul sütü dağıtılacağını sözlerine ekledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül ise uygulama ile öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Aygül, her türlü olumsuzluk ihtimaline karşılık ailelerle iletişime geçildiğini belirterek, şunları söyledi: "Okullarda pazartesi, çarşamba ve cuma günleri, yani haftada 3 gün 200 ml ambalajlı, yağlı, sade içme sütü dağıtılacak. Dağıtımı yapılan sütlerin gerekli analizleri yapıldı. Tüketim konusunda da laktoz intoleransı, süt proteini alerjisi gibi her türlü olumsuzluk ihtimaline karşı ailelerle iletişime geçildi ve bilgi paylaşımı yapıldı."

Konuşmaların ardından öğrencilere süt dağıtımı yapıldı.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(12.2.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Nöbetçi eczane totemi

ADANA Eczacı Odası Genel Sekreteri Mürsel Yalbuzdağ, nöbetçi eczanelerin kentin değişik semtlerine Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kurulan totemlerden de öğrenebileceğini söyledi.

Yalbuzdağ, yeni uygulama ile eczanelerde asılı nöbetçi çizelgeleri ve 11880-11818 numaraları dışında da nöbetçi eczanelerin öğrenilmesine olanak sağlandığını kaydetti.

Adana Eczacı Odası olarak Büyükşehir Belediyesi ile trafiğin yoğun olduğu bölgelere nöbetçi eczane totemler kurulması konusunda protokol imzaladıklarını açıklayan Yalbuzdağ "İki totemden ilki Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Kasım Gülek Köprüsü girişine konuldu. Artık vatandaşlarımız

Seyhan ve Çukurova İlçesi'ndeki nöbetçi eczanelere, adres ve telefonlarına buradan ulaşabilecek. Sistem 7 gün 24 saat çalışacak" dedi. Yalbuzdağ, uygulamanın Çukurova ve Yüreğir ilçelerinde de yapılacağını kaydetti.

ADANA,(DHA)

//////////

ATO, Bahçeşehir Koleji ile eğitim sözleşmesi imzaladı

ADANA Ticaret Odası, üyelerinin ve çalışanlarının eğitim hizmetlerinden indirimli yararlanabilmesine yönelik olarak Bahçeşehir Koleji ile protokol imzaladı.

Bahçeşehir Kolejleri Kurumsal İletişim Direktörü Çiğdem Işık Özkan, Adana Kurumsal İletişim Sorumlusu Çağlar Çıtırık ile birlikte Adana Ticaret Odası'nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer'e kuruluş çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. İletişim Direktörü Çiğdem Işık Özkan, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 90'a yakın okulları bulunduğunu, bu zincire son olarak Adana'da açılan okulun da eklendiğini söyledi. Özkan, Adana Bahçeşehir Koleji'nin, "Kaliteli Eğitimde Fırsat Eşitliği" ilkesi ile 2013-2014 döneminde eğitim ve öğretime başlayacağını kaydetti.

ATO Başkanı Ali Gizer de Bahçeşehir Kolejleri'nin kaliteli eğitim modelinin Adana'ya getirilmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek "Adana Ticaret Odası olarak ihtiyaç duyduğunuz her alanda sizlere destek olmaya hazırız. Çünkü bölgemizde gerçekleşen ve sosyoekonomik hayata kalite de katan böylesine anlamlı yatırımların, Adana'nın gelecekteki vizyonunun oluşumunda son derece olumlu katkılar sağlayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

İki kurum arasında imzalanan, eğitim sözleşmesi kapsamında Adana Ticaret Odası üyeleri ve çalışanlarının çocukları ve yakınlarının, Bahçeşehir Kolejleri kampüslerinde yaptıracakları kayıtlarda yüzde 10 indirim uygulanacak. İndirim oranı kayıt yenilemelerde yüzde 5 olacak, ayrıca yüzde 5 kardeş indirimi uygulanabilecek.

ADANA,(DHA)

////////////

Korsandan çiçek almayın

ADANA Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı Süleyman Oğuz, yaklaşan 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık'ı makamında ziyaret ederek, şehir merkezinde yoğunlaşan korsan çiçek satıcılarına karşı destek istedi.

Oda Başkanı Oğuz, bu yıl çiçek seralarının havaların da uygun olması sayesinde üretim patlaması yaptığını söyledi. Gül üretiminin ikiye katlandığını ifade eden Oğuz "Fiyatlarımız da aynı doğrultuda yüzde 25'e varan oranda aşağıya çekildi. Bu yıl bir dal gülü açık 7 lira, paketlenmiş olarak da 10 liraya satıyoruz. Buketlerimiz ise 40 - 75 lira arasında değişmektedir. Bu mevsimde istenilen her tür çiçek çeşidi de fazlasıyla mevcuttur. Vatandaşlarımızın da Sevgililer Günü'nde kayıtlı satıcılardan çiçek almalarını bekliyoruz" dedi.

ESOB Başkanı Kazım Barışık ise korsan satış yapan çiçekçilere karşı vatandaşları uyararak "Korsandan çiçek almayın" diye konuştu. Barışık, şöyle devam etti: "Bu makamda oturan biz idareciler, kayıtlı esnaf ve sanatkarlarımızın, hak ve menfaatlerini korumak, kollamak zorundayız. Dükkan sahibi esnaflarımız, korsan satıcılar yüzünden zarara uğratılmamalı. Maliye ve belediyelerimiz yapılan korsan satışlara, kayıt dışı gelire karşı, denetimlerini sıklaştırılmalı. Korsan satış yapan çiçekçiler de tespit edilerek, kayıt altına alınmalıdır."

ADANA,(DHA)

////////////

Hayvanları yaşatmak için PRODOSS-DOHAYKO işbirliği

ADANA Profesyonel Doğa ve Su Sporları Kulübü (PRODOSS) ile Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) işbirliğiyle, sahipsiz kedi ve köpeklere yiyecek, sıcak tutacak malzeme, ilaç ve kulübe sağlanması amacıyla "PRODOS Yaşatmaktır" kampanyası başlatıldı.

PRODOSS Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yakut, kulüp üyelerini ve duyarlı vatandaşları kampanyaya destek olmaya çağırdı. Yakut "Araştırmalar sonucu Adana'da Hayvan Barınağı dışında yaklaşık 3 bin 500 kedi ve köpeğin sokaklarda yaşadığı tespit edilmiştir. Birlikte yaşadığımız ve can dostlarımız dediğimiz bu hayvanların modern kentleşmede sığınma, barınma, yiyecek ve içecek gibi ihtiyaçlarını gidermeleri nerdeyse imkansız hale gelmiştir. Üyelerimizin, ailemizin büyüklüğüne yakışır dev bir kampanya için gerekli duyarlılığı göstereceğine eminim. Bizimle birlikte hareket edecek, sponsor olacak, yardım edebilecek, sivil toplum örgütlerini, iş yerlerini, grupları ve kişileri kampanyamıza destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

DOHAYKO Başkanı Nesrin Çıtırık da, PRODOSS yönetici ve üyelerine teşekkür ederek, şöyle konuştu: "Yeryüzünü paylaştığımız canlıları korumak, kollamak, gerektiğinde onların ihtiyaçlarını gidermek, doğanın en güçlü ve zeki varlıkları olan insanlar olarak bizlerin sorumlulukları arasında olmalıdır. Kış şartlarında zor günler geçiren kedi ve köpeklerimizin ihtiyaçlarını karşılama adına böyle bir kampanyayı hayata geçirdik. PRODOSS'un desteği diğer kurum ve kuruluşlara, şahıslara örnek olmalı. Hayvan barınağında kalan, sokaklarda kış şartlarında açlık, hastalık ve soğukla boğuşan kedi ve köpekler için 23 Şubat 2013 tarihine kadar toplanacak malzeme ve yiyecekler ile ahşaptan yapılacak küçük kulübeler, sokaklarda yaşam mücadelesi veren ihtiyaç sahibi hayvanlara ulaştırılacaktır."

ADANA,(DHA)

/////////////

Kaymakamlık haksız maaş peşine düştü

MERSİN'in merkez Mezitli İlçe Kaymakamlığı, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz, kimsesiz ve özürlü 157 kişiden 148'inin haksız yere maaş aldığını belirledi.

Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu başkanlığında Kaymakamlıkta yapılan toplantıda Mezitli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan (SYDV), 2022 sayılı konuna göre maaş almakta olan hak sahiplerinin gelir durumlarını incelendi. Değerlendirilen 157 dosyadan 9'u hakkında olumlu karar verilirken, 148'inin ise mevzuata uygun olmadığı beilrlendi. Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"25 Ocak 2013 tarihinde yayımlanan yönetmelik ile 2022 sayılı kanuna göre maaş alanların özlük haklarında değişiklikler oldu. Önceleri temel ilke olarak ailede fert başına aylık gelir net asgari ücretin üçte birinden az olunca verilen 2022 maaşları için yeni gelir sınırı birtakım formüllerle elde edilen daha düşük bir rakama çekildi. Geliri 119.63 TL'nin altında çıkanlar 2022 maaşı alabilecekken geliri bu sınırın üzerinde olanlar maaş alamamakta, maaş alıyorlarsa bile bu maaşları kesilmektedir. Mezitli SYDV olarak Mayıs ayına kadar sistemin belirlediği 2 bin 562 maaş dosyasını yeni usullere göre taramadan geçireceğiz. Şu an itibariyle 2 bin 778 maaş alan Mezitli'deki vatandaşların dosyalarının tamamı yıl içinde yeniden Vakıf Mütevelli Heyeti'nde görüşülecektir. Yaptığımız toplantımızda sistemin belirlediği ilk 157 dosya görüşüldü. Maaş alagelmekte olan 157 kişiden sadece 9'u yeni yönetmelik hükümlerine göre maaşını almaya devam etme hakkına sahip oldu."

Gülhan DEMİRCİ / MERSİN, (DHA)

(12.2.2013)

/////////

Hurrem Sultan, veda ediyor

MERSİN'de yoğun ilgi gören ve kesintisiz 4 sezon boyunca kapalı gişe oynayan 'Hurrem Sultan Balesi' 19 Şubat'ta son kez seyirci ile buluşacak. Üç yıl önce yaşamını yitiren Devlet Sanatçısı, kompozitör Nevid Kodallı'nin bestelediği 2 perdelik eser, saat 20.00'de Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde son kez sahnelenecek.

Eserin orkestra şefliğini Nevid Kodallı'nın oğlu Murat Kodallı üstlenirken, libretto ve koreografisi Oytun Turfanda imzasını taşıyor. Deniz Olgay Yamanus'un sahneye koyduğu Hürrem Sultan'ın

dekor tasarımı Ahmet Seyhan Atamer, kostüm tasarımı İ. Serdar Başbuğ, ışık tasarımı D. Tarı Deniz imzasını taşıyor.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, 4 sezondur kapalı gişe oynayan eserin her zaman büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Mersinli besteci ve Devlet Sanatçısı Nevit Kodallı'nın unutulmaz eserini son kez sahneliyoruz. Kaçıran veya tekrar izlemek isteyen izleyicilerimizin şimdiden yerlerini ayırtmalarını tavsiye ederiz" dedi.

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

(12.2.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Osmaniye, koruyucu ailede 81'nci sırada

OSMANİYE Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, koruyucu aile konusunda Türkiye genelindeki iller bazınhda 81'nci sırada olduklarını belirterek, "Koruyucu aileye ihtiyacı olan, tespit ettiğimiz 12 çocuğumuz bulunuyor. Fakat maalesef bu konuya ilgi yok" dedi.

Osmaniye Belediyesi'nin şubat ayı meclis toplantısından gündem dışı söz alan Şahin, Koruyucu Aile Programı ve kurum çalışmaları hakkında bilgi verdi. Osmaniye'de sadece bir koruyucu aile olduğunu belirten Şahin, bu konuda ailelerden destek beklediklerini ifade etti. Şahin, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bakanlığımız, yuvalardan ziyade 'koruyucu aile' programına önem veriyor. Genel manada, toplumdan dışlanmış çocukları aileler tercih etmiyor. Oysa çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven sağlayacak, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları var. Şu anda çocuklarımıza hizmet veren 2 adet evimiz var. Her evde yaş ve cinsiyet gruplarına göre 6 çocuğumuz kalıyor. Üzülerek söylemek istiyorum ki, çocuklarımızın yaşadığı apartmanda kalan diğer aileler onları hiç ziyarete gitmemiş. Kapılarını dahi çalmamış. Çok acı. Bizim örf ve geleneğimiz bu değil."

Devletin koruyucu aile konusunda yaş gruplarına göre destek sağladığını da vurgulayan Şahin "Burada çocukların yurtlarda değil bir aile ortamında yetişmesi hedefleniyor. Bizler 2 yaşından, 12 yaşına kadar olan çocuklarımızı koruyucu ailelerimize verebiliriz. Koruyucu aileye ihtiyacı olan, tespit ettiğimiz 12 çocuğumuz bulunuyor. Fakat maalesef bu konuya ilgi yok. Türkiye'de bu konuda en son sıradayız. Türkiye'nin 80'inci iliyiz ama koruyucu aile konusunda 81'inci sıradayız" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(12.2.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

70 yaşında köyünün kitabını yazdı

OSMANİYE'de 70 yaşındaki emekli memur Yüksel Öktem, doğup büyüdüğü köyünün tarini kitap haline getirdi. Hatay'ın Erzin ilçesi, Gökdere köyünde dünyaya gelen Yüksel Öktem, Türkiye Zirai Donatım Kurumu (TZDK) şube müdürlüğünden emekli olduktan sonra yaşadığı Osmaniye'de bir süre Emekliler Derneği Başkanlığı görevinde bulundu. Osmaniye Kültür ve Turizm Derneği Başkanlığı da yapan Öktem, daha sonra köyü ile ilgili bir kitap yazmaya başladı. Ökten 'Dünden bu güne Gökdere'

adını verdiği kitabı uzun çalışmalar sonucu tamamladığını söyledi. Yüksel Öktem, Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği kültür yayınlarından çıkan kitapta, Gökdere köyünün ekonomik, sosyal, tarihi, ticari, turistik yönlerini anlattığını söyledi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(12.2.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Sevgililere özel kartpostal

MERSİN'in Tarsus İlçesinde PTT Müdürlüğü tarafından Sevgililer Günü'ne özel 'Kart Bizden, Göndermesi Sizden" kampanyası düzenlendi. PTT Tarsus Merkez Müdür Vekili Abdulhakim Yılmaz, kampanyası kapsamında, ücretsiz kartpostal dağıtımına başlandığını bildirdi. PTT'nin hizmetlerini tanıtmak ve teknolojinin gelişmesiyle unutulmaya yüz tutan kartpostallar ile nostalji yaşatmak istediklerini ifade eden Yılmaz "Kampanya kapsamında kartlar müşterilere ücretsiz dağıtıldı. Sadece gönderme ücreti alınacak. Ayrıca tüm özel günlerde olduğu gibi 14 Şubat Sevgililer Günü öncesindeki 5 gün içerisinde postaya verilen kargo, kurye ve kayıtlı küçük paket gönderilerine yüzde 10 Sevgililer Günü indirimi uygulanacak" diye konuştu.

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),(DHA)

(12.2.2013)

/////////////

Pepee, minik hayranları ile buluştu

MERSİN'de Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) Eğitim Birimi, televizyon ekranlarının çizgi film kahramanı 'Pepee'yi minik hayranları ile buluşturdu. Toplam 4 seansta çocuklarla buluşan Pepee ve ailesi, minik izleyicilerine bazı sürprizler de yaptı. Miniklerin TRT ekranlarında izlediği animasyon yapım olan Pepee, Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Eğitim Birimi'nin katkılarıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki etkinliğe katıldı. Animatörler eşliğinde canlandırılan Pepee ve ailesinin gösterisini 2 gün 5 bine yakın çocuk izledi. Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Ali Ekber Asker, amaçlarının çocukların gelişimine ve eğitimine katkı sunmak olduğunun söyledi.

Serkan AVCI / MERSİN, (DHA)

(EŞ)(12.2.2013, FOTOĞRAF)

//////////////

Heyelan bu hale getirdi

ANTAKYA-Altınözü yolu, son günlerdeki aşırı yağışlardan kaynaklanan heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı. 53 Şube Şefliği yetkilileri, Antakya-Altınözü ilçesi karayolunun trafiğe kapandığını açıkladı.

Yetkililer yolun açılması için devam eden çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Bu arada bölgedeki trafik akışının Antakya Yayladağı karayolu üzerindeki Sofular Köyü üzerinden yapıldığı kaydedildi.

HATAY,(DHA)

(12.2.2013 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Osmaniye Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title