Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(10.02.Premier Resteoran'da düzenlenen etkinliğe, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) üyeleri, AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak ve yönetim kurulu katıldı.)

(10.02.2013, FOTOĞRAF)

////////////////

Engelli çocuklar yararına yemek

Premier Resteoran'da düzenlenen etkinliğe, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) üyeleri, AK Parti Çukurova İlçe Başkanı Ramazan Çırak ve yönetim kurulu katıldı. Ney eşliğinde yenilen yemeğin organizasyonunu yapan Funda Baçaru ile Abdulbasıt Aksoy, geceden elde edilecek gelirin ZİÇEV'e bağışlanacağı bildirildi. Ramazan Çırak, yemeğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti. Zihinsel engelli çocukların, toplumda yerini alacaklarını belirten Çırak, birlik ve beraberlik içerisinde bütün engellilere sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Etkinli, zihinsel engelli çocukların çaldıkları davul zurna eşliğinde, çeşitli oyun ve gösterileriyle devam etti. Ramazan Çırak, iş adamı Mehmet Ali Mansur'un bağışladığı tekerlekli sandalyeyi, ZİÇEV üyelerine teslim etti. Çırak, gece de engelli çocuklarla sohbet ederek onlara moral verdi.

ADANA, (DHA)

/////////////////

ATO'dan üyelerine kolay kredi imkanı

ADANA Ticaret Odası (ATO), finans sıkıntısı yaşayan üyelerinin sorunlarının çözümü ve uygun şartlarda kredi kullanabilmelerine imkan sağlayabilmek amacıyla, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile protokol imzaladı.

Türk Ekonomi Bankası Bölge Müdürü Halil Vurarak ile ATO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gizer arasında, "Dükkana Şenlik" ve "KOBİ'lere Nefes Aldıran" adları altında imzalanan iki ayrı kredi protokolüne göre, finans gereksinimi duyan ATO üyelerine, uygun koşullarla kredi kullanabilme fırsatı yaratıldı. Protokol imza töreninde konuşan Ali Gizer, Türk Ekonomi Bankası ile imzalanan kredi anlaşmasının önemini vurgularken, "Adana Ticaret Odası olarak, bu birlikteliği Türk Ekonomi Bankası ile esnaf, tüccar, sanayicinin önemli bir buluşması olarak değerlendiriyoruz. Bu protokol ile ihtiyaç duydukları kısa, orta, uzun vadeli finansal ihtiyaçlarının ve diğer bankacılık hizmetlerinin karşılanabilmesi konusunda, üyelerimize önemli bir fırsat sunabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üyelerimiz böylelikle, gereksinim duydukları nakit ihtiyaçlarını karşılayarak, işletme sermayelerini güçlendirebilme imkanını elde edeceklerdir" diye konuştu.

Oda üyelerine son derece elverişli şartlarda kredi kullanma imkanı sağlandığını belirten TEB Bölge Müdürü Halil Vurarak da, "Banka olarak, işletmelerimizin hem bulundukları bölgeye, hem de ülke ekonomisine kattıkları değeri artırmalarına fırsat yaratmak, en öncelikli hedeflerimiz arasına yer almaktadır" dedi.

ADANA, (DHA)

//////////////////

Elektrik mühendislerine proje eğitimi

ELEKTRİK Mühendisleri Odası (EMO) İskenderun Temsilciliği, mesleğe yeni katılan mühendislerin de aralarında bulunduğu üyelerine, "Proje hazırlama" eğitim semineri düzenledi.

Temsilcilik binasında gerçekleştirilen eğitim semineriyle ilgili bilgi veren EMO İskenderun Temsilcisi Nazım Çulha, kuvvet, aydınlatma, reaktif güç organizasyonu tesisleri, koruma, haberleşme, yangın haber verme, güvenlik ve benzeri sistemleri teknik gereksinimlerine uygun projelendirmeyi sağlamak amacıyla bu eğitimin yapıldığını söyledi. Çulha, eğitim seminerlerindeki amaçlarının, mesleğe yeni giren genç arkadaşlarının birikimlerini arttırmak, eskilerin bilgilerini tazelemek olduğunu vurguladı.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay), (DHA)

(10.02.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Sırt ağrılarında depresyon riski

FİZİK Tedavi Uzmanı Dr. Özlem Levent, kronikleşen ağrının depresyona yol açabileceğini söyledi. Levent, masaj, fizik tedavi, kuru iğneleme, bantlama ve elle tedavi gibi uygulamaların da, hastalığın tedavisinde önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Sırt ağrısının, kaslarda oluşan gergin bantlardaki tetik noktalardan kaynaklanan bir sendrom olduğunu vurgulayan Levent, ağrıların özellikle baş, boyun, omuz ve sırt ağrısı ile bu ağrıya eşlik eden kas spazmı, hassasiyet, eklem hareketlerinde kısıtlılık, tutukluk, yorgunlukta karakterize bir sendrom olarak da öne çıktığını anlattı.

Sırt ağrılarının, lokal ve sistemik etkilerle de oluşabileceğinin altını çizen Levent, "Lokal olanlar, anatomik varyasyonları, oturma (uzun süre aynı pozisyonda oturma, kambur oturma gibi), ayakta durma ve uyku esnasındaki (uygun yastık kullanmama, sert yüksek yastıklar, yüzüstü yatma, yatağın uygun olmaması gibi) postural stresleri içerir. Posturdeki anormallikler, yapısal olabileceği gibi meslekten de kaynaklanabilir" dedi.

"BAŞI ÖNE EĞEREK DERS ÇALIŞMAK SAĞLIKLI DEĞİL"

Yapısal nedenler arasında, bir bacağın kısa oluşu, küçük hemipelvis, artmış servikal veya lomber lordoz, kompanse edilemeyen skolyoz, kötü baş pozisyonunun sayılabileceğini belirten Levent, mesleki olarak da, özellikle posturu etkileyen işlerin sırt ağrısına neden olabileceğini bildirdi. Levent, telefonu baş ve omuz arasında sıkıştırıp uzun süre konuşmada olduğu gibi, başı öne eğerek ders çalışmanın da sırt ağrısına neden olabileceğini söyledi.

"MASABAŞI İŞ YAPANLARDA DAHA SIK GÖRÜLÜR"

Uzun süre bilgisayar başında oturanlarda, masabaşı iş yapanlarda, ev işlerini yaparken uzun süre kötü pozisyonda kalmaya bağlı ev kadınlarında, sırtında ağır eşya taşıyanlarda sırt ağrılarının daha sık görüldüğünü dile getiren Levent, sistemik şiddetlendiren faktörlere de dikkat çekti. Levent, bu faktörlerin de, vitamin eksikliği, mineral yetersizliği, demir eksikliği anemisi, normal kas fonksiyonu için gerekli olan magnezyum ve kurşun elementlerinin eksikliği, metabolik ve endokrin bozuklukları olduğu bilgisini verdi.

"KRONİK AĞRI DEPRESYONA YOL AÇABİLİR"

Özlem Levent, "Ayrıca bakteriyel, viral ve paraziter kronik enfeksiyonların da etkili olabileceği düşünülmektedir. Sıcak havadan soğuk ve nemli havaya geçişte, şiddetlendirici faktörler arasında. Sırt ağrılarının sonraki aşamalarında, duygu durum değişiklikleri ve stres hastalığa eşlik edebilir. Depresyon ve kronik ağrı arasındaki ilişki iki yönlüdür. Kronik ağrı, depresyona yol açabilir ya da depresif hastalar, ağrı yakınması yaşayabilir" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

////////////////

Makina mehindeslerine lastik semineri

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından "Doğru Lastik Seçimi ve Kış Lastikleri" konulu seminer düzenledi.

MMO Adana Şubesi'ndeki seminerde konuşan Sabancı Brisa Eğitim Uzmanı Nusret Efe, araç mekaniği-lastik ilişkisi, doğru lastik seçimi ve kış lastiklerinin özellikleri hakkında bilgi verdi. Lastiğin tarihçesi, lastik bileşenleri ve görevleri, lastiğin fonksiyonları, lastik bileşenleri ve görevleri, lastiğin fonksiyonları, lastiğin ömrünü etkileyen faktörler hakkında da bilgi aktaran Nusret Efe, 1 Aralık 2012 tarihinde uygulamaya konulan ticari araçların kış lastiği kullanma zorunluluğu yasasını değerlendirilerek, çıkan bu yasaya lastik üreticisi olarak katkıda bulunduklarını belirtti. Efe, özellikle kış aylarında yoğun yaşanan trafik kazalarının azaltılması için kış lastiği kullanımının kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak, 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, yol tutuşunu artırmak amacıyla bileşimi özel olarak hazırlanmış karışımları ve özel olarak tasarlanmış sırt desenleri ile bu lastiklerin kullanımının sürüş emniyetini önemli ölçüde artırdığını, bunun yapılan testlerle tespit edildiğini söyledi.

Nusret Efe, tüketicilerin eski lastiklerini yenisi ile değiştirirken mutlaka aynı ölçülerde ve özellikte lastik kullanılması gerektiğini, lastik yenileme aşamasında mutlaka yetkili servislerden alım yapılmasını, doğru lastik kullanımının uzun lastik ömrü, konfor, düşük yakıt tüketimi ve sürüş emniyeti üstünlüğü sağlayacağını vurguladı.

Seminerde, Borusan Makina Yedek Parça Bölge Müdürü, Ömür Güleç de, otomobil yedek parça kullanımı hakkında dikkat edilmesi konular hakkında bilgiler verdi.

ADANA, (DHA)

////////////////

Ünlü mankenler tanıttı

ADANA'da Gazipaşa Bulvarı'nda açılan Maya Clinic Güzellik ve Estetik Salonu'nun tanıtımını ünlü mankenler Tuğba Altıntop ve Yeliz Öney yaptı. Güzellikleriyle dikkat çeken mankenler, davetlilerin ilgi odağı oldu. Cilt bakımı uygulanan mankenler, güzelleşmek ve bakımlı olmak isteyenleri kendilerine zaman ayırmalarını tavsiye etti. 'Cilt Bakım Günü' etkinliğinde konuşan Maya Clinic sahibi Uzman Estetisyen Nuran Şahin ise salonun 12 Ocak'ta açıldığını anlattı. Cilt bakımı, zayıflama, el ayak bakımı konusunda cerrahi müdahale olmadan hizmet verdiklerini belirten Şahin, bakımlı olmak isteyen herkesi merkezlerine beklediklerini duyurdu.

Yusuf BAŞTUĞ/ADANA, (DHA)

(10.2.2013, FOTOĞRAF)

///////////////

Rektör Coşkun: Bilgiyi patentle muhafaza edin

GAZİANTEP Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun, sahip olunan bilginin patent alınarak korunması gerektiğini söyledi.

Türk Patent Enstitüsü tarafından (TPE) yürütülen 'Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Bilgisinin Yaygınlaştırılması Projesi' kapsamında Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) Senato bilgilendirme toplantısı ve öğretim üyelerine yönelik 'Patent Randevu Sistemi' uygulaması gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, patentle bilginin daha iyi korunduğuna dikkat çekerek, "Bilgiyi hayatın ve teknolojinin içine bir şekilde enjekte ettiğimiz zaman veya ürettiğimiz bilgiler bir katma değere dönüştüğü zaman daha kıymetli bir hale geliyor. Bunun da muhafaza altına alınması noktasında patent çok önem taşıyor. TPE yeni ufuklar ve yeni anlayışlarla üniversitelerin, ülkemizin de ufkunu açacaktır" dedi.

Rektör Coşkun'un açılış konuşmasının ardından, TPE Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, üniversitelere yönelik faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

GAZİANTEP, (DHA)

(10.2.2013)

//////////

Yunus timlerine 10 yeni motor

ADANA Emniyet Müdürlüğü'nün Asayiş Ekipler Amirliği bünyesinde çalışan Yunus timlerinin kullanımı için 10 motosiklet ile 4 ekip otosu alındı. Yeni araçlar, Reşatbey Mahallesi'ndeki Asayiş Ekipler Amirliği'nde düzenlenen törenle göreve başladı. Trafik yoğunluğunun her geçen gün arttığı kent merkezinde motorize ekiplere olan ihtiyacın fazlalaştığını belirten Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, "Halkımızın huzuru, toplum güvenliğinin tam sağlanabilmesi için polisin çağa göre teknolojik donanımını artırması gerekmekte. Belirli saatlerde yaşanan trafik yoğunluğu ve sorumluluk bölgemizin genişlemesi nedeniyle olaylara müdahale de zorlaşmakta. Bu yüzden de motosikletli timlerimizin sayısını artırdık. Yeni eklenen 10 motosiklet ve 4 ekip aracıyla hem Yunuslar, hem de Güven Timleri sayesinde olaylara daha hızlı müdahalede şansımızı artırdık" dedi.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

(10.2.2013/FOTOĞRAF)

//////////

Adana polisi twitle uyaracak

ADANA Emniyet Müdürlüğü, sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan sonra Twitter'a de girdi. Güncel olaylarla ilgili paylaşımlara yer verilen sitede, uyarı mesajları da gönderiliyor. Uygulama, Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Basın ve Halkla İlişkiler ile Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'nün ortak çalışması ile hayata geçirlidi. Sosyal paylaşım siteleri Facebook ve Twitter'da Adana Emniyet Müdürlüğü'nün profil sayfası hazırlandı. Günlük olarak güncellenen sayfalarda basın açıklamaları, bilgilendirme mesajları ve basında yer alan güncel olaylarla ilgili haberlere yer veriliyor.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

(10.2.2013 FOTOĞRAF)

//////////////////////

KOBİ'lere nefes aldıracak imza

MERSİN'in Tarsus İlçesinde Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) arasında kredi protokolü imzalandı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen imza törenine TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karagözlü, TEB Çukurova Bölge KOBİ Satış Müdürü Şule Binöz, TTSO Genel Sekreteri Ali Ukav, Tarsus Şube Müdürü Aysun Özçelik, Çukurova Bölge Tarım Bankacılığı Bölge Yöneticisi Ali Karacalar, Tarsus Şube İşletme Satış Yöneticisi İbrahim Can Özdemir, Tarsus Şube KOBİ Bankacılığı Satış Yetkilisi Hanife Geçer katıldı. İmza töreninde konuşan TTSO Başkanı Mehmet Karagözlü, kredi protokolünden Tarsus TSO üyelerinin faydalanabileceklerini söyledi.

Şule Binöz ise şu bilgileri verdi: "Nefes Aldıran Kredi Kampanyası ile Türk Ekonomi Bankası'ndan (TEB) 'Taksitli Ticari Nakit Kredi' alan KOBİ'ler, ödemeye 3 ay sonra başlayabiliyor. 36 aya varan vadelerde, 500 bin TL tutarına kadar olan krediden faydalanan KOBİ'ler, 'Benim İşyerim Sigortası' ile kredi komisyonlarında da indirim elde ediyor."

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA)

(10.2.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////////////

İran karpuzu Silifke'de

İRAN'dan ithal olarak Türkiye'ye gelen karpuz, Mersin'in Silifke İlçesi'nde manavlarda satılmaya başladı. Otogar karşısında manavcılık yapan Nazif Koçak, İran'dan gelen karpuzu kilosu 3.5 liradan sattıklarını söyledi. İran karpuzunun yaklaşık 2 kilogram ağırlığında olduğunu ifade eden Kocak, fiyatının yüksek olması nedeniyle yeterli talep göremediklerini belirtti.

Mehmet OKUR/SİLİFKE (Mersin),(DHA)

(10.2.2013, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ak Parti Çukurova Tarsus Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title