Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(ak/eş)(23.1.CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül tarafından Zeugma Mozaik Müzesi'ne geçen yıl verilen 'Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü' Gaziantep Valisi Erdal Ata ve AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e teslim edildi.)

(ak/eş)(23.1.2013 FOTOĞRAF)

/////////

Zeugma Mozaik Müzesi'ne büyük ödül

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül tarafından Zeugma Mozaik Müzesi'ne geçen yıl verilen 'Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü' Gaziantep Valisi Erdal Ata ve AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e teslim edildi.

Gaziantep'e gönderilen ödül ve nişan, düzenlenen törenle Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kocapınar tarafından Vali Erdal Ata ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e verildi. Vali Ata, dünyanın en büyük mozaik müzesinin Gaziantep'e kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Ata, müzenin yapılmasının Gaziantep turizmi ve kültürü bakımından bir kırılma noktası olduğunu belirterek, kente gelen yabancı heyetlerin müzeyi etkilenerek gezdiklerini dile getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ise, ödülü aldıkları günün Gaziantep için çok önemli olduğunu kaydederek "Bölge mozaikler açısından son derece zengin bir bölge. Birecik Barajı yapım çalışmalarının başlamasına kadar mozaiklerden kimsenin haberi yoktu. Bölgenin su altında kalmasıyla mozaikleri kurtarma çalışmaları da başladı. Kurtarılan mozaikler Gaziantep'e getirildi, çünkü orada sergileme imkanı yoktu. Gaziantep'te mevcut müzenin altında bezlere, gazetelere saklı olarak, sarılı olarak bu mozaikler muhafaza edilmekteydi" dedi.

TUNUSTA'Kİ BARDO'DAN DAHA İYİSİ

2004 yılında başkan seçildikten sonra birkaç kültür gönüllüsü ile Gaziantep'e yeni bir müze yaptırmak için kolları sıvadıklarını anlatan Güzelbey, şöyle konuştu: "Öncelikle bu iş için daha önce adı hep geçen bir vakıfla temasa geçtik ancak sadece nasihat aldık. Sonra dünyadaki örneklerini gezmek istedik ve ilk olarak Tunus'taki Bardo Müzesi'ni gezdik. Bu müze gerçekten çok ihtişamlı, mozaikleri de son derece güzel ve sunulan mekan da güzel. 1864 yılında bir Osmanlı paşası olan Ali Paşa tarafından yaptırılan saray, daha sonra müzeye dönüştürülmüş. 'Gaziantep olarak ondan daha iyisini yapmalıyız' diye düşündük ve el ele vererek bu mevcut projeyi gerçekleştirdik. 2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından temeli atılan müze inşaatını 2010 yılında tamamladık. Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı muhteşem bir çalışma sergileyerek burada mozaik sergilemenin çok ötesinde bir müze yaşam alanı yaratıldı."

Güzelbey, müzenin hayata geçirilmesiyle Gaziantep'e çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi geldiğini ve bunların kentin ekonomisine çok büyük katkı sağladığını vurguladı. Güzelbey, şöyle devam etti: "Ama bizim için en büyük onur sayın Cumhurbaşkanımızın Kültür ve Sanat Ödülü'nü 2012 yılında Zeugma Mozaik Müzesi'ne, dolayısıyla Gaziantep'e layık görmesidir. Bu, unutamayacağımız bir hatıra olarak anılarımızda yer edecektir. Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay ödülün Gaziantep'te sergilenmesi konusunda büyük bir jest yaptı. Ayrıca müzenin tamamlanmasına büyük destek veren dönemin Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşarı Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a da teşekkür ediyoruz."

MÜZECİLİK ALANINDA DEV ADIM

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Kocapınar da Zeugma Mozaik Müzesi'nin çeşitli kurumlar tarafından değişik alanlarda birçok ödüle layık görüldüğünü hatırlattı. Zeugma Mozaik Müzesi'nin müzecilik ve kültür alanında atılan dev adımlardan birisi olduğunu ifade eden Kocapınar, "Türkiye'nin ve dünyanın en büyük müzesi olduğunu çok açık şekilde ifade etmek istiyorum" dedi. Geçen yıl 6 yeni müze kurulduğunu ve 18 müzenin de teşhirinin yenilendiğini aktaran Kocapınar, şöyle konuştu: "Bu yıl 8 yeni müzeyle birlikte yaklaşık 21 müzemizin de teşhirini yenilemiş olacağız. Onun dışında açık hava müzelerimizin de yenilemesi, çevre düzenlemeleri yapılmakta. Hem kültür varlıklarının korunması hem müzelerimizdeki taşınırların yanında ören yerlerindeki taşınmazların korunması sağlanmış olacak ve böylece müzecilik konusunda bilgi edinmelerini sağlamış olacağız."

1996 yılından beri Cumhurbaşkanlığınca her yıl verilen 'Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne, 2012 yılında arkeoloji alanında Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi layık görülmüş, ödülü 29 Kasım 2012'de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile Zeugma Antik Kenti Kazı Ekibi Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden birlikte almıştı. Ödülün müzede sergileneceği belirtildi.

Zeki GÜNAY / GAZİANTEP, (DHA)

(23.1.2013)

////////////////

Mersin Serbest Bölge rekor kırdı

TÜRKİYE'nin ilk Serbest Bölgesi olma özelliğini taşıyan Mersin Serbest Bölgesi, 2012 yılında tarihi bir rekora imza atarak, 3.8 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştı.

Mersin Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum, bölgenin açıldığı 1988 yılından 2010 sonuna kadar gerçekleştirdiği en yüksek ticaret hacminin 2.7 milyar dolar olduğunu, 2011 yılında üretim ve ticaret işlemlerindeki önemli artış sayesinde tarihi bir rekora imza atıldığını ve ticaret hacminin 3.7 milyar dolar olarak gerçekleştiğini anımsattı. Mum, geçen yıl ise bu rakamın daha da geliştirilerek 3.8 milyar doların doların yakalandığını kaydetti. MESBAŞ Genel Müdürü şu değerlendirmeyi yaptı

"2012 yılında gerçekleşen 3.8 milyar dolar ticaret hacmi, kuruluşundan bugüne kadar en yüksek değer olarak kayıtlara geçti. Böylece, Mersin Serbest Bölgesi'nin ticari faaliyete başladığı 1988 yılından 2012 yılı sonuna kadar gerçekleştirdiği ticaret hacmi toplamı 43.3 milyar dolara ulaşmış oldu. Mersin Serbest Bölgesi, 2012 yılı itibarıyla Türkiye'de faaliyet gösteren 19 serbest bölge içerisinde ticaret hacmi sıralamasında Ege Serbest Bölgesi'nin ardından 2'nci sırada yer aldı."

7 BİN 829 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Serbest Bölge'de geçen yıl yüzde 20 istihdam artışı gerçekleştiğini ifade eden Mum, 2012 yılı sonu itibarıyla 339 yerli, 82 yabancı, toplam 421 firma bünyesinde 7 bin 829 kişinin çalıştığını kaydetti. Mum, istihdam konusunda şu bilgileri verdi: "Bölgede dolaylı istihdam ile bu rakam 9 bin kişiye, ekonomik etkileşim olarak 25 bin kişiye ulaşmaktadır. Bölge, tek başına sağladığı çalışma imkanları sayesinde gerek Mersin ve gerekse ülkemiz için önemli bir istihdam merkezi konumundadır. Türkiye'de kişi başı istihdam maliyeti ortalama 70 bin dolarken, Mersin Serbest Bölgesi'nde istihdam edilen 7 bin 829 kişi ile yaklaşık 548 milyon dolarlık işgücü yatırımı karşılığı oluşturulduğu görülmektedir."

GENİŞLEMEYE İHTİYAÇ VAR

Bölgenin yeni genişleme alanına acil ihtiyacı olduğunu belirten Mum, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mevcut 836 dönümlük alanın tamamının yatırımcılara tahsis edilmiş olması sebebiyle yeni yatırım alanlarının oluşumu için çalışmalar devam ettirilmektedir. Bu kapsamda, birinci aşamada serbest bölgenin kuzeybatısındaki 50 dönümlük alan Bakanlar Kurulu kararı ile Mersin Serbest Bölgesi sınırları içerisine alınmış olup, sadece üretim faaliyetlerine müsaade edilen bu alanda yatırım tahsisleri tamamlanmıştır. İkinci aşamada ise serbest bölgenin doğusundaki 334 dönümlük alanın Mersin Serbest Bölgesi sınırları içerisine alınması ve yatırımcılara hazır hale getirilmesi için çalışmalar ve görüşmeler devam ettirilmektedir. Bu alanın Mersin Serbest Bölgesi sınırları içerisine alınmasıyla beraber asgari 2 bin kişilik ilave istihdam ve yıllık 1 milyar dolarlık ilave ticaret hacmi sağlanacağı tahmin edilmektedir."

Ali Ekber ŞEN / MERSİN, (DHA)

(23.1.2013, FOTOĞRAF)

////////////

50 kadın meslek sahibi oldu

MERSİN'de Mezitli Kız Teknik ve Meslek Lisesi Bahçecilik Bölümü'nün, Çukurova Kalkınma Ajansı destekli "Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ile Ekonomik Katılım Projesi" 50 kadını meslek sahibi yaptı. Proje kapsamında, eğitim çalışmalarının sürdürülmesi için 2 adet de sera kuruldu.

Okulda yapılan tertifika törenine Vali Yardımcı Nihat Karabiber, Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, Okul Müdürü Dursun Kılıç, öğretmenler ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, mesleki eğitimin her geçen gün yaygınlaştığını belirterek "Mersin'de mesleki eğitim veren kurumlarımız çok başarılı bir konumda. Bunda valimizin de katkısı çok büyük. Valimizin okul öncesi ve mesleki eğitime önem vermesi nedeni ile önemli bir başarıya imza attık. Mesleki eğitimle ildeki işsizlik oranın da düşürdük. Amacımız mesleki ve teknik eğitimin kalitesi daha da artırmak" dedi.

Konuşmaların ardından kursu tamamlayan 50 kadına sertifikaları verilirken, proje kapsamında okula kazandırılan 2 seranın da açılışı yapıldı.

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)

(23.1.2013)

//////////

Hayırseverden eğitime arsa desteği

MERSİN'in Tarsus ilçesinde 75 yaşındaki işadamı Ahmet Ümit Kuş, daha önce hayırsever Ülker Aydın'ın Milli Eğitim Müdürlüğüne bağışladığı 5 dönümlük arsanın yanındaki 375 metrekarelik arsasını eğitime bağışladı.

Ahmet Ümit Kuş'un arsasını bağışlaması nedeni ile Tarsus Kaymakamlığı'nda tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sefa Demir, işadamı Ahmet Ümit Kuş ile diğer ilgililer katıldı. Kaymakam Güldibi, hayırseverlerin eğitime yaptıkları desteği takdirle karşıladıklarını belirterek, "Ülker Aydın adlı hayırsever daha önce 5 dönümlük arsasını okul yapımı için bağışlamıştı. Okulun yapılacağı arsanın yanında babalarından kendilerine miras yoluyla intikal eden 9 hayırseverin ardından Ahmet Ümit Kuş da kendi hissesini okul yapımı için bağışlamış bulunuyor" dedi.

Eğitimin öncelikli hedefleri olduğunu belirten Kaymakam Güldibi, "Yeni Toptancı Sebze ve Meyve Hali karşısında Tarsus'un ilk eczacısı olan Sabri Aydın adına yapılacak okulun girişinde okula bağışta bulunan tüm hayırseverlerin isimleri bulunacak ve aynı zamanda derslik ve laboratuvar gibi ünitelere hayırseverlerimizin isimlerini vereceğiz. Bağışlanan arsaların bulunduğu bölgede okula çok ihtiyacımız vardı" diye konuştu.

Arsasını bağışlayan Ahmet Ümit Kuş'a, Kaymakam Güldibi tarafından 'Teşekkür Belgesi' verildi. Öte yandan Haris Saybaşılı adlı hayırseverin de aynı bölgedeki arsasını Milli Eğitime bağışlayacağı belirtildi.

Tolunay DUMAN / TARSUS(Mersin),(DHA)

(23.1.2013, FOTOĞRAFLI)

///////////////////////////

3 kişilik kurs

HATAY'ın Reyhanlı ilçesinde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin canlandırılması amacıyla açılan köşkerlik (ayakkabı tamirciliği) kursuna 3 kişi başvurdu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün projesi kapsamındaki kurs Reyhanlı Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatıldı. Kursa ilk etapta katılan 3 kişiye köşker Mahmut Döş (30) tarafından eğitim veriliyor. Kendisinin mesleğe 14 yaşındayken, babasının yanında başladığını belirten Döş "Ayakkabı tamirciliğiyle ilgili bütün bilgilerimi kursiyerlere aktarmaya çalışıyorum" dedi. Kursiyerleri ziyaret eden HEM Müdür Yardımcısı Ahmet Bilgili de unutulmaya yüz tutmuş eserlerden olan bakırcılık, semercilik, ahşap oymacılığı alanlarında da kurs açmak için hazırlık yaptıklarını söyledi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)

(23.1.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////////

Gaziantep Kulübü atık yağlara savaş açtı

GAZİANTEP Kulübü 'Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi' başlattı. Proje ile il genelinde çevre ve atıklar konusunda farkındalık sağlanması hedefleniyor. Gaziantep Kulübü Başkanı Ufuk Ekici, özellikle son yıllarda çevre bilincinin geliştirilmesi, küresel ısınma ve su sorunu gibi konularda il genelinde farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli çalışmalarda bulunduklarını söyledi. 2013 yılı faaliyetleri kapsamında üyeleri başta olmak üzere tüm Gaziantepli'leri atıkların ekonomiye kazandırılması alanında evlerinden başlayarak kolay bir uygulamaya davet ettiklerini belirten Ekici, "Yemek yapımında kullandığımız atık yağların atık suya karışımını engellemeyi ve böylelikle evsel atık su kirliliğinin yüzde 25 oranında düşürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Evlerden çıkan atık yağların bertaraf edilmesi konusunda yaşanan sıkıntıyı gidermek, çevreye olan duyarlılığı artırmak ve aynı zamanda ülke ekonomisine katkı sağlamak düşüncesiyle bu projeyi başlattıklarını anlatan Ekici, şöyle konuştu:

"Kulüp üyelerimizin apartmanlarından başlayarak her apartman için bir atık yağ bidonu temin edilecek. Bu temini görüşmüş olduğumuz lisanslı toplayıcı firma yapacak. Atık yağ bidonları apartman görevlilerine teslim edilecek. Bu projeye hanımlarla başladık çünkü mutfaktan çıkan atık yağlar ile onlar karşı karşıya kalıyor. Hanımlar çıkan atık yağlarını apartman görevlilerine vererek, atık yağ bidonlarında toplanmasını sağlayacaklar. Çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirirken aynı zamanda ülke ekonomisine de geri dönüşüm ile katkı sağlamış olacaklar."

Proje kapsamında öncelikle üyeleri aracılığıyla 4 bine yakın kişiye ulaşılarak atık yağların çevreye verdiği zararlar konusunda bilgilendirme yapılacağını kaydeden Ekici, 800'ü aşkın konuttan atık yağ toplanmaya başlanacağını, proje kapsamında 20 bin kişiye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

ATIK YAĞLARIN ZARARLARI

Ekici, atık yağların zararları konusunda ise şu bilgileri verdi: "Bir süre kızartma işleminde kullanılan bitkisel yağ, fiziksel ve kimyasal özelliklerini kaybederek atık yağ haline geliyor. Özelliğini defalarca kullanımdan dolayı yitirmiş yağlar insan sağlığı üzerinde kanserojen etkiye sahiptir ayrıca çevre açısından evsel atık su kirliliğinin yüzde 25 oranında kaynağını, kullanılmış bitkisel ve hayvansal yağlar oluşturuyor. Evsel atık su içinde bulunan yağları biyolojik olarak arıtmak mümkün değil. Sonu arıtma ile bitmeyen atık suların içindeki bitkisel ve hayvansal atık yağlar; denizlere, göllere ve akarsulara döküldüğü zaman o suyun kirlenmesi ve sudaki oksijenin azalması sonucu; ortamdaki, başta balıklar olmak üzere diğer canlılar üzerinde büyük tahribata yol açıyor."

GAZİANTEP, (DHA)

(23.1.2013)

//////////

Yalçın Öcal'dan ikinci Adana kitabı

'Bu Kentin İnsanları'

ADANA'nın renkli simalarından Yalçın Öcal'ın 'Anılarla Adana-Bu Kentin İnsanları' adlı kitabı okuyucu ile buluştu. 2008'de "Yalçın Öcal'ın Adana'sı" adıyla yayınladığı kitapta, kentin geçmişine dair ilginç insanlar ve yaşanmış olaylara yer veren yazarın Altın Koza Yayınları'ndan çıkan yeni çalışması, ilkinin devamı niteliği taşıyor. 'Anılarla Adana-Bu Kentin İnsanları', geçtiğimiz günlerde yapılan 6'ncı Çukurova Kitap Fuarı'ndaki Altın Koza Standı'nda da büyük ilgi gördü.

Yeni kitabı hakkında bilgi veren Yalçın Öcal, 2008'deki ilk kitabını Hürriyet Gazetesi Çukurova Bölge Temsilcisi Sinan Tanyıldız'ın teşvikiyle hazırladığını belirterek "O kitap çok ilgi gördü. İlk defa Adanalıyı anlatan bir kitaptı. Altın Koza'dan gelen talep üzerine bu kitabın devamı niteliğindeki yeni çalışmayı yaptık. Kitapta yaşanmış mizahi kesitlerin güldüren yönlerinin yanı sıra, sivil toplum kuruluşları ile ticarette sivrilmiş Adanalıların yaşam öykülerine de yer verdik. Çok sayıda, geçmişe dair fotoğraflarla anlatılan öyküleri destekledik. Adana'nın geçmişini merak edenler için yararlı bir kaynak oluşturduğumuzu düşünüyorum" dedi.

KİTAPTA NELER VAR?

Kitapta; bir zamanlar Seyhan nehrinde tarımsal sulamada kullanılan 'mavra'lar, Adana'nın eski terzileri, ünlü kabadayı 'Asfalt Rıza', geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren gazeteci-spor adamı Aytaç Pekkoçak, ünlü futbol adamı Fatih Terim, efsane doktor Nevzat Arman gibi pek çok kişi ve konu hakkında ilginç anılara yer veriliyor. Kitabın Konuk Yazarlar Bölümünde ise, R.Hakan Yurdakul, Yusuf Televi, Ali Arman, Suat Yener, Halil Tüm, Orhan Apaydın, Selami Pakyürek ve Haluk Uygur'un Adana'yı tanıtan yazıları yer alıyor.

YALÇIN ÖCAL KİMDİR?

1944 yılında Adana'da doğan Yalçın Öcal, daha sonra ailesiyle birlikte yerleştiği Ankara'da Devlet Operası'nda müzik eğitimi aldı. Uzun yıllar Ankara ve İstanbul sahnelerinde Türk Sanat Müziği eserleri seslendiren Yalçın Öcal, Kaptan Çadırları'nın kuruluş yıllarında Adana'ya dönerek bu firmada ticaretle uğraştı. Yalçın Öcal, ticari hayattaki başarısı kadar, Adana'nın geçmişine dair bilgisi, çevresi ve nüktedan kişiliği ile de biliniyor. Yalçın Öcal, kentin hafızası niteliği taşıyan olaylar ve insanları, gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla, iki anı kitabı yazdı.

ADANA,(DHA)

//////////

'Ocaktan Aralığa' anma gösterisi

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediyesi ve Gaziantep Folklor Kulübü işbirliği ile Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Şehit Kamil'in şehit edilişinin 93'üncü yıldönümünde özel bir gösteri düzenlendi. Antep direnişini anlatan 'Ocaktan Aralığa' adlı gösteri ilgiyle izlendi.

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde sahnelenen gösteriyi Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu ve Şehitkamil Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş izledi. Gecede Antep savunmasını anlatan şiirler okundu ve o günler sahnede canlandırıldı. Yaklaşık 2 saat süren gösteri sonunda gönüllü oyuncular ayakta alkışlandı.

GAZİANTEP, (DHA)

(23.1.2013)

////////////

En anlamlı sergi

TARSUS'ta bir araya gelen 18 ressam, Ortopedik Engelliler Derneği yararına bir sergi açtı. Sergide satılan eserlerin geliri engellilere bağışlanacak. Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışına MTSO EKAV Başkanı İbrahim Kiper, Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Yasemin Bradley, ressam Mehmet Bal, hayırsever Fahrünnisa Hancıoğlu, Engelliler Derneği Başkanı Azize Nalan Bakır ve çok sayıda sanatsever katıldı. Ali Uslu, Ayşe Işık, Ayşe Ulus, Ayşegül Ekşi, Adnan Olgun, Ayten Kocagil, Ceyhun Kiper, Deniz Gemili, Esra Emrealp, Filiz Kireççi, Halil İbrahim Yağcı, Hülya Halaç, Hülya Bayraklı, Münevver Işın, Mükerrem Turhan, Seval Toker, Seda Şahbaz ve Zeynep Dalkılıç'ın toplam 40 çalışmasının yer aldığı sergi 31 Ocak'a kadar açık kalacak.

TARSUS(Mersin), (DHA)

(23.1.2013, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Gül Mersin Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title