Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(30.10.ADANA Barosu'nun 27'nci dönem Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık törenle mazbatasını aldı.)

(30.10.2012/fotoğraf)

//////////////

baro'da devir-teslim

Çıtırık mazbatasını aldı

ADANA Barosu'nun 27'nci dönem Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık törenle mazbatasını aldı. Adana Adliye Sarayı'ndaki Mahmut Esat Bozkurt Salonu'nda yapılan mazbata törenine Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya ile çok sayıda avukat katıldı.

İki dönemdir Baro Başkanlığı yapan Aziz Erbek, görevi devredeceği Mengücek Gazi Çıtırık ile ekibini kutladı. Adana Barosu'nun 27'nci genel kurul ve seçiminin başarıyla tamamlandığını belirten Erbek, "Adana Barosu Türkiye'nin en önde giden barolarından bir tanesidir. Yeni başkanımız ve yönetim kurulunu kutluyorum. Adana Barosu'nun yeni yönetimle daha da ileri gedeceğine inanıyorum" dedi.

Yeni Baro Başkanı Çıtırık da yaptığı konuşmada meslektaşlarına teşekkür etti. Çıtırık, "Genel kurulu avukatlara yakışır şekilde noktalamış bulunuyoruz. Seçim bitmiştir. Seçimler kendi içimizdeki bayrak yarışında harcadığımız enerjidir. Ama asıl harcamamız gereken enerji, avukatlık mesleğinin saygınlığının ve itibarının artırılması, güçlü Baro ve iyi yönetim, saygın avukatın gerçekleştirilmesi yönünde vermemiz gereken enerjidir" dedi.

Mengücek Gazi Çıtırık'a mazbatasını Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Kaya verdi. Kaya, Çıtırık ile yönetimini kutlayarak başarı diledi.

Mehmet KAYMAK/ADANA,(DHA)

MKA(EŞ) (30.10.2012/FOTOĞRAF)

//////////////

Adana'da Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

ADANA'da '29 Ekim Cumhuriyet Bayramı' kutlamaları kapsamında Valilik tarafından Yeni Öğretmenevi'nde resepsiyon verildi.

Resepsiyona, Vali Hüseyin Avni Coş eşsiz; 6. Mekanize Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz eşleri ile katılarak konukları karşıladı. Çok sayıda resmi ve özel kurum temsilcisinin yanısıra şehit yakınları ve gaziler de geceye katıldı.

Vali Hüseyin Avni Coş, bayramların birlik ve beraberlik duygularının yoğun bir şekilde yaşandığı günler olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Cumhursuz halk olamaz. Bu nedenle biz kutlamaları emeklisinden çalışanına, yaşlısından engellisine, şehit ve gazi yakınlarımıza kadar halkın bütün kesimlerini bir arada bulunduracak bir organizasyon yaptık. Ecdadımızın katlandığı sıkıntıları ve yaptığı fedakarlıkları hatırlarsak, onların aziz hatıralarını kendimize rehber edinirsek, bütün sorunları kolayca çözebileceğimize inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti hepimizin gayreti ile ilelebet payidar olacaktır. Milletimiz, tek millet, tek vatan, tek bayrak olarak ebediyete kadar payidar olacaktır."

Törene katılan gazi Murat Caner ise daha önce düzenlenen resepsiyonlara şehit yakınları ve gazilerden seçme yapılarak davet edildiğine dikkati çekerek, "Bu tür resepsiyonlara şehit yakınları ve gazilerden tespit edilen bir kaç iyi giyinimli vatandaşlar davet ediliyordu. İlk defa tüm gazi ve şehit yakınları davet edildi. Bunu çok önemsiyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Resepsiyonun açılışında öğretmenevi binasının üzerine yansıtılan dev ekranda 'Cumhuriyet Bayramı'nı anlatan slayt gösterimi yapıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Çukurova Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sundu, Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri konser verdi ve lazerli ışık gösterisi yapıldı. Protokol tarafından Türk bayrağı şeklindeki pastanın da kesildiği tören, havai fişek gösterisi ile son buldu.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(30.10.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////

Afrika'ya ihracat köprüsü

DÜNYANIN dört bir köşesinde ihracat seferberliği başlatan Gaziantepli işadamları, alternatif pazarların başında gelen Afrika'da dış satım atılımını sürdürüyor.

Gaziantep'ten 1998 yılında Afrika'ya 13 milyon 201 bin dolar düzeyinde gerçekleşen ihracat, 2011 yılında 474 milyon 557 bin dolara ulaştı. Ocak-Eylül 2012 döneminde ise 530 milyon 606 bin dolara yükseldi. Bu yılın ilk 9 ayında gerçekleştirilen ihracat rakamıyla, 2011 yılının tamamında yapılan ihracatın geçildiği dikkat çekiyor. En büyük ihracat kalemlerini hububat bakliyat, tekstil, halı ve kuru meyve oluşturuyor.

Afrika ülkelerine bakıldığında Ocak-Eylül 2012 döneminde en fazla ihracat artışı yüzde 195 ile Libya'da yaşandı. Gaziantep'ten özellikle halı, buğday unu, kakaolu mamuller, pastacılık ürünleri, çimento, kimyevi maddeler alan Libya'ya, bu dönemde 145 milyon 958 bin dolarlık ihracat yapıldı. Bu ülkeyi yüzde 125 artışla 109 milyon 229 bin dolarla Mısır izledi. Moritanya'ya yapılan ihracatta yüzde 110, Kamerun'a yüzde 81, Kongo'ya yüzde 62, Angola ve Benin'e de yüzde 46 artış yaşandı. Diğer yandan, Tunus, Cezayir ve Güney Afrika Cumhuriyeti'ne yapılan ihracatta düşüş görüldü.

KONUKOĞLU'NUN YORUMU

Afrika'ya ihracat tablosunu değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu "Mısır'a ihracatımız daha önce eksilerdeydi, çünkü oradaki iç kargaşa vardı. Bu sonuçlanmadan bir türlü toparlanma dönemine giremedik. İç kargaşa biter bitmez Mısır'daki ihracat artışımız dikkate değer hızla yükseliyor. Mısır'a geçen yıl toplam 48 milyon dolar olan ihracatımız, şu anda 109 milyon dolar seviyesine ulaştı" dedi. Gaziantepli işadamlarının ihracatta pazar ve sektör çeşitlenmesine büyük önem verdiğini, bunun sonucunda, global ekonomik krizlere rağmen dış satımda rekorlar kırmaya devam ettiğini vurgulayan Konuoğlu, bugün 172 ülkeye ihracat yaptıklarına dikkati çekti.

Gaziantep'in Ocak-Eylül 2012 döneminde gerçekleştirdiği 4 milyar 275 milyon dolarlık ihracatın içinde Afrika ülkelerinin payının yüzde 13'e ulaştığını bildiren Konukoğlu, şöyle devam etti: "Afrika pazarımız her geçen gün büyüyor. Afrika'ya 1998 yılında 13 milyon dolar olan ihracatımız 2007'den sonra hemen hemen her sene 100 milyon dolar civarında artıyor. Geçen yılın tamamında 474 milyon dolar olan ihracatımız bu yıl eylül ayına kadar olan süreçte 530 milyon doları buldu. Bu artış dikkate alındığında 2012 sonunda Afrika'ya ihracatımız 750 milyon dolar seviyesine gelecek."

GAZİANTEP, (DHA)

(30.10.2012)

///////////

Oyunlar için zeytin ormanı

MERSİN Üniversitesi Çiftlikköy Kampusu'nda 17'nci Akdeniz Oyunları etkinlikleri kapsamında fidanlar toprakla buluşturuldu. Akdeniz Oyunları üyesi ülkelerin Milli Olimpiyat Komiteleri (NOC) üyelerinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 70 kişi katıldı. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, rektör yardımcıları Prof. Dr. Yüksel Özdemir ve Prof. Dr. Mustafa Aksan, Akdeniz Oyunları Genel Koordinatör yardımcıları Mustafa İlikmen, Macit Toksoy ve Yeşim Müderrisoğlu'nun de yer aldığı etkinlikte bin adet zeytin ağacı toprakla buluşturuldu. Çiftlikköy Kampusu'nda bulunan Teknopark binasının kuzeydoğu alanına dikilen zeytin fidanlarıyla "Mersin Akdeniz Oyunları Zeytin Ormanı" oluşturulması planlanıyor

MERSİN, (DHA)

(30.10.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Fotoğraflarla Atatürk sergisi

GAZİANTEP Kolej Vakı (GKV) Özel Okulları'nda Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Fotoğraflarla Atatürk' sergisi açıldı.Cumhuriyetin kuruluşunun 89'uncu yılı etkinlikleri çerçevesinde açılan sergi yoğun ilgi gördü.

Yüzlerce fotoğrafın yer aldığı sergide Atatürk'ün çocukluktan ölümüne kadar kadar olan yaşamından kesitler sunuluyor. Cumhuriyet'in ilan edildiği günlere ait fotoğrafların da büyük ilgi gördüğü sergi Cumhuriyet ve Atatürk haftası etkinlikleri çerçevesinde 10 Kasım'a kadar açık kalacak.

Yrd. Doç. Dr Atanur Vergili, "Cumhuriyet Bayramı etkinliklerimiz çeşitli faaliyetlerle devam edecek. Fotoğraflarla Yaşayan Atatürk Sergisi herkesin ilgi odağı oldu. İlköğretim ve lise öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bir çok faaliyet de hafta boyunca okulumuzun çok amaçlı salonlarında sergilenecek" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(30.10.2012)

//////////

Miniklere 'Kuklacı'

MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ünlü çocuk romanı Pinokyo'dan uyarlanan 'Kuklacı' adlı çocuk müzikalini sahneledi. İtalyan yazar Carlo Collodi'nin romanından uyarlanan 'Kuklacı" Kültür Merkezi'nde izleyici ile buluştu. Müziğini Melih Seskır'ın yaptığı, metni Ferdi Merter'e ait eseri Melih Öztürk sahneye koydu. Eserin kostüm ve dekor tasarımını Alev Tol, ışık tasarımını İbrahim Avcı üstlendi. Başlıca rolleri ise Sevil Ercak, M. Özkan Çavdaroğlu, Vicdan Hicran Evşen, Hulusi Polat, Perrin Korbek, A. Noyan Özbay, T. Tolga Erden, A. Alev Yücel, Melek Gülçin Altaş, Okan Fidan üstlendi.

MERSİN, (DHA)

(30.10.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Dha Yerel Haberler

title