Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(30.9.Aslan.GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye'nin önceliğinin büyüme olduğunu, ekonomide giderek kendini hissettiren yavaşlamanın yanında son dönemde artan terör olayları ve Suriye krizinin)...

(30.9.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Aslan: Ülkemizin önceliği büyümedir

GAZİANTEP Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye'nin önceliğinin büyüme olduğunu, ekonomide giderek kendini hissettiren yavaşlamanın yanında son dönemde artan terör olayları ve Suriye krizinin şiddetlenmesinden endişe duyduklarını söyledi.

Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin ve İş Gücü Piyasası Analizi Kilit Uzmanı Hayati Körpe'nin konuk olarak katıldığı GTO eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Zeki Yağcı'nın başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, son dönemde küresel ekonomiye ilişkin açıklanan öncü göstergelerin ekonomik aktivitede ivme kaybının sürdüğüne işaret ettiğini belirtti. Başkan Aslan, "Küresel ekonomiye dair belirsizlikler önümüzdeki dönemde yatırım ve istihdam artışını sınırlayabilecek bir unsur olarak önemini koruyor ve Euro bölgesi borç krizine ilişkin gelişmeler global ekonominin gündeminde yer almaya devam ediyor" dedi.

6 AYLIK TABLO İÇ AÇICI DEĞİL

Euro bölgesindeki bu gelişmelerden dolayı ticaret ve finansman kanalları ile global ekonomik aktiviteyi olumsuz etkilemesine bağlı olarak birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede büyüme performanslarının beklentilerin altında kaldığına dikkat çeken Aslan, şunları söyledi: "Son olarak ikinci çeyrek büyüme verileri açıklandı. Geride bıraktığımız 6 ayda ekonomi açısından tabloyu artık net bir şekilde görebiliyoruz. Karşımızdaki tablo ne yazık ki pek iç açıcı değil. 2012 yılının ikinci çeyreğine ilişkin büyüme verileri, sanayi üretim verileri ekonomik büyüme hızında yavaşlama olduğunu teyit ediyor. İç piyasa uzun süredir sıkıntılı, ikinci çeyrek büyüme verileri iç talepteki durgunluğun daha ciddi bir boyuta ulaştığını gösteriyor. Mevcut durum itibariyle ekonomideki soğumanın öngörülenin ötesine gitmesi ihtimaline oldukça yakın bir çizgide duruyoruz. Bu çizgiden uzak durmak için yılın ikinci yarısında ekonominin daha hızlı bir seyirde akmasına ihtiyaç var."

BÜYÜMEK ZORUNDAYIZ

Ülkemiz ekonomisini baskı altında tutan dış kaynaklı riskler bulunduğunu, koşulların böyle devam etmesi halinde 2013'ün zor bir yıl olacağını söyleyen Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülke olarak lig atlamak istiyorsak ortalama yüzde 7, ekonominin iniş yıllarında ise yüzde 5 büyümek zorundayız. Ülkemiz büyüyen ve gelişmekte olan ülkelere ihracatını çoğaltmak için rekabet gücü kazanmalı. Büyümek için yerli, yeni tasarrufa ve işgücüne katılımı artırmaya ihtiyacımız var. Büyümenin beklentilerin altında kalması yatırım talebinin geçen yılın aynı dönemine göre daralıyor olmasından kaynaklı bir durum. Ekonomide giderek kendini hissettiren yavaşlamaya karşı bir dizi ek tedbirlerin alınmasına ihtiyaç var. Zaman geçirilmeden ek tedbirler alınmazsa üçüncü çeyrek ikinci çeyrekten kötü olacaktır."

Toplantıda ayrıca GTO MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen sigortacılık eğitimini başarı ile tamamlayan 18 kursiyere GTO, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ve MEKSA Vakfı onaylı sertifikaları dağıtıldı.

GAZİANTEP, (DHA)

(30.9.2012)

////////////

Gaziantep'te Türk yıldızları eşliğinde sergi

TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) koordinatörlüğünde, Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) desteğiyle düzenlenen 4.TSK Malzeme Yerlileştirme Sergisi 2 Ekim Salı günü Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) açılacak. Gaziantep protokolünün yanı sıra, üst düzey askeri yetkililerin ve bürokratların katılacağı serginin açılışı saat 14.00'de yapılacak. Gaziantep'in ilk kez ev sahipliği yapacağı ve 8 Ekim'e kadar sürecek sergiyle, yurt savunmasında dışa bağımlılığın azaltılması ve yerli sanayinin üretiminin desteklenmesi amaçlanıyor. Sergide TSK bünyesinde Kara, Deniz ve Hava Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 3 bin 500 kalem malzeme sergilenecek. Sergi etkinlikleri çerçevesinde 7 Ekim Pazar günü saat 16.00'da Türk Yıldızları serginin bulunduğu alan üzerinde gösteri uçuşu yapacak. Sergi 8 Ekim'e kadar 10.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

GAZİANTEP, (DHA)

(30.9.2012)

//////////

ÇDSO Çocuk Korosu'na girmek için yarıştılar

ADANA'da Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) bünyesinde oluşturulacak çocuk korosunun seçmeleri yapıldı. Çukurova Üniversitesi Konservatuarı'nda yapılan seçmelere yaşları, 9 ile 11 arasında değişen 50 çocuk katıldı. Seçmeleri Konservatuar Müdürü Yard. Doç. Dr. Mustafa Bayık'ın başkanlığında hazırlanan Müdür Yardımcıları Sireda Sirel Çölcü ve Serdar Büyükedes ile öğretim görevlisi Uğur Sayınbatur'dan oluşan heyet yaptı. Adaylar, ritm, ses ve kulak açısından değerlendirildi.

Seçmelere büyük ilgi gösterildiğini ifade eden Konservatuar Müdürü Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Bayık, "Duyuruyu kısa süre önce yapmamıza rağmen büyük ilgi gördü. Son derece başarılı adaylarla karşılaştık. Koromuzu kurup önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacağız. Amacımız, erken yaşlarda çocuklarımızın müziğe adapte edip hayatlarını daha sosyal hale getirmek. Konservatuarımızın internet sitesinden de sonuçları duyuracağız. Koromuzu güçlendirmek için önümüzdeki günlerde ikinci bir seçme de yapmayı planlıyoruz" dedi. Klasik Türk Müziği'nin yanında, topluma mal olmuş halk ve sanat müziği parçalarının de repertuara alınacağını dile getiren Bayık, "Koromuzun ilk konserini tüm Adanalılar 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda dinleyebilecek" diye konuştu.

Fatih KARAÇALI/ADANA, (DHA)

(30.09.2012/FOTOĞRAF)

///////////////

Jandarma'nın en iyi K9'ları

ADANA İl Jandarma Komutanlığı'nın K9 eğitimi alan köpekleri arasında, yıl içinde gösterdikleri performansa göre en başarılı olanları seçildi. Güvenlik kuvvetlerinin operasyonlarına önemli katkılarda bulunan 2 narkotik, 2 bomba arama, 1 iz takip ve 1 devriye köpeği belirlendi.

Uyuşturucuyla mücadele eden İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki 'Vicdan' ve 'Talaz' adlı köpekler, uyuşturucunun saklanabileceği bina, depo, bavul, otomobil ya da otobüs gibi çok çeşitli yerlerde arama yapabilme özelliğini sahip. Son 9 ayda 269 olayda kullanılan her iki köpek, 1 ton 803 kilo 788 gram kubar esrar, 140 bin kök dişi hint keneviri, 28 kilo toz esrar, 19 bin adet uyarıcı hapın bulunmasında yardımcı oldu. Her iki köpek, zehir tacirlerinin hiç kimsenin aklına bile gelmeyeceğini düşündüğü noktalara sakladığı uyuşturucuların bulunmasını sağladı.

Komutanlık bünyesinde görev yapan "Vaka" ve "Vahim" adlı iki bomba arama köpeği de her türlü patlayıcı maddenin yerini tespit ederek, bu yıl toplam 239 olayda, 1 kaleşnikof, 8 tabanca, 12 av tüfeği, 322 adet fişek ve 27 adet molotofkokteylinin ele geçirilmesini sağladı.

"Halı" adlı iz takip köpeği de herhangi bir olayda kaybolan bir kişi veya kaçan suçlunun bulunmasına yardım ediyor. İz takip köpeği, kokuyu 12 saat eskiliğe ve 5 kilometre mesafeye kadar alabiliyor.

"Aktif" adlı köpek de toplumsal olaylarda ve çevre güvenliği konularında kullanılıyor.

Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi'nde (JAKEM) temel eğitim alan köpeklere, operasyonlardan arta kalan zamanlarında da her zaman hazır halde bulunmaları için eğitim yaptırılıyor. Temel ve ileri itaat, kondisyon parkuru ve arama eğitimi alan köpekler, tatbikatlarda da yüksek başarı gösteriyor.

Fatih KARAÇALI / ADANA, (DHA)

(30.9.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

Estonyalı eğitimciler Mersin'de

AVRUPA Birliği'nin Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde Mersin'de bulunan Estonya Tallin Eğitim Müdürlüğü'nden bir heyet, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül'ü makamında ziyaret etti. Müdür Gül, konuklarına kurum olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Estonyalılarla daha önce de çeşitli projeleri beraber yürüttüklerini belirten Gül, Mersin'in eğitim altyapısının yaklaşık 400 bin öğrenci ile 20 bin öğretmenden oluştuğunu kaydetti. Gül, daha sonra konuklarına çeşitli hediyeler verdi.

MERSİN, (DHA)

(30.9.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Aslan Gaziantep Türkiye Suriye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title