Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(28.9.ADANA'da hayvanseverler, hayvan hakları ile ilgili kanun tasarısını eleştirdi.)

(28.9.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Hayvanseverler yeni yasa tasarısına tepkili

ADANA'da hayvanseverler, hayvan hakları ile ilgili kanun tasarısını eleştirdi. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın düzenleyip TBMM'ye sunduğu 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu yasa tasarısının, kedi ve köpekleri yok etmeye yönelik hazırlandığını ileri sürdü.

Atatürk Parkı'nda basın açıklaması yapan Nesrin Çıtırık, Bakanlığın hazırladığı yasa tasarısının geri çekilmesi için Adana'da bölgesel eylem kararı aldıklarını belirtti. Çıtırık, "Bu katliam yasasına 'hayır' demek için 30 Eylül'de Uğur Mumcu Meydanı'nda saat 14.00'te yapılacak etkinliğimize hayvanseverlerimizi bekliyoruz" dedi. Hayvan hakları ile ilgili hazırlanan yasa tasarısı hakkındaki çekincilerini dile getiren Çıtırık, şunları söyledi:

"Kanun teklifi sokaklarda bulunan on milyonlarca kedi ve köpeğin tamamen toplanmasını ve bunların hiç bir zaman olmayacak hayali parklara konması gibi akıl ve gerçek dışı bir kandırmaca içermektedir. Türkiye'deki belediyeler, şu anda mevcut barınaklarda 50-60 köpeği dahi açlığa mahkum etmişken, on milyonlarca kedi ve köpeğin günlük beslenme tutarı olan trilyonları harcamamak için kedi ve köpeklerimizi sürek avı ile vuracaktır.

Kanun teklifi ile evlerde bulunan kedi ve köpeklerin de 'belli sayı ve koşullarda' olması için yönetmelik hazırlanacaktır. Bu yönetmelik ile zaman içinde evlerde kedi ve köpek beslenmesini yasaklamaya kadar gidilecektir. Bunlar ilk yoklama adımlarıdır. Evinizdeki can dostlarınızın jandarma ve polis ile alınması yakındır. Bu yasa tasarısı kabul edilirse, Türkiye'deki 35 bin köyde bulunan, köylünün sürüsünü ve davarını koruyan milyonlarca koruma ve bekçi köpeği de köylünün elinden alınacak ve köylüye de yasa maddesini ihlalden para cezası kesilecektir.

Bu gerçekler, yasa tasarısını hazırlayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bürokratları tarafından bir takım uygulanması mümkün olmayan gerçek dışı laf oyunları ile saklanmış, bu tasarıya imza atan hükümetimizden de gizlenmiştir."

Can KÜÇÜKÖZKAN/ADANA, (DHA)

(28.9.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////

Çevreci otel

ADANA'da bir otel, TEMA Vakfı ile işbirliği yaparak, her müşterisi için ağaç dikilmesini sağlıyor.

TEMA Vakfı ve Adana Riva Reşatbey Otel işbirliğiyle hayata geçirilen projenin tanıtım toplantısına Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) Başkanı Süleyman Sönmez, Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Elif Doğan Türkmen, TEMA Vakfı Adana İl Temsilcisi Halil Akyürek ve çok sayıda davetli katıldı.

Projeyi tanıtan Adana Riva Reşatbey Otel Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Horozgil, otel müşterilerin konaklayacağı her gün için bir ağaç dikilmesi amacıyla TEMA Vakfı'na 1 TL bağış yapacaklarını söyledi. Uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu belirten Ercan Horozgil, proje kapsamında ayrıca müşterilerin oteldeki mini bar harcamalarının yüzde 20, oda servisi harcamalarının da yüzde 10'unun TEMA Vakfı'na bağışlanacağını açıkladı.

Gelecek kuşaklara yaşanılabilir bir ülke bırakmak için sosyal sorumluluk bilincine önem verdiklerini ifade eden Horozgil "Otelimizin hizmet anlayışı kapsamında her gün oda bakımı, çarşaf ve havluların değişimi yapılır. Bir günden fazla konaklayanların çarşaf ve havluları, her gün yerine gün aşırı değişimi talep ederse bu tasarruftan elde edilecek su, deterjan ve enerji bedeli de yine misafirlerimiz adına fidan dikilmek üzere TEMA Vakfı'na aktarılacak" dedi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(28.9.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Doğanç, İl Müdürlüğü'ne döndü

ADANA Aile ve Sosyal Politikalar eski İl Müdürü Fazlı Doğanç, görevine iade edildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yaparken, 7 ay önce Yedi Pınar Engelliler Parkı'na araştırma görevlisi olarak atanan Fazlı Doğanç 'Görevden alınma kararı iptal davası' açtı. Mahkemenin haklı bulduğu Doğanç, görevine iade edildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü görevini yürüten İpek Kobaner ise öğretmen olarak atandı.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(28.09.2012, FOTOĞRAF)

////////////////

Karaküçük: 5 milyar dolara koşuyoruz

KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanı Kemal Karaküçük, ilin şu anda 2 milyar dolarlık dış ticaret kapasitesi ve 100 bin istihdama ulaştığını beilrterek "İmalat sanayinde faaliyet gösteren işletme sayısı her geçen gün artmakta ve Kahramanmaraş, Türkiye 2023 vizyonu kapsamında yeni yolunu belirleyerek 5 milyar dolar ihracat hedefine doğru koşmaktadır" dedi.

KATSO 45. Meclis toplantısında konuşan Karaküçük, Kahramanmaraş'ın Türkiye ekonomisindeki etkin rolü ve özellikle gelişmiş imalat sanayii ile örnek şehirler arasında yer aldığını söyledi. Tekstil ve mufak sektörlerinde Türkiye'nin lideri konumuna ulaştıklarını belirten Karakaçük, Kahramanmaraş'ın iplik üretiminin yüzde 35, dokuma kumaş üretiminin yüzde 10, metal mutfak eşyalarının yüzde 50, Türkiye elektrik üretiminin yüzde 8, çimento üretiminin yüzde 7'sini karşıladığını söyledi. Karaküçük şöyle devam etti: "2005 yılından bugüne ise 5084 Sayılı Teşvik Kanunu ile birlikte 370 yatırım projesi kapsamında 2.2 milyar dolar yatırım tamamlanmış, 1.6 milyar dolarlık yatırım ise devam etmektedir. Toplam yatırımlar 4 milyar dolara yaklaşmıştır. Bugün itibariyle dış ticaret kapasitesi yaklaşık 2 milyar dolara yükselmiş, istihdam 100 bini geçmiştir. İmalat sanayinde faaliyet gösteren işletme sayısı her geçen gün artmakta ve Kahramanmaraş, Türkiye 2023 vizyonu kapsamında yeni yolunu belirleyerek 5 milyar dolar ihracat hedefine doğru koşmaktadır."

Toplantıya katılan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Bakan da bir konuşma yaptı. Bakan, konuşmasında şehirlerin rekabet gücü üzerinde durdu.

M. NURİ ŞİRİN / KAHRAMANMARAŞ, (DHA)

MNŞ (OA/ ) (28.9.2012, FOTOĞRAF)

///////////////

Mehmetçik dinledi, organlarını bağışladı

GAZİANTEP Sağlık Müdürlüğü'nün 5.Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda organ bağışının önemini anlattığı toplantıdan sonra çok sayıda asker organlarını bağışladı.

Gaziantep İl Sağlık Müdür Yardımcısı Opr. Dr. Selim Bülent Cansunar, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkez Sorumlusu Doç. Dr. Sacit Çoban, Özel Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Mesut Mahsereci ile şube çalışanları ve çok sayıda askerin katıldığı toplantıda, organ bağışının önemini vurgulayan konuşmalar yapıldı.

Sağlık Müdür Yardımcısı Cansunar'ın açılış konuşmasının ardından konuşan Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Sacit Çoban da bağışın zamanında yapılmasının önemini anlattı ve organ bekleyen kişilerle ilgili istatistiki bilgiler verdi. Konuşmaların ardından askerler organ bağışıyla ilgili merak ettikleri soruları yöneltip yanıtlarını aldı.

Yoğun katılımın yaşandığı toplantı sonrasında dağıtılan formlarla çok sayıda askeri personelden organ bağışı talebi alındı. Saglık Müdürlüğü yetkilileri, bu ilginin kendilerini memnun ettiğini belirtti.

GAZİANTEP, (DHA)

(AK)(EŞ)(28.9.2012 FOTOĞRAF)

/////////////

Gaziantep ekonomisine Filistinli kardeş

FİLİSTİN'in Kuzey El Halil Kenti ile Gaziantep Sanayi Odası ve Ticaret Odası arasında ekonomik işbirliğinin geliştirilmesini amaçlayan kardeşlik protokolü imzalandı.

Gaziantep Sanayi Odası'ndaki kardeşlik protokolünün imzalanması sırasında konuşan Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, "Gaziantep olarak Filistin ile olan işbirliğimizin artmasını diliyoruz. Bu anlamda oda olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Dileğimiz işbirliğimizin en üst seviyelere ulaşmasıdır" dedi. Kuzey El Halil Kenti Ticaret, Sanayi ve Tarım Odası Başkanı Ahmed El Omari de Gaziantep'e kardeşlik bağlarını güçlendirmek üzere geldiklerini ve imzalayacakları protokolle de bunu pekiştireceklerini söyledi.

Filistinli heyetin Gaziantep Ticaret Odası'nı (GTO) ziyareti sırasında konuşan Başkan Mehmet Aslan ise şunları kaydetti: "Umuyorum ki bu ziyaret iki kent arasında olumlu gelişmeleri de beraberinde getirir. Gaziantep ile Filistin arasındaki ticarette olumlu yönde bir ivme var. Geçtiğimiz yıl 2 milyon dolarlık bir ticaret gerçekleşmiş. Ancak bu rakamın çok daha yukarılara çıkarılması gerekiyor. Ticaretin de ötesinde birlik ve dayanışma içerisinde olmamız ve kardeşlik bağlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Biz kendileri ile her türlü işbirliğine hazırız. Önümüzdeki dönemde bu yönde çalışmalar yürüteceğiz."

GAZİANTEP, (DHA)

(AK)(EŞ)(28.9.2012 FOTOĞRAF)

///////////

Ökten: Tıp fuarı sadece teknolojik ürünlerin sergilendiği yer olmasın

ADANA Tabip Odası (ATO) Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, tıbbın hastalıkları ortadan kaldırma ve tedavi etme oranının istenilen düzeyde olmadığını, bu yüzden tıp fuarlarının sadece teknolojik ürünleri sergilemek amacıyla yapılmaması gerektiğini söyledi.

Çukurova Tıp Fuarı'yla bölgedeki sağlık hizmetlerinin artırılarak daha iyi bir noktaya getirilmesi için çalışılması gerektiğini belirten Ökten, özellikle koruyucu halk sağlığı hizmetlerinde istenilen düzeye gelinemediğini savundu. Ökten, "Son 50 yıldır teknolojik gelişim baş döndürücü bir hızla gelişmesi ve bunun sağlık sektörüne yansıması tedavi edici hizmetlerde kendini daha fazla gösterirken, koruyucu halk sağlığı hizmetlerinde ise istenilen düzeye gelinememiştir" dedi. Ancak gelişen teknolojinin hekimlerin kendisini geliştirmesinde büyük rolünün olduğunu belirten Ökten şöyle konuştu:

"Bugün gelişen bilim ve teknolojiler sayesinde hekimlerimiz kendilerini bilgi ve beceri yönünden çok geliştirmişlerdir. Artık vücudun doğal açıklıklıları kullanılarak veya çok küçük bir kesiden girilerek yapılan ameliyatlar sayesinde hastaların hastanede kalma süreleri kısalmış, hastalar daha erken ve daha sağlıklı bir şekilde günlük yaşamlarına kavuşur olmuştur. Ancak gelişen teknoloji sağlığın daha pahalı, daha ticari olma riskini de beraberinde getirmiştir. Akdeniz bölgesinde sadece Adana'da yapılan tıp fuarına katılımın çok olması ve bu fuara katılan kamu veya özel kurumların hem kendi aralarında hem de sağlık sektörünü oluşturan diğer kurumlarla işbirliği içinde olması sağlıkta verilen hizmeti ve kaliteyi de arttıracaktır."

Tıp fuarlarında düzenlenecek panel ve söyleşilerle tüm sağlık sorunlarının ele alınması gerektiğini belirten Ökten şöyle devam etti:

"Tıp fuarlarının amacı sadece teknolojik ürünleri sergilemek veya sağlığı sadece bir turizm sorunsalına indirgemek olmamalıdır. Yapılacak paneller, söyleşiler, dağıtılacak broşürler, dergiler veya iletişimin diğer araçları aracılığıyla hem sağlıkta sıkıntı yaşanan tüm sorunları ele almalı, hem de insanları hastalıklar konusunda bilinçlendirmek ve eğitmek görevi de olmalıdır. Fuar sadece sağlık turizmi veya sağlığın ekonomik getirisi açısından değil, sağlık; hasta-hastane-hekim-bilim-teknoloji sarmalında değerlendirilmelidir."

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA,(DHA)

(28.9.2012 FOTOĞRAF)

////////////

Özkardeş: Çalışırsak büyürüz

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, herkesin sorumluluklarını yerine getirmesiyle ülke ve kent sorunlarının üstesinden gelineceğine işaret ederek, "Biz işadamları, diğer tüm sivil toplum kuruluşları ve halkın tamamı Türkiye'nin ve kentimizin büyüme sürecine katkıda bulunmak zorundayız" dedi.

Osmaniye İl Özel İdaresi'ne gerçekleştirdiği kurumsal ziyarette yatırımlara ve kentsel büyümeye dair görüş alışverişinde bulunan Özkardeş, "Yatırımların hedefine ulaşabilmesi için bireysel sorumlulukların yerine getirilmesi gerekir" diye konuştu. İl Özel İdaresi'nin yeni binaya taşınması münasebetiyle yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İl Özel İdaresi Genel Sekreter Hüseyin Karalar'ı makamında ziyaret eden TÜMSİAD Başkanı Özkardeş, kentin ekonomik ve sosyal büyümesine dair düşüncelerini dile getirdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Hüseyin Karalar da Osmaniye'ye çok büyük yatırımların yapıldığını belirterek "Şehrimiz, gerçek anlamda il olmanın gereklerini tamamlama sürecinden çıkamadı, bu nedenle de altyapı çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANYE, (DHA)

(28.9.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

OKÜ kampus kapılarını Osmaniyelilere açtı

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aykut Gül, dört yıldan bu yana düzenlenen her türlü etkinliklerde kampus kapılarının Osmaniyelilere açıldığını söyledi.

Üniversitenin gelişmişliğinin öğrenci sayısına bağlanmasının yanlış olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Gül, şöyle konuştu:

"Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin gelişimi hep öğrenci sayısına bağlanmıştır. Bize hep 'hocam öğrenci sayısı kaç oldu?' diye soruluyor. Üniversiteler öğrencinin ötesinde, eğitimin dışında, araştırma olanağı olan ve topluma hizmet görevi olan kurumlardır. Bu anlamda biz, çok yeni üniversite olmamıza rağmen geçtiğimiz dört yıllık süre içerisinde gerçekten Osmaniye'deki sivil toplum kuruluşlarıyla, DOĞAKA ile Valiliği gibi bir çok kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya çalıştık. Öğrencilerimize yönelik olan sosyal faaliyetlere mümkün olduğu kadar Osmaniyelileri de dahil etmeye çalıştık. Biz dört yıldan beri Osmaniyelilere kampus kapılarının tamamını açtık. Bunu diğer üniversitelerde kolay kolay bulamazsınız."

HEDEF OKÜ'YÜ DAHA İYİ TANITMAK

Bundan sonraki asıl hedeflerinin üniversiteyi daha iyi tanıtabilmek olduğunu belirten Aykut Gül, şöyle devam etti: "Bu anlamda basın mensuplarımıza çok ihtiyacımız var. Üniversite olarak biz arka planda çok iyi şeyler yapıyoruz ama bu konuda basınımızdan biraz daha fazla destek bekliyoruz. Biz her sene yeni kayıt yaptıran öğrencilerimizle anket çalışmaları yapıyoruz veya sohbet ediyoruz. Diyoruz ki, "Osmaniye'yi neden tercih ettiniz?, Yada geldikten sonra beklediğiniz gibi bulabildiniz mi?" bu sorulara cevap verenlerin büyük çoğunluğu beklediklerinin çok çok üzerinde bir Osmaniye ve üniversite bulduklarını ifade ediyorlar. Bunun anlamı şudur, biraz daha tanıtım noktasında güçlenmeliyiz."

İbrahim EMÜL/OSMANYE, (DHA)

(28.9.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Sanayicilere 'teşviklerden faydalanın' çağrısı

TUBİTAK Teknik ve Yenilik Destek Programı (TEYDEB) Başkanı Fatih Yülek, İstanbul Sanayi Odası'nın en büyük 500 listesinde yer alan firmaların 250'sinin TEYDEB'den destek almadığını belirterek, bu durumun değişmesi gerektiğini söyledi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi ve Adana Ticaret Odası işbirliğiyle sanayicilere, "TÜBİTAK TEYBED AR-GE Destekleri" konulu tanıtım toplantısı düzenlendi. Adana OSB'de

düzenlenen programa, AOSB Başkanı Bekir Sütçü, Adana ÜSAM Başkanı Fırat Karalı, TUBİTAK Teknik ve Yenilik Destek Programı (TEYDEB) Başkanı Fatih Yülek, TEYDEB Bilimsel Programlar Uzmanı Dr. Okan Cengiz ve Mete Tosunoğlu ile diğer davetliler ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü, açılış konuşmasında, OSB yönetimi olarak sanayicilerin işini kolaylaştıracak tüm hizmetleri bölgeye getirme çabasında olduklarını belirterek, "Araştırma-Geliştirme çalışmaları ve TÜBİTAK ile ilgili olarak da sanayiciler için neler yapılabileceğini düşündük. Bu toplantının da amacı budur" dedi.

TEYDEB Başkanı Fatih Yülek ise konuşmasında, İSO 500'de yer alan firmaların 250'sinin TEYDEB'den destek almadığını belirterek "Bir milyon Euroluk Ar-Ge yapıyorsunuz. Bunun 600 bin TL'sini hibe olarak geri veriyoruz. Yüzde 6 para kazanıyorsanız 10 milyon TL ciro yapmak gerekiyor. Dolayısıyla 20 - 30 sayfalık proje hazırlayarak başvuru yapmak 10 milyon Euro ciro yapmaktan daha kolay" dedi. Firmaların en büyük eksiğinin farkındalık olduğunu anlatan Yülek "Firmalarımız Ar-Ge çalışmalarını yapıyor ancak yaptığının Ar-Ge olduğunu ve bunun için destek alabileceğinin farkında değil. Proje yaparak destek alan kişiler de muhakkak ikinci defa geliyor" diye konuştu. Sanayicilere proje üretmeleri yönünde yol gösteren Yülek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her üç projeden ikisini kabul ediyoruz. Bu gerçekten inanılmaz bir rakam. Avrupalılar bizi artık şikayet ediyorlar 'Siz her şeye evet diyorsunuz' diye. Bu anlamda tüm sanayicilerimizi bize destek vermeye çağırıyoruz."

ADANA,(DHA)

//////////

Silifke TSO'den öğrencilere yardım eli

MERSİN'in Silifke İlçe Ticaret ve Sanayi Odası, yeni eğitim ve öğretim yılına başlayan, ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım elini uzattı. Oda, bu yıl yaklaşık 800 ilköğretim öğrencisine kırtasiye yardımı yaptı.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Doğan, dar gelirli öğrencilerin eğitimine katkı vermeyi sürdüreceklerini belirterek,"Silifke Ticaret ve Sanayi Odasının geleneksel hale getirdiği, ilçemiz okullarında öğretim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere yönelik kırtasiye yardımı bu yılda başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Kırtasiye yardımlarımızın dağıtımını Meclis Başkanımız Nurettin Kaynar, Oda Genel Sekreterimiz Yıldırım Baydar ve Oda Meclis Üyelerimizle bizzat okullara giderek, burada öğrencilerimize teslim etti" dedi.

Mehmet OKUR / SİLİFKE (Mersin),(DHA)

(28.9.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Osmaniye Türkiye Dha Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title