Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(08.08.ADANA Ticaret Odası(ATO) Başkanı Ali Gizer, mavi kapak toplayarak kazandıkları 3 tekerlekli sandalyeyi özürlü vatandaşlara teslim etti.)

(08.08.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////

ATO mavi kapaklarla engelleri kaldırıyor

ADANA Ticaret Odası(ATO) Başkanı Ali Gizer, mavi kapak toplayarak kazandıkları 3 tekerlekli sandalyeyi özürlü vatandaşlara teslim etti.

ATO'nun başlattığı "Mavi Kapak Projesi" ile plastik kapakların geri dönüşümüyle engellilere tekerlekli sandalye alınması kampanyası, ilk meyvelerini verdi. Kampanyanın ekonomik ve sosyal boyutunun önemine değinen ATO Başkanı Gizer, "İhtiyacı olmasına rağmen, birçok engelli vatandaşımız maddi durum yetersizliği nedeniyle tekerlekli sandalye sahibi olamadıklarından, yaşamlarını son derece ağır şartlarda sürdürmek zorunda kalmaktadır. Bu proje ile gündelik yaşamlarında dışarı çıkamamanın sıkıntısını yaşayan engelli vatandaşlarımızın desteklenmesi amaçlanmıştır" dedi.

Kapakların toplanmasıyla bir yandan çevre kirliliğinin önleneceğini, diğer yandan da atıkların geri dönüşümle ekonomiye yeniden kazandırılmış olacağını belirten Gizer şöyle konuştu:

"Adana'nın daha yaşanılabilir bir kent olabilmesi için tüm kurum ve kuruluşların yanı sıra bireylerin de çaba göstermesi gerekiyor. ATO olarak sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı kendimize görev sayıp, eğitim, sağlık, spor gibi her alanda kentimizin gelişimine katkı sunmayı ilke edindik. Mavi Kapak Projesi de, bu zincirin son halkasını oluşturuyor. Çeşitli kurum ve kuruluşlara, halkın yoğun olduğu yerlere koyduğumuz özel kutularda toplanan kapaklarla kazandığımız 3 adet tekerlekli sandalyeyi engelli vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Kapak biriktirmek isteyenler, Odamıza başvurarak kampanya kapsamında özel olarak hazırlanan kutularımızdan alabilirler."

ADANA, (DHA)

///////////////////

Hayırsever kadından eğitime destek

MERSİN'in Tarsus ilçesinde yaşayan hayırsever Ülker Aydın, 8 bin metrekarelik arsayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı. Arsa üzerine yapılacak eğitim kurumuna, hayırsever Ülker Aydın'ın merhum babası Eczacı Sabri Aydın'ın adı verilecek.

Mersin Valiliğinde düzenlenen protokol töreninde konuşan Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, eğitime yapılan yatırımın geleceğe ve ülkeye yapılan en değerli yatırım olduğunu belirterek, "Bir insanın hayatını eğitimle değiştirmek en büyük hayırdır. Çağın ve aklın gerektirdiği de budur" dedi. Maddi varlığın sınırlı ve sonlu olduğuna dikkat çeken Vali Güzeloğlu, "Kalıcı olan bu yatırımlar, hayırlar ve hizmetlerdir. Bir eğitim kurumunun kapısında bir isimle anılmak, o ismin varlığıyla eğitim kurumunu anmak, herhalde en güzel ödüldür. Bu anlamda, Ülker Hanımefendi de bu sorumlulukla ve bilinçle düşüncesini ve isteğini paylaşmış, Kaymakam arkadaşımız da bunu dün bana ifade ettiğinde 'hayır işlerinde acele etmek ve hayrı bekletmemek gerekir' dedim. Sağolsun kendileri de nezaket gösterdiler ve geldiler" diye konuştu.

Tarsus Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'nin de verdiği bilgilerin ardından, protokol töreni karşılıklı imzaların atılması ve fotoğraf çekimi ile son buldu.

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)

(08.08.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////////////

Reyhanlı Belediyesi facebook sayfasını beğenenler hediye kazanıyor

HATAY'ın Reyhanlı ilçe belediyesinin "Facebook.com/reyhanlibel" sayfasını beğenen üyelerin, süpriz hediyeler kazanacağı belirtildi.

22 Ekim 2012'ye kadar sayfayı beğenip, bilgilerini reyhanlibelediyesi@gmail.com adresine gönderenlerin çekilişe katılacağının bildirildiği yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Reyhanlı Belediyesi facebook sayfasını beğenen üyeleri, sürpriz hediyeler bekliyor. 22 EKim'e kadar sayfayı beğenip bilgilerini reyhanlibelediyesi@gmail.com adresine gönderen vatandaşlarımız, çekiliş sonucunda 1 adet televizyon, 1 adet cep telefonu, 1 adet dijital fotoğraf makinesi, 1 adet MP3 çalar ve 1 adet bisikletin sahibi olacak."

Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, çekilişin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda saat 11.00'de belediye hizmet binasında yapılacağını ve kazanan talihlilerin www.reyhanli.bel.tr adresinde ilan edileceğini söyledi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)

(08.08.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////////

Erdinç: Eğitim yatırımlarını artırdık

ADALET ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Adana Milletvekilli Mehmet Şükrü Erdinç, Karaialı ilçesini ziyaret etti.

Milletvekili Erdinç, AK Parti Karaisalı ilçi teşkilatını ziyaretinin ardından köylerde, vatandaşların sorunlarını dinledi. İlçe binasında partililerle sohbet eden Erdinç, hükümetin yaptığı icraatları çevrelerine anlatmalarını istedi. Karaialı Kaymakamı Hadiyat Sarı'dan ilçedeki sorunlar ve çalışmalar hakkında bilgi alan Erdinç, yapımı devam eden Sağlık Meslek Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında hükümetin eğitim programı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Erdinç, şöyle dedi:

"Hükümet olarak eğitime büyük önem veriyoruz ve yatırımları çoğalttık. Eğitime 4+4+4 sitemiyle 12 yıllık zorunluluk getirdik. Bu sistemin ilk 4 yılı ilkokul, öğrencilerimizin çevreye duyarlılıklarını artırmak, becerilerini geliştirmek, sosyalleşmelerini ve temel yaşam kurallarını öğrenmelerini sağlamak için zorunlu eğitim kademesi olarak tasarlanmıştır. İkinci kademe 4 yıl ortaokul olacak ve çocuklarımız bilgiye erişim, bilgiyi kullanma amaçlı seçmeli dersleri alacaklardır. Üçüncü kademe 4 yıl ise lise kısmı olurken, gençlerimiz genel, mesleki ve teknik olarak bilgiye erişim, bilgiyi kullanma, hayata ve bir üst öğrenim olan üniversite eğitimine hazırlanmak amacıyla zorunlu eğitimin üçüncü kademesini tamamlamış olacaklar."

İlçe merkezindeki ziyaretlerinin ardından köyleri gezen Erdinç, vatandaşlarla sohbet etti.

ADANA, (DHA)

/////////////////////

Pazarcılar sıcak hava ve yayla sezonu mağduru

OSMANİYE'de havaların aşırı sıcak gitmesi ve yayla sezonu nedeni ile bir çok vatandaşın Zorkun ve diğer yaylalarda olması, pazarda tezgah açan esnafı vurdu.

22 yıldır pazar esnaflığı yapan Ömer Çıkmaz, pazarcıların ortak sıkıntısının vatandaşların yaylalara çıkması ile şehir merkezindeki nüfusun azalması olduğunu belirterek "Yayla sezonu sona erdiğinde inanıyoruz ki satışlarımız daha da düzelecektir" dedi. Cumhuriyet Mahallesinde kurulan semt pazarı esnafı, Osmaniyeli vatandaşların Ramazan ayında daha çok sebze ve meyve ağırlıklı beslendiklerini belirterek, "Etin pahalı olması nedeni ile vatandaşlarımız pek ilgi göstermiyor,o nedenle en çok domates, salatalık, maydanoz gibi sebze ürünlerinden tüketiyorlar. Ancak havaların sıcak olması ve bir çok vatandaşın yaylalarda bulunması nedeni ile fiyatların uygun olmasına rağmen alıcı az olduğu için işlerimiz eskilere göre çok düşük" diye konuştu.

8 yıllık pazar esnafı Mesut Tosun ise yaklaşık 2 aydan beri sadece kavun satışı yaptığını belirterek, şöyle dedi:

"Kavun çok tüketiliyor ama fiyatı 35 kuruşa kadar düştüğü için biz kar edemiyoruz. Düşen fiyatlar vatandaşlarımıza önemli fırsat sağlıyor. Bu fırsatları değerlendiren vatandaşlar kavuna yoğun ilgi gösteriyor. Yaz aylarının gelmesi ve ardından Ramazan ayına girmemizden dolayı, işlerimiz durdu."

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(08.08.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////////

Balda verimli sezon

ADANA'nın Pozantı ilçesine bağlı Karakışlakçı köyünde üretilen balda bu yıl yüksek rekolte bekleniyor. Köy muhtarı Harun Yetkin, yaklaşık 50 ailenin bal ürettiği köyde, 100 ton rekolte beklediklerini söyledi. Muhtar Yetkin, geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin gündemine gelen sahte bal söylentilerinin kendilerini etkilemediğini ifade etti. Yetkin "Vatandaşlarımız sahte bal ile gerçek balı kokusundan, renginden ve tadından kolaylıkla ayırt edebilirler" dedi. Muhtar Yetkin, bu yıl keven ve kekik balının 10-15, karakovan balınnın ise 60 TL'ye satıldığını kaydetti.

Malik GÖDELİNER/POZANTI(Adana), (DHA)

(08.08.2012, FOTOĞRALI)

///////////////////

Kaymakam Çifci muhtarların sorunlarını dinledi

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın Kaymakamı Alper Çifci, köy muhtarlarının sorunlarını ve isteklerini dinledi.

Şehit Yasin Höbek Yatılı İlköğretim Bölge Okulu salonunda, köy muhtarlarıyla toplantı düzenleyen Kaymakam Çifci, kömür dağıtımının başlayacak olması nedeniyle, hak sahiplerinin çok iyi tespit edilmesi gerektiğini söyledi. İlçe genelinde okuma yazma bilmeyen kız çocukları, hasta ve yatalakların belirlenerek kayıt altına alınması gerektiğine dikkat çeken Çifci, "Bu konuda muhtarlarımızın özverili bir şekilde çalışma yapmalarını istiyoruz" dedi. Yaz aylarında içme sularında sıkıntı yaşanmaması için, içme suyu ile bahçe sulamasının kesinlikle yasak olduğunu hatırlatan Kaymakam Çifci, bu konuda denetimlerin sıkı tutulacağına dikkat çekti.

İskender ZENGİN/ANDIRIN(Kahramanmaraş), (DHA)

(08.08.2012, FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Şükrü Erdinç Reyhanlı Dha Yerel Haberler

title