Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(29.07.KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, 17-23 Eyül 2012 tarihleri arasında organize edilen Büyükşehir Belediyesi 19.Altın Koza Film Festivali etkinliklerine katılacağı bildirildi.)

(29.07.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////////

Bakan Günay Altın Koza'ya katılacak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, 17-23 Eyül 2012 tarihleri arasında organize edilen Büyükşehir Belediyesi 19. Altın Koza Film Festivali etkinliklerine katılacağı bildirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş'taki temaslarını tamamladıktan sonra uçakla Ankara'ya gitmek üzere Adana'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'a festivale katılacağı sözü verdiği belirtildi.

ADANA, (DHA)

//////////////////

Erzin'de 6 SODES projesine onay

HATAY'ın Erzin ilçesinde Kaymakam İskender Yönden önderliğinde çalışan Proje Ofisi'nin ürettiği 6 SODES projesi onaylandı.

Projeyi hazırlayan ekiple makamında toplantı düzenleyen Kaymakam Yönden, ilk kez 6 projeye birden onay aldıklarını söyledi. SODES'e Hatay'dan 548 projenin başvurduğunu bunun 79'unun onaylandığını vurgulayan Yönden, "En önemli projemiz, Erzin içmelerinin merkezden başlayarak modern dizaynı yapılıp, turizme açılmasını sağlamak. Projelerimizin onayıyla birlikte, ilçe halkımıza da istihdam alanları açılmış oldu. Bu güzel gelişen projeler hayata geçtiğinde, ilçenin çehresinde çok büyük değişiklik olacak" diye konuştu.

Adil COŞKUNER/ERZİN(Hatay), (DHA)

(29.07.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////

Toroslara yeni orman alanları

MERSİN Orman Bölge Müdürlüğü, ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmalarında çam fidanlarını toprakla buluşturuyor.

Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, Tarsus'dan Anamur'a kadar toplam 8 Orman İşletme Müdürlüğü'nde uygun olan alanlarda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yaptıklarını söyledi. Acer, "Buralarda yürütülen çalışmalara çok ciddi emek harcamaktayız. Saha hazırlıklarını bitirdiğimiz bugünlerden sonra sedir, karaçam ve kızılçam ağırlıklı fidanlar dikilmeye başlandı" dedi.

2012 yılında 6 bin hektar alanda toprak işlemesi yaparak, 8 milyon 500 bin adet fidan dikmeyi ve 3 milyar 500 milyon adet tohumu toprakla buluşturmayı hedeflediklerini anlatan Acer, "Burada yürüttüğümüz çalışmalar özellikle küresel ısınma ve iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarını şiddetle hissettiğimiz bu günlerde oldukça önemli. Ormanlarımıza sahip çıktığımız gibi yeni ormanlar da tesis edebilmeyiz.Tüm gayretimiz suyu temiz, havası temiz, daha yaşanabilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmaktır" diye konuştu.

MERSİN, (DHA)

(29.07.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////

LYS irincisi Merve'ye ilk hediye Vali'den

2012 LYS'de Türkiye 13'üncüsü, Gaziantep birincisi olan Özel Seçkin Fen Lisesi öğrencisi Merve Can, Gaziantep Valisi Erdal Ata'yı ziyaret etti. Törende derece yapan öğrencilere hediyeleri verilirken, Vali Ata, Gaziantep'in eğitim çıtasının yükseltilmesi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Ata, LYS'deki sıralamanın ve eğitim kalitesinin çok daha iyi olması gerektiğini vurguladı.

GAZİANTEP, (DHA)

(29.7.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

İnternet kullanımını anlattı 3'üncü oldu

MERSİNLİ lise öğrencisi Afranur Demirci, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM ) tarafından düzenlenen Bilgi Toplumunda İnternetin Rolü konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye 3'üncüsü oldu. Türkiye genelinde yapılan yarışmada 20 öğrenci finale kaldı. Mersin'den katılan İçel Anadolu Lisesi öğrencisi Afranur Demirci, "www.hayat.com" adlı kompozisyonuyla Türkiye 3'ncüsü oldu.

Afranur Demirci, babası ve kardeşi ile birlikte İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz'ı ziyaret ederek, başarısının sevincini paylaştı. Ziyarette, Demirci'yi kutlayan Çelebiyılmaz, Mersin için bu gibi başarıların artık gelenekselleştiğini ifade etti. Çelebiyılmaz, Demirci'ye dizüstü bilgisayar armağan etti.

MERSİN. (DHA)

(29.7.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Kasapçı'nın eserleri Bratislava'da

MERSİN'de yaşayan heykeltraş Gencay Kasapçı, Slovakya'nın Bratislava kentinde düzenlenen

festivale 3 eseri ile katıldı. 17. Uluslararası Bratislava Heykel ve Nesne Festivali'ne katılan tek Türk sanatçısı olan Kasapçı'nın 3 eseri, 2 ay boyunca 11 ayrı mekanda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Balkan ülkelerinin yanı sıra ABD, Norveç, Fransa, İtalya, Almanya'dan sanatçıların katıldığı festivali değerlendiren heykeltraş Kasapçı "Sergilenen eserlerim çok beğenildi. Sırbistan, Avusturya, Almanya ve Hindistan'dan da sergi teklifi aldım. Bir Türk sanatçısı olarak bu beni mutlu etti" dedi.

Mustafa ERCAN / MERSİN, (DHA)

(29.7.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

İnşaat sektöründa satışlar durdu

BAKANLAR Kurulu'nun, konut satışı yapılabilecek ülkeleri ve konutta KDV oranlarını belirlememesi, inşaat sektöründe satışları durdurdu.

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Başkanı Nesim Ekinci, her iki konunun da inşaat sektörü için çok önemli olduğunu vurgulayarak, şu değerlendirmeyi yaptı: "Yabancıların mütekabiliyet ilkesi gözetilmeden Türkiye'den konut satın almasına izin veren Mütekabiliyet Yasası, 2012 Mayıs'ında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Uzun süredir beklediğimiz bir değişiklikti ve sektör yabancıya satış için kendini hazırladı. Fakat satış yapılacak ülkelerin hala açıklanmaması bize yeniden bekleme sürecine soktu. Aynı şekilde, Bakanlar Kurulu, 1 Haziran 2012 tarihinden itibaren ruhsatı alınıp inşaatına başlatılan konutlarda, KDV oranını belirlemesi gerekiyordu. Fakat hala herhangi bir açıklamanın yapılmamasından dolayı, proje üzerinden ev alacak olan vatandaşlara KDV oranı belli olmadığı için konut satışı yapamıyoruz."

Ekinci, KDV oranının yüzde 18'e yükseltilmesi halinde, birçok vatandaşın bundan olumsuz etkileneceğini vurgulayarak, şöyle devam etti: "İnşaat firmaları proje üzerinden ev almak isteyen vatandaşlara KDV oranlarını söyleyemiyor. Vatandaş da sadece konutun fiyatını bildiği ancak KDV'sini bilmediği bir alışverişe yanaşmıyor. Hal böyle olunca 1 Haziran'dan itibaren yapımına başlanan projelerde şu anda satış yapılamamıştır. Bu belirsizlikten hem inşaat sektörü hem de vatandaşlar olumsuz etkileniyor. Bakanlar Kurulu'nun bir an önce KDV oranlarını açıklamasını bekliyor, yaşanan bu karmaşaya son verilmesini talep ediyoruz."

Yabancıların mütekabiliyet ilkesi gözetilmeden Türkiye'den konut satın almasına izin veren yasanın Mayıs 2012'de değiştirilerek yürürlüğe girdiğini hatırlatan Ekinci, şunları söyledi:

"Yılda 20 milyar dolar gelir getireceği öngörülen yasa değişikliğinin ülke ekonomisine ciddi katkıları olacak. Değişiklikle beraber sektörde heyecan arttı, canlanma oldu. Fakat satış yapılacak ülkelerin bir an önce açıklanması gerekiyor. Mersin'e özellikle Körfez ülkelerinden ciddi talep var. Bu ülkelerden sürekli talep alıyoruz fakat evi beğenip almak isteyen yabancı müşteriye tapu veremediğimiz için zor durumda kalıyoruz. İnşaat sektörü yasa değişikliğinin sağladığı avantajlar için kendini hazırladı ve Bakanlar Kurulu'nun açıklama yapmasını bekliyor. Kuruldan talebimiz, değişiklikle başlatılan sürecin biran önce tamamlanmasıdır"

MERSİN, (DHA)

(29.7.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////

Sanko Makina Somali'de

TÜRK Kızılayı'nın, Somali'ye göndereceği 77 iş makinası içinde, Sanko Makina tarafından satışı ve üretimi yapılan Doosan ve MST marka iş makinaları ve Doosan marka forkliftler de bulunuyor.

Proje kapsamında kullanılacak olan iş makinaları Somali'nin başkenti Mogadişu'nun yeniden inşasında kullanılacak. İş makinalarının yanı sıra Somali'ye yiyecek yardımı da yapılacak. Buna göre Türk Kızılayı önderliğinde Mersin Limanı'ndan Somali'ye 77 adet iş makinası ve yiyecek gönderildi. Yaklaşık bir yıldır insani yardım operasyonlarının devam ettiği Somali'de kalıcı konutların oluşturulması ve başkentin yeniden inşası kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de teknik desteğiyle ortaya çıkan projelerin hayata geçmesi için iş makinalarına ihtiyaç duyulduğu bildirildi. Sanko Makina tarafından satışı ve üretimi yapılan 16 adet yerli ve yabancı üretim iş makinası ve forklift yedek parça ve aksamları ile birlikte Somali'ye gönderildi. Bu çerçevede Mersin limanında düzenlenen törene Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ın yanı sıra, Sanko Makine adına Bölge Müdürü Mehmet Zahid Camurdan, Kamu Satışları Müdürü Hakan Saral ve İş Geliştirme Müdürü Raşit Özgül hazır bulundu.

GAZİANTEP, (DHA)

(29.7.2012, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Ertuğrul Günay Mersin Dha Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title