Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(by)(08.07.MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, Çocuk Yuvası'nda koruma altında olan ve derslerinden üstün başarı gösteren çocukları ödüllendirdi.)

(by)(08.07.2012, FOTOĞRAF)

/////////

Yuva çocukları ödüllendirildi

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile eşi Ayşe Güzeloğlu, Çocuk Yuvası'nda koruma altında olan ve derslerinden üstün başarı gösteren çocukları ödüllendirdi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Mersin Çocuk Yuvası'nda kalan çocuklar için Suphi Öner Öğretmenevi'nde düzenlenen geceye katıldı. Etkinlikte Vali Güzeloğlu ve eşi Ayşe Güzeloğlu yuva birincisi Seher Savaş'a laptop, ikinci Melike Şenbaş'a bisiklet, üçüncü Ali Kıraç Kaplan'a ise müzik çalar ödüllerini verdi. 42 çocuğun yer aldığı yemekte diğer öğrencilere de harçlıkları Güzeloğlu çifti tarafından verilirken, 19 kitapla en fazla kitap okuyan öğrenci olma başarısını gösteren Seher Savaş da ödülünü Ayşe Güzeloğlu'nun elinden aldı.

Gecede 2 öğrenci tarafından 'Bayrak' isimli şiirin okunması sırasında keyifli dakikalar yaşanırken, öğrencilerin hazırladığı dans gösterileri büyük beğeni topladı. Gecenin son bölümünde tüm yuva çocukları adına bir konuşma yapan yuva birincisi Seher Savaş, Vali Güzeloğlu ve eşinin her zaman kendilerinin yanında olduklarını belirterek, "Her zaman bizlerin yanında olan, bizleri hiç yalnız bırakmayan Vali babamıza ve annemize teşekkür ediyoruz" dedi.

Öte yandan Vali Güzeloğlu ve eşinin çocuklardan Saniye Atilla'nın kolundaki alçının üzerine imza atması da dikkatlerden kaçmadı.

MERSİN, (DHA)

(07.07.2012, FOTOĞRAF)

////////////////

Kötü Yol dizisinin Kozan çekimleri tamamlandı

ADANALI ünlü yazar Orhan Kemal'in kaleme aldığı 'Kötü Yol' romanından esinlenerek aynı isimle senaryolaştırılan ve Kanal D ekranında yayınlanacak televizyon dizisinin Kozan İlçesi'ndeki çekimleri tamamlandı.

Başrollerini Cansel Elçin, Şükran Ovalı ve İlker Aksum'un paylaştıkları 'Kötü Yol' dizisinin Kozan bölümü, Mahmutlu Mahallesi, Yaverin Konağı, Bulduklu Köyü, Kadirli Caddesi, Hacı Muhtar Konağı ve Cami Kebir Caddesi'nde çekilerek tamamlandı. Dizinin çekimlerine Adana ve İstanbul'da devam edileceği belirtildi.

Gold Film'in yapımcılığını üstlendiği Kötü Yol'un hikayesi, 1960'lı yılların İstanbul'unda, Yeşilçam'da geçiyor. Dizide Nuran karakterini canlandıran Şükran Ovalı, Kozan'da yapılan çekimleri süresinde, Kozan'dan çok memnun kaldıklarını belirterek, "Kozan'ın sıcakkanlı insanlarına göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı da teşekkür ederim" dedi.

Yaşar KORKUSUZ/ KOZAN(Adana), (DHA)

(08.07.2012, FOTOĞRAF)

-KUTUSU -

KÖTÜ YOL'UN ÖYKÜSÜ

Yıl 1965, Çamaşırcı Ayşe Kadın'ın büyük kızı Nuran, çevresi tarafından sürekli güzelliği övülen ve artist namzeti olarak görülen fakir bir kızdır. Bir gün, ağabeyi İhsan tarafından yüklü bir başlık parası karşılığında Bedir Ağa'ya satılır. Nuran'ın tek kurtuluş ümidi, büyük bir aşkla sevdiği şoför Reşat'tır. Fakat evlilik hayalleri kurduğu Reşat'ın onu patronunun karısıyla aldattığını öğrenince İstanbul'a kaçıp, hep ona söylenen, arada sırada kendisinin de hayalini kurduğu şeyi yapmaya; yani bir sinema yıldızı olmaya karar verir. Adana kökenli bir rejisör olan Kenan Yılmazer, İstanbul'da Nuran'ın elinden tutarak ona bir şans verir ve şöhret basamaklarına ilk adımını atmasını sağlar. Ancak ne Reşat, ne de ağabeyi İhsan, Nuran'ın peşini bırakmayacaktır.

///////////////

Reyhanlı'da Mehmetçik sevgisi

TÜRK Askeri'nin Reyhanlı'ya girişinin 73'üncü yılı düzenlenen törenlerle kutlandı. 73 yıl öncesinde olduğu gibi ilçe girişinde karşılanan Mehmetçiklere Reyhanlılı çocuklar 'Hoş geldiniz' dedikten sonra Türk Bayrağı verdi. Kaymakam Yusuf Güler ve Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi'nin çiçek vermesinden sonra askeri birlik, Antakya Belediyesi Mehter Takımı, gaziler ve halkın katıldığı kortej eşliğinde Atatürk Meydanı'na kadar yürüdü. . Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasından sonra saygı buruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra mehteran takımı konser verdi. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Şanverdi, Hatay ve Reyhanlı'nın 20 yıl boyunca Fransızların işgali altında kaldığını ve bu işgal sırasında Reyhanlı halkının da Türk devletinden ayrı kalmanın verdiği acıyı yaşadığını, her şekilde özgürlük mücadelesine devam ettiğini söyledi. 11 pare top atışından sonra törenler belediyede tebriklerle devam etti.

(08.07.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Ulukışla'da festival coşkusu

NİĞDE'nin Ulukışla İlçesi'nde bu yıl 9'uncusu organize edilen Ulukışla Toroslar Kültür ve Sanat Festivali renk görüntülere sahne oldu.

Adliye meydanında gerçekleştirilen etkinliğe Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, komşu beldelerin belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çankaya Belediyesi folklor ekibinin gösteri yaptığı festivalde Popstar Demet, Nebih Nafile ile Seda Bingöl konser verdi. Ulukışlalılar sanatçıların söylediği tüm türkülere eşlik edip, coşkuyla alkışladı.

Belediye Başkanı Hacı Avşar, konserin başında piste çıkıp vatandaşlarla birlikte oyun havalarına eşlik etti. Avşar, festivalin açılışında yaptığı konuşmada ise Ulukışla'nın tarihiyle, coğrafi konumuyla Anadolu'ya beşiklik yapmış bir ilçe olduğunu belirtti. Avşar, festivallerin insanları kaynaştırdığını, birleştirdiğini, sevgiyi ve saygıyı arttırdığını vurgulayıp, "İnsan odaklı belediyecilik anlayışıyla, halkımıza gerekli olanakları sunmak ve onların en iyi şekilde yaşamasını sağlamak amacıyla yaptığımız festivalimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Festivalin ikinci gününde ise Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'ndaki sünnet şöleninde 25 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Festival Cengiz Özkan ve İsmail Altunsaray konseriyle neşeli bir şekilde son buldu.

ULUKIŞLA(Niğde), (DHA)

(08.07.2012, FOTOĞRAF)

////////////////////

Zorkun'da çocuk şenliği heyecanı

OSMANİYE'de bu yıl 24'üncüsü organize edilecek olan, Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği ile ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

13 Temmuz'da başlayacak olan ve 3 gün sürecek olan etkinlikler Zorkun Yaylası Şenlik Tepe Mevkii'nde gerçekleştirilecek. Osmaniye Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikte çocuklar için yöresel ve sportif yarışmalar, kültürel etkinlikler ve birçok sürpriz etkinlik yer alacak.

Osmaniye Belediyesi tarafından Zorkun'da kurulan özel bürolarda yarışmalar için kayıtlar alınmaya başlandı. Büroyu ziyaret eden çocuklara yarışmalar hakkında bilgi verilerek kayıt işlemleri gerçekleştiriliyor.

Şenlik hazırlıkları ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Zorkun Yaylası Çocuk Şenliği'nin bu yılki onur konuğunun şehrin yetiştirdiği eğitimci, çocuk edebiyatı yazarı Bestami Yazgan'ın olacağını söyledi. Başkan Kara, Yazgan'ın, 14 Temmuz cumartesi günü "Çocuklarla Baş Başa" adlı programı sunacağını ve programda kendisine Çocuk Şenliği Vefa Ödülü verileceğini kaydetti.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(08.07.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Halı desen tasarım yarışması ödülleri sahiplerini buldu

GAZİANTEP Üniversitesi (GAÜN) Naci Tapçouoğlu Meslek Yüksek Okulu ile Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirilen 3. Halı Desen Tasarım Yarışması sonuçlandı. Jüri tarafından yapılan ilk değerlendirmeye 150 halı deseni katılırken finale kalan 19 halı deseni için özel olarak çeşitli firmalar tarafından halı üretildi. Yarışma finalinde 19 halı içerisinden ilk beşe giren halı belirlenerek GAİB hizmet binasında düzenlenen ödül töreniyle hak sahiplerine ödülleri verildi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen halı desen tasarım yarışması bu yılda GAÜN Naci Tapçuoğlu Meslek Yüksek Okulu ile Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği tarafından Türkiye genelinde üçüncü kez gerçekleştirildi. Türkiye'nin dört bir yanından yarışmaya katılan tasarımcılar arasından ilk eleme sonrasında 150 halı deseni arasından dereceye giren 19 halı deseni çeşitli firmalar tarafından dokunarak yarışmaya hazırlandı. Finale kalan 19 halının yarıştığı tasarım yarışması sonuçlandı. GAİB Hizmet binasında gerçekleştirilen kokteylin ardından düzenlenen ödül töreniyle yarışmada ilk beşe giren tasarımların sahipleri ödüllerini alırken ilk eleme sonrasında yarışma finaline kalan 19 halı tasarımını yapanlara katılım sertifikaları verildi.

Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 3. Halı Deseni Tasarım Yarışması sonucunda yarışma birinciliğini Melike Dursun, ikinciliğini Burcu Gül, üçüncülüğünü Ali Yaşar İşgören, kazanırken dördüncülüğü Öznur Cengiz, beşinciliğini Ayşe Şentürk kazandı.

GAİB hizmet binasında düzenlenen ödül töreninde konuşan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Bu yarışma sanayi üniversite işbirliğinin Gaziantep'teki en güzel örneğidir. Bu yarışma sonucunda halı üretimi alanında dünya liderliğine oynayan Türkiye'de önemli ve ünlü halı tasarımcılarının çıkacağına inanıyor ve bu yarışmayı destekliyoruz. Halı ihracatımızdaki artışımız yüzde 40 artmış durumda. GAİB olarak şu anda dünyanın birçok ülkesine yaptığımız ihracat rakamlarımız 4 milyar doları geçti. Umuyoruz ki 8-9 milyar doları bulacağız. GAİB olarak ihracatçılarımızın her türlü sorunuyla yakından ilgileniyor ve sorunlarının çözümü için birlik olarak elimizden genleri yapıyoruz. Bu tür organizasyonları da destekleyerek bu alanlardaki açığın giderilmesini sağlıyoruz. Yarışmaya katılan gençlerimizin hayal güçlerini yansıttıkları bu güzel desenlerin halı firmalarımız tarafından kabul göreceğine, gençlerimize yeni iş imkanları açılacağına inanıyoruz."

GAZİANTEP, (DHA)

(AK)(BY)(08.07.2012, FOTOĞRAF)

///////// - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Basri Güzeloğlu Mersin Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title