Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(16.02.FOTO.Adana Uluslararası Fuar Merkezi'nde TÜYAP tarafından düzenlenen İnşaat ve Isıtma Havalandırma Soğutma (IHS) Fuarı'nın açılışı yapıldı.)

(16.02.2012, FOTOĞRAF)

FOTO: CAMLICA koduyla ARŞİV'de

////////

İnşaat ve IHS Fuarı açıldı

Adana Uluslararası Fuar Merkezi'nde TÜYAP tarafından düzenlenen İnşaat ve Isıtma Havalandırma Soğutma (IHS) Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Açılıştan önce konuşan TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl 6'ncısını düzenledikleri inşaat fuarı ile hem sektörün hareketlendiğini, hem de firmaların kendilerini tanıtma, yeni iş bağlantısı kurma olanağı bulduklarını söyledi. Adana'daki fuara yurtdışından ve ülkenin çeşitli bölgelerinden yoğun katılım gözlendiğini belirten Ersözlü, "Geçen yıl 158 firmanın katıldığı fuarımızı 38 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl açılışını yapacağımız fuarda 180 firma stand kurdu ve 40 kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz. 10 ülkeden ve ülkemizin 36 ilinden işadamlarımızı fuarımızda ağarlayacağız" dedi.

'Adana FUAR KENTİ OLUYOR'

Çukurova Belediyeler Birliği ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da açılışta yaptığı konuşmada Adana'da son yıllarda başarılı fuarlara imza atıldığını söyledi. Kocamaz "Bu fuarların Adana'da olması, bölgemiz için de büyük bir şans. İşadamlarımız ve üreticilerimiz burada yeni iş bağlantıları kurarak, uluslararası çalışma fırsatı da yakalıyorlar" diye konuştu.

Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da, inşaat sektörünün önemine değinerek, firmaların kaliteli üretim yapması ile depreme dayanıklı bina sayısının artacağını söyledi. İnşaat alanında Adana'nın önemli bir yeri bulunduğunu vurgulayan Avcı, şöyle dedi:

"Adana'da düzenlenen ve başarılı geçen fuarlara bir yenisinin daha eklendiğini görmek için buradayız. Burada yapılan başarılı çalışmalar yurt dışı ve yurtiçinden yeni iş bağlantıları ve ekonomiye katkı demektir."

Fuarın açılış kurdelasını Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Çukurova Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Çukurova Belediyeler Birliği Başkanı Burhanettin Kocamaz, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, ATO Başkanı Ali Gizer, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, ADSİAD Başkanı Süleyman Sönmez, İMO Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır ve işadamları birlikte kesti.

Açılışın ardından stantlarız gezen Avcı ve işadamları, firmalardan bilgi aldı. Fuar 19 Şubat'a kadar açık kalacak.

Can KÜÇÜKÖZKAN/Adana, (DHA)

(16.02.2012, FOTOĞRAF)

//////////

PTT çalışanları kan bağışladı

Adana'da PTT Başmüdürlüğü tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasında, çalışanlar kan bağışında bulundu.

Adana PTT Başmüdür Vekili Mesut Arslan, başmüdürlük binasındaki kan verme etkinliğinde, kan verme bilincinin artırılması için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Gönüllü kan bağışçılarının eğitimi, kan bağışçısı kazanım faaliyetlerinin yürütülmesi konusunda PTT Genel Müdürlüğü ile Türk Kızılayı arasında işbirliği protokolü imzalandığını hatırlatan Arslan, şu açıklamayı yaptı: "İmzalanan protokol sonrasında, 'Bak Postacı geliyor haber veriyor, bak postacı geliyor hayat veriyor' sloganıyla kan bağışı kampanyası başlatılmıştır. Kampanya kapsamında, PTT'nin Türkiye genelindeki tüm birimlerindeki personelin, günümüzde ve gelecekte gönüllü kan bağışçısı olmasının sağlanması için, kan bağışının önemi konusunda eğitimler verilecek. Kan bağışı kampanyaları ile ülke kan ihtiyacının karşılanmasına destek olmayı amaçlıyoruz. Geçtiğimiz yıl 3 etapta yapılan ve toplam 150 ünite kan bağışı sayısını, bu yıl ilk etapta yakalamayı hedefliyoruz. Bu anlamda, kampanyamızın diğer vatandaşlara da örnek olmasını temenni ediyorum."

Can KÜÇÜKÖZKAN/Adana, (DHA)

(16.02.2012, FOTOĞRAF)

////////

Çağ'dan anayasaya taslağı

ÇUKUROVA bölgesindeki ilk hukuk fakültes olma özelliğini taşıyan Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi, yeni anayasayla ilgili önerileri içeren bir taslağı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundu. Taslak, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun, Mehmet Ali Şahin başkanlığındaki 1 nolu alt komisyonuna teslim edildi. Anayasa taslağı, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Yücel Ertekin ile Dekan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Sami Doğru tarafından sunuldu.

Çağ Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Lütfi Bayboğan, TBMM'nin Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden yeni anayasa paketi için görüş alınmasından dolayı gurur duyduklarını belirterek "Ülkemizin daha çağdaş, daha demokrat ve daha liberal yeni bir anayasaya sahip olabilmesi için, Üniversitemizin TBMM Anayasa Komisyonu'na olumlu ve faydalı katkılarda bulunduğunu ümit ederim" dedi.

Adana,(DHA)

////////

26 bin fidan toprakla buluştu

Gaziantep'in merkez Şehitkamil Belediyesi'nin 'Bi Dünya Yeşil' Projesi kapsamında dördüncü etabı fidan dikim çalışmaları tamamlandı. 273 bin metrekare alanda 26 bin fidan toprakla buluşturulurken, 5'inci etap hazırlıkları başladı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu yarınlara güzel bir miras bırakmak için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi. Fadıloğlu "Gaziantep'te kendiliğinden oluşmuş ormanlar yok. Dülük, Burç ve Erikçe odrmanları atalarımız tarafından oluşturulan alanlardır. Bizler bu ormanların havasını soluyoruz, gölgelerinden yaralanıyoruz ve bu alanlarda ailecek piknik yapıyoruz. İşte bizim de hep beraber kurduğumuz bu ormanlar yarınlarda çocuklarımıza ev sahipliği yapacak. Onlar için oksijen üretecek, gelecek nesiller bu ağaçların altında piknik yapacak. Ormanlara sahip çıkmanın yanı sıra üzerine bir şeyler ilave etmemiz gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Gaziantep, (DHA)

(15.2.2012)

////////

Depremzede öğrencilere yardım

Mersin'in Silifke ilçesine yerleştirilen Van depremzedelerinin okul çağındaki çocuklarına giysi ve kırtasiye yardımı yapıldı. Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen giysi ve kırtasiye malzemeleri, Narlıkuyu beldesindeki Akkum Gençlik Kampı'nda Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, İlçe Özel İdare Müdürü Erkan Arıcı, İlçe Sağlık Grup Başkanı Yüksel Eren, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemalettin Turan ve Recep Şeker tarafından dağıtıldı. Milli Eğitim Müdürü Aydın, farklı okullara yerleştirilen ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki yaklaşık 420 depremzede öğrenciye yardım malzemesi ulaştırdıklarını söyledi.

SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(15.02.2012)

////////////////

MTSO ile Toros Üniversitesi arasında protokol

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Toros Üniversitesi arasında protokol imzalandı. Üç ana madde üzerine kurulan protokolde, üniversite sanayi işbirliğinin geliştirilmesi, Toros Üniversitesi tarafından Ekonomik Danışma Kurulu oluşturulması ve geçtiğimiz hafta MTSO'nun imzaladığı Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin Mersin çapında yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Protokol imza törenine, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Tayyar Şen, MTSO Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, eğitim adına, gençler adına yaptılan her projeyi önemsediklerini söyledi. Aşut "Böylesi işbirlikleriyle, insanımızı daha nitelikli hale getirecek her çalışmayı, Odamız adına en önemli görev olarak kabul ediyoruz. Üniversitelerimiz bu anlamda, nitelikli insan gücü üreten en önemli kurumlarımız. Kentimizin omurgası. Toros Üniversitesi ise bu anlamda, Mersin ve bölgemizde bu görevi layıkıyla yapan en önemli ve en genç kurumumuz ve gurur kaynağımız" dedi.

Başkan Aşut konuşmasında, üniversite öğrencilerinin aldıkları bilgiyi pratik hayatta uygulama ve gerçek yaşamı gözlemleme fırsatı bulacağına dikkat çekerek, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz, MTSO'nun düzenlediği organizasyonlarda görev alarak ulusal ve özellikle uluslararası alanlardan gelen birçok kişi ve kurumu tanımış olacaklar. Gelecek kariyerlerinde bunun, öğrencilerimiz için çok önemli bir tecrübe olacağına inanıyorum. Odamızın bu konulardaki çabasının, Toros Üniversitemizin ise dinamizminin, bu protokolleri kağıt üzerinde bırakmayacağına inanıyoruz."

Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen ise "Üniversite-sanayi işbirliğine inanan, üniversitenin akademik birikimlerinin toplumun refahını yükseltmesi gerektiğine inanan biri olarak gurur duyuyorum. Üniversite-sanayi işbirliği için harekete geçen ilk kurum MTSO oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mersin, (DHA)

(15.02.2012, FOTOĞRAFLI)

////////

İnşaat sektörü eğitim programı sürüyor

Gaziantep Ticaret Odası'nın (GTO), inşaat sektöründe faaliyet gösteren işletmelerde çalışan teknik personelin eğitimi ve belgelendirilmesi amacıyla yürüttüğü eğitim programları devam ediyor.

GTO'ya üye ilgili meslek komitelerinden gelen talep üzerine başlatılan 3-D MAX Eğitim Programına

20 kişi katılıyor.

GTO - MEKSA Mesleki Eğitim Merkezi'ndeki çalışma hakkında bilgi veren GTO Genel Sekreter Yardımcısı Figen Çeliktürk, şu bilgileri verdi: "İnşaat sektörünün ihtiyaçları doğrultusunda bu sektörde faaliyet gösteren işletmelerde çalışan teknik personelin tasarım ve çizim becerilerinin kazandırılmasına ve geliştirilmesine yönelik 3-D MAX Eğitim Programı sürüyor. Eğitim için gerekli program temin edilmiş ve MEKSA Eğitim Merkezimizdeki bilgisayarlara kurularak eğitim programı başlatılmıştır. Eğitime düzenli olarak devam eden ve eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olan katılımcılara GTO ve MEKSA Vakfı onaylı belge verilecektir. Yoğun talep alan bu programın devam ettirilmesi konusunda çalışmalar yürütülmektedir."

İNŞAAT USTALARI BELGELENDİRİLİYOR

Yine inşaat sektörüne yönelik olarak, inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalara Ustalık Yetki Belgesi verilmek üzere 1 Ocak 2012'de başlatılan ve ilk bölümü tamamlanan eğitim programı için ikinci grup eğitimlerin de 20 Şubat 2012'de başlatılacağını dile getiren Çeliktürk "Öncelikle İnşaat Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme ile Elektrik-Elektronik Teknolojisi meslek dalları ile talep halinde tüm ustalık dallarına yönelik olarak 25 kişilik ikinci grup, 40 saatlik modül eğitim programına tabi tutulacak" dedi.

Eğitim sonunda yapılacak sınavlarda başarılı olan katılımcılara verilecek GTO, MEKSA ve MEB imzalı belgeler 2017 yılına kadar geçerli olacak.

Gaziantep, (DHA)

(15.2.2012)

//////////

Alzheimer'i kısa filmle anlatacaklar

ALZHEİMER hastalığına karşı farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla kısa film yarışması düzenlendi.

Çukurova Lions Kulübü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yusuf Halefoğlu, Ekinci Garden Otel'de düzenlenen basın toplantısında yarışma hakkında bilgi verdi. Halefoğlu, Adana Altın Oran Düşünce ve Sanat Platformu'nun katkılarıyla, Eterna Medya Grup organizasyonu ve Pfizer ilaç firmasının desteğiyle düzenlenen kısa film atölye ve yarışmasına filmlerin 1 Mayıs 2012'ye kadar kabul edileceğini ve ödül töreninin 18 Mayıs 2012'de yapılacağını bildirdi.

Toplantıya Halefoğlu'nun yanı sıra Sinemacı Işıl Özgentürk, Alzheimer Derneği Mersin Şube Başkanı Prof. Dr. Aynur Özge, Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118 U Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Hüsamettin Ocak, Genel Yönetmen Yardımcısı Bülent Şen, Genel Yönetim Sekreteri Gülçin Bilgiç, Eterna Medya Grup Genel Yayın Direktörü Özay Türker, Altın Oran Düşünce Platformu Başkanı Dr. S. Haluk Uygur, Pfizer Medilal Terapötik Grup Müdürü Dr. Çiğdem Yüksel katıldı. Halefoğlu, konuyla ilgili atölye çalışmalarının senarist ve yönetmen Işıl Özgentürk yönetiminde gerçekleştiğini belirtti.

Adana,(DHA) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Ticaret Odası Mersin Dha Yerel Haberler

title