Haberler

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(30.9.Gaziantep mimarisinde ayrı bir öneme sahip olan Bey Mahallesi'ndeki Cenani Konağı, restore edilmesinin ardından Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kültür sanat merkezi olarak hizmet vermeye başladı.

(30.9.2011)

//////////////

cenani Konağı kültür merkezi

Gaziantep mimarisinde ayrı bir öneme sahip olan Bey Mahallesi'ndeki Cenani Konağı, restore edilmesinin ardından Gaziantep Üniversitesi bünyesinde kültür sanat merkezi olarak hizmet vermeye başladı. Merkezin açılışı törenle yapıldı. Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Gaziantep'in kültürel zenginliğine değinerek, "Bu güzellik sadece bizim jenerasyonumuzla yok olup gitmemeli. Bizden sonrakiler de bu güzelliği doya doya tatmalı ve kendi fonksiyonları doğrultusunda kullanmalı" dedi.

Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yavuz Coşkun ise, "150 yıla yakın geçmişi olan böyle bir evi, böyle bir konağı Gaziantep'te herkesin artık gıptayla bakabileceği bu konağı bağışlayan Ali Cenani ile tüm Cenani ailesinin mensuplarına, özverili çalışmalarından dolayı Metin Karadağ'a ve Burcu Nakıboğlu'na yürekten teşekkür ederim" diye konuştu.

Cenani ailesi adına konuşma yapan Prof. Dr. Asım Cenani de duygularını şöyle dile getirdi: "Bugün benim en mutlu olduğum günlerden birisi. Aslında buranın yapılmasında biraz geç kaldık. Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'un sayesinde çok kısa bir zamanda tamamladık. Bu binayı bize kazandırdılar. 1830'lardan itibaren Mehmet Cenani Efendiden başlar bu konak. Büyüklerimiz zamanında eğitim açısından katkılarda bulunmuşlardır."

-KUTU-

CENANİ KONAĞI

1870 Yılında kesme taştan yapılan iki katlı Cenani Konağı, üçgen alınlıklı cephe pencereleri ile Gaziantep mimarisinde ayrı bir yere sahip. Konağın zengin katında kemerli açıklıklar altında dükkanlar yer almaktadır. Yuvarlak kemerli bir kapı konağın avlusuna açılır. Geniş avlusunu nar ve incir ağaçları süsler. Oldukça yıpranmış olan konak 1997'de tescillenmiş 2010 yılında ise Alkan Asım Cenani Olcay Öten (Bayram), Halide Meral Dai, Osman Keyvan Bayram, Halide Aral, Mustafa Asım Cenani, Zeynep Nebile Cenani (Hacıhanefioğlu), Mehmet Yavuz Cenani, Leyla Dai (Kepkep), Rıza Cenani, Emine Cenani, ve Mehmet Nuri Ali Cenani tarafından Gaziantep Üniversitesi'ne bağışlanmıştır. Restorasyonu tamamlanan bina, Gaziantep Üniversitesi Cenani Konağı Kültür Sanat Merkezi olarak hizmete açılmış olup, düzenlenen sergiler ve sanatsal etkinliklerle şehrin en önemli kültür ve sanat merkezlerinden biri olarak hizmet vermektedir.

Gaziantep, (DHA)

(30.9.2011)

///////////////

Mahallede türkü keyfi

Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği, (OŞYAD) "Sonbahar etkinlikleri" kapsamındaki Türkü ve Şiir Akşamı'nın ilk programını Esenevler Mahallesi'nde yaptı.

Alibeyli Parkı'nda düzenlenen etkinlikte mahalle sakinleri türkü ve şiir dolu saatler yaşadı. OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, kentteki insanlara daha yakın olmak amacı ile etkinlikler için parkları seçtiklerini söyledi. Bardak, "Sonbahar, Türk ve Şiir akşamları adını verdiğimiz etkinlik kapsamında mahalle muhtarlarımızla görüşerek parklarda programlar düzenlemeye karar verdik. İlk programımızı Esenevler Mahallesi'nde gerçekleştiriyoruz. Bize destek veren mahalle muhtarı Tarık Sesli'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Sonbahar etkinlikleri programında; Mahmut Eynallı, Nurdoğan Çolakkadıoğlu, Ozan Baranlı, Hüseyin Yücel ve İbrahim Karacülle bağlama eşliğinde türküler söyledi. Ünal Besen, Mine Kara, Emel Fettahlıoğlu ve Mustafa Bardak ise şiirlerini yorumladı.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

01.10.2011

////////////////

Eğlenceli eğitim

Gaziantep Sanko Park Akademi ve 3S danışmanlık firması eğitmeni Süleyman Soner Selçuklu ortaklığıyla gerçekleştirilen ve her ay olarak düzenlenen eğitimler katılımcılara eğlenceli anlar yaşatıyor.

Güvenlik, temizlik, teknik ve yönetim personellerine verilen kişisel gelişim, kurumsal gelişim eğitimlerinde derslerin yanı sıra beraber hareket etme yeteneğini geliştiren oyunlar da oynanıyor. Geçmiş dönem eğitimlerinde olduğu gibi ortak karar almanın ve iş ortamına uyum sağlamanın hedeflendiği oyunlar kursiyerlerden büyük ilgi görüyor. Bu sayede öğrenirken eğlenme şansına da sahip oluyorlar. Sanko Park Alışveriş Merkezi Hızlı okuma, resim kursu gibi devam eden kursların yanı sıra gelecek dönemlerde kadınlara yönelik verilecek eğitimlerle ziyaretçilerine sürprizler hazırlamaya devam ediyor.

Gaziantep, (DHA)

(30.9.2011) - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title